A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
2012-04-01 08:25:52
Köszi Vadi!
apexsek

Előzmény: Vadi (#34)
2012-03-31 21:43:03
Pótoltam a sárga kinder-kapszulát, egy fekete filmes patron dobozkával. (Raktam bele egy pici ceruzát is)
Vadi

2010-08-27 17:44:10
Hát már a gcspar is megszűnik?
Besz@rok...
:-((((((((
apexsek

2010-07-03 23:06:07
Yema!
Köszönöm a segítséget!
Neked hála, nem kell betegre venni a játékot!

Köszönöm!
apexsek

Előzmény: apexsek (#31)
2010-07-02 14:55:23
Sajnos egyelőre "eltűntetem" a játékot a jövőbe.
Amint arrafelé járok, helyre rakom.
Illetve, ha megfelelő jelszónak valót találok, vagy küld valaki.

Ilyen irányú segítséget előre is köszönök!
apexsek

2009-11-08 11:47:26
Sajnos nem volt nálam papír, hogy kicseréljem.
De amúgy lehet csak a jelszóhordozót kéne valami vízálló cuccra cserélned, logolni meg mindenki majd itthon. :)
Én pl sokszor alig irok valamit a logbookokba, inkább itthon kényelmesen :)
Bacu

Előzmény: apexsek (#29)
2009-11-07 21:28:13
Még nem sikerült arra járnom mostanság, pedig már Zferke is jelezte...
apexsek

Előzmény: apexsek (#28)
2009-09-06 22:04:56
legközelebb arrajárok, frissítem a "logbook"-ot.
Köszi Zferke a jelzést!
apexsek

2009-04-30 08:24:11
Nekünk nem volt elég kemény a pálya. Mindenhol gondolkodás nélkül meglódultunk. Már dolgoznak rajta, hogy legyen egy nehezebb, félelmetesebb pálya is, de az még évekig eltarthat...

Külföldön tud valaki ilyet, ami tényleg durva?
Omlás

2009-04-29 16:12:55
Erre a canopy-ra már rég fáj a fogam, de eddig még nem jött össze...
apexsek

2009-04-07 22:07:33
Gratulálok Vadi-nak!
A dobogó 3. foka még üresen áll4
:-))))))
apexsek

2009-02-16 09:38:23
Igen, én is egy darabig gondolkoztam az engedélyeztetésen, meg ezen a hivatali bohóckodáson. De aztán rájöttem, hogy a Drégely várában eldugott kulcscsomó, illetve az amúgy is erdőben talált töltényhüvely elrejtése senkinek sem árthat.
Még dobozt se rejtek el, így abszolút nem hívja fel a figyelmét a többi muglinak, de még az NP-nak se.

Tény, hogy a dobozka illetve logfüzet hiánya picit másmilyenné teszi a játékot, de ezért hívják gamesnek :) Attól még ugyanolyan rejtés, és ugyanolyan találat.
Talán picit belénkivódott már a doboz és logbook rejtése. Pedig belegondolva minek is? Néha pedig szórakoztatóbb, ötletesebb egy jópofa jelszóhordozó.

Nekem a rejtések csak másodlagos dolgok. Ha megtetszik egy helyszín, akkor elmegyek, felkeresem és esetleg megkeresem az ottani rejtést is. Én kikapcsolódás, szórakozás céljából játszom ezt az egészet, tojok a pontokra :)
Bacu

Előzmény: Pupu (#20)
2009-02-16 09:34:32
Én meg nem mertem rejteni a Mátrában :( Sebaj, majd legközelebb!
zakany

2009-02-16 09:21:32
Köszönöm a válaszokat! Nekem sincs ellene semmi kifogásom, csak tényleg nem tudtam, hogyan megy ez itt. Már régebbóta szeretnék én is kalandos kincset rejteni, csak bizonytalan voltam. De majd most! :-)
apoda

Előzmény: apexsek (#21)
2009-02-16 08:55:01
Én úgy vélem, túlzásba viszik a gc-n ez a dolgot.
Én elrejtettem, s ha jelzi egy adott hatóság, hogy ilyen-olyan kárt okoz irgum-burgum,akkor elmegyek, s beszedem...
apexsek

Előzmény: apoda (#19)
2009-02-16 08:03:41
A Geocaching.hu belement a sokféle illetékessel folytatott tárgyalás ingoványába, és nem tud abból kiszabadulni. Vergődése nevetségesen eredménytelen.

A GPSgames.hu a játékosok egyéni felelősségvállalására bízza a kérdést. Ha Nemzeti Park, vagy bárki adott esetben kifogásolna egy játékot, az illető dolga, hogy tárgyaljon róla, és adott esetben megszűntesse. Aztán más valaki kiteheti egy hét múlva ugyanott, vagy egy kicsit odább, kezdődhet az újabb menet...

Az ég szerelmére, senki ne kezdjen el engedélyt kérni, mert csak ráirányítja a nem kívánatos figyelmet a játékra. Én úgy tapasztalom, hogy meg lehet bízni a játékosokban, telepítéskor a környezeti szempontokat figyelembe véve járnak el. Például ne mondja már senki, hogy a Szódás-barlangnál, amelyre információs tábla hívja fel a figyelmet, és amelyet sokan látogatnak is, egy sziklahasadékba dugott faág-darabkám, rajta a belekarcolt jelszóval, árt valaminek. Ha viszont engedélyt kérek rá, jó eséllyel elutasítják, egyszerűen a hivatali észjárás miatt.
Pupu

Előzmény: apoda (#19)
2009-02-16 00:56:39
Lehet, hogy nem itt kellene megkérdeznem, de most akkor legalább konkrét esethez is kötődik. Szóval hogyan történik a rejtés az ilyen védett területeken? A gc-s ellenőrző is ugyebár ezt mondja:

"A koordináta védett természeti területre esik!
Duna-Ipoly Nemzeti Park"

Ilyenkor Ti kértek előzetes engedélyt a rejtéshez? Vagy nem is kell? Vagy kellene, de ... ?

Ha itt nem aktuális ez, irányítsatok át nyugodtan egy másik fórumba. Köszi a felhomályosítást előre is!
apoda

2009-02-11 13:20:39
nem rossz dolog egy hajnali kelés...
Ha van konkrét célom én is felkelek bármilyen korán...
A sarudi napfelkeltét a Tisza-tó felett a hálózsákomból néztem végig, majd rögtön utánna pancsolni indultam a tóba.
Gyönyörű szép volt.
Na az ilyen emlékeket semilyen fénykép nem adja vissza...
apexsek

Előzmény: Pupu (#17)
2009-02-11 13:06:04
Nekem a hajnal a nap legszebb és legértékesebb része. Gyönyörű például nyáron, még sötétben, elautózni messzi vidékre, és bringával belehajtani a vörösen kelő napkorongba. Előttem az egész hosszú nap, tetszés szerint osztom be az időt, az erőt. Mikor mások elindulnának, én már nagy utat bejártam, nyugodtan beszívhatom a környék levegőjét, fotózgatok, elbeszélgetek helyiekkel, mégis megvan a 200 km kora délutánra. Gyalogtúrán hasonló a helyzet. A reggeli fényekben sokkal szebben lehet fotózni. A városból pillanatok alatt kisurranok. Ezért aztán nálam alapelv, hogy kevéssel világosodás előtt kell megjelenni a tevékenységi területen. Az se baj, ha az elejét lámpával teszem meg. Nyáron nagy előny, hogy nem a legmelegebb órákra esik a túra súlypontja, hanem a hűvös hajnalra. A felhősödés, az időromlás 11 körül szokott jönni, jobb akkorra már túl lenni a táv jelentős részén -- hegyi túrán ez kötelező! Hazafelé autózva aztán persze megesik, hogy elkel egy Red Bull, de nem viszem túlzásba. Tévét nem nézek, esténként fél kilenckor ágyba bújok. Szép az élet!
Pupu

2009-02-11 12:27:44
Ritmus kérdése. régen volt olyan, hogy minden nap adásban voltam reggel (4:40-es kelés), csak meg kellett szokni. Olyankor nyilván kevésbé ment az éjszakába nyúló parádé.
magpet
Házigazda

Előzmény: Bacu (#15)
2009-02-11 12:15:33
Jaja, én is erre gondoltam. Egy alkalommal még oké az ilyen, de hosszabb távon, minden nap biztos nem bírnám. Valahogy nem úgy van beállítva a biosz vekkerem.
Van olyan nap, hogy reggel 8ra jövök és este fél kilencre érek haza... szóval 12 órányi munka után nekem kevés lenne annyi alvás.
Bacu

Előzmény: magpet (#14)
2009-02-11 12:09:24
Délutánra-estére kellemes fáradtság. Nyilván nem tudnám az művelni, mint Pupu, hogy heteken át minden nap hozzam ezt a tempót, de egy-egy szombaton belefér egy ilyen. Este már nem nézem meg a fókusz ismétlésében nagyőanikó felvarrt cicijét, és vasárnap reggel sem kelek 5-kor. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Bacu (#13)
2009-02-11 11:56:49
És délután milyen voltál, vagy másnap? :)
Akkor azért már biztos nem voltál úgy bepörögve :)
Bacu

Előzmény: magpet (#10)
2009-02-11 11:51:42
Nekem önmagában a hajnali felkeléssel nem lenne gondom, ha képes lennék időben elaludni. De bármilyen korán kelek, akár több napig is, legjobb esetben is (sajnos) max. éjfél körül tudok csak elaludni.
zakany

Előzmény: magpet (#10)
2009-02-11 10:39:27
Attól függ, hányra jársz dolgozni. 8-ra, 9-re?

Előzmény: apexsek (#6)
2009-02-11 10:31:39
Én is így voltam ezzel. Mikor az első Pupuval közös menetünk szerveződött, azt hittem, csak vicc az 5 órás indulás. Rettenetes volt otthon 4 óra előtt kelni, de csak az első 10 percben. Utána magamhoz tértem, pillanatok alatt átautóztam a töküres városon (azért pár fölösleges piroslámpánál meg kellett állnom), aztán vidáman indultunk útnak, hogy az első fényképezhető fotonok már a hegyen találjanak minket. Hidd el, hogy csak elsőre rettenetes, egyébként nagyon jó a hajnali rajt!
magpet
Házigazda

Előzmény: zakany (#5)
2009-02-10 23:18:53
Ha majd jobban leszek, mégfeljebb megyek! Kipróbálnám úgy is!
(PMR-re gondoltam:)
zakany

Előzmény: apexsek (#8)
2009-02-10 23:13:40
vagy esetleg a Farkasréti temető feletti rész?
apexsek

Előzmény: zakany (#7)
2009-02-10 23:08:30
Buli, éjszakai túra.. etc. Munka kizárva! :))
zakany

Előzmény: apexsek (#6)
2009-02-10 23:04:25
attól függ honnan érkezel haza?
Buliból, vagy egy éjszakába-hajnalba nyúló munkából?
apexsek

Előzmény: zakany (#5)
2009-02-10 22:42:05
"Reggel ötkor indultam hazulról" Egy ilyen mondattal soha nem fogok megbarátkozni :)))) Irigylem, aki képes ilyen korán ébredni.

"Reggel ötkor értem haza" mondat már jobban tetszene! :))
zakany

2009-02-10 22:12:17
Gratulálok az első megtalálónak!
Sose alszol?
Szerintem te egy robot vagy az Andromeda-ködből...
:-))))))))
apexsek

Előzmény: Pupu (#3)
2009-02-10 18:44:07
Nem jól látjátok! Szegény félt ott kinn egyedül, és didergett a néhány hullott falevélből álló takarója alatt. Hálásan fogadta érkezésemet, és egy kicsit megmelegedett a kezemben. Azt mondta, nem érti, hol az a sok regisztrált játékos, miért csak egyvalaki enyhítette eddig a magányát? Talán mindenki az indoor játékokban éli ki magát? Próbáltam megnyugtatni, de nem biztos, hogy meggyőző voltam... :-)))
Pupu

2009-02-10 18:24:52
Én még édesdeden aludtam, mikor ő már a csészét piszkálta. :)
Pupu a csészemolesztáló! Szegény csésze is még valószínű aludt volna... :)
Bacu

Előzmény: magpet (#1)
2009-02-10 16:37:21
Szegény csésze! Még meg se szokta az új helyét, Pupu máris kipiszkálja onnan... :)
magpet
Házigazda

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Oregon 450
84 900 Ft.