Az eredeti bejegyzés itt.
2010-05-07 21:04:16
Épp ma vettem én is egyet meglepetésként a kis feleségemnek. :) Kíváncsi vagyok ő, az irodai munkával + kocsival bejárás mit fog alkotni.
Nekem amúgy elég pörgős a hét, eddig 10338 az átlag. Február 15 óta pedig 669984 (átlag 8170). Kíváncsi vagyok mikor lesz meg a "Másfél millió lépés Magyarországon". :)
eperdzsem

Előzmény: Schnitt (#11)
2010-05-07 17:20:32
Engem is elkapott a lépésszámlálási láz :)
Be is ruháztam egy szilvára, olyan nyakbaakasztós fajtára.
Nálam nyakpánton vagy ingzsebben hordva is pontosan mér, ellenben nadrág első zsebben nem korrekt.
Többször leszámoltam 100 lépést különböző helyeken rögzített számlálóval, de a nyakpánton lógatáskor egy alkalommal 100, utána 101 jött ki, ingzsebnél szintén 100, nadrágzsebben 121.
A blogban leírt módszerrel, hogy egy megállóval később szállok villamosra, eggyel előbb szállok le a metróról, illetve a távolabbi mekit céloztam meg :), estére 8334 lépésen állt a számláló.
Napközben főleg az asztalon pihent a kütyü, vagy valamelyik kollega nézegette, hangot adva "már megint egy q..a drága és felesleges kütyüt vettél" véleményének :)
Ma reggel fodrászlátogatással és munkába érkezéssel már 4000 felett volt a cucc, a hazaútra +1 metrómegállóval kb meglesz a 10000, és tényleg nem túl megerőltető.
Mondjuk viszonylag sík a terep.
Szóval jó móka, kíváncsi leszek, a következő GG6GC rendezvényen ki hány lépésből tudja majd abszolválni a távot :)

Egyébként van egy mechanikus elvű japán gyártmányú "Jog-meter", ami minimum kocogásra indul be, vagy ha valaki erősen sarokra lép, érdekességképpen felajánlom a fórumközösségnek, hátha valakit érdekel.

"Kis lépés ez az emberiségnek, de egy hosszúlépés nekem "
Schnitt

2010-03-17 21:35:52
Egyes források szerint gyakorlatilag mindegy, hova van a lépésszámláló erőssítve. Ez szerintem nem igaz, pl az anorákom zsebébe téve egyáltalán nem számlált, és a nadrágzsebben is megbízhatatlanul. A legjobb hely a nadrágöv elülső (csat melletti) része. Érdemes egy-két "hitelesítést" végezni: pl. a metróra várva lesétáltam a peronon 100 lépést, és megelégedéssel nyugtáztam, hogy a számáló 99-et mutatott.

Kétségeim vannak afelől. hogy helyes a mérés, ha egy átlagos munkahelyen ebédidőig valaki már 18000 lépésnél tart (Mákos), hacsak nem gyalog jár be 12-15 km-t, vagy nem egyet lép lépésenként a számláló. Szóval érdemes hitelesíteni!

Ami az autóban való zötykölődést illeti (magpet): érdemes a kocsin belül keresni olyan helyet, ahol a rázkódás enyhébb (ilyenek pl. az úlések), illetve olyan pozícióba tenni az eszközt, hogy a benne lévő inga minél kevésbé legyen kitéve a rázkódásnak (a haladási irányra merőlegesen, fejre állított helyzetben).
pepe

2010-03-17 13:38:12
Én is előszedtem a saját kis gyümölcsnevű eszközömet az írás hatására. AZóta szorgalmasan számlál, bár nálam elég sok az autózás. Sajnos ilyenkor ezt a "zötyögést" is beleszámolja, tisztán sétálós napom pedig nagyon ritkán adódik. Nagyon jó volna egy "hold" kapcsoló, amivel ideiglenesen ki lehetne kapcsolni a számlálást, hogy hitelesebb legyen a mérés.
Egyébként a 3-4000 lépés nagyjából úgy teljesül, hogy nem nagyon veszem észre. A minap a Gyermekvasút TT napján 30000-be fordult a műszer, amikor este sírva kidobtam a zsebemből. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: pepe (#8)
2010-03-17 12:13:08
Szeretem az ilyen, magával ragadó írásokat, mint amilyen ez is. Emlékszem, hogy amikor sok évvel ezelőtt belekezdtem James F. Fixx, "Futók, kocogók könyve" című könyv olvasásába, annyira belelkesedtem, hogy néhány oldal elovasása után letettem a könyvet, és elmentem futni egyet, majd ezt követően egy ideig rendszeresen futottam.

Valami hasonló történt e blog olvasásának hatására. Másnap megvettem a legegyszerűbb, "csak" lépésszámlálót, és a lakásból kilépve felcsatolom, hazaérve lecsatolom a kis kütyüt. Ha a munkahelyemen kívül nem megyek sehova, akkor kb. 4500-5000 lépést számol. 10000-ig még egyszer sem jutottam el, de most, hogy végre jön a tavasz, ez már nem sokáig várat magára.
pepe

2010-03-06 11:43:09
A főnököm néhány napja mutatott egy lépésszámlálót az övén, és hencegett vele ebédidőben, hogy már kb. 7000 lépésnél tart, ennyi, meg ennyi kalóra, mérföld, stb. Mondom ez semmi, nekem is van ilyen, holnap hozom, aztán "versenyezhetünk". Ismét ebédidő, az övén ~6000, az enyémen ~18000... Azóta folyton megállít, hogy hol tartok, de utol se ér...:-D
Mákos

2010-03-04 21:00:23
Nosztalgikus emlékeket ébresztett bennem az írás.
Gyorsan előturtam a fiók mélyéről a GPS elötti pattintott kőkorszak eszközeit:
- Egy cipőre, vagy valahova a boka környékére csiptethető lépésszámláló, digitális kijelzésű, beállítható lépésmérettel, hossz vagy darabszám kijelzéssel.
- Egy kis lapos mini számológépszerű szerkezet, aminek az egyik sarkában egy kis kerék van beépítve. A papírtérképen tologatva mutatja az út hosszát, beállítható a lépték is. + mindenféle számolási lehetőség.
- Laptájoló és tükrös tájoló, még abból az időből, amikor nem létezett geocaching és GPSGames, hogy azért az erdőben akkoriban is keresgélhessek.
- Casio ProTrek óra, a szokásos kunsztokon felül barometrikus magaságmérővel + mindenféle kalkulációs lehetőségekkel a tura magasság profiljának számításaihoz, hőmérő és digitális iránytű.
MrZerge

2010-03-03 21:52:00
De jó kis olvasmány!
Nekem nincs ilyenem, de azért poénból az előbb számolgattam, mennyit is lépek a konyhában. Hipp-hopp összejött 310... Holnap megszámolom, hány lépésre lakom a múzeumtól! :)
farkas_e

2010-03-03 20:33:07
Érdekes volt olvasgatni az írást, kösz.
Némi múlttal rendelkező versenyzőknek azért nyilván eszükbe jut a megfelelő (és kiváló) zenei illusztráció.....>>>>> [link]

2010-03-03 20:03:32
Eddig annyira nem figyeltem, de ma hazafelé a villamoson (Wesselényi-Margit híd), illetve a HÉV-en (Békásig), egy lépést sem tévesztett.
eperdzsem

Előzmény: magpet (#1)
2010-03-03 15:16:26
Valóban nagyon jó kis írás. Élmény volt olvasni! Nekem volt lépésszámlálóm (na nem ilyen szuper USB-s kütyű, csak egy egyszerűbb reklámkiadás), amit végül nem használtam semmire és betettem az egyik elrejtődött ládámba a "kezdőajándékkészlet" közé. Magam nem fogom méricskélni a napi lépéseim számát, ellenben szivesen olvasgatnék hasonló beszámolót egyéni tapasztalatokról. Ilyen összehasonlításban megtudom, hogy nekem kb. hány lépésem lehet egy nap. Hiába, a lustaság nagy úr! :)
Mikulás

Előzmény: magpet (#1)
2010-03-03 15:07:03
Köszönöm az írást, élvezettel olvastam!
Nekem is van egy ilyen Silva (én le merem írni :) lépésszámlálóm, de a PC-kapcsolat nélküli, egyszerűbb verzió. Még pár éve egy Garmin találkozón fityegett Kyru nyakában egy ilyen szerkezet. Mindenkit izgatott az apró készülék, ez egy ilyen társaság. Természetesen én be is szereztem egyet Kyrutól (ő egyébként a Silva cuccok nagy tudora), aki a 10000 lépés/nap adagra esküdött, mint az egészséges életmód alaptézisére. Sokáig használtam is, aztán valahogy elfelejtődött, de most elő fogom kotorni, és teszek belé villanyt, utána megírom a tapasztalataimat.
Amire emlékszem: a napi 5-6000 lépés úgy teljesült, hogy nem nagyon vettem észre. További érdekesség, hogy a járművek kicsit becsapják a lépésszámlálót. Többnyire autóval járok, de az ottani mozgást is némiképp lépésnek számolja a készülék. Persze ha a budapesti dugókat nézzük (elindulás-megállás végtelen ciklusban), akkor bőven van mérendő gyorsulgatás. :)

Eperdzsem: Neked a metrót/villamost beleméri?
magpet
Házigazda

Bejelentkezés
Újdonság

GARMIN eTrex 30
69 900 Ft.