A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
2010-07-26 16:50:25
az első mondat kicsit furára sikerült. :-(
A képeket pedig bármilyen képszerkesztővel át lehet méretezni. Ha kell az eredeti is, 'mentés másként', új névvel meglesz kicsiben és nagyban is.
yema

Előzmény: yema (#17)
2010-07-26 16:47:35
Valahol mintha azt írta volna, hogy a 'rejtő' kilép a játékból. Így nem valószínű, hogy reagál az ilyen üzenetekre. Szerintem írj magpetnek (házigazda), hogy H.Gábor élő játékait hirdesse meg, hogy örökbe adhatók. Ezt pedig lehetne jelszó nélkülire állítani azzal a kikötéssel, hogy képet kell feltölteni hozzá.
yema

Előzmény: darabosk (#16)
2010-07-26 09:55:18
Kedves H.Gábor!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Digitális Patak játékoddal mi a helyzet? A megtalálásomre sem elfogadást, sem elutásítást nem kaptam eddig..
Nagyon ötletesnek találtam ezt a "feladatot", kár lenne veszni hagyni.. (Az elfogadáshoz persze képeket nem tudtam feltölteni... túl nagyok voltak..)
Üdv: darabosk
darabosk

2009-06-07 21:50:56
Nem konkrét az információm, de ha tényleg összevonják a regionális vízműveket és bevezetik a tőzsdére, akkor lehet hogy igaz lehet. Idézet egy levélből:

"Feltételezhető, sőt majdnem biztosra vehető, hogy a jelenlegi kormánynak nyújtott hitel egyik feltétele a magyar vízművek privatizációjának elősegítése volt. Ennek előszele már javában fújdogál. Máris napirenden van az öt állami tulajdonú regionális vízmű összevonása és a tőzsdei bevezetésre való előkészítése - ez pedig a privatizálás a "hátsó ajtón" vagy a "kutya lukán" keresztül. Hazánkban nincs annyi tőke, amennyi a felvásárlásukra kellene. Tehát ha a részvények megjelennek a piacon, a Bechtel vagy egy másik cég bejön, fillérekért megveszi a részvényeket, és ezzel a mai államvezetés megint hozzájut kéthavi pazarlás fedezetéhez. A pécsi önkormányzat is előkészületeket tesz vízműveinek eladására. Sajnos a polgároknak - sem ott, sem máshol - fogalmuk sincs arról, mi vár rájuk, milyen gyalázatos kizsákmányolás elszenvedői lehetnek."
Vadi

Előzmény: Pupu (#3)
2009-06-05 16:45:41
Én csak néhány évet dolgoztam vendéglátás-idegenforgalom területén, de azt a fejünkbe sulykolták a legelején, hogy bármely betérő ember, ha egy pohár vizet kér, kötelesek vagyunk neki adni.
Magam is sűrűn éltem ezzel különböző "fogyasztási" helyeken, különösen nagy melegben, erre a jogomra hivatkozva. Sosem ellenkezett senki. A tiszta ivóvízhez jogom van.
Nekem mindegy hogy gombot nyomkodok vagy kart, de hogy kártyákat vegyek, na egy lófarkat!!!

2009-06-05 16:38:43
Nem tudom hogyan működik ez a rendszer, de ha nincs egy olyan gomb amit megnyomva lehet kapni egy jó pohárnyi vizet, akkor itt egy határtalanul pazarló, és egyben szánalmas akciót láthatunk.
Nem szeretem ezt a szót de erről csak a szarrágás jut eszembe.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: H.Gábor (#10)
2009-06-05 16:26:36
Ez most komoly??? Most olvastam végig az egészet, hát én még ilyet nem láttam...
Légvételenként mennyit fognak kérni a zoxigénért??

2009-06-05 16:19:15
Moderálást kérek szépen magam ellen!

Ezt, meg a kilencest légy szíves töröld!
H.Gábor

2009-06-05 16:17:12
A GCHUKI gazdáját erősen megviselte a patak hekkelés! :)
[link] 2009.05.30 12:40 -nél!!!
Szerintetek nem kéne szólnom neki, hogy egy kicsit túlreagálta a dolgot? Félek, még kárt tesz magában, ha megtudja, hogy már volt ott két hekker! :)
H.Gábor

2009-06-05 16:15:18
A GCHUKI gazdáját erőssen megviselte a patak hekkelés! :)
[link] 2009.05.30 12:40 -nél!!!
Szerintetek nem kéne szólnom neki, hogy egy kicsit túlreagálta a dolgot? Félek, még kárttesz magában, ha megtudja, hogy már volt ot két hekker! :)
H.Gábor

2009-06-05 11:39:34
Még nem, de ott nem tudnak rongálni, mert a Vadaskertben sok liba él - és mint tudjuk: Sok lúd disznót győz! :o)))
Csigabiga

Előzmény: magpet (#7)
2009-06-05 10:44:40
Bejelentetted mar a hibat? Allitolag a centrum parkoloorei ejszakankent raernek, meg tudjak rongalni a kutat, ha kered. Hasznos munkaban nekik ugysincs parjuk. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Csigabiga (#6)
2009-06-05 10:40:52
Egy-két hete bringáztam a Margitszigeten, és az Vadaskert melletti infraérzékelős kút működött! :o)
Csigabiga

Előzmény: magpet (#5)
2009-06-05 10:12:44
Mikor a Margit-szigeten felszereltek az elso fotocellas kutakat (persze mar mindet tonkretettek, ahogy kell), azon humorizaltunk cimborammal, hogy elobb-utobb lesznek kartyas kutak. Erre tessek.
Az a baj, hogy a kartyas kut akaratan kivul azokat is szivatja, akiket nem kene (turista 1db. kulaccsal). De mivel mindenhol megterem az ugyeskedo ember, aki szamara hatalmas diadal az "ingyen viz" a fizetos helyett, valamit ki kell talalni. A legjobb persze az lenne, ha ezt azok is ereznek, akik "ellen" a kut kartyas lett, de erre semmi remeny. (Biztosan leteznek "megelhetesi viztolvajok" is, de tartok tole, hogy sok olyan ember is igy oldja meg "okosba", akinek igazabol mindegy lenne.)
magpet
Házigazda

Előzmény: zakany (#4)
2009-06-05 09:29:01
Én is láttam már olyat, hogy egy faluban a kertben ott volt a csap, biztosan be volt vezetbe a házba is, de több ház előtt már egész slagrendszer volt felszerelve az "analóg patakra". Még a kocsit is arról mosta az egyik lakos..

Elég lenne szerintem az ilyen nyilvános vízforrásoknál a nyomást valahogy lecsökkenteni és valami kicsi csövet feltenni. Olyan lassan folyna a víz belőle, hogy valóban csak egy kulacs megtöltésére lenne elegendő (a türelem).
De ez biztos sok pénz, és sokkal könnyebb leszerelni, mint átalakítani!
zakany

Előzmény: Pupu (#3)
2009-06-05 05:08:44
Új korszak előtt állunk, ez a kártyás vízcsap ennek előhírnöke. Egyre értékesebb kincs a víz. Fogyasztása megsokszorozódott -- gyerekkoromban, ahol falun nyaraltam, egy-két vödörrel húztak naponta a kútból, a minimális mennyiségű szennyvizet meg kiloccsantották a kertbe. Ma mindenki rengeteget használ, ugyanakkor egyre kevesebb a tiszta vízforrás. Épp minap jártam Pápán: a Tapolca patak, amely a közeli Tapolcafő csodás karsztforrásából lépett ki, és malmok sorát hajtotta, örökre eltűnt, mert a bakonyi bányászat érdkében levitték a karsztvíz szintjét. Egyre inkább odafigyelnek mindenütt a vízre. Sok faluban leszerelték a kék nyomós kutatk nyomókarját, mert a lakosok nem otthon nyitják ki a csapot, hiszen vízóra van és fizetni kell érte, hanem az utcáról hordják az ingyen vizet, vödörben. A szegény bringás meg nézhet, hol töltheti meg a kulacsát. Valószínűleg a Veszprém melletti üdülőövezet is sok ingyenvizet fogyasztott, ezért vezették be ezt a kártyás megoldást. Kíváncsi vagyok későbbi sorsára: mikor pusztítják el a vandálok?

Szóbeszédből úgy hallottam, hogy Magyarország külföldi tulajdonba eladta ásványvíz-forrásainak jórészét, így ebben is kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk. Tud valaki konkrétumot erről? Írja meg ide!
Pupu

2009-06-05 01:04:53
Hát ez nem semmi. Amikor először megláttam a játékot, azt hittem azért digitális, mert nem kell nyomkodni, hanem érzékeli hogy ott vagyok és adja a vizet. De hát ez így??

Sok helyen van ilyen? Mert valahogy azt érzem, hogy tökre nem érné meg beruházni egy kártyára. Kíváncsi lennék mennyit adtak már el belőle.

Ilyen csapoknál szerintem általában az lehet a probléma, ha a helyi lakosság nagyüzemileg rászokik. Ha emiatt csinálták, akkor szerintem megoldás lehet, hogy annyira leszűkítik, hogy nagyobb vízmennyiséget kinyerni belőle egy örökkévalóság legyen. De ha az ember szomjas, akkor pár decit azért ki tud várni.
Szab

Előzmény: zakany (#1)
2009-06-05 00:27:46
A fényképen nem tudtam elolvasni a használatát. Ilyet még nem láttam:) Használati útmutató itt!
zakany


Új megtalálások

Bejelentkezés