Az eredeti bejegyzés itt.
Három pakk van a rekun: egy hátsó és két oldalsó "banán" üléstáska. Az utóbbiak közül a jobboldaliban van a függőágy, a ponyva, a felfújható párna, a főzőcucc és a kultúrtáska, a másikban a ruházat, esőruhával és meleg holmival. A hátsó táskában vannak az egyebek (fényképezőgép, szerszámkészlet és pótgumik, apróságok), meg a kaja és még egy kulacs.
Többféle reku van, ez extrém alacsony építésű versenygépek kivételével mind felpakolható ennyi holmival. Egyesekre banántáskákat és hátsó táskát lehet akasztani, másoknak ugyanolyan csomagtartójuk van, mint a standard bringáknak. Egy különbség: standard bringán (hacsak nincsenek pakktáskák az első villán is), hátraviszi a súlypontot a poggyász, és rontja a bicikli viselkedését. Az enyémen a két kerék között marad a súlypont, emelkedő kivételével nem is érezni a terhelést.
Többféle reku van, ez extrém alacsony építésű versenygépek kivételével mind felpakolható ennyi holmival. Egyesekre banántáskákat és hátsó táskát lehet akasztani, másoknak ugyanolyan csomagtartójuk van, mint a standard bringáknak. Egy különbség: standard bringán (hacsak nincsenek pakktáskák az első villán is), hátraviszi a súlypontot a poggyász, és rontja a bicikli viselkedését. Az enyémen a két kerék között marad a súlypont, emelkedő kivételével nem is érezni a terhelést.
Előzmény: izsolt (#15)
Én valamikor 2005 környékén vettem egy nagyon egyszerű függőágyat, kb. 1500 Ft-ért a Reintexben. Nagyon picire összecsomagolható, és hatalmasakat aludtam már benne, de igazi éjszakai megalvásra még nem próbáltam. Eddig csak ebéd utáni szieszta, netán horgászás közben...
a kék meg a piros csomag az mi? az csak a függőágy meg a ponyva?
és a hálózsákot azt a másik oldalra lehet felszíjazni?
igazából azt steretném tudni, hogy ha valaki rekuval szeretne többnapos sátras túrát tenni (sátor, hálózsák, egy kis kaja, gázfőző stb) amit "rendes" biciklivel csomagtartó oldalára akasztott kettő puttonnyal + csomitartóra gumipókozott sátorral, hálózsákkal lehet megoldani, az rekuval megy?
szóval elfér ennyi cucc?
vagy ehhez utánfutó és/vagy háromkerekű reku kell?
és a hálózsákot azt a másik oldalra lehet felszíjazni?
igazából azt steretném tudni, hogy ha valaki rekuval szeretne többnapos sátras túrát tenni (sátor, hálózsák, egy kis kaja, gázfőző stb) amit "rendes" biciklivel csomagtartó oldalára akasztott kettő puttonnyal + csomitartóra gumipókozott sátorral, hálózsákkal lehet megoldani, az rekuval megy?
szóval elfér ennyi cucc?
vagy ehhez utánfutó és/vagy háromkerekű reku kell?
Előzmény: Pupu (#14)
Csak az a fotó van, amelyet a blogban alulra tettem fel. Ez a fuggoagyas cuccot mutatja, de egy mini satorral hasonlo lenne a helyzet. Bocs az ekezetekert, kulfoldrol valaszolok.
Előzmény: izsolt (#13)
van esetleg olyan fotód is ahol a rekuval sátrazni mész?
érdekelne, hol fér el a cucc?
érdekelne, hol fér el a cucc?
Előzmény: Pupu (#11)
Köszönöm, de még egy jó darabig én nem fogok egyedül függőágyazni. Elképzelem, ahogy a gyerekbábok körülöttem a fákon üvöltöznek. Aaanya bejött egy szúnyog, Kaattííí elfogyott a papírzsepim, szomjas vagyok, pisilni kell.. stb.
Előzmény: Pupu (#8)
Nagyon ügyetlen fotó. Nem látszik rajta, hogy valójában rekuval megyek ott fel. Akik ismernek, azok persze tudják.
Előzmény: Bacu (#10)
Amikor a bejegyzés címét olvastam, azt hittem Pupu, hogy sziklafalon építettél függőfészket. Arra nagyon kíváncsi lettem volna.
Én eddig csak a kecskehegyi kötelezések alkalmával aludtam függőágyban, de az nem esett jól. Eleinte majdnem kifordultam belőle, majd amikor már kétoldalt is kifeszítettem, akkor már valami alvásfélét is össze tudtam benne hozni. :)
Igaz, ez is csak egy egyszerű függőágy, semmi extra.
De tetszik, hogy kicsi.
Én eddig csak a kecskehegyi kötelezések alkalmával aludtam függőágyban, de az nem esett jól. Eleinte majdnem kifordultam belőle, majd amikor már kétoldalt is kifeszítettem, akkor már valami alvásfélét is össze tudtam benne hozni. :)
Igaz, ez is csak egy egyszerű függőágy, semmi extra.
De tetszik, hogy kicsi.
Pontosítanám Bolyak megállapításait.
Ez az ejtőernyő-selyem nagyon kellemes fogású, lélegző anyag, kisgatyában is jó benne feküdni, kellemes, ahogy a bőrhöz ér.
Elhelyezkedés: hason még nem próbáltam, oldalt és háton, kinyújtózva és behúzott lábakkal egyaránt kényelmes, lehet forgolódni, variálni. Lehet keresztben beülni, hátradőlve, mint egy nyugágyban. Május 5-6.-án kétnapos túrára megyünk a Nyírségbe, ott kipróbálom a hason fekvést is, és beszámolok az eredményről.
Szúnyog: eddig nincs tapasztalatom. Ha sátrazol, akkor is kell szúnyogriasztó, hiszen nem véd a sátrad, míg felállítod és lebontod, illetve odakint vacsorázás, reggelizés közben. Én vittem szprét, abban a reményben, hogy a függágyban is megvéd, de nem kellett. Ha lesz tapasztalatom, beszámolok. Egyébként a blogban hivatkozott oldal részletesen taglalja a rovarmentes függőágyazást (szúnyogháló).
Összehasonlítás sátorral: eddig kétszer használtam a függőágyat. Mindkét hely alkalmatlan lett volna sátrazásra, a talaj állapota miatt. Egyébként én is szeretek sátrazni, ezentúl az alkalomnak megfelelően váltogatom a kettőt.
Személyes üzenet Bolyaknak: ha tennél próbát, szólj csak!
Ez az ejtőernyő-selyem nagyon kellemes fogású, lélegző anyag, kisgatyában is jó benne feküdni, kellemes, ahogy a bőrhöz ér.
Elhelyezkedés: hason még nem próbáltam, oldalt és háton, kinyújtózva és behúzott lábakkal egyaránt kényelmes, lehet forgolódni, variálni. Lehet keresztben beülni, hátradőlve, mint egy nyugágyban. Május 5-6.-án kétnapos túrára megyünk a Nyírségbe, ott kipróbálom a hason fekvést is, és beszámolok az eredményről.
Szúnyog: eddig nincs tapasztalatom. Ha sátrazol, akkor is kell szúnyogriasztó, hiszen nem véd a sátrad, míg felállítod és lebontod, illetve odakint vacsorázás, reggelizés közben. Én vittem szprét, abban a reményben, hogy a függágyban is megvéd, de nem kellett. Ha lesz tapasztalatom, beszámolok. Egyébként a blogban hivatkozott oldal részletesen taglalja a rovarmentes függőágyazást (szúnyogháló).
Összehasonlítás sátorral: eddig kétszer használtam a függőágyat. Mindkét hely alkalmatlan lett volna sátrazásra, a talaj állapota miatt. Egyébként én is szeretek sátrazni, ezentúl az alkalomnak megfelelően váltogatom a kettőt.
Személyes üzenet Bolyaknak: ha tennél próbát, szólj csak!
Előzmény: bolyak (#7)
Nem vagy hülye....Én már aludtam (illetve nem tudtam aludni) függőágyban. Egyszer egy nagyon meleg helyen a fülledt szobából kimenekültem a teraszon felfüggesztett ágyba, de a hőség miatt folyton forgolódnom kellett volna, ami egy függőágyban elég macerás, ráadásul hason feküdni nem lehet. Megkockáztatom, hogy az amolyan teszko-függőágy kényelmesebb lehet, mint ez a profi-cucc, feltéve ha van merevítője és nem műszálas. Ez attól profi, hogy könnyű, és kis helyen elfér. Viszont olyan vagy benne mint egy báb, mozogni nem nagyon lehet. Én magamat ősztől tavaszig tudom elképzelni benne, amikor hideg van és úgyis múmia típusú hálózsák kell, amiben eleve nem nagyon lehet mozogni. Viszont melegben nekem elképzelhetetlen műszálba bábozódni, ráadásul kell valami szúnyogvédő is, mert ezen keresztül simán csípnek. Amúgy az alapelv, hogy szabadban ott aludni, ahol éppen akarunk, nagyon tetszik, sátorral szoktuk is gyakorolni. Egy profi egyszemélyes sátor, meg egy jó derékalj nem sokkal nagyobb/nehezebb cucc mint ez a kombó és akkor bogármentesen lehet akár hason is heverészni.
Előzmény: magpet (#2)
Egyszer próbáltam függőágyban heverni, nem volt nagyon kényelmes. Persze az amolyan teszkó-függőágy volt, nem ilyen profi cucc, és nyilván nem is alvásra, hanem 10 perc heverészésre volt kitalálva. Ez jópofa cucc, de egy sátor valahogy nekem komfortosabbnak tűnik. A viszonylagos zártsága nekem hiányozna. Hülye vagyok? :)
Házigazda
Előzmény: Pupu (#1)
Esetleges kérdéseket, észrevételekt, saját tapasztalatokat (sátorral, vadkempinggel is, de a szálláshelyeket hanyagoljuk) várok itt!