Az eredeti bejegyzés itt.
Ilyen formátumban próbáltad beírni a koordinátát Location/POI mezőbe?
N47.523 E19.212
Nem vagy esetleg proxy mögött? Google Map API működik a gépeden? (pl. weboldalakon Elérhetőség/Térkép)
N47.523 E19.212
Nem vagy esetleg proxy mögött? Google Map API működik a gépeden? (pl. weboldalakon Elérhetőség/Térkép)
Előzmény: karakke (#11)
Sziasztok!
Mar nagyon vartam erre a progira,mert kb 50 drb kepet kalibraltam,es mar kezdett elegem lenni.
Lehet hogy valamit elhibaztam mert a GMS nem nyitott meg semmit.
Irhatok barmilyen LOCATION t ,csak a feher kepet latom ,egy hosszu szoveggel.
Ja es a kis foldgomb pirosan villog kb 8 mp-ig majd leall es kesz.
Pedig az elejen regisztraltam is .
Mar nagyon vartam erre a progira,mert kb 50 drb kepet kalibraltam,es mar kezdett elegem lenni.
Lehet hogy valamit elhibaztam mert a GMS nem nyitott meg semmit.
Irhatok barmilyen LOCATION t ,csak a feher kepet latom ,egy hosszu szoveggel.
Ja es a kis foldgomb pirosan villog kb 8 mp-ig majd leall es kesz.
Pedig az elejen regisztraltam is .
Előzmény: Sancho (#10)
Igen, ez volt leírva a belinkelt oldalon is, csak most látom hogy a blogger elírta a Firefox plugin nevét: Stronggrab-et írt Screengrab helyett. Hirtelen én is azt hittem hogy félreolvastam valamit :)
Előzmény: ID-24 (#8)
Ezt a progit nem ismerem. Az a lényeg, hogy a képernyőmentést ne csak a monitoron látható területen végezze el, hanem az egész oldalon. Ha ezt tudja, akkor a következő módon lehet óriási méretű gugli térképet létrehozni.
A google maps térképen oda navigálsz, ahonnét kell a nagy kép, és ráközelítesz. A link felirattal megnyitod az ablakot és kimásolod a html kódot. Az egész kódot bemásolod egy Jegyzettömb dokumentumba. Itt megadod a méretet a width="425" height="350" megfelelő módosításával. Például: width="4250" height="3500"
Elmented a .txt dokumentumot, majd az intézőben átírod a kiterjesztést .html-re. Katt, és megnyílik a hatalmas térkép.
Ezt lehet aztán lementeni az említett progival.
A google maps térképen oda navigálsz, ahonnét kell a nagy kép, és ráközelítesz. A link felirattal megnyitod az ablakot és kimásolod a html kódot. Az egész kódot bemásolod egy Jegyzettömb dokumentumba. Itt megadod a méretet a width="425" height="350" megfelelő módosításával. Például: width="4250" height="3500"
Elmented a .txt dokumentumot, majd az intézőben átírod a kiterjesztést .html-re. Katt, és megnyílik a hatalmas térkép.
Ezt lehet aztán lementeni az említett progival.
Játékvezető
Előzmény: Andreas (#7)
Valami ilyesmire gondolsz? Kipróbálni nem tudom, mert a 3.6-os Firefox-ot nem támogatja, de mivel a blogban említett ingyenes Google Map Saver is a Google Maps API-t használja, ugyanaz lehet a végeredmény.
Előzmény: ID-24 (#4)
Csak tippelek mert nem foglalkoztam még programozás szinten a képformátumokkal, de úgy tűnik hogy a jpeg formátumot ki kell tömöríteni a memóriába bitmap-ként, nem lehet ablakot tologatni a képfájlon. Tudom el kellene olvasnom pl. a Wikipedia-t, de az ilyen szavaktól mint a diszkrét koszinusz transzformáció epilepsziás tüneteim lesznek :))
Két képnézegetőnek beadtam a blog írásakor használt 10 000 x 10 000 képpontos jpeg fájlt és a nagyítás gomb megnyomásakor (még messze nem 100% nagyításnál) 550 MB-ra illetve 1,2 GB-ra ugrott a memóriahasználat. Az is lehet hogy mindkét képnézegető szarul van megírva, de ha nem, ez is lehet a méretkorlát oka, mert ennyi RAM (!) nem hiszem hogy lenne az Oregon-ban.
Az Oziexplorer tény hogy kiforrottabb formátumot használ, de a 24 bites színmélység helyett 256 szín használata harmadára csökkenti a mozgatandó adatmennyiséget és gondolom a TIFF szerű formátum is lehetővé teszi az ablakozást.
Talán ha ötvözné a kettőt a Garmin és be tudná olvasni az Ozi vagy a GeoTIFF formátumot a következő firmware, az nem lenne rossz :)
Két képnézegetőnek beadtam a blog írásakor használt 10 000 x 10 000 képpontos jpeg fájlt és a nagyítás gomb megnyomásakor (még messze nem 100% nagyításnál) 550 MB-ra illetve 1,2 GB-ra ugrott a memóriahasználat. Az is lehet hogy mindkét képnézegető szarul van megírva, de ha nem, ez is lehet a méretkorlát oka, mert ennyi RAM (!) nem hiszem hogy lenne az Oregon-ban.
Az Oziexplorer tény hogy kiforrottabb formátumot használ, de a 24 bites színmélység helyett 256 szín használata harmadára csökkenti a mozgatandó adatmennyiséget és gondolom a TIFF szerű formátum is lehetővé teszi az ablakozást.
Talán ha ötvözné a kettőt a Garmin és be tudná olvasni az Ozi vagy a GeoTIFF formátumot a következő firmware, az nem lenne rossz :)
Előzmény: magpet (#1)
Az OziCE kényelmesen kezeli PDA-n a 40Mb-os 7500*10000 pixeles raszteres térképeket. Szóval van hova fejlődnie még a Garminnak.
Moderátor
Előzmény: magpet (#3)
"Google Earth ingyenes változata a képernyő felbontásának megfelelő képet hajlandó menteni (nálam 1008x732), azaz még egy 1024x1024 négyzetet sem tudunk kitölteni képpel."
Akár mekkora képet le lehet tölteni ingyen a google maps-ből. Most nincs időm leírni, de holnap részletesen ismertetem, ha érdekel.
Kell hozzá a Screengrab ingyenes progi és egy txt. file.
Akár mekkora képet le lehet tölteni ingyen a google maps-ből. Most nincs időm leírni, de holnap részletesen ismertetem, ha érdekel.
Kell hozzá a Screengrab ingyenes progi és egy txt. file.
Játékvezető
Erre gyanakszom én is, ezért fura ez a korlát. De majd egy újabb fw-ben! ::)
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#2)
Ügyes algoritmusnál nem kell mozgatni semmit, hiszen az ablak mozog a térkép fölött, azaz tök mindegy hogy mekkora az amit úgyse kell megmutatni.
Moderátor
Előzmény: magpet (#1)
Ígéretes eljárás, köszi! Nagy kár ez a lökött 1Mpx korlát /jpg. Mi lehet az oka? nagyobb darab dolgot csak izzadva tudna elmozgatni az Oregon processzora?
Házigazda