Az eredeti bejegyzés itt.
Köszönöm a tájékoztatást, közben rátaláltam a http://gpsgames.hu/blog/magpet/9/rokavad aszat_gps-alapon/ oldalra is. Pontosan ilyen jellegű leírást kerestem, így már a részletek ill. a rádióamatőr rókavadászattól való eltérések is érthetők.
Előzmény: Szab (#52)
Első Budapesti (Összesen Második) Rókavadászat :)
Időpont: 2008.12.12. péntek, 18:30.
Helyszín: Városliget.
Találka: Vajdahunyad vára, kb. itt: N47 30.942 E19 04.925 (Ez nagyjából a liget közepén van, és egy rókavadászat illő módon várból kell hogy induljon. :)
Felszerelés: wapos telefon legalább csapatonként kötelező. GPS ajánlott, jóféle lámpa ajánlott. A rókakövető eszközről és az összes hatósági engedélyről gondoskodunk.
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
Találka: Vajdahunyad vára, kb. itt: N47 30.942 E19 04.925 (Ez nagyjából a liget közepén van, és egy rókavadászat illő módon várból kell hogy induljon. :)
Felszerelés: wapos telefon legalább csapatonként kötelező. GPS ajánlott, jóféle lámpa ajánlott. A rókakövető eszközről és az összes hatósági engedélyről gondoskodunk.
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
Előzmény: radpeter (#50)
Szabályokat azért nem látsz sehol, mert még nincs kiforrva a játék, azaz jelenleg még igazán szabályok sincsenek. A lényeg, hogy van ez fleet kütyü, aminek a pozicióját wapon meg tudod nézni. Aztán hogy ebből ki milyen játékot talál ki az már csak a játékosokon múlik. Valószínűleg pénteken is csak a játék előtt fogják kitalálni pontosan mi hogy legyen.
Ebben a fórumban is felvetődtek már ilyen-olyan ötletek.
A teljesség igénye nélkül pár dolog ami eszembe jut, amivel különbözőképpen alakíthatók a szabályok:
-lehet a róka ismert vagy ismeretlen arc
-versenyezhetnek a vadászok egyénileg vagy csapatban
-fleet-et is biztos lehet állítgatni, szóval nehezített versenyként mondjuk csak 10 percenként jön új pozíció adat
-rókának és vadászoknak is elő lehet írni mit csinálhat, mit nem, mekkora területen mozoghat
-el bírok képzelni olyan játékot is hogy több róka van és időnként egymás között adják-veszik a cuccot
-az előzőt esetleg úgy is, hogy aki épp nem róka az játékot színlel, vadászok feladata minden róka "kilövése" (vagyis a kütyüt titokban kell átadniuk időnként egymás között a rókáknak)
Szóval szerintem elég széles körben lehet kitalálni szabályokat. Aztán az idő eldönti, hogy melyik ami működőképes és érdekes és melyik ami nem.
Ebben a fórumban is felvetődtek már ilyen-olyan ötletek.
A teljesség igénye nélkül pár dolog ami eszembe jut, amivel különbözőképpen alakíthatók a szabályok:
-lehet a róka ismert vagy ismeretlen arc
-versenyezhetnek a vadászok egyénileg vagy csapatban
-fleet-et is biztos lehet állítgatni, szóval nehezített versenyként mondjuk csak 10 percenként jön új pozíció adat
-rókának és vadászoknak is elő lehet írni mit csinálhat, mit nem, mekkora területen mozoghat
-el bírok képzelni olyan játékot is hogy több róka van és időnként egymás között adják-veszik a cuccot
-az előzőt esetleg úgy is, hogy aki épp nem róka az játékot színlel, vadászok feladata minden róka "kilövése" (vagyis a kütyüt titokban kell átadniuk időnként egymás között a rókáknak)
Szóval szerintem elég széles körben lehet kitalálni szabályokat. Aztán az idő eldönti, hogy melyik ami működőképes és érdekes és melyik ami nem.
Előzmény: pepe (#51)
Köszönöm, a firefox+add-on-nal sikerült. Egy kis térképrészletet látok, rajta a fleet siófoki helyzetét, valamint alatta 4 x 3 navigáló gombot. Ez klassz, de arra számítottam, hogy a site-on a játék szabályait (is) megtalálom. A rádióamatőr rókavadászatról és a játék céljáról van fogalmam, megfelelő telefon híján csak gyanítom, hogy a wapos telefonokon majd látható a fent említett kis térképrészlet és a rókánál lévő fleet helyzete, ami alapján kereshető. Ugye dióhéjban erről van szó?
Előzmény: SylverRat (#48)
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
Előzmény: magpet (#49)
1. SylverRat (48)-ban a lényeg. A fleet.hu oldalon is beléphetsz a ddrkt/fleet kombinációval, ott nagyobban látszanak a dolgok.
2. Természetesen. Leszünk páran, nem hiszem, hogy mindenki egyedül fog rohangálni. Spontán szerveződő csapatokra számítok. :)
2. Természetesen. Leszünk páran, nem hiszem, hogy mindenki egyedül fog rohangálni. Spontán szerveződő csapatokra számítok. :)
Házigazda
Előzmény: pepe (#47)
mindent lehet. :-)
* használj olyan böngészőt, amelyik támogatja a wap oldalakat. pl opera, vagy firefox + add-on
* használj onlájn böngészőt, pl wapsilon, wap-tiger...
* nézd a pda-ra optimalizált változatot, www.fleet.hu/pda, user:ddrkt, pw:fleet
* használj olyan böngészőt, amelyik támogatja a wap oldalakat. pl opera, vagy firefox + add-on
* használj onlájn böngészőt, pl wapsilon, wap-tiger...
* nézd a pda-ra optimalizált változatot, www.fleet.hu/pda, user:ddrkt, pw:fleet
Moderátor
Előzmény: pepe (#47)
Két kérdés:
1. A www.fleet.hu/fox oldal wap-ról érhető el? Merthogy PC-ről nekem nem jött be. Ha így van, nem lehetne PC-síteni, hogy a tájékozatlanok is megtudják a részleteket?
2. Ha nincs wapos telefonom és történetesen kiderül, hogy ráérek, akkor csatlakozhatok valakihez az ismerősök közül?
1. A www.fleet.hu/fox oldal wap-ról érhető el? Merthogy PC-ről nekem nem jött be. Ha így van, nem lehetne PC-síteni, hogy a tájékozatlanok is megtudják a részleteket?
2. Ha nincs wapos telefonom és történetesen kiderül, hogy ráérek, akkor csatlakozhatok valakihez az ismerősök közül?
Előzmény: magpet (#43)
Vaoo! Tényleg ott van! Ezt nem hittem volna. :-)
A GPSGAMES felirat egy kicsit sokat takar a térképből.
A GPSGAMES felirat egy kicsit sokat takar a térképből.
Előzmény: magpet (#45)
Meglatjuk a letszamot, es a helyszinen dontunk. Jelenleg azt tudjuk, hogy Brezko a roka. :)
Tovabbi tudnivalok: a rokavadaszat sajat cime a fleet-en: http://www.fleet.hu/fox. Lett egy frissites gomb is, igy nem kell a bongeszo sajat reload-ja utan kutatni.
PMR-t is hozzatok, szerintem vicces lesz kozben beszelgetni. No meg szegeny rokanak is illik majd jelezni, mikor megindulunk. :)
Tovabbi tudnivalok: a rokavadaszat sajat cime a fleet-en: http://www.fleet.hu/fox. Lett egy frissites gomb is, igy nem kell a bongeszo sajat reload-ja utan kutatni.
PMR-t is hozzatok, szerintem vicces lesz kozben beszelgetni. No meg szegeny rokanak is illik majd jelezni, mikor megindulunk. :)
Házigazda
Előzmény: zakany (#38)
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
Előzmény: magpet (#37)
Legyen inkább 18:30, ha mindenkinek megfelel. Akkor összefoglalólag (kopipasztás jelentkezés):
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
Házigazda
Előzmény: zakany (#34)
Akkor egy pénteki kergetésbe benne vagyok.
Bővítsük a listát:
-magpet
-scele
-brezko
Bővítsük a listát:
-magpet
-scele
-brezko
Előzmény: scele (#30)
ilyen is lehetne, bár nem tudom mennyire felelne meg az angol nyelvtannak:
Fox-LEE-Team
Róka-szélárnyék (itt most sebességre utalásnak veszem...)-csapat
de a T lehetne még
-tack= 1: irányhelyzet, 2: taktika
-tag= fogócska
-tame= megszelídíteni
-taming= szelídítés
-tativy= vágta
-target= céltábla
-track= 1: nyom, 2: kinyomozni, 3: követni
-troop= falka
:-))))))
Fox-LEE-Team
Róka-szélárnyék (itt most sebességre utalásnak veszem...)-csapat
de a T lehetne még
-tack= 1: irányhelyzet, 2: taktika
-tag= fogócska
-tame= megszelídíteni
-taming= szelídítés
-tativy= vágta
-target= céltábla
-track= 1: nyom, 2: kinyomozni, 3: követni
-troop= falka
Előzmény: apexsek (#25)
én szívesen jönnék.. nekem péntek és szombat is jó.. erről a hétről van szó? :)
Szép rövidítés.
Bővítsük a listát:
-magpet
-scele
-
Bővítsük a listát:
-magpet
-scele
-
Előzmény: magpet (#29)
ilyesmit találtam a szótáramban:
flee= menekül, elszökik, megfutamodik
fleet= gyors, fürge, szapora
flee= menekül, elszökik, megfutamodik
fleet= gyors, fürge, szapora
..igen, sajnos nem tudtam menni Siófokra, de majd legközelebb
Az a baj, hogy minden Mikulás ugyanazon a napon jön...kellene ezen változtatni... :-))
Az a baj, hogy minden Mikulás ugyanazon a napon jön...kellene ezen változtatni... :-))
...mivel ezt az eszközt alapvetően gépjármű-flották követésére használják leggyakrabban...
.. bár most most már át lehet nevezni lassan "fox"-ra
.. bár most most már át lehet nevezni lassan "fox"-ra
Előzmény: Ládafia (#24)
De rég hallottam rólad!
Azt hittem valami bonyolult leírásnak a rövidítése...
Azt hittem valami bonyolult leírásnak a rövidítése...
Előzmény: Ládafia (#24)
Egy másik fórumban már leírtam a sportszerű és szabályos rókavadászat menetét.
Hagyományőrző játék lesz???
"Az nem úgy szokott lenni, hogy a rókának levágják a farkát miután elkapták?
1980-környékén a fehér wartburgunk kulcsát is egy ilyen darab díszítette. :)"
Hagyományőrző játék lesz???
"Az nem úgy szokott lenni, hogy a rókának levágják a farkát miután elkapták?
1980-környékén a fehér wartburgunk kulcsát is egy ilyen darab díszítette. :)"
Hozok egy notebookot, és ha kell, a helyszínen átállítjuk a szerkezetet. Ez nem lehet probléma.
Apróság: e-ből van kettő, ne t-ből. :) Fleet.
Apróság: e-ből van kettő, ne t-ből. :) Fleet.
Házigazda
Előzmény: apexsek (#18)
Szívesen, ez épp nekem való feladat.
Gondolkodtam egy-két dolgon, s arra a megállapításra jutottam, hogy a flett beállításai, a játékszabályok mind a terep+a résztvevők számának függvénye.
Gondolkodtam egy-két dolgon, s arra a megállapításra jutottam, hogy a flett beállításai, a játékszabályok mind a terep+a résztvevők számának függvénye.
Előzmény: magpet (#4)
de lehet, hogy odajön a 120kg-os pasija, s jól benyom egy nagyot, hogy "mit piszkálod a macám?"
Van egy jó ötletem, majd előadom Magpetnek, ami eléggé jónak tűnik hirtelenjében, de nem minden helyzetben tud münködni.
Fair Play gondjai lehetnek
Van egy jó ötletem, majd előadom Magpetnek, ami eléggé jónak tűnik hirtelenjében, de nem minden helyzetben tud münködni.
Fair Play gondjai lehetnek
Előzmény: Szab (#9)
Viszont nem kötelező nekem minden vadászaton ott lenni. Csinálhatunk akár pénteken és szombaton is. A péntekin űzöm a rókát, szombaton pedig a boltból figyelem az eseményeket. A cucc vihető, GPSGames júzereknek mostanában biztosan ingyen. :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#15)
Szombat nekem biztosan nem jó. Nyitvatartás, majd családi mutatvány. Esetleg péntek este egy Városliget?
Ha a pécsi szekció vadászna, akkor szólj, és futárral 1 nap alatt küldöm a cuccot. Később persze csinálhatunk fél úton találkozós bulit, vagy akár összekötve egy fehérvári menettel, ott úgyis sok a restanciám. :)
Ha a pécsi szekció vadászna, akkor szólj, és futárral 1 nap alatt küldöm a cuccot. Később persze csinálhatunk fél úton találkozós bulit, vagy akár összekötve egy fehérvári menettel, ott úgyis sok a restanciám. :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#10)
És akkor megtudhatnánk hogy kinél van mobiltelefon, vagy ennél azért pontosabbra lehet kalibrálni a dolgot? :)) Meg azért a fleet se folyamatos jeladó.
Előzmény: MrZerge (#12)
Höhö, akkor majd én kiválasztom a rókát :)
Megkérek valami kétajtós izomagyú mergás gyereket, hogy legyen ő a róka :)
Megnézném, hogy ki mer odamenni hozzá: te figyu, te vagy a róka?
Beszótá' miskakancsó................. :)
Megkérek valami kétajtós izomagyú mergás gyereket, hogy legyen ő a róka :)
Megnézném, hogy ki mer odamenni hozzá: te figyu, te vagy a róka?
Beszótá' miskakancsó................. :)
Elég lenne egy csipogó, ami a közeli vivő frekire jelez, mint egy fémkeresővel lehetne pásztázni az embereket.
Előzmény: Szab (#9)
lehetne vmi kevésbé főváros centrikus, mondjuk szombaton pécsen? :o)
egye fene, a jogdíj-vitát berekesztendő, engedjük, hogy a fleet.hu használja a "rókavadászat" nevet... :-D
csak legyen vmi olyan a közeljövőben, amire mi is tudunk menni!
további ötlet: ne legyen a róka személye ismert! :-) újabb izgalmak, amikor vadidegeneket lerohansz az utcán... :-D
egye fene, a jogdíj-vitát berekesztendő, engedjük, hogy a fleet.hu használja a "rókavadászat" nevet... :-D
csak legyen vmi olyan a közeljövőben, amire mi is tudunk menni!
további ötlet: ne legyen a róka személye ismert! :-) újabb izgalmak, amikor vadidegeneket lerohansz az utcán... :-D
Moderátor
Eléggé a játék kiforrásának kezdetén járunk. Talán emiatt most még sokféle játékszabály ötlet jutott eszembe. Aztán előbb-utóbb majd az idő ezt is eldönti és valószínű ki fog alakulni egy vagy néhány olyan változat ami valóban működőképes és érdekes.
Például így szobában ötletelve: érdekes lehet a játék ismeretlen rókával mondjuk valamelyik nagyobb karácsonyi vásárban mostanság. Vajon egyáltalán megtalálható a róka egy ilyen ismeretlen nagy tömegben? Hány új ismerőst talál az ember ezzel a szöveggel: "Helló, bocsi, nem te vagy véletlen a róka?" :)
Például így szobában ötletelve: érdekes lehet a játék ismeretlen rókával mondjuk valamelyik nagyobb karácsonyi vásárban mostanság. Vajon egyáltalán megtalálható a róka egy ilyen ismeretlen nagy tömegben? Hány új ismerőst talál az ember ezzel a szöveggel: "Helló, bocsi, nem te vagy véletlen a róka?" :)
Még nem ígérem biztosra, de szerintem én is csatlakozom.
Bár a lábam még egyelőre vacak, mert tegnap is még Csóványost másztam bakancsban... de sanszos csatlakoznék.
Liget tényleg jobb, mert parkolni könnyebb.
Várnál nem éppen egyszerű a parkolás. Ha pedig fenn teszed le az autót, akkor perkálsz, elég szépen...
Bár a lábam még egyelőre vacak, mert tegnap is még Csóványost másztam bakancsban... de sanszos csatlakoznék.
Liget tényleg jobb, mert parkolni könnyebb.
Várnál nem éppen egyszerű a parkolás. Ha pedig fenn teszed le az autót, akkor perkálsz, elég szépen...
Előzmény: magpet (#7)
Így van, nekem is ez jutott eszembe, mint harmadik opció. Fontos, hogy a terület egyértelműen körülhatárolható legyen, ezt mindhárom tudja. A megközelíthetőség tényleg jó pont a liget mellett. Többiek? (Aztán majd hirtelen döntést hozunk. :)
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#5)
OK, lehet a sziget is. Csk azért gondoltam elsőre a Várra, mert ott vannak egyértelmű utcanevek, ami azért segíthet a gyakorlásban. A szigeten is vannak bőven olyan utak és sétányok, amik szerepelnek a Fleet térképén. Kicsit nehezebb lesz, mint "igazi" utcák között, de legyen!
Házigazda
Előzmény: scele (#2)