Az eredeti bejegyzés itt.
Aki nagyon fel akar készülni a menetre: [link]
(éjjellátó)
Azért megnézném az arrajárók buráját, mikor valaki előjön a bokorból egy ilyennel a fején, és hangosan mondja PMR-be: nem látom a rókát! :)))
(éjjellátó)
Azért megnézném az arrajárók buráját, mikor valaki előjön a bokorból egy ilyennel a fején, és hangosan mondja PMR-be: nem látom a rókát! :)))
ezt a futást az előbb úgy gondoltam, csak nem fejeztem be, hogy pl arrébb megyek mondjuk 100m-t, de útba ejtem a 2-3 bokrot, fát, stb. főként ott, ahol esetleg világos helyen kell átmenni.
Így megyek: 20+50+30=100m-t.
Így megyek: 20+50+30=100m-t.
Előzmény: apexsek (#101)
Annyit már most megjegyeznék:
Nem mászok fel balesetveszélyes helyre.
Itt pl. jó példa a Margitszigeten található régi rom.
Nem akarom senkitől elvárni, hogy ilyen helyre másszon utánam azért mert én ott vagyok, vagy csak úgy véli.
Se én, se más ne szenvedjen ebből balesetet.
A megtalálás: nálam lesz PMR, de bekapcsolni érthető okból csak akkor fogom, ha elkaptak.
Ez esetben viszont bejelentem az elfogást, s hogy ki volt a szerencsés.
Ha esetleg lesz rókaváltás, akkor csak az elfogást.
Két pont között esetleg rövid futásra gondoltam (katonai szleng: "szökellés"), tehát nem fogok elrohanni egyik helyről a másikra 2km-t. Akor az életben nem fog el senki, max. ha bekerítenek.
Nem mászok fel balesetveszélyes helyre.
Itt pl. jó példa a Margitszigeten található régi rom.
Nem akarom senkitől elvárni, hogy ilyen helyre másszon utánam azért mert én ott vagyok, vagy csak úgy véli.
Se én, se más ne szenvedjen ebből balesetet.
A megtalálás: nálam lesz PMR, de bekapcsolni érthető okból csak akkor fogom, ha elkaptak.
Ez esetben viszont bejelentem az elfogást, s hogy ki volt a szerencsés.
Ha esetleg lesz rókaváltás, akkor csak az elfogást.
Két pont között esetleg rövid futásra gondoltam (katonai szleng: "szökellés"), tehát nem fogok elrohanni egyik helyről a másikra 2km-t. Akor az életben nem fog el senki, max. ha bekerítenek.
Előzmény: apexsek (#98)
Egyezik. Jómagam az egyik ilyen csapatépítő rendezvényen inkább a rendezőknek segítettem lebontani a sátrat meg felcuccolni a Land Roverre, míg a kedves csapattársaim épültek :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#93)
Ha jól rémlik, az volt a vége, hogy a HECT részéről 0 fő az, aki szeret számháborúzni.
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#94)
Szab ötlet soraira még annyit tennék hozzá, amit egyszer megjegyeztem neki (mármint, hogy van egy jó tippem):
Ha egyéni a kereső osztag, akkor olyat is lehet csinálni, hogy aki elkapja a rókát, az átveszi tőle a fleet-et.
Aki addig volt, ezt a kőrt kihagyja, vagy csak szimplán hagy x idő előnyt.
A Fair Play-es megjegyzés a csapatos keresőknél erősebben előjön, de itt is fent áll:
Aki tudja, hogy ki az új róka, nem-e kezdi ott helyben követni, hiszen tudja pontosan, hol van. Akár messzebről is megteheti.
Csapatnál még annyi kellene hozzá, hogy eldöntik, ki vigye továnbb a csapatból...
Ha egyéni a kereső osztag, akkor olyat is lehet csinálni, hogy aki elkapja a rókát, az átveszi tőle a fleet-et.
Aki addig volt, ezt a kőrt kihagyja, vagy csak szimplán hagy x idő előnyt.
A Fair Play-es megjegyzés a csapatos keresőknél erősebben előjön, de itt is fent áll:
Aki tudja, hogy ki az új róka, nem-e kezdi ott helyben követni, hiszen tudja pontosan, hol van. Akár messzebről is megteheti.
Csapatnál még annyi kellene hozzá, hogy eldöntik, ki vigye továnbb a csapatból...
Köszönjük, így legalább látszik a 160*160. Ennél részletesebb térkép már túl jó lenne. Remélem, Brezko már a felvezető edzést tartja a Duna jeges vizében! :)
Házigazda
Előzmény: Szab (#96)
Oda lehet tekergetni a képet Siófokról. Magpet esetleg annyit könnyíthet, hogy Kerepesen bekapcsolja, mégiscsak kevesebbet kell onnan görgetni. :) Én egyébként firefoxban nyitottam meg a lapot, úgy sikerült kihozni ezt a képet a ligetről:
Előzmény: MrZerge (#83)
számháború?
vmikor szó volt egy lgt-hect csatáról, de vhogy elmaradt... :-/
vmikor szó volt egy lgt-hect csatáról, de vhogy elmaradt... :-/
Moderátor
Előzmény: magpet (#93)
Én egyszer próbáltam a paintballt, de nem lopta be magát a szívembe. Dögmelegben kellett szaladgálni nylongúnyában, a párától nem láttam ki a plexin, közben időnként seggbelőttek színes festékgolyókkal. Ugyanaz az erdei menet/szaladgálás a fenti - komfortérzetet rontó - körülmények nélkül közelebb áll hozzám. De ezen ne múljon, ha lőni kell, hát lőni kell. :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#92)
Capture The Flag (helyett Fleet)? :o)
én a BlackJack-et jobban szeretem... (aki nem ismerné: mindenki kap 21 golyót, a menekülő teljes tárat + 5 perc előnyt. feladat: 15 perc alatt elkapni...)
én a BlackJack-et jobban szeretem... (aki nem ismerné: mindenki kap 21 golyót, a menekülő teljes tárat + 5 perc előnyt. feladat: 15 perc alatt elkapni...)
Moderátor
Előzmény: zakany (#88)
Egyébként ez a térkép közeli rokonságban van a NaviGuide-dal. Ha tehát a harcosoknál van egy kézi GPS, amin a saját pozíciót látják, mellette a wapos térképet nézve jól kitalálható, merre bújik a róka. Most ezt remélem. A többi pénteken fog kiderülni. :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#90)
Ez kétféleképpen történhetne meg:
1. Most gyorsan elugrom a Városligetbe. Andi nem örülne neki. :)
2. Elkezdek találomra dolgokat írni a fleet szerverén mindenféle helyekre. Piret nem örülne neki. :)
Alternatív megoldás egy screenshot a fleet webes felületéről a Városliget térképvel. Telefonon is ilyen, csak kisebb, és egyszerre kevesebb (160*160) pixel látszik belőle. Ilyen részletességgel van meg a terület:
1. Most gyorsan elugrom a Városligetbe. Andi nem örülne neki. :)
2. Elkezdek találomra dolgokat írni a fleet szerverén mindenféle helyekre. Piret nem örülne neki. :)
Alternatív megoldás egy screenshot a fleet webes felületéről a Városliget térképvel. Telefonon is ilyen, csak kisebb, és egyszerre kevesebb (160*160) pixel látszik belőle. Ilyen részletességgel van meg a terület:
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#83)
A chatet csak olyan köztes mókának gondoltam. Amikor pl egy két ember 'unatkozik' és úgy hasonszőrűekkel dumálgatna...
A konkrétabb dolgoknál valóban jobb a fórum.
Sylverrat chatje nem is rossz :)
A konkrétabb dolgoknál valóban jobb a fórum.
Sylverrat chatje nem is rossz :)
Előzmény: magpet (#86)
akkor ez egy újabb hi-tech játék lehetne majd egyszer.. :))
pl: egy "mozgó ládában" lenne a nyomkövető.. és ezt kellene megvédenie egy-egy csapatnak.. míg a másik megszerzi... paintball feltételek mellett..
na mindegy.. korlátlan lehetőségek vannak még! :)
pl: egy "mozgó ládában" lenne a nyomkövető.. és ezt kellene megvédenie egy-egy csapatnak.. míg a másik megszerzi... paintball feltételek mellett..
na mindegy.. korlátlan lehetőségek vannak még! :)
Előzmény: magpet (#87)
A paintball-t kicsit nehezebb lenne megmagyarázni az arra vetődő rendőröknek és közterületistáknak. De érdekes ötlet. :)
Házigazda
Előzmény: zakany (#85)
Szerintem a fórum jobb. Aki ma lemarad, az holnap eltud olvasni mindent, és szépen hozzászólni. Hülyeség?
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#84)
akkor legyen elfogadott a találat, ha lila festékgolyó eltalálta :)))))) .. vagy paintball fegyver nem lesz? :DD
(nem tudom ilyen feltétellel hány önkéntes róka lenne)
hehe
(nem tudom ilyen feltétellel hány önkéntes róka lenne)
hehe
egy elég jól üzemelőt talán tudok kölcsibe adni, lást SagiK 2020-as linkje... :o)
bár ahogy szg-t ismerem, átírja az alapoktól, így inkább nem pazarlom a sávszált az átküldésre...
bár ahogy szg-t ismerem, átírja az alapoktól, így inkább nem pazarlom a sávszált az átküldésre...
Moderátor
Előzmény: magpet (#80)
Nem tudnál valami Városligeti koordinátát adni a fleetnek? Jó lenne látni, hogy a telefon térképén milyen a liget?
Előzmény: magpet (#81)
Ha még nem mondtam volna: szerintem legyen nálunk PMR (4/12)!
Házigazda
Szokta olvasni. :)
Chat szerintem a napokban nem várható. Nem értek hozzá, de egy működő chat biztosan nem 1 munkaóra. Szerintem a fórum tökéletes megoldás a beszélgetésre, és még szépen meg is marad.
Chat szerintem a napokban nem várható. Nem értek hozzá, de egy működő chat biztosan nem 1 munkaóra. Szerintem a fórum tökéletes megoldás a beszélgetésre, és még szépen meg is marad.
Házigazda
Előzmény: Bacu (#78)
magpet: majd szólj szg-nek, hogy javítsa a menüsort, mert a rókavadász cucc miatt feljebb csúszott a helyéről. Oldal tesztelésnél már jeleztem, csak csuda tudja, hogy olvassa-e :)
tényleg, chat nem lesz valamikor?
tényleg, chat nem lesz valamikor?
Előzmény: magpet (#76)
Majd felhívom figyelmét ma 2020-kor, hogy dolgozza ki az elfogásra vonatkozó szabályokat. ;)
Előzmény: magpet (#76)
Szegény Brezko... Ha Te fogod el, akkor gondoskodnunk kell másik rókáról. :)
Házigazda
Előzmény: SagiK (#75)
Bacu változata az elfogásra szimpatikusabb. :)
(még az sincs kizárva, hogy szerzek 20KHUF-nyi okmánybélyeget, és megjelenek)
(még az sincs kizárva, hogy szerzek 20KHUF-nyi okmánybélyeget, és megjelenek)
Előzmény: magpet (#74)
Sajnos csak 3 nappal az esemény előtt, 3 példányban (plusz 20.000.-Ft okmánybélyeg) tudjuk elfogadni a jelentkezést. :)
Elfogás: definiálhatunk valamit, de szerintem ha a róka meg van közeítve pár méteren belül, és fel van szólítva, akkor a megtalálást elfogadottnak tekinthetjük.
Elfogás: definiálhatunk valamit, de szerintem ha a róka meg van közeítve pár méteren belül, és fel van szólítva, akkor a megtalálást elfogadottnak tekinthetjük.
Házigazda
Előzmény: Bacu (#73)
Még nem igazán tudom az aznap esti programomat. Gondolom elfogadtok még péntek kora délután is jelentkezést, ugye? :)
Akkorra ugyanis már kiderül, hogy érek rá.
tényleg: van valami limitideje a rókának?
Mert azért úgy lenne fair, hogy pl ha 20 percen belül (csak mondtam egy időt) nem kapják el, akkor ő nyert :)
Mi számít elkapásnak? Jiujitsuval leterített Brezko róka, vagy mi? :)
Akkorra ugyanis már kiderül, hogy érek rá.
tényleg: van valami limitideje a rókának?
Mert azért úgy lenne fair, hogy pl ha 20 percen belül (csak mondtam egy időt) nem kapják el, akkor ő nyert :)
Mi számít elkapásnak? Jiujitsuval leterített Brezko róka, vagy mi? :)
Előzmény: magpet (#72)
Technikai értelemben van hozzáférésem, de nem merek én oda belepiszkálni. :)
A liget ilyen szempontból tényleg nehezebb feladat, mint mondjuk a Vár, de első körben a parkolás miatt lett ez a kísérlet helyszíne. Azért este sötétben nem lesz nagy a belátható távolság, ettől nem kell tartanunk. :)
A friss lista:
Első Budapesti (Összesen Második) Rókavadászat :)Időpont: 2008.12.12. péntek, 18:30.
Helyszín: Városliget.
Találka: Vajdahunyad vára, kb. itt: N47 30.942 E19 04.925 (Ez nagyjából a liget közepén van, és egy rókavadászat illő módon várból kell hogy induljon. :)
Felszerelés: wapos telefon legalább csapatonként kötelező. GPS ajánlott, jóféle lámpa ajánlott. A rókakövető eszközről és az összes hatósági engedélyről gondoskodunk.
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
-Laci-62, Geomarci
-NitiZoli
-szg
A liget ilyen szempontból tényleg nehezebb feladat, mint mondjuk a Vár, de első körben a parkolás miatt lett ez a kísérlet helyszíne. Azért este sötétben nem lesz nagy a belátható távolság, ettől nem kell tartanunk. :)
A friss lista:
Első Budapesti (Összesen Második) Rókavadászat :)Időpont: 2008.12.12. péntek, 18:30.
Találka: Vajdahunyad vára, kb. itt: N47 30.942 E19 04.925 (Ez nagyjából a liget közepén van, és egy rókavadászat illő módon várból kell hogy induljon. :)
Felszerelés: wapos telefon legalább csapatonként kötelező. GPS ajánlott, jóféle lámpa ajánlott. A rókakövető eszközről és az összes hatósági engedélyről gondoskodunk.
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
-Laci-62, Geomarci
-NitiZoli
-szg
Házigazda
Előzmény: szg (#70)
Íme hát a friss lista:
Első Budapesti (Összesen Második) Rókavadászat :)
Időpont: 2008.12.12. péntek, 18:30.
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
-Laci-62, Geomarci
-NitiZoli
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
-Laci-62, Geomarci
-NitiZoli
Házigazda
Előzmény: NitiZoli (#69)
Van hozzáférésed :P
Talán este felbukkanok, és átírom.
Nagy valószínűséggel én is jönnék pénteken.
Szzerintem jobb lenne városibb környezetben a vadászat, mert az utca nevekkel egyszerübb, mintha térképen látok egy zöld folton egy piros pötyöt, aztén koordináta pötyögés és már ott sincs a róka. Meg a ligetben túl nagy a beláltható terület, így az elfogás módját is alaposan ki kéne gondolni.
Talán este felbukkanok, és átírom.
Nagy valószínűséggel én is jönnék pénteken.
Szzerintem jobb lenne városibb környezetben a vadászat, mert az utca nevekkel egyszerübb, mintha térképen látok egy zöld folton egy piros pötyöt, aztén koordináta pötyögés és már ott sincs a róka. Meg a ligetben túl nagy a beláltható terület, így az elfogás módját is alaposan ki kéne gondolni.
Házigazda
Előzmény: magpet (#68)
Nem akarunk a második elsőről lemeradni. Úgy döntöttünk, hogy inkább felmegyünk erre, aztán egybekötjük egy lájtos éjszakai városi kesseléssel. Úgyhogy úgy tűnik, felvehettek minket is a listára :o)
Előzmény: magpet (#66)
Kérem, hogy maga vagy valaki cserélje ki a fenti "fürdés..." feliratot a rókavadász cuccra és erre a fórumra mutasson. :-)
Előzmény: magpet (#66)
Lesz még ismétlés, legalábbis ezt remélem. Szombaton nekem biztosan nem jó, de van egy megoldás: pénteken a készüléket odaadom valakinek, aki szombaton is ráér. Semmi akadálya, hogy akkor is legyen egy menet.
Házigazda
Előzmény: NitiZoli (#64)
Támogatom, a ligeten okosan átvezetett M3 kivezető szakasz estefelé nem egy vidám sétatér. Nincs kedvem a sort a kerékpárúton előző szobaterepjárók elől félreugrálni. :)
Hogy a liget melyik felét használjuk, majd kitaláljuk a helyszínen. Az általad írt tényleg nagyobb, de így kimarad az állatkert és a cirkusz. :)
Hogy a liget melyik felét használjuk, majd kitaláljuk a helyszínen. Az általad írt tényleg nagyobb, de így kimarad az állatkert és a cirkusz. :)
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#63)
A játékterületet szerintem szűkítsük le az Kós Károly sétány, Hermina út, Ajtósi Dürer sor, Felvonulási tér által határolt részre, így kizárható, hogy autó között kelljen rohangálni, és a park területének mégis a 80% megmarad a játékhoz.
Jelentkezők:
-magpet
-scele
-brezko
-Zakany
-Mr Zerge
-radpeter
-Fil
-Laci-62, Geomarci
Igen, ilyesmik mentén kezd majd kialakulni a játék. Nem hiszem, hogy lesz egy darab Hivatalos Szabálykönyv, majd eseményenként, baráti társaságonként variálódik.
A "ritkítós" ötletedhez: a készüléken egyrészt állítható a pozíció küldés sűrűsége, a legrövidebb: 1 sec. Másrészt a Teltonika igazából kétféle tracket tud:
-Periodical log: ez a normál log, beállítunk mondjuk 1 percet, és szépen percenként jön az adat (mint Siófokon).
-Event log: erre be lehet állítani egy sűrűbet (pl. 5 sec), valamint egy időt, amíg ez a sűrűbb log megy. Beállítható pl, hogy az event log legyen 5 sec sűrűségű, 5 percen át. Utána visszaáll a rend, és ismét a rendes periodical log jön. Az event log aktiválható SMS-ben (itt megadható, hogy bárkitől elfogadja a készülék ezt az utasító SMS-t, vagy csak meghatározott számokról), vagy magán a készüléken gombnyomással. Tehát akár a rókára is bízhatjuk, hogy időnként "kedveskedjen" a csapatnak egy kicsit sűrűbb loggal, majd ha megelégelte, kapcsolja vissza azt a normál logra. Ez egyetlen gombnyomás, mivel a készülék gombjait szabadon tudjuk programozni.
Az eseményre hozok apró notebookot, tudunk ezekkel a beállításokkal játszani.
A "ritkítós" ötletedhez: a készüléken egyrészt állítható a pozíció küldés sűrűsége, a legrövidebb: 1 sec. Másrészt a Teltonika igazából kétféle tracket tud:
-Periodical log: ez a normál log, beállítunk mondjuk 1 percet, és szépen percenként jön az adat (mint Siófokon).
-Event log: erre be lehet állítani egy sűrűbet (pl. 5 sec), valamint egy időt, amíg ez a sűrűbb log megy. Beállítható pl, hogy az event log legyen 5 sec sűrűségű, 5 percen át. Utána visszaáll a rend, és ismét a rendes periodical log jön. Az event log aktiválható SMS-ben (itt megadható, hogy bárkitől elfogadja a készülék ezt az utasító SMS-t, vagy csak meghatározott számokról), vagy magán a készüléken gombnyomással. Tehát akár a rókára is bízhatjuk, hogy időnként "kedveskedjen" a csapatnak egy kicsit sűrűbb loggal, majd ha megelégelte, kapcsolja vissza azt a normál logra. Ez egyetlen gombnyomás, mivel a készülék gombjait szabadon tudjuk programozni.
Az eseményre hozok apró notebookot, tudunk ezekkel a beállításokkal játszani.
Moderátori megjegyzés: Olyan szinten volt tele hajnali elgépelésekkel, hogy moderálnom kellett. :)
Moderálva magpet által
Moderálva magpet által
Házigazda
Előzmény: Szab (#52)
Jogos az észrevétel. Átkereszteltem a rókánkat, mostantól egyszerűen "R"-nek hívják.
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#46)
Bocs, de nem vettem (eddig) észre, hogy a blog ugyanolyan struktúrájú, mint a játékok, azaz van egy fő oldala, és van fóruma. Mivel ide (a fórumos részbe) tévedtem be előbb, az hittem, hogy ez maga a blog. Megértem, hogy arra senki nem gondolt, hogy ezt nem tudom... :-).
Előzmény: Szab (#55)
Szerintem senki nem gondolta, hogy azt még nem olvastad, mivel pont annak a cikknek a fórumán vagyunk épp. :)
Előzmény: pepe (#54)