Az eredeti bejegyzés itt.
1 |
2 |
Bocs, hogy ilyen későn reagálok, de mostanában ritkábban látogatok ide.
Érdeklődésedre (és mindazoknak, akik fontolgatnak egy utazást Kárpátaljára) elmondhatom, hogy semmilyen kellemetlen hatás nem ért bennünket. Ellenkezőleg. Csak kedves, jóindulatú, segítőkész emberekkel találkoztunk, függetlenül attól, ki milyen nyelvet beszél.
Pedig azt a tervezett 1500 km-t bejártuk, sok emberrel találkoztunk, s nemcsak azok voltak kedvesek, akiknek iskoláiba ajándékokat vittünk, vagy fizető vendégeik voltunk.
A trackek, képek összeszerkesztése folyamatban.
Érdeklődésedre (és mindazoknak, akik fontolgatnak egy utazást Kárpátaljára) elmondhatom, hogy semmilyen kellemetlen hatás nem ért bennünket. Ellenkezőleg. Csak kedves, jóindulatú, segítőkész emberekkel találkoztunk, függetlenül attól, ki milyen nyelvet beszél.
Pedig azt a tervezett 1500 km-t bejártuk, sok emberrel találkoztunk, s nemcsak azok voltak kedvesek, akiknek iskoláiba ajándékokat vittünk, vagy fizető vendégeik voltunk.
A trackek, képek összeszerkesztése folyamatban.
Előzmény: Bandy (#63)
Esetleg valamilyen útleírást olvashatnánk az útról?
Trackek, utak, stb?
Engem érdekelne.
Trackek, utak, stb?
Engem érdekelne.
Én is sajnálom. Emilben leírtam az okokat annak, akit érint. Remélem, érthető és megérthető.
Bár nem érzem magam hibásnak, egyszerűen óvatos (vagy túl óvatos) vagyok, és kerülném a fölösleges kellemetlenségeket, az így okozott veszteséget (szállás, kaja, kirándulások rám eső része) természetesen fizetem.
Bár nem érzem magam hibásnak, egyszerűen óvatos (vagy túl óvatos) vagyok, és kerülném a fölösleges kellemetlenségeket, az így okozott veszteséget (szállás, kaja, kirándulások rám eső része) természetesen fizetem.
Házigazda
Előzmény: oldfox (#61)
N a, Drágáim.. akkor most itt maradtunk busz nélkül, mínusz két ember..
Odakint a számítógépek érkezése megígérve, szállások 8 főre lefoglalva, kirándulás miegymás lekötve..
Ötletünk ugyan van, de az nem olyan jó, mint a kisbusz lett volna.. nagy gáz van.. és.. na.. ennyi.. Famágus
Odakint a számítógépek érkezése megígérve, szállások 8 főre lefoglalva, kirándulás miegymás lekötve..
Ötletünk ugyan van, de az nem olyan jó, mint a kisbusz lett volna.. nagy gáz van.. és.. na.. ennyi.. Famágus
Egy országban, amelynek államformája nem demokrácia, hanem "bürokrácia" sosem fogsz 100%-osan rendben lenni, hiszen most sincs sapka rajtad :-) Ellenben te sem a 90-es években lettél vegetáriánus EMO-s, tehát kis jószándékkal megérted, mire vágyik a rend éber őre :-))
Aztán ezt valaki vagy tudja kezelni, vagy menjen Ausztriába, Svájcba. Olyan helyre, ahol az állampolgár a tüzijátékot egyenesen a kukába dobja, nehogy zavarjon vele valakit...
Én csak annyit akartam mondani, hogy szándékos rosszindulattal nem találkoztam, sőt, és kis megértéssel, mindenki jól ált hozzám, pedig egy kocsmában még valami csehszlovák boxolóval is összekevertek :-))
Aztán ezt valaki vagy tudja kezelni, vagy menjen Ausztriába, Svájcba. Olyan helyre, ahol az állampolgár a tüzijátékot egyenesen a kukába dobja, nehogy zavarjon vele valakit...
Én csak annyit akartam mondani, hogy szándékos rosszindulattal nem találkoztam, sőt, és kis megértéssel, mindenki jól ált hozzám, pedig egy kocsmában még valami csehszlovák boxolóval is összekevertek :-))
Előzmény: flektogon (#59)
Csak óvatosan, mert ha mégis elviszi az ukrán a Magpetet, akkor az nekem okoz pár problémát... :)
Szóval csak úgy induljatok neki, ha minden 100%-ban rendben van.
Szóval csak úgy induljatok neki, ha minden 100%-ban rendben van.
Házigazda
Előzmény: Bandy (#57)
Szerintem is.
Az a közjegyző is, akivel én beszéltem, azt mondja, hogy ő azt hitelesíti, hogy az előtte aláíróként megjelent személy az, akinek mondja magát.
Tehát lehet, hogy közjegyzőt kellene váltani. Apróra :-))
Az érintetteknek mail ment!
Az a közjegyző is, akivel én beszéltem, azt mondja, hogy ő azt hitelesíti, hogy az előtte aláíróként megjelent személy az, akinek mondja magát.
Tehát lehet, hogy közjegyzőt kellene váltani. Apróra :-))
Az érintetteknek mail ment!
Előzmény: Bandy (#57)
Barátom, aki kulipintyót is vett kint, rendszeresen jár ki cége autójával, azt mondta, hogy a közjegyződben van a hiba...
Ha viszel egy cégkivonatot, mely tartalmazza, hogy te vagy a kizárólagos/többségi aláíró tulaj, akkor bármikor ki kell tudnia állítani egy olyan papírt, hogy viheted az autót. Továbbra is mondom, Ukrajna bár nem Európa bürokratáinak temetője, de ha kicsit is szocializálódott valaki itthon az elmúlt pár évtizedben, nem fognak neki nagy, és gonosz meglepetéseket okozni.
Benne van az emberekben a "könnyebb ellenállás felé igyekvés"
de én az elmúlt három kirándulásom alatt nem találkoztam elviselhetetlen dolgokkal, szóval Kárpátalja bőven megér egy kalandot!
Ha viszel egy cégkivonatot, mely tartalmazza, hogy te vagy a kizárólagos/többségi aláíró tulaj, akkor bármikor ki kell tudnia állítani egy olyan papírt, hogy viheted az autót. Továbbra is mondom, Ukrajna bár nem Európa bürokratáinak temetője, de ha kicsit is szocializálódott valaki itthon az elmúlt pár évtizedben, nem fognak neki nagy, és gonosz meglepetéseket okozni.
Benne van az emberekben a "könnyebb ellenállás felé igyekvés"
de én az elmúlt három kirándulásom alatt nem találkoztam elviselhetetlen dolgokkal, szóval Kárpátalja bőven megér egy kalandot!
Előzmény: magpet (#56)
Én nem jártam ilyen sikerrel a határon leadandó papírok terén. A közjegyzőnél elakadtam, a saját cégem autójával nem mehetek Ukrajnába. Mail ment.
Házigazda
Előzmény: oldfox (#55)
Na, beszereztem a kicsi /ciril betűs nyomtatványokat, amiket a határon kell leadnunk.Sőt, az infőkat is, miképpen kell kitölteni.
:-) Famágus
:-) Famágus
Megyek, csak nem Kárpátaljára. :o)
Ott még sosem jártam, de egyszer szeretnék eljutni arrafelé is.
Vagy megvárom hogy kitolják a shengeni övezet határait, vagy majd kiváltom az útlevelet...
Ott még sosem jártam, de egyszer szeretnék eljutni arrafelé is.
Vagy megvárom hogy kitolják a shengeni övezet határait, vagy majd kiváltom az útlevelet...
Előzmény: ludens (#53)
Ez a szép szóképzés nem sikerült
Gábor! Alakulóban az autód helye egy közeli mélygarázsban.
- koordinátásítani lett volna. Nehéz ezt tovább csűrni, bár lehetne magyarul is.Idézet
koordinásítani
Gábor! Alakulóban az autód helye egy közeli mélygarázsban.
Előzmény: ludens (#49)
Én is elkezdtem, itt a nyers vázlat:
1. Bp. Hősök tere
Tiszaújlak
Salánk
Nagyszőlős
2. Nagyszőlős
Munkács
gcvari
gccset
gcmuko
gckarp
gcsipi
Nagyszolos
3. Nagyszőlős
Huszt
gchusz
Nagyszolos
Ugocsa/Kankó vár
Sósfalu fatemplom
Királyháza Nyalábvár
Nagyszolos
4. Nagyszőlős
Körösmező
Técső
Európa közepe
Rahó /két Tisza összefolyása
5. Fekete Tisza forrása teherautóval
6. Kőrösmező
Bp. Hősök tere
Szerintem ezt kellene megszakérteni, s ha jó, akkor koordinásítani (de szép szó).
Vagy??
1. Bp. Hősök tere
Tiszaújlak
Salánk
Nagyszőlős
2. Nagyszőlős
Munkács
gcvari
gccset
gcmuko
gckarp
gcsipi
Nagyszolos
3. Nagyszőlős
Huszt
gchusz
Nagyszolos
Ugocsa/Kankó vár
Sósfalu fatemplom
Királyháza Nyalábvár
Nagyszolos
4. Nagyszőlős
Körösmező
Técső
Európa közepe
Rahó /két Tisza összefolyása
5. Fekete Tisza forrása teherautóval
6. Kőrösmező
Bp. Hősök tere
Szerintem ezt kellene megszakérteni, s ha jó, akkor koordinásítani (de szép szó).
Vagy??
Előzmény: oldfox (#47)
Ok! összeállítok egy .gdb-t a tervezett ládákról és a főbb helyszínekről.
Azért egy gdb-t össze tudnál ütni, amiben szerepelnek a szálláshelyek és a felkeresendő helyszínek/ládák? Nekem sajnos nincs helyismeretem, szeretnék felkészített GPS-ekkel érkezni. Az jó, hogy Ti tudtok mindent, de bármi megtörténhet, közel sem 100%, hogy a túra teljes ideje alatt egyben fogunk mozogni.
Házigazda
Előzmény: oldfox (#42)
Autóban 765T lesz (lock on road:), de eyg 78S biztosan lesz mellette. A határon ez utóbbit is bekapcsolom, menni fog végig. Hogy mennyire fogok tudni okosan jegyzetelni, azt nem tudom, de rossz esetben nagy adag nyers vonalka beküldésére számíthattok. :)
Továbbá valami azt súgja, hogy az autóban lesznek GPS-ek e kettőn kívül is... :))
Továbbá valami azt súgja, hogy az autóban lesznek GPS-ek e kettőn kívül is... :))
Házigazda
Előzmény: pgyp (#41)
Jut eszembe, az útra esik a világbajnokság döntője, gondolom, nem csak az én párom szeretné nézni :-))) Famágus
Annyira részletes tervet nem csináltunk, rugalmasan fogjuk alakítani a kirándulást, az egyéni igényeknek megfelelően.
Az út elsődleges célja, a számítógépek kijuttatása, Salánkra. Az első nap erről fog szólni. Első este kapunk vacsorát Nagyszőlősön, ott 3 éjszaka levan foglalva, utána 2 éjszaka Körösmezőn, egy vendégházban.. erről már írtam.. ott is vacsorával várnak bennünket.
Oldfox azt mondja, összeszedi a pontokat, én ehhez nem tudok hozzászólni. Térképünk, és többé-kevésbé helyismeretünk van.
Feszített gyaloglás, éjszakai túra, hasonló megpróbáltatások nem lesznek. Leszerveztük a kirándulást a fekete Tisza forrásához, /tengerszint felett 1200 m. kb./csatlakozunk egy másik csoporthoz, együtt bérelünk teherautót, az visz fel bennünket, ameddig lehet. Egy Kőrösmezei magyar tanár lesz a vezetőnk. Ott gyalog csak az utólsó 600 métert kell megtenni, elég meredeken, de semmilyen felszerelés nem szükséges.
Ilyenkor arrafelé a legmagasabb csúcson sincs hó. hűvös lehet, /nem biztos!!/ 1 meleg pulóver nem árthat, esőkabát, váltás cipő, amit mindenhova úgyis visztek. Hálózsák nem kell, ágynemű a szállásokon lesz.
Az eredeti programot nem vesszük szigorúan, meglátjuk mi fér bele az időnkbe. Mindenestre a kint lévő dobozokat levadásszuk, Ludens dobozát, rendbe teszzük, stb.
Az út elsődleges célja, a számítógépek kijuttatása, Salánkra. Az első nap erről fog szólni. Első este kapunk vacsorát Nagyszőlősön, ott 3 éjszaka levan foglalva, utána 2 éjszaka Körösmezőn, egy vendégházban.. erről már írtam.. ott is vacsorával várnak bennünket.
Oldfox azt mondja, összeszedi a pontokat, én ehhez nem tudok hozzászólni. Térképünk, és többé-kevésbé helyismeretünk van.
Feszített gyaloglás, éjszakai túra, hasonló megpróbáltatások nem lesznek. Leszerveztük a kirándulást a fekete Tisza forrásához, /tengerszint felett 1200 m. kb./csatlakozunk egy másik csoporthoz, együtt bérelünk teherautót, az visz fel bennünket, ameddig lehet. Egy Kőrösmezei magyar tanár lesz a vezetőnk. Ott gyalog csak az utólsó 600 métert kell megtenni, elég meredeken, de semmilyen felszerelés nem szükséges.
Ilyenkor arrafelé a legmagasabb csúcson sincs hó. hűvös lehet, /nem biztos!!/ 1 meleg pulóver nem árthat, esőkabát, váltás cipő, amit mindenhova úgyis visztek. Hálózsák nem kell, ágynemű a szállásokon lesz.
Az eredeti programot nem vesszük szigorúan, meglátjuk mi fér bele az időnkbe. Mindenestre a kint lévő dobozokat levadásszuk, Ludens dobozát, rendbe teszzük, stb.
Előzmény: magpet (#38)
nem tudom milyen gps-eket viszel, de a trackekre ha lehet most is számítana az omp:-) Egyébként ahogy látom a programot kb az összes helyszínhez van az omp-n út, i-Go helyett jó lesz az is.
Előzmény: magpet (#38)
Szuper, most vettem észre, hogy ha nem bejelentkezve nézem gc-n az adatlapot, akkor csak elérhetőségeket nem mutatja :)
Előzmény: oldfox (#39)
Úgyvan. Jó volna egy olyan terv, amiből kiderül, hogy mikor kb. mire kell számítanunk. Lesz-e éjszakai túra, 50km feszített gyaloglás a jégmezőn, stb. Sőt, a magam részéről nagyon örülnék egy olyan helyszín-gyűjteménynek (gdb, gpx), ami tartalmazza a számunkra érdekes pontokat (szállások, tervezett látványosságok, stb.) Ezt felpakolnám az autóban szolgáló GPS-re (is), hogy ne az ukrán dűlőutakon kelljen kitalálni, hogy akkor most ez itt az az út, vagy sem... :)
Házigazda
Előzmény: BaliaGy (#37)
Lenne egy csomó kérdésem az úttal kapcsolatosan, amit feltennék e-mailben, de se Oldfox-nak se Famágus-nak nincs se itt, sem a gc oldalon e-mail címe (se telefonszáma).
Azért lassan egy hét múlva indulunk, egy pár dolgot jó lenne megbeszélni. Mail címem az adatlapomon van.
Azért lassan egy hét múlva indulunk, egy pár dolgot jó lenne megbeszélni. Mail címem az adatlapomon van.
Hát ez a választás elég antidemokratikusan történt, de mindent a köz érdekében.
Szerintem az útiköltségre becsült összeget magpetnek kellene adnunk. A szállás, teherautó, csúszó, és egyéb közös pénzek kezelése merült fel tegnap.
Én a héten itthon maradok, bekaptam valami torokra (2 kollégámnál hangszálra menő) bacit.
De a szervezkedés folyik tovább.
Szerintem az útiköltségre becsült összeget magpetnek kellene adnunk. A szállás, teherautó, csúszó, és egyéb közös pénzek kezelése merült fel tegnap.
Én a héten itthon maradok, bekaptam valami torokra (2 kollégámnál hangszálra menő) bacit.
De a szervezkedés folyik tovább.
Előzmény: oldfox (#34)
Kedves Útitársak!
Megválasztottuk Ludens-t az utazás pénzügyi titkárának.
Az út elején odaadjuk neki az útiköltséget... elkezdtem ideírni, de akkor ez nem az én dolgom :-))))
Nenyüzsögjek szóljatok rám :-) üdv mindenkinek!!
Megválasztottuk Ludens-t az utazás pénzügyi titkárának.
Az út elején odaadjuk neki az útiköltséget... elkezdtem ideírni, de akkor ez nem az én dolgom :-))))
Nenyüzsögjek szóljatok rám :-) üdv mindenkinek!!
Kösz, de az sem egyértelmű.
Szerencsére találtam az itthoni gépemen egy mail címet, írtam neki arra is.
Szerencsére találtam az itthoni gépemen egy mail címet, írtam neki arra is.
Előzmény: Csigabiga (#32)
Nekünk (Marcsi és én) minden megoldás megfelel.
Tudom, hogy ilyen válasszal nem mész sokra, tehát ha dönteni kell,- megspórolnánk a hálózsák helyét. Biztosan jól fog esni egy hosszú (?) túra után este a zuhany és a vacsora.
H.Gábor!
Úgy kiírtad magad, hogy sehol sem találok elérhetőséget.
Kérlek küldd meg a telefonszámodat!
Tudom, hogy ilyen válasszal nem mész sokra, tehát ha dönteni kell,- megspórolnánk a hálózsák helyét. Biztosan jól fog esni egy hosszú (?) túra után este a zuhany és a vacsora.
H.Gábor!
Úgy kiírtad magad, hogy sehol sem találok elérhetőséget.
Kérlek küldd meg a telefonszámodat!
Előzmény: oldfox (#29)
Na, meg is jött a válasz. A legolcsóbb panzió, Kőrösmezőn....
Akinek van kedve megnézheti.. Havasi Túz Vendégház, más ár van fent, de 140 hrivnyát kéne fizetni, ez, ha jól váltunk 4000 Ft. Kétágyas szobák, reggeli, vacsi, állítólag jó a kaja, zuhanyzók, W.C -k a folyosón.
Van 150, meg 160 hrivnyás lehetőség is. /persze, nem vagyunk túl igényesek :-)
Emberünk azt írja, ha választunk, azonnal lefoglalja nekünk a szállást.
Most 1000 Ft-ért adnak 35 hrivnyát..
Szóval, itthon senki ne szerezzen pénzt, kint a Beregszászi piacon váltanak a legjobban, kapunk egy telszámot, ismerjük a helyet. Tavaly is jártunk ott :-))
Kihagytuk az útitervből a Tatár-hágót, innen már nincs messze, úgyhogy érdemes lesz időt szakítanunk arra is.
Akinek van kedve megnézheti.. Havasi Túz Vendégház, más ár van fent, de 140 hrivnyát kéne fizetni, ez, ha jól váltunk 4000 Ft. Kétágyas szobák, reggeli, vacsi, állítólag jó a kaja, zuhanyzók, W.C -k a folyosón.
Van 150, meg 160 hrivnyás lehetőség is. /persze, nem vagyunk túl igényesek :-)
Emberünk azt írja, ha választunk, azonnal lefoglalja nekünk a szállást.
Most 1000 Ft-ért adnak 35 hrivnyát..
Szóval, itthon senki ne szerezzen pénzt, kint a Beregszászi piacon váltanak a legjobban, kapunk egy telszámot, ismerjük a helyet. Tavaly is jártunk ott :-))
Kihagytuk az útitervből a Tatár-hágót, innen már nincs messze, úgyhogy érdemes lesz időt szakítanunk arra is.
Kedves Útitársak!
Lassan dönteni kéne, Kőrösmezőn hol szálljunk meg. Az imént írtam egy kinti szállásszervezőnek, várom az ajánlatát. Amennyiben kedvező, szerintünk fogadjuk el.
De a többség szava dönt. Amint megjön a válasz, kiírom.
Az indulással kapcsolatban, javasoljuk a reggel 7 órai indulást, /Hősök tere/ gyülekező, bepakolás fél 7-től, természetesen, ha Magpetnek is ez megfelelő. Így van esélyünk mindent elrendezni délután Salánkon, és vacsira még a szállásra érni.
Magpet kedves, Ludens bizonyára említette, a busz papírjaira vonatkozó dolgokat, ez nagyon fontos, mert az ukránok, szeretnek velünk magyarokkal kekeckedni.. de még mennyire..
Drágáim, 4 monitort és számítógépet viszünk, ami nagyon sok helyet foglal, kérlek benneteket, úgy csomagoljatok.....
mi is csak a legszüksésebbeket visszük, de meleg ruhák feltétlen legyenek!!! Ott fent mindig hideg van!!
Hálózsák csak akkor, ha mégis az iskolában alszunk kettőt.
Nagyszőlősön is kértem ágyneműt.... folyt. köv...Famágus
Lassan dönteni kéne, Kőrösmezőn hol szálljunk meg. Az imént írtam egy kinti szállásszervezőnek, várom az ajánlatát. Amennyiben kedvező, szerintünk fogadjuk el.
De a többség szava dönt. Amint megjön a válasz, kiírom.
Az indulással kapcsolatban, javasoljuk a reggel 7 órai indulást, /Hősök tere/ gyülekező, bepakolás fél 7-től, természetesen, ha Magpetnek is ez megfelelő. Így van esélyünk mindent elrendezni délután Salánkon, és vacsira még a szállásra érni.
Magpet kedves, Ludens bizonyára említette, a busz papírjaira vonatkozó dolgokat, ez nagyon fontos, mert az ukránok, szeretnek velünk magyarokkal kekeckedni.. de még mennyire..
Drágáim, 4 monitort és számítógépet viszünk, ami nagyon sok helyet foglal, kérlek benneteket, úgy csomagoljatok.....
mi is csak a legszüksésebbeket visszük, de meleg ruhák feltétlen legyenek!!! Ott fent mindig hideg van!!
Hálózsák csak akkor, ha mégis az iskolában alszunk kettőt.
Nagyszőlősön is kértem ágyneműt.... folyt. köv...Famágus
Előzmény: oldfox (#27)
Drága András! Akkor vizes ibrikből fogod inni a pálinkát, és csokis káposztát ehetsz hozzá grrrr :-)))
vagy orosz hússalátát :-) megint Rejtő lázban élek.. időnként rámjön...
Most írt a Salánki iskola igazgatónője, várnak minket .. meg a gépeket :-)) Famágus
vagy orosz hússalátát :-) megint Rejtő lázban élek.. időnként rámjön...
Most írt a Salánki iskola igazgatónője, várnak minket .. meg a gépeket :-)) Famágus
Előzmény: ludens (#26)
Sajnos csak nagyméretű fémpoharam van, és a lejjebb részletezett édeskáposztát is szeretem! :-)
Előzmény: oldfox (#25)
kedves útitársak!
Kicsike fémpohárkákat, mint fontos túrafelszerést csomagoljatok az útra :-)
Ott figyelget a kamrában valam körte vilmos nevű, azt mondja jönne velünk :-) ja, ma van a névnapja, érdekes :-)
Famágus
Kicsike fémpohárkákat, mint fontos túrafelszerést csomagoljatok az útra :-)
Ott figyelget a kamrában valam körte vilmos nevű, azt mondja jönne velünk :-) ja, ma van a névnapja, érdekes :-)
Famágus
Előzmény: BaliaGy (#24)
És akkor a kárpátaljai gyerekek sosem fogják megtudni, milyen az ágyas köményes :DDD
Előzmény: totzoli65 (#20)
Szerencse, hogy nem pálesz nagykeressel találkoztál. Azt hogyan tudnád eldugni? :DDDD
Előzmény: H.Gábor (#18)
Sziasztok!
Ha az előre megbeszélt programotok engedi, akkor igen, szeretnénk elmenni Szolyvára is.
Milyen a vliág... Tegnap beszélgettem egy édesség nagykereskedő ismerősömmel, hogy hamarosan utazik haza (nyaralni) Kambodzsába és ennek kapcsán szóba jött a Kambodzsai helyzet, hogy szépen helyreálltak, normalizálódtak a dolgok, már béke és nyugalom van náluk. Aztán mondom neki, a Kárpátaljai szegény magyar gyerekeket, hogy viszünk nekik ezt-azt, mire ő azonnal küldött 2 doboz csokoládét nekik. (megpróbálom jól eldugni a gyerekek és a fehérnép elől :) )
Ha az előre megbeszélt programotok engedi, akkor igen, szeretnénk elmenni Szolyvára is.
Milyen a vliág... Tegnap beszélgettem egy édesség nagykereskedő ismerősömmel, hogy hamarosan utazik haza (nyaralni) Kambodzsába és ennek kapcsán szóba jött a Kambodzsai helyzet, hogy szépen helyreálltak, normalizálódtak a dolgok, már béke és nyugalom van náluk. Aztán mondom neki, a Kárpátaljai szegény magyar gyerekeket, hogy viszünk nekik ezt-azt, mire ő azonnal küldött 2 doboz csokoládét nekik. (megpróbálom jól eldugni a gyerekek és a fehérnép elől :) )
Előzmény: oldfox (#15)
Felraktam két POI-t, hogy legyenek fényképek :-)))
Ime, Szolyva:
[link]
illetve közvetlen közelében, egy érdekesség:
[link]
Ime, Szolyva:
[link]
illetve közvetlen közelében, egy érdekesség:
[link]
Előzmény: oldfox (#15)
Megtaláltam a tavaly októberben Szolyván készített képeket, de sehogyse tudtam ide illeszteni :-(
Mindegy, legyetek üdvözölve a csapatban, és akkor ezek szerint Szolyván is tiszteletünket tesszük..
Felmerült bennünk egy közös geodoboz rejtés ötlete, Nagyszőlősön van egy csinos kis várrom, a szállás mellett, közel..
No, meglátjuk.. persze messze nem ér fel Huszt, vagy főleg Munkács várával.. /jut eszembe úgy csinálnak az ukránok mintha az övék lenne :-(
visszaszámlálás az indulásig...
Mindegy, legyetek üdvözölve a csapatban, és akkor ezek szerint Szolyván is tiszteletünket tesszük..
Felmerült bennünk egy közös geodoboz rejtés ötlete, Nagyszőlősön van egy csinos kis várrom, a szállás mellett, közel..
No, meglátjuk.. persze messze nem ér fel Huszt, vagy főleg Munkács várával.. /jut eszembe úgy csinálnak az ukránok mintha az övék lenne :-(
visszaszámlálás az indulásig...
Előzmény: H.Gábor (#5)
Hátha még aktuális, és hasznát tudod venni: [link] :o) (egyik társunk weboldalán találtam)
Előzmény: oldfox (#13)
1 |
2 |