Az eredeti bejegyzés itt.
1 |
2 |
Minek van az az "Infó:" szöveg a hozzászólásaid alatt?
A box nincs meg hozzá...
A box nincs meg hozzá...
Előzmény: zakany (#77)
JAJ!
MÉG Mielőtt valaki nagyon komolyan veszi..
300-ra még nem cserélném le a CSX-et!
De egy 550-et már nem dobnék el :))))
MÉG Mielőtt valaki nagyon komolyan veszi..
300-ra még nem cserélném le a CSX-et!
De egy 550-et már nem dobnék el :))))
Előzmény: zakany (#71)
Ebben tökéletesen igazad van, de ha már választani lehetett, mindig az Oregon győzőtt...
Előzmény: Togo (#67)
Jó, hogy azt nem mondod, hogy az Andrássy úton vonulók is Oregonnal tájékozódna! :o)
Amikor még a megjelenés előtt csak fényképeket lehetett látni az Oregonról, én is idegenkedtem tőle a szappan-szerű formája miatt...
De aztán, amikor kézbe vettem, és próbálgattam, meggyőzött a tenyérbe simuló alakja, a könnyű kezelhetősége, és a többi tulajdonsága.
A 60-as sorozatot is szerettem, de nem térnék vissza hozzá, csak ha nagyon muszáj. Nekem x nélküli CS-m volt. A CSx-re váltás nem lett volna túl nagy előrelépés, a Colorado nem győzött meg, de az Oregon megjelenése után egyből léptem, és azóta sem bántam meg! :o)
Amikor még a megjelenés előtt csak fényképeket lehetett látni az Oregonról, én is idegenkedtem tőle a szappan-szerű formája miatt...
De aztán, amikor kézbe vettem, és próbálgattam, meggyőzött a tenyérbe simuló alakja, a könnyű kezelhetősége, és a többi tulajdonsága.
A 60-as sorozatot is szerettem, de nem térnék vissza hozzá, csak ha nagyon muszáj. Nekem x nélküli CS-m volt. A CSx-re váltás nem lett volna túl nagy előrelépés, a Colorado nem győzött meg, de az Oregon megjelenése után egyből léptem, és azóta sem bántam meg! :o)
Előzmény: zakany (#71)
Egy férfias CSX hülyén is mutatna egy retikülben..
Ezért találták ki az oregon sorozatot! :)))))))
Infó:
Ezért találták ki az oregon sorozatot! :)))))))
Infó:
Előzmény: Ata72 (#68)
Kinek a pap, kinek a paplan... Ugye. :)
Infó:
Csak Neked írom titokban mert balhé lesz belőle, de az Oregano kicsit csajos forma szerintem... :)
Előzmény: BaliaGy (#66)
És ha emlékeim nem csalnak, PDA-val, 60CS-vel és a Coloradoval sem utáltátok egymást egy percig sem. :) Mondhatni az a GPS ami dobozhoz elvitt azt mind kedvelted. :)
Előzmény: BaliaGy (#66)
Én az Oregonnal az első pillanattól kezdve jóban vagyok, a külseje és a könnyű kezelhetősége miatt :) A 300 is nagyon klassz, majd az 550-be is rögtön beleszerettem...
Előzmény: Ata72 (#64)
Sőt! A megjelenés pillanatában meg is bukott a Colorado! De nekem nincs vele bajom. Eltekergetem szívesen... Én az Oregannal vagyok úgy, hogy nem kéne a külseje miatt!
Előzmény: camenzind (#59)
Idióta kollégák mindenütt vannak? :) Míg cégnél dolgoztam nekem is mindig az volt az első egy új telefonnál, hogy megnéztem, milyen billentyűkombinációval lehet beállítani magyar nyelvre. :D
Előzmény: zakany (#62)
call, messages :)
JA,
Sose felejtem el (illetve most már igen)..
de valami 4-2-2-7.. vagy valami ilyesmi volt a nyelv beállítása a NOKIA 5110-es telómon.. fejből kellett tudni a menü elérését, mert mindig valaki átnyomta arabra, vagy valami idióta nyelvre..
JA,
Sose felejtem el (illetve most már igen)..
de valami 4-2-2-7.. vagy valami ilyesmi volt a nyelv beállítása a NOKIA 5110-es telómon.. fejből kellett tudni a menü elérését, mert mindig valaki átnyomta arabra, vagy valami idióta nyelvre..
Előzmény: Yoss (#61)
Ha megvan az angoltudás, akkor miért legyen magyar nyelvű? Az csak hülye fordítást jelent. Angolul legalább a terminológia helyes. Nekem pl. a telefonjaim is angol nyelven mennek, pedig lehetne magyar is.. Ha másért nem, a gyakorlás kedvéért és ha valóban tudsz angolul, akkor a külföldi fórumokon, amit olvasol, azt látod a kütyün is..Nem hátrány, hidd el :)
Előzmény: sixxdog (#49)
Igen, a garancia kapcsán valóban elgondolkozom a dolgon... Ami viszont tény, hogy 30-50 ezer forinttal olcsóbban ki lehet jönni külfödről vásárolt cucc esetén, típustól függően, és ebben a postaktg, minden benne van.
Eddig két oldal jöhet szóba, ahonnan a rendelés reális lehet, és ezek elég "brand" nevek internetes vásárlás esetén... Reménykedem, hogy nem "kamionról leesett" termékeket küldenek.
Eddig két oldal jöhet szóba, ahonnan a rendelés reális lehet, és ezek elég "brand" nevek internetes vásárlás esetén... Reménykedem, hogy nem "kamionról leesett" termékeket küldenek.
nem a hivatalos árból kell kiindulni, az US-ban is 500$ egy o550 a garmin.com szerint, ami ~97e mai árfolyamon, rájön a vám, posta, áfa, és egyből többe van mint az itthoni ár...
Előzmény: feri60 (#56)
Új vas ahogy magpet mondja, új burkolat karcok-, ütődések nélkül. Ezen felül forgalmat generálok Magyarországon és hátradőlhet a forgalmazó is hogy kilábaltak a válságból! Ezáltal bőkezűbbek lesznek GPSGames versenyeken, ahol majd jól nyerek valamit. :)
Vicc nélkül: ha besz@rik van reménysugár. Ezért jó ez a lehetőség!
Vicc nélkül: ha besz@rik van reménysugár. Ezért jó ez a lehetőség!
Előzmény: camenzind (#54)
Lehet, hogy így van. Saját tapasztalatom volt amit leírtam, Barcelona, Párizs és London szakboltjainak kirakatában tesztelve, az elmúlt 4-5 évben.
Előzmény: camenzind (#52)
"erősen gondolkodom azon, hogy éljek-e a huszonötezres készülékcserén"
miért tennél ilyet ha nincs vele semmi gond?
miért tennél ilyet ha nincs vele semmi gond?
Előzmény: Ata72 (#53)
Velem történt:
A megjelenését követően nem sokkal vásároltam egy Navi-Gate -es Coloradot akciósan az Elektromos Világban, ~25.000.- kedvezménnyel...
Néhány nap múlva szoftveresen megadta magát. Visegrádi utcába vissza, 3 perc múlva egy zsír géppel jöttem ki a képviselettől! Nyár volt, az új gépet bedobtam a medencébe tesztelni. Beázik...
Újabb csere, garancia újraindult.
Azóta már lejárt a garancia és erősen gondolkodom azon, hogy éljek-e a huszonötezres készülékcserén, ami az itthon vásárolt gépekre vonatkozik...
Gyártási/garanciális hiba mindegyik új kütyüvel előfordulhat... Lehet hogy egy életre megutáltam volna a GPS-t, ha egy negyed éven át csak a postára járkálok vele! Arról nem is beszélve, hogy kétszer elmenni a XIII. kerületbe, még mindig kevesebb idő, mint két külföldi garanciális herce-hurca.
És még magyar használatim is van! :)
A cserés lehetőség csak hab a tortán!
Szóval azért megfontolandó. Szerintem.
A megjelenését követően nem sokkal vásároltam egy Navi-Gate -es Coloradot akciósan az Elektromos Világban, ~25.000.- kedvezménnyel...
Néhány nap múlva szoftveresen megadta magát. Visegrádi utcába vissza, 3 perc múlva egy zsír géppel jöttem ki a képviselettől! Nyár volt, az új gépet bedobtam a medencébe tesztelni. Beázik...
Újabb csere, garancia újraindult.
Azóta már lejárt a garancia és erősen gondolkodom azon, hogy éljek-e a huszonötezres készülékcserén, ami az itthon vásárolt gépekre vonatkozik...
Gyártási/garanciális hiba mindegyik új kütyüvel előfordulhat... Lehet hogy egy életre megutáltam volna a GPS-t, ha egy negyed éven át csak a postára járkálok vele! Arról nem is beszélve, hogy kétszer elmenni a XIII. kerületbe, még mindig kevesebb idő, mint két külföldi garanciális herce-hurca.
És még magyar használatim is van! :)
A cserés lehetőség csak hab a tortán!
Szóval azért megfontolandó. Szerintem.
Előzmény: camenzind (#52)
ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
~2/3-os árat simán ki lehet fogni eu-n belül is.
~2/3-os árat simán ki lehet fogni eu-n belül is.
Előzmény: feri60 (#50)
EU országokban nagyjából azonos a kütyük ára, vagy csak minimális az eltérés. Ennyiért biztosan nem érdemes szórakozni a garanciával és egyebekkel.
Előzmény: sixxdog (#49)
Köszönöm a hozzászólásokat!
Ezek szerint az EU-ból rendelt gps-eknél nem probléma a magyar nyelv. Angol nyelvtudás megvan, de azért mégis, ha már lehet, legyen a menü magyar nyelvű. :)
A garanciális, egyéb szempontokat pedig igyekszem átolvasni, tisztázni, aztán majd mérlegelek, hogy valóban megéri-e... :)
Ezek szerint az EU-ból rendelt gps-eknél nem probléma a magyar nyelv. Angol nyelvtudás megvan, de azért mégis, ha már lehet, legyen a menü magyar nyelvű. :)
A garanciális, egyéb szempontokat pedig igyekszem átolvasni, tisztázni, aztán majd mérlegelek, hogy valóban megéri-e... :)
Már sok mindent láttam a témában, ezért talán némi tanáccsal én is hozzájárulhatok: mielőtt elindítod a külföldi beszerzést, alaposan tájékozódj műszaki kérdésekben, mert amikor megjött a cucc, akkor már magadra kell támaszkodnod. Jó angoltudás, és netes jártasság alapfeltétel. Az sem hátrány, ha az a cég, ahonnan megrendeled, elérhető telefonon is, mert válsághelyzetben tudnod kell kommunikálni velük, és nem baj, ha az telefonon történik. Ha garanciális probléma áll elő, tisztázni kell hogy kit terhel a csomagküldés ára, (99%-ban a vevőt) mert csak ezen simán elbukhatod, amit a vásárláskor megtakarítottál. Jó megoldás, ha van valami cimborád a küldő országban, ez nagymértékben megkönnyíti az esetleges ügyintézést.
A hazai importőr nem fog tudni segíteni.
A hazai importőr nem fog tudni segíteni.
Házigazda
Előzmény: sixxdog (#45)
magyar nyelv általában van a kütyün, magyar nyelvű leírás viszont nem lesz hozzá, és körülményes beszerezni is..
Csak a magyarításról: Az általad preferált oregonok, vagy helyből tudnak magyarul, vagy egyetlen file felmásolásával megtaníthatók rá.
Moderátor
Előre elnézést kérek, tovább borzolnám a kedélyeket hozzá nem értésemmel itt... :)
Tehát, külföldről vásárlás esetén: feri60 írása az USA-ból behozott cuccokra vonatkozik. A vám és pkg miatt ezt a lehetőséget előre kizárom, EU-n belül pedig úgy tudom, már nem kell vámot fizetni. Angol, német egyéb európai rendeléssel kapcsolatos tapasztalatok, akárki?
Magyarítás: nem USA-ból rendelt GPS esetében is igaz az, amit feri60 által belinkelt oldalon olvasni, hogy a magyarítás körülményes? Vagy a firmware frissítéssel ez megoldható?
Előre is köszi a válaszokat!
Tehát, külföldről vásárlás esetén: feri60 írása az USA-ból behozott cuccokra vonatkozik. A vám és pkg miatt ezt a lehetőséget előre kizárom, EU-n belül pedig úgy tudom, már nem kell vámot fizetni. Angol, német egyéb európai rendeléssel kapcsolatos tapasztalatok, akárki?
Magyarítás: nem USA-ból rendelt GPS esetében is igaz az, amit feri60 által belinkelt oldalon olvasni, hogy a magyarítás körülményes? Vagy a firmware frissítéssel ez megoldható?
Előre is köszi a válaszokat!
Istennek hála nem vagyok EU-jogász (bár biztosan jövedelmező), csak szépen csendben nyomogatom a GPS-eket. Azt tudom elképzelni, hogy van egy minimum (garo országon belül), aztán a különféle cégek vállalhatnak többet, ha akarnak. Pl. az IKEA akárhány hónap után is visszaveszi a cuccot, pedig ez nem kötelező. De ilyen a polcról cserélt hibás készülék is, mert 99%-ban mindenhol átveszi a szervíz, "kiküldi a központnak", júzer vár pár hetet, stb.
Házigazda
Előzmény: ernoe (#41)
Oké. Valamiért úgy hittem, de már látom :) a NaviGate-t.
Az EU-s dologról csak annyit, hogy a Belgiumban két éve vásárolt autómon hétfőn, 4 nappal a garancia lejárta előtt, Mo-n cserélnek üza. tankot ingyért :o)
Az EU-s dologról csak annyit, hogy a Belgiumban két éve vásárolt autómon hétfőn, 4 nappal a garancia lejárta előtt, Mo-n cserélnek üza. tankot ingyért :o)
Előzmény: magpet (#40)
Nem, mi csak egy Garmin szaküzlet vagyunk. A hivatalos márkaképviselet a NaviGate Kft. (garmin.hu).
Nem ismerem a pontos EU-s jogszabályt. A Garminnál (Magyarországon) a garis ügyintézés egy azonnali készülékcserét jelent. Nem hiszem, hogy a magyar képviselet kötelezhető arra, hogy egy Franciaországban vásárolt készüléket cseréljen. A Garmin Europe-hoz történő kiküldésben pedig segítenek, ha jól tudom.
Nem ismerem a pontos EU-s jogszabályt. A Garminnál (Magyarországon) a garis ügyintézés egy azonnali készülékcserét jelent. Nem hiszem, hogy a magyar képviselet kötelezhető arra, hogy egy Franciaországban vásárolt készüléket cseréljen. A Garmin Europe-hoz történő kiküldésben pedig segítenek, ha jól tudom.
Házigazda
Előzmény: ernoe (#39)
Valamiért megakadt a szemem ezen az íráson és felhorgadt bennem egy kérdés leginkább Magpethez. Ti ugye a garmin hivatalos Mo-i disztribútorai vagytok? Felruházva a mindenféle jogosítvánnyal meg kötelezettséggel. Itt van ez az EU dolog, hogy az unión belül érvényesnek kell elfogadni a máshol vásárolt áruk garanciáit. Akkor ez rátok is érvényes? Nincs semmi gondom, csak érdekel a dolog, hátha eccer kér majd Virág elvtárs egy apró szívességet :)))
Az én CSX-em nem tud ládaleírást! Beviszem a hiba miatt, azonnal kicserélik egy oregon 400-ra? :))))
Előzmény: Burvinyek (#37)
:) szerintem meg minél előbb hozd be az ügyfélszolgálatra,amikor erre jársz, és ha hibás, szimplán kapsz helyette egy másikat azonnal, nem kell vele jönni menni:)
Előzmény: Sancho (#34)
Nem hiszem, hogy sok gondod lesz a javítással. Tudtommal a Garmin az ilyen hibákat többnyire cserével intézi.
Előzmény: fefe1968 (#35)
Én speciel 2004-től nyúzok kütyüket, volt már sokféle (iQue 3600, Nüvi 200, 250, 255WT, 760 és C510, 60C, 60CSX, Oregon, Colorado). Kis kivételtől eltekintve egyik sem hazai vásárlás. Annyival olcsóbban vettem meg máshol vagy éppen használtan, hogy ha elromlik még mindig rentábilisen vehetek másikat. Így visszagondolva és összegezve több százezer Ft-ot spóroltam. Magam részéről favorizálom a használt és garancia nélküli készülék vásárlást, illetve az új külföldi beszerzést. A sors iróniája, hogy az egyetlen garanciális Magyarországi GPS-em hordoz magával apróbb hibát. Már előre rettegek, hogy hányszor és mikor kell majd utazgatnom vele, ugyanis majd a gari lejártához közel azért megjavíttatom természetesen, ha lesz alkalmam rá (Nüvi 255WT, a power gombja csak pajszerrel mozgatható).
Az eredeti témára visszatérve:
Engem már akkor lever a víz, ha valamit három kerülettel arrébb, vagy másik településen kell megvenni. Garanciális hercehurca esetén egyszerűen nincs időm és lehetőségem a család mellett még elszambázni, visszamenni, újra visszamenni, ismét visszamenni. Ritka az, ha egy hiba miatt nem kell újra visszamenni a szervizbe, bármiről is legyen szó. Az ok egyszerű: egyre komplexebbek ezek a cumók. Bár kifogható olyan is, ahol azonnal cserélnek. De külföldről? Maximum szoftvert merek megvenni, ami letölthető.
Olyan gazdag meg soha nem voltam, hogy a legolcsóbbat vegyem meg. :-D
Engem már akkor lever a víz, ha valamit három kerülettel arrébb, vagy másik településen kell megvenni. Garanciális hercehurca esetén egyszerűen nincs időm és lehetőségem a család mellett még elszambázni, visszamenni, újra visszamenni, ismét visszamenni. Ritka az, ha egy hiba miatt nem kell újra visszamenni a szervizbe, bármiről is legyen szó. Az ok egyszerű: egyre komplexebbek ezek a cumók. Bár kifogható olyan is, ahol azonnal cserélnek. De külföldről? Maximum szoftvert merek megvenni, ami letölthető.
Olyan gazdag meg soha nem voltam, hogy a legolcsóbbat vegyem meg. :-D
Előzmény: feri60 (#10)
Az ilyen hosszút már blogba kéne tenni. :-D
Magpet! Feature request: ha átlép a karakterszám szóközzel 1500-t, akkor automatikusan a delikvens blogjába tegye a hsz-t. ;)
Magpet! Feature request: ha átlép a karakterszám szóközzel 1500-t, akkor automatikusan a delikvens blogjába tegye a hsz-t. ;)
Előzmény: Yoss (#24)
Idézet
Marketingrendezvény..háát.
Szab védelmében: szerintem a részéről ez csak egy idézet-féle volt. Legalábbis remélem. :)
A GPSGames bulik valóban marketing-rendezvények is egy kicsit. Pont úgy, mint egy focimeccs, az olimpia, vagy egy BSI-s futóverseny Budapesten. Páran dobálnak bele pénzt, cserébe kiakasztják a molinójukat, meg a verseny oldalán felbukkan a bannerük. Ha nem így lenne, a rendezvény attól még ugyanannyiba kerülne. Tehát vagy nem lenne verseny, vagy 5-10-20eFt lenne a nevezési díj. Ennyiért viszont senki sem jönne el, tehát valószínűleg nem lenne rendezvény.
Egyébként nálam a GPSGames, a Garmin, a mindenféle rendezvények, és igen, a geocaching is valahol egy kalap alá esnek. Kellemes időtöltés, kellemes társaság, megélhetés. Hogy melyik milyen arányban éppen micsoda a felsoroltak közül, az az időtengely mentén is változik. :)
Házigazda
Előzmény: Burvinyek (#31)
Marketingrendezvény..háát. h annak érzitek, akkor lehet, hogy el kell gondolkodnom. A MagPet féle rendezvényeket alapvetően érzelmi szempontokból támogatjuk, mivel ezer éves üzleti kapcsolat, és valami féle barátság ( talán mondhatom) fűz össze minket. Alapvetően az outdoor területen nem sok ( mondhatni nulla) a Garmin konkurencia, így biztosan sok másik, sokkal jövedelmezőbb, és konkurencia dús területen el tudnánk költeni a nem kevés pénzt, amivel a versenyeket támogatjuk.
Mivel a versenyeket MagPet szervezi, aki alapvetően garmin buzi, és Garminnal is foglalkozik, szerintem akkor is alapvetően garminos rendezvény lenne , ha mi nem szerettünk volna bele MagPetbe, és nem tolunk lóvét a dologba. És ennek az ég világon nincs köze ahhoz, hogy ki hol szerzi be a GPS készülékét, ezen belül a Garminját. Én személy szerint meg tudom érteni, ha valaki eBayen, vagy akárhol máshol veszi meg, hiszen sokszor jóval olcsóbb. MIért? Mert közvetlenül a gyárból, vagy beragadt készülékmennyiségből vásárolnak. Nem adnak támogatást, nincs bolt, és ismerve az internetes áruházak hozzáállását, minimális a haszonkulcs. MagPet ( és mi is) pedig ebből élünk, hol jól, hol kevésbé, supportot, ingyenes térképfrissítést, stb nyújtunk. Szerintem nem is rosszul. MIndenkinél egyéni döntés, hogy mennyivel hajlandó többet fizetni a szolgáltatásért. Üdv
Mivel a versenyeket MagPet szervezi, aki alapvetően garmin buzi, és Garminnal is foglalkozik, szerintem akkor is alapvetően garminos rendezvény lenne , ha mi nem szerettünk volna bele MagPetbe, és nem tolunk lóvét a dologba. És ennek az ég világon nincs köze ahhoz, hogy ki hol szerzi be a GPS készülékét, ezen belül a Garminját. Én személy szerint meg tudom érteni, ha valaki eBayen, vagy akárhol máshol veszi meg, hiszen sokszor jóval olcsóbb. MIért? Mert közvetlenül a gyárból, vagy beragadt készülékmennyiségből vásárolnak. Nem adnak támogatást, nincs bolt, és ismerve az internetes áruházak hozzáállását, minimális a haszonkulcs. MagPet ( és mi is) pedig ebből élünk, hol jól, hol kevésbé, supportot, ingyenes térképfrissítést, stb nyújtunk. Szerintem nem is rosszul. MIndenkinél egyéni döntés, hogy mennyivel hajlandó többet fizetni a szolgáltatásért. Üdv
Előzmény: Szab (#14)
1 |
2 |