Az eredeti bejegyzés itt.
1 | 2 | 3 | 4 |
2010-02-10 11:28:59
És mivel lehet bizonyítani, hogy ha normál találatot jelentett be, hogy valójában netkeselt? Vagy akkor azon menne a vita, hogy most mi volt. Létrehoznánk netkesselbirálási bizotságot, hogy adott ember logolhatott-e valós logot vagy netkeselt? Jöhetnének inkviziciós vallatások, hogy vald be te mocsok, hogy netkeseltél, vagy mindezt hogy.
Jelen esetben, ha nem tart vissza a józan paraszti ész és valóban fordulok egyet az autóval éjszaka a várban és hazajövök, mert több feladat akkor nem volt, majd, ahogy ez valóban törtét, logolok majd lefekszem aludni, akkor mire felébredek már ki lennék zárva? Mert a mikor Pupu már fent volt én még fent voltam, és mire én felkeltem már azzal volt tele a forum, hogy mocskos netkes történt, anélkül, hogy megvárták volna, hogy én mit mondok a dologrol. Gyönyörüen levezetve logidőpontok alapján, hogy mért nem lehet valós megtalálás és még a valós megtalálásom is netkesnek lett titulálva, csak mert nem rögtön logoltam, hanem az összejött jelszavakat egyszerre. Azt fel se tételezte senki, hogy valaki esetleg tényleg megelőzhette Puput hajnalban. Mintha csak Ő mozoghatna sötétben. Rögtön követelni kezdték, hogy én bizonyítsam, hogy ott jártam.
Szóval érdekelne mi alapján lehet egy esetleges valós megtalálót meghurcolni és bizonyítási kényszer elé állítani, csak azért mert valakinek fáj, hogy nem övé lett egyszer az első bejegyzés egy új játéknál?
Van ennek némi gyerekes hiszti jellege. A 7 éves fiam szokott így kiborulni, ha valami játékban nem hagyjuk nyerni. Akkor Ő is nekiáll csapkodni dühösen, azzal vagdalkozik, hogy mindenki csal, és hogy Ő többet ilyen játékot nem játszik. Ő még kinőheti. Meglett, felnőtt emberektől viszont az ilyen hiszti nevetséges.
Togo

Előzmény: apexsek (#57)
2010-02-10 11:20:45
Elképzeltem hogy nemsokára a vérbeli netkesserek fognak Pupuhoz hasonlóan tiltakozni, mert szerintük az adott ládánál nem is igazi netkess némelyik megtalálás, hanem a kereső eléggé el nem ítélhető módon kiment és megnézte a jelszót! :-)
Csuhás
Moderátor

Előzmény: magpet (#64)
2010-02-10 11:11:35
Igen, ezen én is gondolkodtam már.
A netkess gomb egyvalamire jó: egyértelművé teszi a "csalást". Aki eddig netkesselt, az joggal mondta azt, hogy "de hát tudom a jelszót, sehol nincs kiakasztva a pirosbetűs tiltás, hogy tilos, nekem jár a pont!". Ha van netkess gomb (és ki van hirdetve az ő funkciója), akkor a hibát kizárólag a netkesser követheti el, csak őt lehet b*sztatni, felelősségre vonni. Nem áll meg többé a "hülye a játék gazdája, mert nem elég kemény a jelszó", vagy a "töketlenek az üzemeltetők, mert le kellene csapni a netkesserekre" tétel.
Persze azt is el tudom képzelni, hogy valakit a netkess gomb létezése éppen hogy inspirálni fog a csalásra, mert így talán még nagyobb poén. (Milyen vicces üvegvágóval lyukat vágni az ablakon, kinyitni, majd beosonni, miközben ott van mellette a nyitott ajtó! :)
Azt viszont nem tartom valószínűnek, hogy a netkess gombon felül további félkatonai szigorítások (logmoderáció, logbook-ellenőrző kommandó, kötelező logfotó, stb.) bevezetésre kerülnének.

Tervezünk egy kérdőívet, amin erről is kikérnénk a csapat véleményét, hangsúlyozottan nem ügydöntő jelleggel. Pici türelmet, és mindenki elmondhatja a véleményét.
magpet
Házigazda

Előzmény: szg (#63)
2010-02-10 11:02:28
Ok legyen netkess gomb. Meddig lesz ez megoldás? Egy hét, vagy lehet, hogy akár két hét is elfog telni az első beírásig, hogy valaki nem használta a gombot és itt a világ vége?
És utána mi legyen? Csak azt az outdoor találat lesz elfogadható amit egy biztottság jóváhagy?
szg
Házigazda

2010-02-10 10:59:34
Szép ez így nagyon. De mivel fogod rávenni a netkessert a helyes gomb megnyomására? Hogyan fogod bizonyítani ha csalt? Ki fogja ezt ellenőrizni folyamatosan?
Házigazda

2010-02-10 09:22:14
Tény, hogy a jelszó nélküliek se feltétlenül úgy teljesülnek, ahogyan a rejtő szeretné.
Az én bringás karikámat szerintem eddig 1, azaz egy ember csinálta meg úgy, ahogyan én kértem/szerettem volna. De igazából nem érdekel, ha neki így volt jó, akkor legyen. Csak az a bajom, hogy nem arra járt, amerre én szerettem volna, de ez már az én problémám és nem az Övé.

Előzmény: zem (#55)
2010-02-10 08:13:39
Azt gondolom jó ötlet
Vadi

Előzmény: berni (#59)
2010-02-10 07:34:27
Szerintem is!
berni

Előzmény: kalóz (#58)
2010-02-10 07:04:48
Szerintem ez jó ötlet.Üdv.
kalóz

2010-02-10 01:46:27
lenne egy ötletem.
SzG-nek ad ugyan munkát, ha más is értelmesnek tartja, de talán ezzel ki lehetne egyezi, mert szerintem igazságos:
Legyen outdoor játékoknál "netkes" gomb.
Annyi lenne a csavar, s a lényeg, hogy függetlenül attól, hogy outdoor kategóriás játékhoz nyomták, indoor pontszámot növelne csak.
Tehát megmaradna a lehetőség az outdoor teljesítők pontgyűjtésére, s az otthon ülő, de leleményes is kiélhetné a maga játék szellemét.

Aki ennek ellenére mégis sima megtaláltamot logol othonról "netkess" helyett, azzal szemben kellene erélyesen fellépni.
Szerintem

Szerintetek?
apexsek

2010-02-10 01:27:39
szerintem csak jóhiszeműen bízott bennünk, a játékosokban.
apexsek

Előzmény: Bacu (#1)
2010-02-09 23:44:15
Lehet, hogy túlzás, de ez volt a rejtői kérés. Aki pedig játszani akar, az vagy tiszteletben tartja a rejtő kérését és betartja, vagy nem (akár női ruhában táncolásról, akár tealevélszámolásról van szó). Ez csakis rajta áll! Jelen esetben arról volt szó, hogy az az egyik feltétel, hogy 9en kell lenni. (egyébként még az akkor "titkos" magpet buszra készült, poénból...)
A lényeg: azt írtad, hogy nem jelszavas játéknál mindenki betartja a szabályt. Erre hoztam példának, hogy nem igazán (és van rá más játéknál is példa). Embere válogatja! :-) Pont ilyenek miatt nincs értelme sem szabályt hozni, sem duzzogni, sem kivonulni.
Akit nem tudsz megkerülni - azt lépd át! (mai jóéjtkívánásom ez volt, mindenkinek kellemes és nyugodt álmokat)
zem

Előzmény: Bacu (#52)
2010-02-09 23:35:11
Nem miattunk tűnt el.. szóval nem értem hogy jön ez ide..
zakany

Előzmény: zem (#46)
2010-02-09 23:29:00
játékról...
Bacu

Előzmény: Bacu (#52)
2010-02-09 23:27:31
Bevallom nem tudom mi van Kyrával, és azt se, hogy hova tűnt.

A belinkelt játék nem tudok mit mondani. Nem akarlak megsérteni, de nem az az igazi outdoor játék. A 9 fő pedig nem kicsit túlzás.

Visszatérve az eredeti témára: sose netkesseltem outdoor játékot. Engem nem is igazán vonz. Utóbbi egy évben pedig alig kerestem ládát, játékot. Amit viszont játszom, azokat igyekszem élvezni, és szeretem is őket. A pontok se igazán mozgatnak :) Múltkor pl egy hónappal később jelentettem be két geoládás találatomat...
De ha én még nem is hajtom a játékokat, akkor is igyekszem tiszteletben tartani azokat, akiknek ez fontos!
Bacu

Előzmény: zem (#46)
2010-02-09 23:26:31
:)
mudman

Előzmény: Csuhás (#50)
2010-02-09 23:23:46
Nem jó. Mert gyakran az ember csak az első asszociációját próbálná ki. De mert tisztelem a rejtőt eszembe se jutna zavarni a kósza ötleteimmel. Persze így tovább fúrja az oldalamat.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: mudman (#49)
2010-02-09 23:18:58
Egy levél a rejtőnek? :)
mudman

Előzmény: Csuhás (#48)
2010-02-09 23:07:05
Még mindig úgy érzem hogy a logtörlés sok mindent megoldhatna. Mert tényleg néha nagy a kísértés a netkessre, vagy akár az emlékezet tesztelésére. Ha viszont tudnám törölni a logom akkor egy egy röpke próba után elül a kíváncsiságom, és a logom se zavarja az igazi megtalálókat.
Csuhás
Moderátor

2010-02-09 22:59:55
Miért van az, hogy ezen az oldalon sosem jutna eszembe outdoor játékot gép mellől megfejteni?

Talán mert tisztelem a rejtőt és elképzelését/munkáját, vagy mert akad elég monitor mellől is komoly kihívást jelentő feladat, esetleg azért, mert nem akarom elvenni a Pupu-féle, háromkor kelő/hajnalig fent lévő, nekem kedves bolondok örömét?

De igazából nem mindegy? Nem olyan nehéz megállni...
mudman

2010-02-09 22:54:58
Tény, hogy vannak zavarok az idealista rendszerben - de nem kéne elvetni. Az oldal jó. Működik. Porszemek mindenhova bekeverednek - a sok szabály-fogaskerék közé is, felesleges emiatt többet gyártani.
Megértem, hogy Pupu és magpet is kiakadt. Amikor anno (2008. április) a Csonttár játékomnál volt hasonló problémám (mint játékkészítő "égtem"; nem a játék saját fórumában van nyoma, de volt azért vihar bőven Szabbal :-)), akkor fejsimogatás után mehettem a sunyiba kb. De felfogtam (Magpet győzködésére), hogy vannak akik a netes keresés okoz kihívást. Nem szeretem, de elfogadom ezt a nézőpontot. Ergo: magpet most ne merj sírni! :-)

Újabb szabályt nem pártolok, maximum kéréssel érhetnek el valamit az alapítók: szerepeljen az új kinti játékoknál, megtalálás gombnál, vagy vhol felirat, hogy kérünk csak akkor logolj, ha ott jártál stb.

Nincs értelme Puput "visszasírni"-hívni (egyetértek bolyakkal), de ez jelzi, hogy fajsúlyos személyiségek is távozni fognak (ID24-el volt erről mailváltásunk), ha nem történik valami. Mindenáron senkit nem kell tartóztatni.
Ugyanennek a másik oldala viszont: bocsánat a szókimondásért, de mi a csudának piszkáltok bárkit is, az esetlegesen irritáló stílusa miatt - akár 30adszor?!? (Gondolhattok holmi időjárásjelentésekre a bolygóállás kapcsán..) Ezeket sem ártana fékezni, mert ugyanúgy bomlasztja és elrontja a "játszóteret". No meg magpeték szájíze sem finom tőle vszínűleg.

Idézetek:
Bacu 12-ben: "Bennem még mindig az él, mikor tavaly tavasz-nyár környékén Zakany-Brezko-Kyra trióval jól elmókáztunk. "
És akkor miért tűnt el Kyra? (bár ez most off)

Flektogon 25-ben: "elég megnézni a felhasználók listáját, mindenkinél toronymagasan vezet az indoor."
Kikérem magamnak! :-P :-)

Bacu 42-ben: "Az is igaz, hogy ahol nem volt jelszó, ott csak becsületes megtalálások születtek.
Nem igaz. Lásd pl ez a játék.

Szg válaszd szét légyszíves a kinti- és benti játékokat teljesen, megtalálások felsorolásánál is, ahogy tervezted, lehessen logot törölni (ne Neked kelljen zűr esetén) és talán nagyobb béke lesz...

Kitartás alapítók!
zem

2010-02-09 22:18:43
No ez egyrészt felesleges provokáció, másrészt aki ebben a hidegben hóban akár csak a felét letekeri, az az én mércém szerint megérdemli a pontot. :-)
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Bacu (#44)
2010-02-09 22:07:14
Zakany! Mivel én jó fej vagyok, ezért ha a héten letekered a Művészetek-völgye játékomat, és a mondjuk a 2. jelszórészletet nem találod meg, vagy a nagy izgalomban kihagyod, akkor elárulom neked! Nah, mit szólsz? Utána bejelentheted találatként! ;)
Bacu

Előzmény: zakany (#40)
2010-02-09 21:51:39
De ugye azért nem marad el a szombati Rádiókabaré...?!
kalóz

2010-02-09 21:47:06
Végiggondolva Istyu véleményét tényleg megfontolandó a jelszó eltörlése! Az is igaz, hogy ahol nem volt jelszó, ott csak becsületes megtalálások születtek. Ez pedig azt jelenheti, hogy működne a dolog a jövőben is.
A netkess elveszítené abszolút értelmét, és még szabályt se kell alkotni rá!
Bacu

2010-02-09 21:38:09
Jaaaj neeeee...
Bacu

2010-02-09 21:20:27
sálálálááá, szép az élet..
zakany

2010-02-09 21:09:19
Sajnálom Puput, és megértem !

Emlékezhettek, mikor elkezdtem a játékokat, engem is kiakasztott Fairy, és H.Gábor netkesselése, sőt utóbbi további partizánakciója is, amiket etikátlannak, és szimpla csalásnak tartok. Akkor sokan rámszálltak, hogy mit pattogok. Még magpetnek is írtam, hogy törölje a netkesselő játékosokat a játékaimból, nem történt semmi.
Sajnos a netkess veszélyek miatt kellett a Langdon-játékok jelszavait nehezíteni, és többtagúvá tenni, a végén már olyanná, hogy már Pupu számára is megfejthetetlen, pedig Ő volt a legaktívabb, és legeredményesebb "Langdon-játékos".
Figyelembe vettem észrevételeit, sokszor változtattam emiatt a jelszavakon, vagy a játék menetén.

Kedves Pupu!
Nagyrabecsülésem jeléül kérlek fogadd el a Pesti Langdon 3. első megtalálását ! Tudom, hogy kint jártál a helyszínen, csak megint valami félreértés lehetett, ezért a Bankhoz kötődő jelszórészletet törlöm, és amit eddig sikeresen megfejtettél, mert tudom, hogy megfejtetted, azt írd be a megtaláláshoz !

Üdvözöl, és visszavár: Urániusz
Urániusz

2010-02-09 20:59:39
Bocs, hogy beleütöm az orrom, de magam is osztom Janó véleményét! Az outdoor játékoknál a jelszó eltörlését tartanám jó megoldásnak. Lássuk meg végre milyen is a gg-s társadalom? Tudunk-e élni az önállósággal, vagy még mindig tanárbácsi pátyolgatására szorulunk?

Mondom ezt én, akit eddig is hidegen hagyott a netkess, a piros egyes és a hasonló kapitális problémák. Lehet kissé elavultak a nézeteim, de engem bőven kielégít ha eljutok egy-egy remek rejtéshez. Hogy elsőként, vagy 53.-ként, az számomra indiferens. Csak remélni merem, nem vagyok egyedül!
Istyu

2010-02-09 17:24:48
Nem. De az outdoor szóban benne foglaltatik, hogy oda kell menni. Ilyen egyszerű.
Ha ezt egy játék keretében tesszük, akkor különösen.
Van itt csodálatos indoor kategória, ki sem kell hozzá mozdulni.
A probléma ott kezdődik, ha valaki ezt nem képes felfogni, pedig igazán nem bonyolult.
Házigazda

Előzmény: feri60 (#33)
2010-02-09 14:32:50
Bezonyám
feri60

Előzmény: magpet (#34)
2010-02-09 14:31:38
Szerintem ha sikeresen tisztázzuk ezt a netkess mumust, akkor nem hagy el minket :)
Egyik legjobb bringás élményeim között tartom számon a Pupu-pályát. Egy hét leforgása alatt kétszer is letekertem, mert nagyon jó volt.
És még biztos lapul a tarsolyában pár jópofa bicajos játék, így én már csak emiatt is sajnálnám a távozását. Meg aztán jópofa egy figura, így jó kis logokat is kreált.
Bacu

Előzmény: Janó (#32)
2010-02-09 14:29:38
Nyilván nem. Viszont a "games" szó jelentése is figyelemre méltó. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: feri60 (#33)
2010-02-09 14:26:41
gpsgames.hu = pupugames.hu?

Ugye nem?
Én kérek elnézést.
feri60

2010-02-09 14:05:55
Pupu meg gondolja meg magát, és ne monnyon le !
(tudom, nem fogja, de azért mégis....)

2010-02-09 14:01:35
Erre itt van szg Munka közben :o) :

(A képet az adatlapjáról loptam)
Csigabiga

Előzmény: flektogon (#29)
2010-02-09 14:00:47
Sajnálom az ismét fellángolt, szerintem meddő vitát, vagy nem is tudom mit...

Szvsz a szabályok szigorítása és mindenféle egyszerű vagy bonyolultabb ellenőrzési mechanizmus nem fog ugymond javítani. A napokban hallottam valahol, hogy pl. a finn közbeszerzési tv. pár oldal oszt mégis jobban működik, mint a mi agyonszabályozott törvényünk alapján a mi kis országunkban.
Ne legyünk itt már olyanok mint ott "kint", ahol egyre másra szigorítanak mindent, (ld. pl. apeh) aztán valahogy mégse működik jobban.
A szomszédban jobb lett a játék a jelszótól, a logmoderálástól, és még ki tudja mitől?
Azért ez mégis csak egy játék, és én szeretném ha az is maradna.

Komolyan gondolom, hogy ki kéne probálni a jelszó nélküliséget !
Ha nincs jelszó: nincs netkess, nincs vita a jelszó erősségén stb.
A dolog egyszerűen megvalósítható. Odamész, jól érzed magad, esetleg feltöltesz pár szép képet.

Azért az mégis érdekes nem, hogy az egész "világon" (ld..com) működik jelszó nélkül, csak mi marakodjunk rajta ...?

Az indoor meg hadd maradjon, ha annyian szeretnek játszani vele...kinek árt? (néha én is elszórakoztam vele, és tetszett...)
Remélem bonyolult pontszámítást sem akar senki komolyan bevezettetni.

Amúgy meg inkább kedvem lenne csinálni egy jó kis terepi játékot, magpet meg szervezzen rá egy buszos bevetést, mint mondjuk januárban a Turulhoz, aztán érezzük jól magunkat, nem ez a legfontosabb?

Vitatkozzanak a parlamentben, mi meg inkább játsszunk!

PS: lehet én is idealista vagyok, de vállalom.

2010-02-09 13:46:05
Vagy rögtönítélő bíróságot vérpallossal. :)
Házigazda

Előzmény: szg (#28)
2010-02-09 13:43:50
Szerintem az indoornak meg kéne maradnia, mert így egész heti elfoglaltásot tud kínálni az oldal: hétköznap indoor, hétvégén outdoor játékok.
Esetleg be lehet vezetni szabályként, hogy hétvégén nem lehet indoor játékot logolni, outdoort pedig csak közjegző jelenlétében teljesíthető :)
szg
Házigazda

Előzmény: flektogon (#25)
2010-02-09 13:38:32
Zakany csak ugat, nem harap! :))))
zakany

Előzmény: flektogon (#25)
2010-02-09 13:37:31
Még olyat is el tudok képzelni, hogy valaki, aki eddig csak a gép előtt fejtett rejtvényt, idetéved, és indoor után kiváncsi lesz az outdoorra is..

Szóval szerintem inkább új embereket hozhat, elvenni nem fog..
(akár csak üzleti alapon)

zakany

Előzmény: Csuhás (#22)
2010-02-09 13:34:50
Az oldal outdoor célból jött létre, az indoor kategória célja a látogatottság növelése volt. Sajnos mára ez visszájára fordult, elég megnézni a felhasználók listáját, mindenkinél toronymagasan vezet az indoor.
Azt már csak félve teszem hozzá, hogy ideális esetben a GPS-el függene össze az oldal, mert jön Zakany, és megharap. :)
Házigazda

Előzmény: Csuhás (#24)
2010-02-09 13:11:47
Van olyan indoor találatom amire büszkébb vagyok mint a városi outdoor találatok többségére.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: flektogon (#20)
2010-02-09 13:11:31
Úgy érzem eddig (szerencsére) kimaradtam ezekből a vitákból.
Azt még értem, hogy a netkessing sokaknak nem tetszik. Ez végeredményben érthető.
Viszont pl az indoor miért olyan nagy tragédia? Ok, hogy semmi köze a gps-hez, de aki akar, az miért ne csinálhatna/fejthetne meg ilyen feladványokat? De ahogy gondoljátok. (Csak lemaradtam az eddigi álláspontokról)

2010-02-09 13:10:17
Mert azok nélkül szegényebbek volnánk sok gondolkodtató, érdekes, tanulságos feladattal. Vannak egészen jók is köztük.
( Mellékesen nagyban növelik az oldal népszerűségét, azaz idővel hasznot is hozhatnak majd )
Csuhás
Moderátor

2010-02-09 13:09:36
Kérdezd meg az alapítókat :))
Ha eredetileg sincs, biztos nem hiányolná senki.
zakany

2010-02-09 12:57:00
Az oldalt úgy hívják: GPSGames. Minek ehhez indoor?
Házigazda

Előzmény: zakany (#18)
2010-02-09 12:42:07
Csak hogy a másik oldal is kapjon "szavazatot"

én speciel tökéletesen elvagyok netkess gomb nélkül is, azt sem tudom hogy konkrétan min tört ki a vita. Ha elszabadulok otthonról egyet túrázni, az útbaeső GG-s pontokat levadászom, és ennyi.
Nem versenyzek senkivel. Mivel esélyem sincs :-)

2010-02-09 12:35:24
(Biztos nem leszek már a kedvenced, hogy ismét beleugatok...)
..de ha nincs indoor, (nem biztos, hogy így van) megemelkedhet a netkess megtalálások száma.. Több más dolgot orvosol , amit leírtál, de ezt a konkrét problémát nem (szerintem).

Igen, azt is tudom, hogy van indoor, és így is van netkess..

Na mindegy:)
zakany

Előzmény: flektogon (#17)
2010-02-09 12:17:22
Elolvastam Pupu beírását. Én ezt a figurát sokra tartom, és anélkül is hogy nekiállnék fényezgetni, nagyon igaza van.
Pontosan ezek a gondolatok munkálnak már bennem is igen régóta.

A liberális szellem, amit én is nagyon szerettem volna, nem működik ez tény.

Ha javasolhatok valamit, akkor az a következő:

-indoor játékok kukába
-netkess gomb nem kell
-pontszámítás sem kell
-hagyományos kincskereső játékok ösztönzése
-másokat sértő, etikátlan megnyilvánulások nyomtalan törlése
-fórumok radikális egyszerűsítése

Azt nem írom ide hogy pontosan tudom hogy úgysem valósul meg, mert az már máshol leírtam.
Házigazda

Előzmény: szg (#15)
1 | 2 | 3 | 4 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN GPSMAP 62SC
129 900 Ft.