A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
1 | 2 |
2017-01-27 11:09:30
Miért nem látszik a connect-es link?
[link]
apexsek

Előzmény: apexsek (#77)
2017-01-27 11:08:02
apexsek

Előzmény: apexsek (#76)
2017-01-27 11:07:27
Végül a legegyszerűbben jártam el.
Rákerestem a Vöröskeresztre, s a legközelebbit felhívtam, a x. ker. Bihari úton.
Nem sikerült őket elérni, bár azt jelezték is, hogy az ünnepek környéki nyitvatartásért telefonon érdeklődjünk.
Felhívtam a XIX. kerületi kirendeltséget, s sikerrel jártam. :)
Egy hatalmas katonai málhazsákkal érkeztem, több kabáttal, pulóverrel, pólóval degeszre tömve.
Még a párom is adott egy kabátot, amivel úgy volt mint én:
Kinőtte, de simán kidobni nem akarta, mert szép, meleg, s hibátlan volt.
Mikor meglátták az ott dolgozó hölgyek a nagy zsákot (mint a mikulás :) ), nagyon megörültek neki!
Segítettem kipakolni, s az egyik hölgy elkezdett keresni egy idős bácsit a melegedőjükben, aki nem sokkal előttem volt ott, s épp nem akadt neki kabát.
Sajnos nem találta meg, gondolom, már elment az útjára :(

Nem vagyok egy érzelgős típus, de valahogy ez az egész annyira jól esett, s a hölgyekkel is elbeszélgettem pár percet, hogy a játékról teljesen elfelejtkeztem, s nem is csináltam képet. :D
Nem baj, tavasszal újra pakolunk össze majd ruhákat (meleg ruhák most már nincsenek, s a hideg miatt most inkább azokat gyűjtenék), tavaszi-nyári ruha akad még. :)
Utána még egy jót bringáztam, ládákat gyűjtve :)
apexsek

2016-12-11 21:31:32
Budapest Dankó utca 9, Oltalom Karitatív Egyesület. Iványi Gáborék biztos a megfelelő helyre továbbítják az adományokat.
yema

Előzmény: apexsek (#74)
2016-11-13 17:12:06
Köszönöm!
Összepakolom, s ha valamelyik felé visz az utam, megnézem aktuális-e még? :)
apexsek

Előzmény: kectam (#73)
2016-11-11 08:58:19
Szerintem a pestieket a sok fosztogatás miatt megszüntették. Vidéken még fellelhetőek, ez elméletileg egy "friss" lista:

[link]
kectam

Előzmény: apexsek (#72)
2016-11-06 19:57:39
Tud valaki ilyen gyűjtőt Budapesten, Kőbányán?
Amiket tudtam régebben eltűntek az utcáról.
Nem tudom, hogy itt nem volt rá igény, vagy változott a rendszer, s már nem gyűjtik ilyen formában?
apexsek

2009-03-25 00:06:06
Örülök, hogy érkeztek új megtalálások:))
zakany

2009-03-19 20:25:29
Hááát gyerekek... nagyon nehéz olvasni titeket néha. Illetve bizonyos mondatokat nehéz elfogadni. Naponta dolgozok több intézményben, más és más "kivetett" emberek között. Írok két példát:
- Kisfiú jött be hozzám, 9 éves, majdnem mint a saját kölykeim, röpke fél óra, beszélgetés. Ami közben gond nélkül elmesélte, hogy miért van a gyerekotthonban. Születése óta nevelőszülőknél élt, akik saját gondjaik miatt az utóbbi időben verték, éjszakánként kínozták. Végül állami gondozásba került, tanév elején. Anyjáról csak annyit mondott, hogy 2x látta életében. Egyszer mikor megszületett, meg egyszer mikor meglátogatta a mostani lakóotthonban. Döbbenetes, mikor egy 9 éves arról beszél, hogy születésekor látta az anyját, és aztán még egyszer. Viszont az apjával kéthetente találkozik két órára. Csodálkoztam, hogy miért 2 órára csak. Beszéltem a nevelőjével, mondta, hogy apuka hajléktalan, egy Bp. környéki erdőben él egy gödörben. Apuka azt hitte, hogy a nevelőszülőknél majd boldogan nő fel a fia. Amikor megtudta mi történt vele, akkor megkereste. Azóta -mivel "haza" nem viheti, péntekenként mikor a többiek valóban hazautaznakm a nevelők felviszik ezt a kissrácot is Bp-re, akivel egy padon, vagy egy mcd'-ben ülnek két órát. Utána a kisfiút a nevelő visszaviszi a lakóotthonba. A kisfiú elmesélte, hogy édesapja mindig hoz valami társasjátékot, vagy van, hogy saját maga készít valami játékot, ő meg mindig rajzol az apukájának. Nem nemzetiségi család, és nem alkoholista apuka. Nekik ennyi adatik. És nagyon-nagyon boldogok arra a két órára kéthetente.
- A másik helyen ahol dolgozom van egy testvérpár, autisztikus tünetekkel mindketten. Egyikük sem beszél. Szüleiktől elvették őket, kínozták, a kislányt többször megerőszakolták, éheztek. Mikor bekerült ide, akkor teljesen kopasz volt, ugyanis kínjában a saját haját tépte és ette. Mostmár nyugodt körülmények közt vannak, kapnak rendesen enni is. Mégis - ahogy ételt látnak őrizetlenül - egyből ellopják. Múltkor az udvaron ültek egy csendes sarokban, egy egykilós kenyeret beleztek ki, tömték magukba, ami véletlenül elölmaradt a konyhában. Nem voltak éhesek, de megtanulták, hogy akkor kell enni, amikor épp van.

Mondjam azt, hogy nem érdemes adakozni? Mondjam, hogy mindenki saját magának köszönheti azt, amibe jutott? Nem igaz. És tudom, hogy vannak helyek ahol igenis minden kis apró ajándék számít. És vannak olyan helyek is, ami jobban reklámozott, és tényleg felesleges nekik pl. a ruhahalom. És vannak kéregető-maffiák, és vannak akiknek tényleg nagyon kell az aprópénz is. Döntsön mindenki saját belátása és az adott helyzet szerint. De előre ne ítélkezzetek senkiről, és ne általánosítsatok légyszíves!
zem

2009-03-19 13:20:20
Nálam két dolog veri ki a biztosítékot komolyan (szerencsére nincs aluljárónk, és a pesti koldusfeeling nálunk még nem terjedt el).
Az egyik: amikor az ember soknapos ünnep táján kénytelen valamelyik kaftánosmultiban 4-5 napra bevásárolni, és tolja kifelé a kocsikáját, és akkor pattannak rád a homelessek... na az a halálom. Mert ugye tele a kocsi és emiatt "nyilván" tele vagy zsével, ott kínlódom a szatyrokkal, ezek meg a hátam mögött sunnyognak.
A kocsitologatósokat már akkor elküldöm, amikor felém indulnak, egyszer tettem kivételt, a bácsi nagyon szép fényképet adott galambokról érte (aszonta nem kéri ingyen, nekem meg mindegy, honnan a kép).
A másik: az erőszakos süketnémák, akik a kezembe nyomják a vacak figurás kulcstartót a cetlivel és várakozóan, szemrehányóan néznek. Ráadásul kicsit borsos ára van a kis vacaknak. Eleinte odaadtam az összeget, mert kínosan éreztem magam, hogy milyen szemét alak vagyok, ha nem adok, de most már elhajtom a sunyiba (van otthon vagy 10 vacak, teszem ládákba), mert a segítséget szívesen adja az ember, de nem akkor ha kierőszakolják. Ha elküldöd, akkor meg olyan vádlón néz, hogy az ember majdhogynem szalad gyónni.

Szóval, jó dolog segíteni ha van miből és van értelme (igazat adok tótzolinak), de azért nehogy már kierőszakolt kötelességem legyen!!!

2009-03-19 12:50:48
Lehet, hogy mi rokonok vagyunk??? :)

Gondolom szoktál te is találkozni szemtelen és tolakodó süketnéma gagyi árus kéregetővel. Üvölts rá hátulról! :)
H.Gábor

Előzmény: totzoli65 (#60)
2009-03-19 11:58:12
Csak azért, hogy én is hozzászóljak.
A kedvenc sakkozó weboldalamon pontot lehet kapni a fórumhozzászólásért. Igen, ott is hajtanak néhányan a pontokra.
Én a házunk elé szoktam letenni a még használható, vagy újrahasznosítható cuccokat. Azt hiszem egy írógéppel kezdtem, aztán jött porszívó, varrógép, lámpák, villanymotor, stb. (ID-né szerint van még a pincében és a padláson bőven kidobni való, de én egy gyűjtögető és ragaszkodó típus vagyok.)
Nem lepukkant környéken lakunk, de mégis órákon belül el szokták vinni a lerakott tárgyakat.

Nekem is volt egy érdekes esetem az otthontalanokkal.
Éppen a szelektíven gyűjtött szemetet vittem át egy parkon keresztül, amikor két lerobbant ittas hajléktalan pénzt kért. A pad körül, ahol ültek szanaszét volt dobálva néhány könyv és magazin. Mondtam nekik, hogy hamarosan jövök vissza, és ha összeszedik a szemetet, akkor adok egy százast. Nem gondoltam volna, de mikor jöttem visszafele, akkor gyömöszölték az utolsó könyvet a csordultig telt kukába. Megkapták a százast, mert így legalább megdolgoztak a pénzükért.
Az pedig igazán elgondolkodtatott, hogy annyira megbíztak bennem, és nem feltételezték, hogy vissza sem jövök.
ID-24
Játékvezető

2009-03-19 11:43:15
Ha nem is lett 100 megtalálás, de érdekes dolgokat és hozzászolásokat olvastam ezzel kapcsolatban, itt a fórumban!
zakany

2009-03-19 11:29:14
Kedves Barátom, azt hiszem, kicsit túlreagáltad bejegyzésemet. Arról szó sem volt, hogy nem érezném jól magam ebben a közösségben, csak az írtam, hogy ez ügyben nem vagyok büszke rá. Ez azért más...

Senkit konkréten nem bánthat, amit írtam. Csupán azt furcsálltam, hogy ilyen sok emberből ennyi idő alatt nem került ki több teljesítő. Mindenkinek megértem az egyéni indokait és korlátait, ugyanakkor megértem a Rejtőt is, aki azt írta a játék indításakor: Remélem, nem csak a szokásos egy-két teljesítője lesz...

Persze nincs neheztelés :-)
Pupu

Előzmény: totzoli65 (#61)
2009-03-19 11:16:43
Most már én is billentyűt ragadok.
Sajnos utánam sem szokott használható ruha maradni. Kénytelen vagyok addig hordani a cuccaimat, amíg lehet - néha még azon is túl...
A legtöbb jótékonykodási egyletben nem is bízok...

Szerintetek miből virágzik az a rengeteg kilósruha-bolt?

Alkesz kinézetű, meg munkaképes, fiatal koldusoknak én sem adok semmit. Egyszer kiszaladtam valami reggeliért egy közértbe. A bejárat előtt leszólitott egy nagyon leamortizálódott ember, hogy adjak pár forintot kenyérre. Nem adtam, hanem bent, a közértben a saját reggelimen felül vettem még 4 zsömlét, meg felvágottat. Kifelé menet odaadtam neki. Majdnem hozzámvágta, mondván, hogy mit csináljon vele!
Régebben kéregetett (Flaszter újságot árult) egy nő valahol, ahol rendszeresen megfordultam. Időnként adtam neki egy százast, mert normálisnak nézett ki. Sajnos most már ott tartunk, hogy ilyen kis mértékű jótékonykodásra sincs lehetőségem, épp, hogy kijövök a pénzemből. Ami kevés van, azt magamra, meg a szeretteimre költöm inkább, nem pedig ismeretlen emberekre!
Ha lenne fölöslegem, akkor én is adnék a rászorulóknak (persze csak olyan formában, hogy tényleg az kapja meg, akinek szüksége van rá), de lassan arrafelé tartunk, hogy 25 év munkaviszonyon túl, állami alkalmazottként én is a rászorulók közé fogok tartozni...
:o(
Csigabiga

2009-03-19 11:16:01
Idézet
Véleményem szerint ez a játék arról szól, ha valami feleslegessé vált, akkor ne a kukába....!!!

Ezt jól látod! Se több, se kevesebb értelme nem volt a játéknak! :)
zakany

Előzmény: totzoli65 (#61)
2009-03-19 11:14:32
Én sem adhatok vért az 50kg-os korlát miatt. :)))
Omlás

2009-03-19 10:39:37
folyt.:
- BP-i tanulmányaim során "igazi csodát" is láttam!! :-)) Valamelyik aluljáró, féllábú koldus, megmozdult bennünk az együttérzés, némi aprót szórtunk a kalapba, majd kissé távolabb menve megvitattuk, vajon mennyit lehet így összeszedni, és számoltuk az adakozó kedvű járókelőket. Az eredmény a történet szempontjából lényegtelen, viszont "eljött a műszak vége", koldusunknak "kinőtt a lába!!! :-))) Egész végig rajta ült!! Némi tornával helyreállította a keringését, kifordította a kabátját és elindult hazafelé!! :-))
- Van még pár elrettentő történetem, de nem akarok a türelmetekkel visszaélni, elnézést a hosszú írásért!
A végére még egy link, általunk már a véradós játék tavaly teljesítve lett ( az idei ezután jön) :
[link]
totzoli65

Előzmény: totzoli65 (#60)
2009-03-19 10:38:48
A vitaindító írás megmozdított bennem valamit, elszámoltam háromig (három napig) :-)) mire lereagálom.
Ne haragudj Pupu, de nem tudok maradéktalanul egyetérteni Veled, ha komolyan is gondolod, amit leírtál, csak sajnálni tudom, hogy olyan közösséghez tartozol, ahol nem érzed jól magad. ;-)
Először is ez egy játék! (szerintem) Sehol sincs leírva, hogy kötelező! Az hogy valaki nem jelenti be még nem jelenti azt, hogy nem is segít másokon!
Miért elképzelhetetlen az, hogy valaki, napokig, hetekig sincs gép közelben, esetleg, dolgozik, gyereket nevel, beteg szülőt ápol, üdül, kirándul, stb.
Szerintem biztosan van más játék is, aminek hetek alatt egy teljesítője van(vagy egy sem), amellett ki kardoskodik?!
És akkor most néhány pozitív és negatív élmény, vélemény:
- személyesen ott és akkor jótékonykodunk, amikor van miből, és van kinek, lehetőleg célzottan és szükség szerint. Legutóbb a helyi "anyaotthon" kapott tőlünk(családomtól) mikrohullámú sütőt, pohár-bögre készleteket, ágyneműgarnitúrákat. (előzetes érdeklődés alapján, erre volt szükségük, nem tudom mit kezdtek volna egy 46-os túrabakanccsal?!) :-))) Ha lelkivilágodon segít, kérhetek róla pecsétes igazolást! ;-)
- csatlakozva a többiekhez: rólam nem nagyon szokott használható ruha maradni, a gyerekét pedig évszakváltáskor selejtezzük, adjuk tovább! Szóval még pár hét hátravan ;-) Véleményem szerint ez a játék arról szól, ha valami feleslegessé vált, akkor ne a kukába....!!!
- egyszer egy cigányasszony koldult egy kb 3-4 év körüli kislánnyal, hogy a kicsi éhes . Rákérdeztem, hogy enne-e valamit? A kislány bólintott, mire a szomszédos boltba bevittem, kérdeztem, mit enne? Cukros kiflit kért könnyes szemmel. Megvettem neki, meg egy fél literes kakaót. A boltból kilépve "anyuci" kiverte a kislány kezéből a kiflit, és rárivallt, hogy miért nem pénzt kért! No comment!!
- házunk előtt csili-vili autó, "gyűjtögető hölgy" szívbeteg gyerekeknek gyűjt(ezer forint egész számú többszörösét). Sok sikert kívántam és megkérdeztem, hogy hol volt ez az alapítvány amikor az én lányom szívműtéte volt?! Nem tudott rá válaszolni!! További kérdésem, ha ennyire szívén viseli a szívbeteg gyerekeket, miért nem egy kevésbé puccos autóval közlekedik és ennek a fullextrás autó árkülönbözetét adná be az alapítványnak?! Nem teheti, mert a kocsi az alapítványé!!! Rákérdeztem vajon fizetést is kap-e? Válasz: Hát persze, ki csinálná ezt ingyen?! Na ekkor vágtam rá az ajtót!!
totzoli65

2009-03-19 06:56:27
Mi is voltunk.

(a feleségeink egy hajóban versenyeztek, onnan az ismeretség)
Ládafia

Előzmény: Pupu (#57)
2009-03-19 06:44:48
Szia Pupu!

Nem is vettem magamra e haraggal, se másként.
Épp csak egy gondolatot fogalmaztam meg, kissé személyemre szabva.
Sok háztartásban nem keletkezik ilyen jellegű "hulladék".
Pl. a gyerekek ruháit családon, ismerősökön belül cserélnek gazdát.
apexsek

Előzmény: Pupu (#31)
2009-03-19 05:54:57
De igen.
Pupu

Előzmény: Ládafia (#54)
2009-03-18 23:36:32
Ok, ez is igaz.. :)

zakany

Előzmény: Bacu (#55)
2009-03-18 23:30:33
Valahol faszság, valahol meg érthető! Azért valljuk be: Pupu messze az átlag feletti kondival rendelkezik! Még minket fiatalokat is simán lepipál. Ezt mi tudjuk, viszont ott a véradáson nem.
Továbbá idősebb korban biztos máshogy reagál a szervezet egy véradásra. Több időbe telik neki regenerálódni... (Pupunál ez biztos abszolút nem lett volna gond, de mivel nincsen mindenkinek a homlokára írva a kondija, így óvatosságból megértem a döntést!)

Ugyanilyen szabály, hogy 50 kg alatt nem is lehet menni vért adni.

Én már többször voltam, mivel szeretem mikor utána a szervezetem felfrissíti a vérkészletemet. Meg aztán remélem, hogy ezáltal tudok segíteni másokon is.
Bacu

Előzmény: zakany (#53)
2009-03-18 21:33:25
Idézet
"Tavaly június 18.-án telefonált egy barát felesége: baj van, menjünk célzott véradásra"


Csak nem Zs.B. -ről van szó ??
Ládafia

Előzmény: Pupu (#51)
2009-03-18 20:56:52
Ezt a f***ságot.. Miért nem egészségügyi állapot alapján döntenek?
zakany

Előzmény: Pupu (#51)
2009-03-18 20:41:12
Egyetértek....
berni

Előzmény: Pupu (#51)
2009-03-18 20:35:58
Egy apróság. Nem szorosan tartozik ide, csak áttételesen. Tavaly június 18.-án telefonált egy barát felesége: baj van, menjünk célzott véradásra (a jelentkezőktől levettnek megfelelő mennyiséget kap a rászoruló). Azonnal mentem. Majd mondták, hogy nem kellek, mert előző nap, 2008. június 17.-én betöltöttem 65. évemet. Tegnap adhattam volna vért, ma már nem (és soha többé nem).

Ezek után csak egyet kívánok: múljon a rendelkezés meghozójának élete az én véremen, és lássam az arcát, amikor megtudja, hogy megdöglik.
Pupu

2009-03-18 20:15:18
Ez is ismerős, de nagyon! Nem szőlővel, hanem ilyen apróságokkal, hogy hozni egy fűkaszát és lekapni a gazt. Félórás meló, pénz, kaja, pia jár. Szerinted tolakodnak? Az egyetlen melós félkegyelmű, aki tisztességgel jött és megcsinálta, halálra piálta magát tavaly.

Előzmény: berni (#48)
2009-03-18 20:08:42
Ebben amúgy jócskán van igazad! De tényleg!

Előzmény: Omlás (#47)
2009-03-18 19:03:52
Nekünk van 4,5 hektár szőlőnk, ahol egész tavasztól őszig lenne munka; nem is kell megszakadni, mert nincs ott senki felügyelni őket, akkor pihennek, amikor akarnak, hozzuk-visszük őket, italt kapnak, viszonylag jó napszámbért is fizetünk és 2 nénin kívül az égadta egy világon nincs senki, aki eljönne dolgozni. Pedig nem kemény fizikai munka, a hajtást kell a drótok közé befűzni, a kacsokat letörni. Azt mondják, hogy csak nem képzeljük, majd talán ők kimennek a napra dolgozni?! Hát akkor kopjon fel az álluk, én azt gondolom. Meg azt, hogy mikor van munkalehetőség és nem él vele, akkor ne kapjon pénzt ajándékba az államtól, főleg ne abból, amit tőlem vonnak le, hisz én munkát tudnék nekik biztosítani. Úgyhogy én már a kéregető, koszos, de aktív korú embereknek nem igazán adok.

Aki rokkant, annak szívesen segítek, a BAH csomópontnál szokott lenni egy férfi, neki hiányzik az egyik karja, neki szívesen adok bármikor. Nagyon szívesen adok idős bácsiknak, néniknek is. Adtam már kisgyereknek ennivalót is. De azt már nagyon megválogatom, hogy pénzt kinek adok. Beteg kisgyerekeknek minden évben többször is utalok át pénzt, az óvodánkban pár éve nem volt ceruza, akkor több éven át karácsonykor bevásároltam: színes ceruzákat, filceket, zsírkrétát, kifestőt, mesekönyveket vittem nekik. És még sorolhatnám... Alapjában véve azt hiszem jó ember vagyok. :D
berni

Előzmény: zakany (#45)
2009-03-18 18:50:35
Egyébként meg amennyi adót én kifizetek, oldja meg állam bácsi.
Omlás

2009-03-18 18:50:05
Köszönöm, hogy megértesz.
Omlás

2009-03-18 18:11:30
Kedves Omlás!

Természetesen elfogadom!
Nem vagyok etikai bizottság, teljesítetted és kész!
Ennyi volt a feladat! :)

(Csöviknek én sem adok. Nagymutterék társasházába kerestünk régen hajléktalanokat, akik felmosnak hetente egyszer.
max! 2 óra alatt 4 rongyot kerestek volna. Egyszer eljöttek ketten, többé nem. A közeli aluljáróban bohóckodtak mindig. Mikor megkérdeztük mi a helyzet. Közölték, hogy nincs kedvük jönni többé. Na azóta egy petákot se adok.)

zakany

2009-03-18 15:31:41
Úgy legyen! :)

Előzmény: Bacu (#42)
2009-03-18 15:00:14
Sok a duma! Van új megtaláló :)
zakany

2009-03-18 14:46:20
Annyira én se szoktam ilyenekre rámoccanni, de azért örültem, mikor kiderült, hogy a 2.2 milka helyett 3.5 m jött össze a lány műtétjére....
Bacu

Előzmény: Kyra (#41)
2009-03-18 14:40:49
Hát ez nekem már gyanús... Bár nem is várok sokat egy kereskedelmi rádiótól, a Danutól meg pláne. Mondjuk én nem hallgatom, de az sms-kunyizás nekem nem túl szimpi.

Előzmény: Bacu (#40)
2009-03-18 14:24:13
Danubius rádióban volt, és mondták, hogy levonják a mittomén milyen költséget, és a többit a lánynak utalják...
Bacu

Előzmény: Kyra (#39)
2009-03-18 14:04:50
Az ilyesmivel én szkeptikus vagyok azért.

Előzmény: Bacu (#38)
2009-03-18 13:55:56
Jah! múltkor a rádióban volt egy beteg kislánynak gyűjtöttek emelt díjas sms-ekkel. Szerencsére a kért összeg másfélszerese pillanatok alatt összejött! (én is adtam bele... csak nem vertem nagydobra...)
Bacu

Előzmény: Kyra (#37)
2009-03-18 13:51:10
Ja, nyavalyát, nem ezért írtam, héjj!!! :)))

Előzmény: zakany (#36)
2009-03-18 08:59:55
Akkor most töröljem a játékot? picit csúsztatok :))
De felhívni rá a figyelmet sem annyira nagy bűn szerintem:)
zakany

Előzmény: Kyra (#35)
2009-03-18 07:17:10
Amúgy szerintem az igazi segítő ember nem szokta azt világgá kiabálni, hanem teszi. Attól szép az önzetlenség, hogy az ember nem vár érte fejsimogatást.

2009-03-18 07:01:53
Csángóföldre egy láda gyerekkönyvet + ruhát vitt ki családtagom ottani gyerekeknek. Amit pedig az állatmenhely kap tőlem több mint 10 éve, azt már össze se tudom számolni (pénz mellett táp, meleg rongyok, felajánlott kutyaház, stb.), amellett min. 50 kutyát-cicát mentettem velük. Én inkább erre vagyok érzékeny. :)

2009-03-18 00:48:12
Én pl. konténer helyett egy kombi csomagtartónyi gyerekruhát Erdélybe vittem ki két hete . Mivel helyezés nem izgat, majd ha összegyűlik egy újabb adag elviszem egy konténerbe, és ha nem felejtem el akkor le is fényképezem és be is logolom. Nekem ez eddig is természetes volt, játék nélkül is.
bolyak

2009-03-17 23:28:58
Mindenki segít ahogy tud.. (semmi közöm hozzá)
De lássuk be, a vonalkódos játékomat 19 játékossal több teljesítette, pedig kb. ugyan annyi előkészületet és időt
igényelt, illetve igényelne mint ez:)

Érdekes az egy "megtaláló", de nem érdemes hosszú távú következtetéseket levonni:) Az olyan lenne, mintha az 1%-ról vitáznánk (kiskutyára? beteg emberre? gyerekre? kisvasútra? MKGE? környezetvédelem? új EKG?). Kinek mi a szívügye..
zakany

2009-03-17 23:07:03
Akkor a bejegyzésem nem Neked szólt, Barátom... :-)
Pupu

Előzmény: apexsek (#30)
2009-03-17 21:58:16
Nekem tetszik a játék ötlete, csak egy dolog miatt nemtudok jelenteni találatot:
Nincs felesleges ruhadarabom...
Azt a ruhámat (amúgy sincs túl nagy ruhatáram), amit kinőttem kissé, elszakítottam, Véglegesen összekentem (ezek már amúgysem kerülnének ezekbe a konténerekbe, hiszen oda használható állapotúakat várnak), melóban használom.
Itt sokszor éri olyan behatás, hogy utánna már végképp alkalmatlan bármilyen viselésre...
Egy jellemző momentum:
Van egy törülközőm, amit más a kutyája alá se tenne, mert annyira szét van szakadva, de én még se válok meg tőle, mert nagyon szeretem...
Pedig a szekrényben keresnem se kellene másikat.
Ha elutazok valahova, onnan veszek ki egyet (ezek is be vannak sorolva nálam...), de alig várom, hogy hazaérve a kedvencemet használhassam...

Én elég ragaszkodó tipusú vagyok...
Pl. a trikóim kb. 90-95% valamilyen versenyen indulással, ott nyeréssel (maga a verseny, esetleg tombola) kerül hozzám. ezekhez ragaszkodom.
Nem kicsit, nagyon...

Nem vagyok egy ruházkodós tipus...
apexsek

Előzmény: Pupu (#29)
2009-03-17 18:47:20
Egy Veöres Sándor idézet (emlékezetből):
Könnyű törpék közt óriásnak lenni. De nehéz, nagyon nehéz derekabb törpének lenni a többinél.
Törpe vagyok ahhoz, hogy megváltoztassam a társadalmat. De fontosnak tartom kimutatni, hogy vannak a szívükre hallgató emberek. Nemcsak stopposokat szedek fel, hanem buszra váró embert, vagy országúton gyaloglót is, még ha nem is int. Érdekes ismeretségekre tettem így szert. És azt a pár ruhadarabot sem sajnálom, amit a konténerbe dobtam. Persze én is célzottan jótékonykodom, ha komolyabb dolgokról van szó, ám azt továbbra is furcsállom, hogy mindmáig egyedül teljesítettem a játékot.
Sajnálom, ha egyedül maradok a véleményemmel, de egyáltalán nem ingat meg.
Pupu

2009-03-17 17:04:21
Hát, akkor a metronál is lehetne annyi esze valakinek, hogy legalább bevinné onnan ezeket a zsákokat, vagy szólnának a vöröskeresztnek, hogy üríteni kéne.. Tudom, hogy nem az ő dolguk, dehát nem sokba tartana...
berni

Előzmény: Vadi (#27)
1 | 2 |

Új megtalálások

Bejelentkezés