Az eredeti bejegyzés itt.
Farkaserdő? Kérünk koordinátát! Egyébként szerintem ez az a játék, amit a semmi közepén nem olyan vidám játszani, tekintve hogy a térkép nem sokat mond. Csaphatnánk egyet a Várban is, a japán turisták biztos nagyon élveznék, mikor Brezko dinamikus rohanással kettőbe szeli a jól szervezett csoportot. :)
Házigazda
Előzmény: NaSza (#153)
A következőt lehetne itt a Farkaserdőben rendezni. Ott nem zavarna minket senki, csak a tizedik emeletről hívná ki valaki a médiát és a zsarukat UFO aktivitás miatt. :-)
Jó vadászatot!
Jó vadászatot!
Nah, úgy alakult, hogy csatlakozom az üldözéshez :)
Mr Zergét felkapom és ott találkozunk.
Magpet, akkor előre is köszönöm, ha hozod a cuccokat. :)
Brezko! Vigyek neked neonzöld mellényt? :DDDD
Mr Zergét felkapom és ott találkozunk.
Magpet, akkor előre is köszönöm, ha hozod a cuccokat. :)
Brezko! Vigyek neked neonzöld mellényt? :DDDD
Így is van. Már dolgozom azon, hogy a fejemre építsek egy komolyabb Maglite-ot, de nyakizmaim még fejlesztésre szorulnak. Hívom si gyorsan Norbit. (Meg a p. r 0 vi -d.. EN (t)*-et. Csak úgy. :)
*csak azért írtam így a nevüket, hogy a gugli erre a szóra ne találjon ránk. :)
*csak azért írtam így a nevüket, hogy a gugli erre a szóra ne találjon ránk. :)
Házigazda
Előzmény: piret (#150)
3. A termékskálára újonnan felkerült, egyébként kiváló brendet szeretnéd promózni, aki ugyan remek lámpákat gyárt, de sajnos csak kézi kivitelben :P
Házigazda
Előzmény: magpet (#149)
Debizony. Most két okból nem fogom ezt tenni:
1. a fejlámpám erdei sétára kiválóan alkalmas, de távoli Brezko-keresésre kevésbé.
2. Ha már rádióval meg egyéb látványos eszközökkel szaladgálunk, legyen legalább egy "rendőrlámpa", hátha valaki ránk hívja a Fókuszt, vagy valami egyéb ker.tv tulok-híradóját. :)
1. a fejlámpám erdei sétára kiválóan alkalmas, de távoli Brezko-keresésre kevésbé.
2. Ha már rádióval meg egyéb látványos eszközökkel szaladgálunk, legyen legalább egy "rendőrlámpa", hátha valaki ránk hívja a Fókuszt, vagy valami egyéb ker.tv tulok-híradóját. :)
Házigazda
Előzmény: Fairy (#148)
Háát... ezért szoktam a lámpát a fejemre erősíteni. Te még sosem próbáltad? :-))
Előzmény: magpet (#143)
Csak a Teltonika-t ne kapcsold ki! AZ nekünk szerintem elég lesz. Fényforrás is lesz nálam, ráadásul pojáca edition. Ma reggelre elkészült a gravírozott Maglite! :))
Házigazda
Előzmény: apexsek (#145)
Lehet, ha minden úgy működne ahogy kéne (műszakilag), akkor már nem is lenne annyira izgalmas a játék:)
Előzmény: magpet (#143)
Hoppá, le kell kapcsolnom az "éjjeli lámpát", hogy ne lássatok olyan jól...
:-)))))
:-)))))
Előzmény: magpet (#144)
Fáradságot és költségeket nem kímélve estére rendeltünk egy különleges világítási effektet: teliHÓD! :)
Házigazda
Valoban pici a 160*160px, de gondolnunk kell azokra, akiknek kisebb felbontasu a telefonja (es itt most a kijelzore gondolok, nem pedig a napjainkban default adatkent megadott "kamera"-felbontasra :) Lehetne persze egy legordulo, amibol mindenki valaszt maganak megfelelo terkep-meretet, de akkor hol marad az esely-egyenloseg?
A kabelezos otleted nagyon szep! :) Most marad a kezzel potyoges, ami egyebkent nem lesz bonyolult, leven kicsi a terulet, kicsit valtozik a koordinata. De szerintem meg jobb megoldas a telefonon figyelni Brezkot, kozben a csixen magadat. Sot, szerintem ki fogom probalni azt, hogy a sajat poziciomat a MobileXT-n kovessem, igy csak taskot kell majd valtogatnom az E90-en. Osszeszamoltam ugyanis a kezeimet, es a telefon+lampa utan nem maradt bevetheto darab. :)
A kabelezos otleted nagyon szep! :) Most marad a kezzel potyoges, ami egyebkent nem lesz bonyolult, leven kicsi a terulet, kicsit valtozik a koordinata. De szerintem meg jobb megoldas a telefonon figyelni Brezkot, kozben a csixen magadat. Sot, szerintem ki fogom probalni azt, hogy a sajat poziciomat a MobileXT-n kovessem, igy csak taskot kell majd valtogatnom az E90-en. Osszeszamoltam ugyanis a kezeimet, es a telefon+lampa utan nem maradt bevetheto darab. :)
Házigazda
Előzmény: zakany (#140)
Ohhh, egyre jobb, az ötleteimet majd dossziébam viszem, kategorizálva, témakörönként:-)
Vajon Stirlitz mit mondana, ha ezt láthatná? :-)))
Vajon Stirlitz mit mondana, ha ezt láthatná? :-)))
Előzmény: magpet (#137)
Kipróbáltam, nekem ehhez nagyító kell :)
JA! Hogy lehet olyan adatkábelt és progit csinálni ami koordinátákat átküldi nokia telóról CSX-re? /és egyből megjelenik a térképen és odanavigál?:))))) pl:mint MOB (Man Over Boardként) ja és holnapra kéne:D
JA! Hogy lehet olyan adatkábelt és progit csinálni ami koordinátákat átküldi nokia telóról CSX-re? /és egyből megjelenik a térképen és odanavigál?:))))) pl:mint MOB (Man Over Boardként) ja és holnapra kéne:D
Helló!
Nem lehetne fent a "rókavadász cucc"-ot átírni
"Reszkess Brezkó!!!" -ra?
Nem lehetne fent a "rókavadász cucc"-ot átírni
"Reszkess Brezkó!!!" -ra?
Ehh, meglehetősen pici ez a 160*160 pixel... No majd meglátjuk hogy meglátjuk e!
Előzmény: magpet (#137)
Ezt ügyesen vezetés (na jó, dugóban állás) közben írtam :)
Egy pillanatra megálltam a ligetben pozíciót fogni, a rókavadászat hivatalos címén már látható a terülte térképe.
Holnapra mentsétek a könyvjelzőt (http://www.fleet.hu/fox), töltsétek a PMR-t (4/12), akkut a lámpába és a GPS-be!
Reszkess, Brezko!!! :)
Egy pillanatra megálltam a ligetben pozíciót fogni, a rókavadászat hivatalos címén már látható a terülte térképe.
Holnapra mentsétek a könyvjelzőt (http://www.fleet.hu/fox), töltsétek a PMR-t (4/12), akkut a lámpába és a GPS-be!
Reszkess, Brezko!!! :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#136)
Szívesen mennék, de hogy nézne az ki, hogy egy öreg tyúk kergeti a fiatal rókát?!? :-)
Sajnos most nem tudok veletek rókára vadászni.
Jó vadászatot kívánok nektek!
Jó vadászatot kívánok nektek!
Nekem most csak egy darab van, de biztosan akad, aki elhoz egy teljes párt.
Házigazda
Előzmény: Laci-62 (#132)
Jó reggelt
Milyen baba? valakivel összekeversz :) De ez nagyon tetszik, amit linkeltél, mindjárt utána is kérdezek. Köszi
Milyen baba? valakivel összekeversz :) De ez nagyon tetszik, amit linkeltél, mindjárt utána is kérdezek. Köszi
Előzmény: Fil (#126)
A PMR -hez én sem értek, de szerencsére nyertem egyet Vucsiéknál, így lesz alakalmam kipróbálni, a nyereményt :)
Úgy látom a rókavadászat népszerű lesz, a google már második oldalon minket hoz :) Azért remélem lőni nem fognak szegény rókára :) [link]
Úgy látom a rókavadászat népszerű lesz, a google már második oldalon minket hoz :) Azért remélem lőni nem fognak szegény rókára :) [link]
Házigazda
Városban (BP) használhatatlan szerintem alcsatorna nélkül. Minden építkezésen használják (BP-n mindenhol csak építkezés van:). Minden építkezésen belül is, minden darukezelővel más csatin beszélnek, helyből 5 darus lefoglal 5 csatornát 0,5-1,5km-es körzetben :)
Érdemes keresgetni
pl.
Ez 2 darab:
[link]
A CTCSS jelenti az alcsatornákat, tehát tudja, sőt vox üzem jól jöhet bébiőrnek is, ha felsír a baba majd :)
Itt használtan:
[link]
pl.
Ez 2 darab:
[link]
A CTCSS jelenti az alcsatornákat, tehát tudja, sőt vox üzem jól jöhet bébiőrnek is, ha felsír a baba majd :)
Itt használtan:
[link]
Előzmény: NitiZoli (#121)
Ez picit csúsztatás:))) "Az a gáz, h abszolút nem értek a GPS-ekhez. Utánanéztem ezeknek a készülékeknek, de nem tudom mit kell rajtuk nézni. Egyik sárga, másik fekete. "
Előzmény: NitiZoli (#123)
Ha nem felejti el a főnököm, akkor lesz nálam 3db.
Ha elfelejti, akkor csak egy, de legfeljebb telefonon hívok fel valakit, ha elkapnak
Ha elfelejti, akkor csak egy, de legfeljebb telefonon hívok fel valakit, ha elkapnak
Előzmény: NitiZoli (#123)
GC-n ma is volt egy jó kérdés, milyen GPS-t vegyek a férjemnek, sárgát, vagy feketét?
Előzmény: zakany (#118)
Értem, köszi. Akkor lehet, hogy most nem veszünk, mert ahogy nézem, ezek inkább 10ezernél kezdődnek.
Esetleg szépen megkérünk itt Titeket (mármint fórumlakókat), hogy valaki kölcsönözzön nekünk egyet a móka idejére. Aztán szépen megköszönjük és valahogy kompenzáljuk :o)
Esetleg szépen megkérünk itt Titeket (mármint fórumlakókat), hogy valaki kölcsönözzön nekünk egyet a móka idejére. Aztán szépen megköszönjük és valahogy kompenzáljuk :o)
Előzmény: Fil (#117)
Nem élet-halál kérdés, de jobban jársz vele.
S árban se olyan vészes a különbség...
S árban se olyan vészes a különbség...
Előzmény: apexsek (#119)
Annyiból fontosak, hogy a kesserek a 4.12-őn forgalmaznak, de ha nem tudja venni, sokakat a sima 4-esen is megtalálsz.
Ha meg máshol is használni akarod (értsd: pl. városban mondjuk a barátoddal, munkatársaddal), könnyebben találsz üres csatornát
Ha meg máshol is használni akarod (értsd: pl. városban mondjuk a barátoddal, munkatársaddal), könnyebben találsz üres csatornát
Előzmény: NitiZoli (#116)
Bocs, a párom meglepett a DDRK-t előtt egy teljesen új concorde PMR rádióval. Nem voltak alcsatornák! Visszamentünk az EW-be kicseréltettük. (1000 Ft különbség volt!) Figyelni kell új készüléknél is!
Előzmény: apexsek (#115)
Hát igen, az tényleg nem lenne túl kifizetődő. Csak az a baj, hogy ehhez a témához aztán végképp nem ért egyikünk sem.
Fontosak azok az alcsatornák, vagy csak jó ha van? Köszi a választ ezekre a roppant láma kérdésekre!
Fontosak azok az alcsatornák, vagy csak jó ha van? Köszi a választ ezekre a roppant láma kérdésekre!
Előzmény: zakany (#114)
Szerintem teljesen elegendő.
Felesleges drága holmit venni, ha az ember nem rádióamatőrködik...
Vagy nem akar messzebb beszélni vele.
Ált ugyanazt tudják távolságra azonos kategóriában.
Egyet néz meg:
Tud-e használni "alcsatornaként" emlegetet dolgot?
A régi tipusok csak 1,2,3,4...8-ig münködtek, míg az újak tudják pl. a 4.12-őt is,
Felesleges drága holmit venni, ha az ember nem rádióamatőrködik...
Vagy nem akar messzebb beszélni vele.
Ált ugyanazt tudják távolságra azonos kategóriában.
Egyet néz meg:
Tud-e használni "alcsatornaként" emlegetet dolgot?
A régi tipusok csak 1,2,3,4...8-ig münködtek, míg az újak tudják pl. a 4.12-őt is,
Előzmény: NitiZoli (#110)
szerintem ami nem AA(A)-as elem vagy akuval működik az használtan veszélyes lehet.. ki tudja mennyire tölthető.. (ha egy új, külön aksit kell hozzá venni, már több mint ha újonnan vennél PMR-t)
Előzmény: NitiZoli (#111)
Sok esetben nincs saját akksija, hanem ceruza elem (AA), vagy microelem (AAA) kell hozzá csak
Előzmény: NitiZoli (#111)
Én meg majd riogatom az arrajárókat! Huuuu tessék vigyázni! Inkább hagyják el a terepet...!
Viseljetek (viseljünk, ha megyek :)) :
név
Budapesti Állatkert
Állatgondozó
kitüzőket :))))
Viseljetek (viseljünk, ha megyek :)) :
név
Budapesti Állatkert
Állatgondozó
kitüzőket :))))
szerintem csak előnyt szerzel ha bekapcsolod a PMR-t :) hallod a keresők merre keresgélnek.. És ha fülessel hallgatod, nem buktat le..
Előzmény: apexsek (#101)
Ha belegondolsz, ott lesz a buláj az állatkert közelébe :) Simán páran vonalkódos gatyót csinálhatnak egy elszökött róka miatt.
Ki küldjem rátok a Blikket, hogy csókolom egy rókát üldöznek a Ligetben :)
Ki küldjem rátok a Blikket, hogy csókolom egy rókát üldöznek a Ligetben :)
Magpet?
Vízálló ház -IP67
(1 méter 30 percig),
opcionális vízálló objektív
Nekem rémlik úgy, hogy sok a 67, vagy csak rosszul emlékszem, hogy simán 7?
Vízálló ház -IP67
(1 méter 30 percig),
opcionális vízálló objektív
Nekem rémlik úgy, hogy sok a 67, vagy csak rosszul emlékszem, hogy simán 7?
Előzmény: Bacu (#103)