Az eredeti bejegyzés itt.
1 | 2 | 3 | 4 |
2010-02-09 12:14:41
Idézet
a felnőt módjára való viselkedés és a leírtak értelmezése nem járható út, hanem mindent fejlesztésekkel és bonyolult szabályokkal lehet csak megoldani.

Te is ilyen hülye idalista vagy? :)
magpet
Házigazda

Előzmény: szg (#15)
2010-02-09 12:04:14
Az oldal magára hagyása elsősorban nekem szól, mert úgy tűnik, hogy az általános nézet szerint a felnőt módjára való viselkedés és a leírtak értelmezése nem járható út, hanem mindent fejlesztésekkel és bonyolult szabályokkal lehet csak megoldani.

Ha lesz netkess gomb, meg tökéletesen szét lesz választva az in/outdoor, és lesz bonyolult pontszámítási szabályrendszer akkor megígéri mindenki, hogy abban marad az értelmetlen veszekedés? :)
szg
Házigazda

2010-02-09 11:46:02
Első mondatoddal egyetértek, a többire: Zakany monnyon le! :)
Bacu

Előzmény: zakany (#13)
2010-02-09 11:43:13
Szerintem, (nem csak Pupu miatt)de jó lenne egy "nettaláltam" gomb!
Oszt kész!

Ezzel egyik fél sem lesz kevesebb.. (max, szegény SzG-nek lesz több melója!)

De cserébe Bacu elmegy vásárolni neki, főz rá pár napig, sőt takarít is majd nála, így SZG-nek marad ideje majd programozni.
Köszönjük Bacu! :)))))))))))))
zakany

2010-02-09 11:29:02
Hidd el, nektek is jobb ha ezt két sorban tisztázzuk és játékszabályként elfogadjuk. Sok vitát, és kellemetlenséget előzhettek meg vele.
Én ugyan nem támogatom az outdoor esetén a netkesst, de ha elfogadott lesz, akkor én is elfogadom.
Személy szerint saját játékoknál én úgy is ki tudom védeni, mert vagy jelszó nélküli játékot készítek, vagy kitalálok valami extra jelszót.

Az utóbb időben kialakult hangulat miatt pedig megértem a lelkesedésetek visszaesését, mégis kár lenne ha beletörődnétek.
Nem lesz itt gond, mindjárt jön a tavasz! :) Utána pedig már mindenki kimegy a szabadba, nap éri a búráját és megfeledkezik a fórum huszárkodásról... :)
Egyre többen vagyunk a játszótéren, így alkalmazkodnunk kell.
Nem lenne jó, ha klikkesednénk, és felbomlana a korábban megszokott jó hangulat.
Bennem még mindig az él, mikor tavaly tavasz-nyár környékén Zakany-Brezko-Kyra trióval jól elmókáztunk. Remélem, hogy a jövőben is így lesz ez... Mondom, kitartás! Jön a tavasz, és végre kiszabadul mindenki a gépek mögül! :))
Bacu

Előzmény: magpet (#9)
2010-02-09 11:18:35
Engedjetek meg hozzászólást ehhez a topikhoz! Pupu (ezzel persze nincs egyedül) jellegzetes figurája, karaktere a GG játéknak. Lehet Őt kedvelni, tisztelni, szeretni, de persze vannak, akik nem kedvelik stílusa, beállítottsága, őszinte szókimondása (vagy mittudomén mi) miatt. Ez azonban egy fikarcnyit sem változtat azon a tényen, hogy Ő egy nagy kaliberű játékos ezen a játszótéren (is). Ebből következően, ha Pupu barátunk eltűnik, akkor ez a kis társaság bizony-bizony kevesebb lesz. Gondolkozzatok el azon főleg outdoor játékosok hogy mennyi túraötlettel, kerékpáros játékkal, olvasmányos, már-már szórakoztató bloggal lesztek/leszünk kevesebbek. Szerintem ennek társaságnak nem árt, ha jelen van egy tapasztalt öreg, aki élettapasztalatával (Pupunak bizony van, hiszen szinte minden volt ő már életében, talán csak akasztott ember nem) segítni ennek a játéknak és játékosainak fejlődését. Örüljetek neki, hogy Ő nem az a fajta tapasztalt róka, aki megtartja magának a tudását, ismereteit, hanem mindig szívesen osztotta meg túraélményeit (akár évtizedekkel ezelőttieket is!) és rengeteg tanáccsal szolgált (magam is rendszeresen fordulok Pupuhoz ilyen-olyan túrasfelszereléssel kapcsolatos kérdéssel). Igen, Pupu valahol exibicionista! Ezt néhány irigy ember nehezményezi, de ezekkel szerintem nem kell foglalkozni. Legyen ez az ő problémájuk :) A kérdés csupán az, hogy néhány izgága netkesser miatt megéri-e elrontani az outdoor játékosok szórakozását? A kérdés (outdoor játék netkesselése) számtalanszor ki lett vesézve a fórumokon, mindenki ismeri a problémát, ennek ellenére mindig van, akit ez nem érdekel és újra és újra belecsinál a ventillátorba...
Egyébként én könnyen beszélek, mert csak egy szűk éve kezdtem játszani a GG-n, ráadásul úgy, hogy közben másik két játszótéren is játszom (gc.hu és gc.com), így egy picit külső szemlélőként is meg tudom ítélni az itteni dolgokat. Pupu jó barátom, ha nincs jelen a gc-n, vagy a GG-n, nekem mindegy, hiszen ezek nélkül is kapcsolatban vagyok vele. Így akár szarkasztikusan is odavethetek nektek egy bank tv reklámjából szállóigévé vált mondatot: Hát, ti tudjátok!?
Mikulás

Előzmény: R.Guszty (#5)
2010-02-09 11:11:02
Végre! Köszönjük!
gábor

2010-02-09 11:04:15
Kedves Mindenki!
Próbálok reagálni a felvetett dolgokra:

-Igen, sajnos megbukott a Games azon szemlélete, hogy a játék az játék. Sajnos bebizonyosodott, hogy sokaknak szigorú szabályokra, és azok kőkemény betarttatására van szüksége. Bevallom férfiasan, ez nekem elég keserű csalódás. Mikor a Games elindult, akkor a következők lebegtek a szemünk előtt: egy vidám játszótér, amely ugyan körbe van kerítve, de nem áll a hinta és a mászókák mellett egy-egy szigorú őr, aki a helyes lábtartást követelve kiabál a gyerkekkel, hanem hagyja őket játszani. Sajnos néhány kisded azt találta legviccesebbnek, hogy homokot szór a többiek képébe, amiből természetesen konfliktusok születtek.

-A hajó magára hagyása téma Gábor tollából: meglehet, hogy így érzik páran, ennek nem örülök. Nem hiszem, hogy mentegetőznöm kéne, csak tájékoztatásul: a Games-t létrehozó és üzemeltető pár embernek is van egy élete. A sors most úgy hozta, hogy a Gamesen kívüli életben különféle sűrűsödések léptek fel, ezért kevesebb idő és energia jutott az oldalra. Tudom, ez nem mentség, de aki akarja, talán megérti. Ebben talán az erőforrások (ideiglenes) hiánya mellett az is közre játszott, hogy az oldalon sokszor alakultak ki olyan viták, amik miatt - talán ez is értehtő - egy kicsit elment a dolgoktól a kedvünk. Parttalan anyázások és sértődések közepette bizony megesett, hogy feleslegesnek éreztük azt a nem kevés munkát és pénzt, amit eddig a Gamesbe toltunk. Ez az érzés persze hullámzó, de alapvetően nem vidám dolog látni azt, hogy egy szépen induló dolog - mondjuk ki! - az emberi hülyeség és egymás lesz*rása miatt bizony csorbákat szenved.

-A Games annak idején azért indult, mert GPS-szel játszani jó. Ezen játékok egy részét szépen lefedi a geocaching.hu és .com, de vannak dolgok, amik oda nem férnek bele. Egyszerű műfaji sajátosság. Annak ellenére, hogy a Gamesen rendelkezésre áll a jelszó nélküli játék (ld. gc.com, sehol egy netkess, mert minek???), illetve a játék admin által elfogadott játék-típus, 99%-ban jelszavas játékok készülnek, mert nem tudunk elszakadni az ellenőrzés beteges kényszerétől. OK, tudomásul vesszük.

-Hogyan tovább? Az oldal a kezdetektől - nyilván az erőforrásokhoz igazodva - próbált az igényeknek megfelelően fejlődni. Ha a játékosok most a netkess körüli szigorítást szeretnék, akkor ennek se lesz akadálya. Őszintén szólva tényleg abban bíztunk, hogy ezt a dolgot mindenki képes lesz játéknak tekinteni. A játék szó pedig nem kizárólag arról szól, hogy én jól érezzem magam, hanem arról is, hogy a többiek ne meneküljenek el a környékről az én hülyeségem miatt. Nagyon sajnálom, hogy ez utóbbi paraméter csak szigorú szabályok megalkotásával látszik megvalósíthatónak, de ha így kell lennie, hát legyen így.

A lényeg: az itt elhangzott javaslatok alapján összedugjuk a fejünket, és hamarosan előállunk egy netkess-ügyi szabályzattal, vagy szavazással, vagy ki tudja, mivel.
magpet
Házigazda

2010-02-09 10:56:26
Számoltam 100-ig, azt hittem addigra elmúlik az írhatnékom, de sajnos nem...Nekem sem szimpatikus ez az erkölcsi magasságból leszólás, szerintem is kizárólag a piros egyesről szól az egész. Ráadásul Pupu neked ez a hajnalban kelés, hóban fagyban eljutás a helyszínre ez jó, legalább is ha jól emlékszem többször volt már erről szó, többször különféle megvilágításban elmesélted, hogy miért szeretsz hajnalban kelni és már hazafelé jönni, amikor mások elindulnak. Nem lenne ezzel semmi baj,csak az, hogy a Te nem elvitatható teljesítményedet erkölcsi piedesztálra is emeled. Ráadásul ezt a sajátságosan értelmezett erkölcsi mércét rá akarod erőltetni mindenkire. Hiába írod azt, hogy Te senkire sem haragszol, nagyon jól tudod, hogy az hogy Te kilépsz ebből a játékból, nagyon sokat jelent és mindent bomlaszt.
Remélem Magpték józanul a helyén kezelik ezt az egészet, esetleg egy nettkess gombal megoldják ezt a vihart a biliben, de az általad javasolt többi szabályt ( önéletrajzírás, kitiltást, törlést, felnégyelést, szégyenpadra állítást) nem vezetik be.
bolyak

2010-02-09 10:56:14
Esetleg definiálni, hogy ha van mit keresni (doboz, szöveg, akármi materiális dolog) akkor outdoor, ha nincs mit keresni csak elmélkedni, akkor indoor, mert semmi nem igazolja, hogy az ember járt a helyszínen.
Most is mondhattam volna azt, hogy fent voltunk az éjszaka a várban és akkor logoltam az összes megtalálást mikor onnan hazaértünk, fotók meg nem készültek a sötétben. Sőt akár fizikálisan is megtehettük volna, nem csak mondva. Akkor mi történik? El lett volna fogadva így, hogy van ilyen, vagy meg lettem volna szólva, hogy hazudok, mert Pupu szokott elsőnek odaérni hajnali órán. Mivel lehetett volna bizonyítani, hogy igazat mondok vagy hogy hazudok.
Az első reakció, az ártatlanság vélelme nélkül, így is az volt, hogy ez csakis netkes lehetett. Szóval ha fizikálisan ott járunk akkor is csont nélkül meg lettünk volna vádolva vele.
Togo

2010-02-09 10:22:20
Igen, még azt is jobban elfogadom, ha közösen elfogadjuk a netkesst vagy sem.
Igaz, akkor is bosszantana egy outdoor játék esetén, mert valahogy nem érezném odavalónak, de mégis azt mondanám rá, hogy oké. (Valahol az elfogadást is meg tudnám érteni, hisz ez az egész egy játék, és véresen komolyan venni se szabad.)

Csak ez a bizonytalanság zavar, mert hiába tárgyaltuk ki korábban a témát, egyszerűen nem fektetjük le két sorba ezt a mumust.
A lépést pedig bármennyire is fáj, az oldal üzemeltetőinek kellene meghozni.
Bacu

Előzmény: R.Guszty (#5)
2010-02-09 10:01:20
Kedves Pupu!
Még akár egyet is tudnék Veled érteni, ha nem ilyen erkölcsi magasságból szólnál le hozzánk, mint gáncstalan lovag - miközben Te is többször is logoltál netkess-t, csak persze azután megmagyaráztad, hogy az miért is más.
Azt gondolom, hogy a három madár játékban általam beidézett GC-s logod, valamint az ottani (búcsú)bejegyzésed azt bizonyítja, hogy nem magasztos elvekről, hanem pontokról, piros egyesekről van szó. Bacu álláspontja ezért szimpatikusabb nekem: az igen legyen igen, a nem pedig nem.
R.Guszty

2010-02-09 09:40:46
Tisztelt Magpet és játékvezető vagy micsoda úr!

Bizony egy ilyen játékot teljes odaadással, határozottsággal és tisztességgel lehet csak működtetni, és akkor sokáig fog működni sokunk nagy örömére. Vagy slendriánul, és akkor vége. Nem Pupu miatt, hanem egyszerűen azért, mert nem lesz mérce a teljesítményhez az értékekhez. Most az utóbbi történt. Nyilván jóhiszeműségből hittetek a közösség erejében és jótékony szelekciójában. Sajnos nagyon naívak vagytok, [S]meg szerintem lusták[/S].

Számomra ismét bebizonyosodott, hogy a brilliáns ötletek, ahogy a GG az!, semmit nem érnek tudatos és határozott megvalósítási elképzelések nélkül. E nélkül ez csak éppenhogy több, mintha egy sörözőben elmeséltétek volna ennek a játéknak az ötletét. Az igazi munka az lett volna, ha ezt a játékot működtetni tudtátok volna. Sajnos ehhez ezek szerint már nem volt kedv, muníció, elképzelés vagy kitartás.

Érthetetlen számomra, hogy miért hagytátok a hajót már lassan 3 hónapja sodródni, miért nem értettétek, hallotta fületek a józan tanácsokat és építő kritikákat. (Az év elején még én is próbálkoztam néhány ötlettel. Hogy visszajelezzetek rá, arra természetesen nem számítottam, de arra igen, hogy beérkezett hasznos ötleteket átgondoljátok, összefoglaljátok és az aktív tagokkal megvitassátok, majd határozott és egyértelmű iránymutatást adjatok.)

Uraim!
Ezzel a játékkal felelősség is jár! Ezt már régen nem szabadidős elfoglaltságként kellett volna tekinteni!

Das ist ser Ungarisch!
gábor

2010-02-09 09:17:52
Vagy lenne megtalálás típus: netkess, illetve rendes külsős megtalálás.
Amíg valamelyik nem lesz ezek közül, addig úgymond sajnos legalizálták a netkesst. Ez pedig rossz, legalábbis nekem se fér bele!
Bacu

Előzmény: Csuhás (#2)
2010-02-09 09:11:40
Azt hiszem netkess ügyben sokat javulna a helyzet ha lehetne logot törölni.
Csuhás
Moderátor

2010-02-09 08:55:55
Sajnos egyet kell veled értsek Pupu!
Engem is zavarnak a netkess találatok. Az 'ofő' játéka pedig meglepő volt, hogy könnyű jelszavas lett. Már csak azért is meglepett, mert korábban sokat beszélgettünk arról, hogy a netkesst a bonyolultabb jelszóval lehet kivédeni.
Indult egy játéksorozat, melyben ki lett hangsúlyozva, hogy lesznek indoor és outdoor játékok. Rossz, hogy pont az ofő outdoor játéka adta meg neki pofont. Elismertük a netkesst külsős találatként!

Sajnálatos, hogy ezzel a csalást legalizáltuk.
Mert a netkess az nem más, mint szimpla csalás. Fényezhetjük, meg mindenki azt magyaráz be magának megnyugtatásul, amit akar, de ez akkor is az! Bevallom nálam se fér bele a játék szellemébe.
De még talán elnézhető is lenne, ha a játék bejelentésnél lenne 'nettaláltam' típus. Ez lehet a legtisztább és legkorrektebb megoldás a tisztességes játékosokkal szemben.
Valahol amúgy engem is bosszant az a tétlenség, hogy ezt az egész netkess mumust nem tudjuk két sorban leszabályozni.
Megértem az oldal liberális gondolkodását, de mivel sajnos úgy látszik egyesekből hiányzik a tisztességes versenyszellem, vagy csak a becsületes játékosok iránti tisztelet, így itt csorbát szenvedett az oldal korrektsége.

Sajnálom, hogy hagytuk elburjánozni a gazt...
És ha nem teszünk ellene semmit, akkor lehet idővel én is hasonló döntésre fogok jutni, mint Pupu.
Bacu

1 | 2 | 3 | 4 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN eTrex 10
29 900 Ft.