Az eredeti bejegyzés itt.
És ezzel lassan el is jutottunk az oldal lényegéhez: játszunk és érezzük jól magunkat...
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#114)
Szeretnék felvételizni az üzemeltetők közé, vállalom plusz fizikai (nem az anyagiakat) terheket, ami evvel jár (utazás, túra, játékok megkeresése)!!!!
Előzmény: szg (#103)
Én megyek szívesen. Szg meg majd a Vár körüli játékok hitelesítésére koncentrál. :)
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#110)
Ezt nem gondoltad végig. Mehetnél Pupuval reggel ( Azaz hajnali negyed négykor ) bringás kísérőként - hitelesíteni. :-))
Moderátor
Hát erre a felére nem is gondoltam...
Akkor lesz még egy új szolgáltatás: Log megtámadás
Minden log, kívéve a hitelesített, megtámadható bármely felhasználó által. A támadó egy meghatározott összeget befizet és utána megkezdődhet a támadást kivizsgáló folyamat.
Az eljárás menete: az oldal üzemeltetője kiválasztja a helyszínt, ahol összegyülnek a felek, és mindenki benyújthaja a bizonyítékait, majd ez alapján döntés születik. A döntés nem megkérdőjelezhető természetesen.
Az eljárás során a döntnök költségeit a támadó viseli (személyes megjelenés, utaztatás, napidíj, étkeztetés).
Akkor lesz még egy új szolgáltatás: Log megtámadás
Minden log, kívéve a hitelesített, megtámadható bármely felhasználó által. A támadó egy meghatározott összeget befizet és utána megkezdődhet a támadást kivizsgáló folyamat.
Az eljárás menete: az oldal üzemeltetője kiválasztja a helyszínt, ahol összegyülnek a felek, és mindenki benyújthaja a bizonyítékait, majd ez alapján döntés születik. A döntés nem megkérdőjelezhető természetesen.
Az eljárás során a döntnök költségeit a támadó viseli (személyes megjelenés, utaztatás, napidíj, étkeztetés).
Házigazda
Előzmény: Togo (#104)
Banyek...ti gyerekkorotokban a játszótéren is folyton verekedtetek?
Ki ül a hintába először? Ki lőtte a gólt?
Én csak annyit kérdeznék, ki szart oda a JÁTSZÓtér közepére?
Szánalmas.
És ezt mint magánember, nem mint szponzor.
Ki ül a hintába először? Ki lőtte a gólt?
Én csak annyit kérdeznék, ki szart oda a JÁTSZÓtér közepére?
Szánalmas.
És ezt mint magánember, nem mint szponzor.
Ha szabad, idézném mégegyszer a lényeget, amivel tökéletesen egyet tudok érteni:
Idézet
VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE MAGATOKAT!!!
A bolhából csináltok elefántot!
Előzmény: Csigabiga (#99)
Idézet
Vagy csak csendben röhögnek, hogy meglett felnőtt emberek ilyen élethalál kérdést csinálnak egy játékból. :)
Helyett, én a csendben elszomorodók táborából jelenkezem.
Sajnálom, hogy ide jutottunk.
Én szórakozásnak tartottam eddig ezt a dolgot, stresszelni itt a munkahelyem is.
Csak saját megtalálást lehet hitelesíttetni, vagy másét is? Csak mert ez utóbbira van szerintem nagyobb igény. Általában az emberek nem a saját megtalálásukat nem ismerik el valósnak. Az ártatlanság védelme alapján viszont a vádlónak kell bizonyitani. A költségeket meg állja az aki hazudott. Ha kiderül a minősítésnél, hogy kamu vult a log, akkor a logoló, ha nem akkor a vádló. Remek bíróság áll fel itt pillanatokon belül.
Mondjuk egy ilyen full virtuálisnál ahol még a cél is csak virtuális, nem tudom, hogy hogy lehet majd bizonyitani egy log valósságát.
Mondjuk egy ilyen full virtuálisnál ahol még a cél is csak virtuális, nem tudom, hogy hogy lehet majd bizonyitani egy log valósságát.
Lett egy ötletem a megtalálsokkal kapcsoltaban:
Bevezetjük a "Hitelesített találat" intézményét.
Működése:
A játékos az oldal üzemeltetőivel hitelesíthetik a találatukat. Ezen találatok a logok köztt kiemelve jelennek meg, vizuálisan is kimeleve, valamit az user adatlapon is külön lesznek listázva.
Ezen logok nem meg kérdőjelezhetőek.
A hitelesítés költségeit a játékos viseli (személyes megjelenés, utaztatás, napidíj, étkeztetés).
Bevezetjük a "Hitelesített találat" intézményét.
Működése:
A játékos az oldal üzemeltetőivel hitelesíthetik a találatukat. Ezen találatok a logok köztt kiemelve jelennek meg, vizuálisan is kimeleve, valamit az user adatlapon is külön lesznek listázva.
Ezen logok nem meg kérdőjelezhetőek.
A hitelesítés költségeit a játékos viseli (személyes megjelenés, utaztatás, napidíj, étkeztetés).
Házigazda
Úgy tűnik, hogy csak a "hatlami" szóból értenek egyessek, ha ez kell hát megkapjátok:
Bacu és Togo
Nem érdekel, hogy kinek van igaza, a személyeskedő vitának nincs helye a fórumban. Ezt intézzétek egyéb csatornákon. Ha bármelyikötök folytatja ezt, akkor mindketten kényszerpihenőre lesztek küldve.
Bacu és Togo
Nem érdekel, hogy kinek van igaza, a személyeskedő vitának nincs helye a fórumban. Ezt intézzétek egyéb csatornákon. Ha bármelyikötök folytatja ezt, akkor mindketten kényszerpihenőre lesztek küldve.
Házigazda
Nekem azt jelenti egy JÁTÉK, hogy jól érzem magam, amikor foglalkozok vele. A foglalkozásba beletartozik a fórumok olvasgatása, irkálása is...
De ha jönnek néhányan, és elkezdenek vitákat gerjeszteni, provokálni, gyalázkodni, vádaskodni, túl komolyan veszik magukat, és olyan dolgokat akarnak belevinni a JÁTÉKba, amitől az már nem JÁTÉK, akkor egy idő után már nem érzem magam olyan jól, és lehet, hogy inkább egy másik játszóteret keresek...
Ide, az oldalra kikapcsolódni jön az emberek értelmesebbik része. Ha baromságokat, vitákat akarnának látni, akkor elég lenne bekapcsolni a tévét...
És az én apukám akkor is erősebb!
De ha jönnek néhányan, és elkezdenek vitákat gerjeszteni, provokálni, gyalázkodni, vádaskodni, túl komolyan veszik magukat, és olyan dolgokat akarnak belevinni a JÁTÉKba, amitől az már nem JÁTÉK, akkor egy idő után már nem érzem magam olyan jól, és lehet, hogy inkább egy másik játszóteret keresek...
Ide, az oldalra kikapcsolódni jön az emberek értelmesebbik része. Ha baromságokat, vitákat akarnának látni, akkor elég lenne bekapcsolni a tévét...
És az én apukám akkor is erősebb!
Nem kicsit sántit a hasonlatod.
Ha ilyen lett volna a feladat, akkor nem én logolok be elsőnek, mert kellett volna valamit keresni a célban.
Ha már futóversenyt akarsz feltétlen akkor a dolog így néz ki a mostani esetre vetítve:
Lesz egy 100 méteres futóverseny aminek a célja itt és itt lesz. Az nyer aki meg tudja mondani, hogy hány métert kell futni, hogy célba érjen. Én már a startnál meg tudtam mondani, hogy 100 métert kell majd futnom, hogy a célba beérjek, nem kellett ahhoz végigfutnom, hogy meg tudjam mondani, hogy 100 métert futottam. Nem kellett hozzá mobilnet se semmi extra csak józan paraszti ész.
Most már futnék én is mert most lett olyan a feladat, hogy az nyer aki megmondja hány métert kell lefutni és mi van a végén a táblára írva.
Ha ilyen lett volna a feladat, akkor nem én logolok be elsőnek, mert kellett volna valamit keresni a célban.
Ha már futóversenyt akarsz feltétlen akkor a dolog így néz ki a mostani esetre vetítve:
Lesz egy 100 méteres futóverseny aminek a célja itt és itt lesz. Az nyer aki meg tudja mondani, hogy hány métert kell futni, hogy célba érjen. Én már a startnál meg tudtam mondani, hogy 100 métert kell majd futnom, hogy a célba beérjek, nem kellett ahhoz végigfutnom, hogy meg tudjam mondani, hogy 100 métert futottam. Nem kellett hozzá mobilnet se semmi extra csak józan paraszti ész.
Most már futnék én is mert most lett olyan a feladat, hogy az nyer aki megmondja hány métert kell lefutni és mi van a végén a táblára írva.
Előzmény: Bacu (#95)
Tudod, hogy van akinek fontos az elsőség és a sportszerűség!
Ennek tisztázása végett írogattam azt amit.
Tételezzük fel rendez valaki egy futóversenyt.
A feladat lefutni a távot, és elérni a célnál levő táblát.
A versenyt az nyerné, aki a célbaérkezéskor a táblán levő szöveget elsőként kikiabálná.
A te elképzelésed szerint az nyerné meg a versenyszámot, aki leülne a startkőre, és kibogarásznál valamilyen úton módon a jelszót egy mobilnet segítségével.
Gratulálni tudok csak ehhez a versenyszellemhez!
Egy versenyben ekkor is csak csaló lennél!
És szépítheted nekem, hogy anno te jártál már ott. Ha valakinek fontos az elsőség, akkor azt tartsuk tiszteletben. Ha te erre nem vagy képes, akkor csak sajnálni tudlak.
Most pedig beveszem a lesz.rom-tablettámat, így léptem is.
További jó magyarázkodást!
Ennek tisztázása végett írogattam azt amit.
Tételezzük fel rendez valaki egy futóversenyt.
A feladat lefutni a távot, és elérni a célnál levő táblát.
A versenyt az nyerné, aki a célbaérkezéskor a táblán levő szöveget elsőként kikiabálná.
A te elképzelésed szerint az nyerné meg a versenyszámot, aki leülne a startkőre, és kibogarásznál valamilyen úton módon a jelszót egy mobilnet segítségével.
Gratulálni tudok csak ehhez a versenyszellemhez!
Egy versenyben ekkor is csak csaló lennél!
És szépítheted nekem, hogy anno te jártál már ott. Ha valakinek fontos az elsőség, akkor azt tartsuk tiszteletben. Ha te erre nem vagy képes, akkor csak sajnálni tudlak.
Most pedig beveszem a lesz.rom-tablettámat, így léptem is.
További jó magyarázkodást!
Előzmény: Togo (#94)
Már megbocsáss, de mikor mondtam én azt, hogy ez nem az volt. Logoltam, majd lefeküdtem aludni és mire felkeltem már azzal volt tele minden, hogy itt mekkora büdös nagy netkes történt, meg se várva, hogy mit mondok Pupu kérdésére. Már telekombináltál mindent mindennel. Ha először kérdezel te is és csak utána feszítesz keresztre azt mondom igazad van, de az valahol büdös, hogy valakit először összerugdosol aztán kérdezed meg mi van. Mert mint mondottam volt már párszor, miután csak reggel 6-kor feküdtem le és éjféltől odáig éppenséggel akár fel is mehettem volna a várba. Akkor nem kicsit venném zokon a vádaskodást, meg a bizonyítási kényszert, hogy hogy kerülhettem hamarabb oda mint Pupu.
Mintha neki bérelt helye lenne az első helyre.
Esküszöm úgy érzem, hogy nem netkes gomb kellene ide, hanem minden uj Outdoor játékhoz automatikusan belogolodik Pupu elsőnek, aztán már nyugodtan logolhatna mindenki amit akar.
Mintha neki bérelt helye lenne az első helyre.
Esküszöm úgy érzem, hogy nem netkes gomb kellene ide, hanem minden uj Outdoor játékhoz automatikusan belogolodik Pupu elsőnek, aztán már nyugodtan logolhatna mindenki amit akar.
Előzmény: Bacu (#93)
Ez meg a másik fele. A 3 madarasnál nincs logbook. Semmi sem volt ott ami igazolja, hogy valaki ott járt vagy sem. Mi kötelez bárkit arra, hogy fotózzon, fölég sötétben. És egy ilyen outdoorba helyezett indoor játéknál került oda kép valaki logjához az mit bizonyít? Annyit, hogy a kép feltöltőjének vannak fotói az adott területről. És? Azt már nem, hogy most járt ott vagy régebben, esetleg talált képet a neten.
Bizonyítani nem tudod, hogy valaki járt egy ponton vagy sem, de egyből netkest kiabálsz meg se kérdezve az érintettet, mert Te úgy kombináltad ki.
Bizonyítani nem tudod, hogy valaki járt egy ponton vagy sem, de egyből netkest kiabálsz meg se kérdezve az érintettet, mert Te úgy kombináltad ki.
Előzmény: Bacu (#91)
De a Váras ezek szerint mégis az :)
Javaslom itt zárjuk is le.
Időközben eljutottam arra a döntésre, hogy hanyagolni fogom ezt a fórumot. Most egy jó ideig nem fogok semmihez se hozzászólni.
Sajnos a hangulat már nem olyan, mint régen... Kár!
Javaslom itt zárjuk is le.
Időközben eljutottam arra a döntésre, hogy hanyagolni fogom ezt a fórumot. Most egy jó ideig nem fogok semmihez se hozzászólni.
Sajnos a hangulat már nem olyan, mint régen... Kár!
Előzmény: Togo (#92)
Nono, Te a "Maga Noénál" is megkérdőjelezted az ottjártunkat. Csupán a logok időpontja alapján kikiáltottad, hogy lehetetlen, hogy ne netkes legyen.
Előzmény: Bacu (#91)
A 3 madarasnál volt logbook? Meglepne, mert ahogy láttam virtuális dolgokból jön össze a jelszó.
Előzmény: Togo (#90)
Attól még ott volt. Bár az aláírásommal együtt állítólag én sem, csak szájkaratézok.
Előzmény: ID-24 (#88)
Esetleg lehetne az, hogy a "MEGTALÁLTAM" szöveg az outdoor játékoknál lecserélődik "Ott jártam"-ra, az indoor-oknál pedig "Kitaláltam"-ra?
Így aztán még egyértelműbb lenne a dolog.
Így aztán még egyértelműbb lenne a dolog.
Én láttam egy fotót a logbookról. Togo aláírta, de Culaune nem, pedig neki is van egy log a játék oldalán.
Játékvezető
Előzmény: Togo (#79)
Vagy csak csendben röhögnek, hogy meglett felnőtt emberek ilyen élethalál kérdést csinálnak egy játékból. :)
Előzmény: zakany (#86)
zákány hátradől és már csak legyint..
(a kérdőív azért lenne érdekes, mert van még talán 200 user itt, aki folyamatosan játszik, de nem mer/akar már beleszólni ebbe..)
(a kérdőív azért lenne érdekes, mert van még talán 200 user itt, aki folyamatosan játszik, de nem mer/akar már beleszólni ebbe..)
Ja és ha nettalálat gombra bök valaki, akkor hova kerül a neve a megtalálások listájában. A hiszti attól még hiszti marad, ha nettalálattal is de legelőre kerül a neve egy új játéknál. Mert a hiszti tárgya a helyezés nem a netkes ténye. Eddig se volt gond, ha Pupu után netkeselt valaki, az fel se tűnt senkinek.
Előzmény: magpet (#80)
Na gyűlnek a kérdések a kérdőívhez....
Előre várható, hogy a kérdőív után több kérdés merül fel, mint előtte...
Előre várható, hogy a kérdőív után több kérdés merül fel, mint előtte...
Előzmény: magpet (#83)
Idézet
A másik oldali hasonló lehetőséget elnézve nem lesz túl nagy forgalma a gombnak.
De az egy másik oldal. Aztán lehet, hogy mégse lesz forgalma.
Idézet
És ha egy nettalálat után elmegy és valós találatot elér, akkor mi van? Lehet módosítani a nettalálatot, vagy attól logolni sima megtalálást is?
Akár.
Házigazda
Előzmény: Togo (#82)
A másik oldali hasonló lehetőséget elnézve nem lesz túl nagy forgalma a gombnak.
És ha egy nettalálat után elmegy és valós találatot elér, akkor mi van? Lehet módosítani a nettalálatot, vagy attól logolni sima megtalálást is?
Előzmény: magpet (#80)
Idézet
Hogy lehet bizonyítani, hogy netkes történ és nem valós megtalálás?
Sehogy. Ha elkezdünk bizonyítási eljárásokat lefolytatni, akkor megette a franc az egészet. Mi van akkor, ha kiszögelek egy táblát a jelszóval, ami mondjuk "Kgg547FRL2Wws"? Nem netkesselhető. De ha valaki bruteforce megtöri, vagy bejut a szerverre, vagy a hátam mögé settenkedik a mekdonáldban, amikor az admint bújom a notebookomon? Minden feltörhető, elcsalható.
Abban talán még bízhatunk, hogy ha lesz netgame gomb, akkor a netgamer azt fogja nyomni. Meglátjuk, egy kísérletet megér. Szegény szg talán nem dolgozik hiába. :)
Házigazda
Előzmény: Togo (#78)
Menj ki és nézd meg a logbookot. Mit bizonyitok fotóval miután már rám huztad a netkest ott is. Akkor jönne az, hogy persze most hogy borult a bili kimentem fotózni. Ezért nem terhelem a szervert. Te úgy is jobban tudod a tutit.
Moderátori megjegyzés: Moderátori megjegyzés: Tartalmi módosítás nem történt. Volt egy utalás a jelszóhordozóra, ami amolyan meglepetés-féle, mindössze ezt szedtem ki.
Moderálva magpet által
Moderálva magpet által
Előzmény: Bacu (#77)
A kérdés ettől még továbbra is fenn áll. Hogy lehet bizonyítani, hogy netkes történ és nem valós megtalálás? A három madárnál például ha azt mondom, hogy de márpedig mi fent voltunk, csak nem volt velünk fotomasina, a mobil meg az este nem alaklmas fotózásra, akkor mi van, akkor nincs ez a vihar a bili szélén?
(Dehogynem, csak azzal a különbséggel, hogy még hazugnak is ki lennék kiáltva)
(Dehogynem, csak azzal a különbséggel, hogy még hazugnak is ki lennék kiáltva)
Előzmény: magpet (#69)
A találatot máig se bizonyítottad hitelt érdemlően fotóval, szóval amit írtál szimpla szájkarate.
Ha annyira meg akartad volna cáfolni a netkesst, akkor tettél volna ellene a találatodban... Én amúgy lesz.rom, csupán a becsületes outdoor játékos teljesítőkért harcolok :)
Ha annyira meg akartad volna cáfolni a netkesst, akkor tettél volna ellene a találatodban... Én amúgy lesz.rom, csupán a becsületes outdoor játékos teljesítőkért harcolok :)
Előzmény: Togo (#66)
Furcsa szavak ezek egy olyan embertől, akinek a kis piros kocsijának... na, mi is a rendszáma?? : DDDD
[link]
[link]
Előzmény: magpet (#75)
A "Megértettem és elfogadtam az oldal szabályait" pipa a nomrál log gombja mellett legyen. A netkess gombhoz javaslok egy "netkesser vagyok, lelkem az ördögé" pipát! :))
Ha már gombokat építesz a logok köré: korábban volt szó az indoor/semmigps kategóriában egy "feladom" gombról. Ha csak pár kattintás, akkor esetleg mehetne ez is, ha bonyolultabb, akkor csak írjuk fel az igényt! :)
Ebből a bizakodó hangulatból áttolhatnál egy keveset, ha megy online az ilyesmi! :)
Ha már gombokat építesz a logok köré: korábban volt szó az indoor/semmigps kategóriában egy "feladom" gombról. Ha csak pár kattintás, akkor esetleg mehetne ez is, ha bonyolultabb, akkor csak írjuk fel az igényt! :)
Ebből a bizakodó hangulatból áttolhatnál egy keveset, ha megy online az ilyesmi! :)
Házigazda
Előzmény: szg (#73)
Azt egyébként nem tartom hülyeségnek, hogy a játékos törölhesse a saját logját.
Velem is előfordult már olyan, hogy egy outdoor játéknál a leírás alapján volt sejtésem a jelszóról. Kíváncsi lettem, próbálkoztam egyet, és bejött.
A másik oldalon ilyenkor ki tudtam törölni a megtalálásomat, itt viszont ott marad, és esetleg meg is hurcolnak érte...
Ha ki lehetne törölni, akkor a netkesserek is kiélhetnék a szellemi kihívások iránti vágyaikat, aztán kitörölhetnék a megtalálásukat - amennyiben nem a "pontgyűjtés" a céljuk, hanem a jelszó megfejtése.
(és a jelszó nélküli játékok megtalálásai alapján valószínűleg nem a pontgyűjtögetés a motiváció)
Velem is előfordult már olyan, hogy egy outdoor játéknál a leírás alapján volt sejtésem a jelszóról. Kíváncsi lettem, próbálkoztam egyet, és bejött.
A másik oldalon ilyenkor ki tudtam törölni a megtalálásomat, itt viszont ott marad, és esetleg meg is hurcolnak érte...
Ha ki lehetne törölni, akkor a netkesserek is kiélhetnék a szellemi kihívások iránti vágyaikat, aztán kitörölhetnék a megtalálásukat - amennyiben nem a "pontgyűjtés" a céljuk, hanem a jelszó megfejtése.
(és a jelszó nélküli játékok megtalálásai alapján valószínűleg nem a pontgyűjtögetés a motiváció)
Előzmény: magpet (#67)
Lesz logtörlés és netkess gomb, esetleg a loghoz egy pipa, hogy "Megértettem és elfogadtam az oldal szabályait".
Aztán meglátjuk mi lesz... ma bizakodó hangulatban vagyok :)
Aztán meglátjuk mi lesz... ma bizakodó hangulatban vagyok :)
Házigazda
Ez jó, mert a netkess már úgyis jól le lett járatva, mint kifejezés.
Kérdőívbe beteszik-e?
Kérdőívbe beteszik-e?
Előzmény: flektogon (#71)
A netkess egy létező dolog, adunk neki egy gombot. Ennyi.
Nem lesz vallatás meg bizottság, legalábbis a jelenleg "hatalmon lévő" vezetés uralma alatt biztosan nem.
Nem lesz vallatás meg bizottság, legalábbis a jelenleg "hatalmon lévő" vezetés uralma alatt biztosan nem.
Házigazda
Előzmény: Togo (#66)
Én akkor azt fogom javasolni, hogy csukjuk be a gamest.
No user - no problem.
No user - no problem.
Házigazda
Simán eljöhet ez a beteg pillanat. Utána fog jönni az a ajavaslatom, amit eddig csak szg-nek írtam meg emilben, de most közzéteszem: a logtörlés gomb mellet lesz játéktörlés és profiltörlés is. A hard változatban pedig ezek a funkciók nem korlátozódnak majd a júzer saját dolgaira, hanem egymás logjait, fotói, játékait, profilját törölhetik majd a játékosok. Így rövid idő alatt lezajlik az a folyamat, amit egyéként nekünk kéne elérnünk a "drop database" utasítás kiadásával. :)
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#65)