A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
Anno Puput követően jártam ennél a nagyon aranyos rejtésnél.
Sajnos akkor is megküzdöttünk a sárral Pupuval.
Imént olvastam Piret logját, hogy a helyzet továbbra se javult, sőt!
piret 2010.04.12 21:00 - Egyéb
[kép]
[kép]
Eléggé elkeserítő ami ott zajlik...
Ládarejtésért pedig könyörögni kéne az erdőgazdaságnak engedélyért? :( eléggé nonszensz...
Sajnos akkor is megküzdöttünk a sárral Pupuval.
Imént olvastam Piret logját, hogy a helyzet továbbra se javult, sőt!
piret 2010.04.12 21:00 - Egyéb
[kép]
[kép]
Eléggé elkeserítő ami ott zajlik...
Ládarejtésért pedig könyörögni kéne az erdőgazdaságnak engedélyért? :( eléggé nonszensz...
Látok pozitívumokat az erdészet részéről. Például egy infó-tábla valahol, amely elmagyarázza, hogy miért kell kivágni a tájidegen fenyvest, hogy őshonos fajokkal ültessék majd be a területet. Így már jobban fogadom a tar erdőrészt. Ám arról szívesen elbeszélgetnék az illetékesekkel, hogy miért kell a legnagyobb sárban nehézgépekkel össze...ni a vidéket, ahelyett, hogy várnának néhány hetet, míg meghúz a fagy. Csakugyan a tervteljesítés a legfontosabb?
Akarod? :)
Én nem. De ezek abuzik kedves jóemberek a végén még megcsinálják, és persze leaszfaltozzák az egészet sár ellen...
Nincs szmájli.
Én nem. De ezek a
Nincs szmájli.
Házigazda
Előzmény: magpet (#25)
Ezek az egymás mellett elsétálások elkerülhetők lennének, ha az erdőket bekerítenék, és mikor a bejáratnál a személyiddel megveszed a csippkártyás jegyet, akkor a beléptető rendszer regisztrálna, majd a weben egy iwiw-szerű felületen megnézhető lenne, hogy ki mikor merre járt. Akarod? :)
Házigazda
Előzmény: piret (#24)
Mert bunkó módon nem mutatkoztam be...
Az erdészetet mi is csókoltatjuk, már eléggé régóta, de az ősztől fokozottan, mertmivel hozzálátott megvalósítani a kisvasút kemencei végállomásán az unijjós pályázaton elnyert gigaberuházását. Száz+ éves hársfa nem kell, viacolor szökőkúttal kell...
"Erdőben otthon vagyunk".
Az erdészetet mi is csókoltatjuk, már eléggé régóta, de az ősztől fokozottan, mertmivel hozzálátott megvalósítani a kisvasút kemencei végállomásán az unijjós pályázaton elnyert gigaberuházását. Száz+ éves hársfa nem kell, viacolor szökőkúttal kell...
"Erdőben otthon vagyunk".
Házigazda
Előzmény: Bacu (#23)
Nekem pedig a neved nem ugrott be hirtelenjében :) De jó volt ismerős arccal összefutni :)
Az erdészetet pedig ezúton is csókoltatom! Így hazavágni a turistaútvonalat, elég gáz!
Az erdészetet pedig ezúton is csókoltatom! Így hazavágni a turistaútvonalat, elég gáz!
Előzmény: piret (#21)
Igen, arra mentem felfelé. Egyszerűen olyan volt, mintha nehezékeket kötöttem volna a lábamra, és úgy mentem volna toronyiránt.
A sok őzike viszont kárpótolt, mert nagyon aranyosak voltak. Amúgy ezen a részen rengeteg vad nyom volt!
A jó tanácsot köszönöm szépen! Elején Diósjenő felől gondoltam a támadást, de azért az lehet húzósabb lett volna, lévén Csóványost másztam volna meg először. A panzió felől, leszámítva a sárdagasztást kellemes volt az út.
Jó tanács: aki mostanában megy, az érezze magát inkább kisvasútnak! Visszafelé már javarészt a síneken jöttem, vagy mellettük. Az egyik durva rész volt, mikor a patak fölött a sínekre deszkákat fektettek. Elején nekiindultam, de miután megcsúsztam rajta, inkább visszafelé mentem és át a patakon.
Nagyon nagyon csúszott!
A vízálló bakancs feltalálójának pedig köszönet! Enélkül biztos nem csináltam volna meg ezt a túrát!
A sok őzike viszont kárpótolt, mert nagyon aranyosak voltak. Amúgy ezen a részen rengeteg vad nyom volt!
A jó tanácsot köszönöm szépen! Elején Diósjenő felől gondoltam a támadást, de azért az lehet húzósabb lett volna, lévén Csóványost másztam volna meg először. A panzió felől, leszámítva a sárdagasztást kellemes volt az út.
Jó tanács: aki mostanában megy, az érezze magát inkább kisvasútnak! Visszafelé már javarészt a síneken jöttem, vagy mellettük. Az egyik durva rész volt, mikor a patak fölött a sínekre deszkákat fektettek. Elején nekiindultam, de miután megcsúsztam rajta, inkább visszafelé mentem és át a patakon.
Nagyon nagyon csúszott!
A vízálló bakancs feltalálójának pedig köszönet! Enélkül biztos nem csináltam volna meg ezt a túrát!
Előzmény: Pupu (#20)
A Hamuház környéki dúlás miatt nem ti vagytok az elsők, akik a kedves erdészeknek egy jólfejlett, ámde farfekvéses sündisznó világrahozását ajánlják. Sajnos úgy néz ki, hogy a kacsák rejtésekor láttuk jóidőre utoljára szép zöld rétnek a Hamuház melletti tisztást (ahova egyébként az erdészet telepítette a pihanőpadokat, amiket most majdnem sikerült kidönteni a nagyvasakkal).
Csak hogy én is licitáljak: a Vilati-Hamuház szakaszt péntek este sötétben sikerült megtennem felfelé, nagyzsákkal. Nem hoztam a szintidőt...
Bacu: ismerős voltál nagyon vasárnap, de az én arcmemóriámmal még csilletologatás előtt is kevés esélyem lett volna az önálló felismerésre :)
Csak hogy én is licitáljak: a Vilati-Hamuház szakaszt péntek este sötétben sikerült megtennem felfelé, nagyzsákkal. Nem hoztam a szintidőt...
Bacu: ismerős voltál nagyon vasárnap, de az én arcmemóriámmal még csilletologatás előtt is kevés esélyem lett volna az önálló felismerésre :)
Házigazda
Előzmény: Pupu (#20)
Jót mosolyogtam Bacu megtalálás-történetének elsőként megjelent részén... A jelek szerint fordított irányt választottunk: én a Kőkorsóhoz (tojó) mentem előbb, és mire aztán a K3 jelzésen felértem a főgerincre, a P jelzéshez, már tönkrement a lábam a gumicsizmában (bekékült köröm stb.). Lefelé a Salgóvártól (gácsér) a lehető legegyszerűbb visszajutást kerestem a feketevölgyi panzióhoz, így nyílegyenesen, toronyiránt lesántikáltam a völgybe, ahol egy iszonyú mélyen sáros (fakitermelés, erőgépek nyoma) földútra akadtam. Bokán felül ért a dagonya, de lefelé tűrhető volt, a Hamuházhoz torkollott. Bacu viszont ezen kezdhetett fölfelé - nem irigylem érte! Viszont elismerésem, hogy leküzdötte e szörnyű akadályt, amely minden bizonnyal a Szörny újabb cselvetése volt...
Síléctartó legyen benne!
Ja, ha lenne itt 7 ember még aki szeret síelni v. snowboardozni.. (és utál utána hazavezetni:)
Ja, ha lenne itt 7 ember még aki szeret síelni v. snowboardozni.. (és utál utána hazavezetni:)
Előzmény: magpet (#18)
Ugyvan. Egy ilyen duplakacsas etikatlankodas pont tudott egy bal elso ablakot. A kovetkezo furcsa jatek gazdajanak viszont sporolnia kell, mert a gyari tetocsomagtarto letraval 240eFt korul van. :)
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#17)
Csak azt nem értem, hogy ez miként ment át az itteni kőkemény moderáción :)))
Előzmény: mudman (#14)
Én is értetlenül állok a jelenség előtt. De azt suttogják, vannak ilyen elvetemültek. Felháborító. :)
Előzmény: VP.hu (#13)
"akik jó kedvükben le merészeltek térni a kijelölt turistaútról"
Hogy mik nincsenek! Letérni a kijelölt turistaútról? Hogy juthat valaki eszébe ilyesmi?
Hogy mik nincsenek! Letérni a kijelölt turistaútról? Hogy juthat valaki eszébe ilyesmi?
Az utolsó sorról eszembe jutott, és felteszem ide, hátha valaki nincs még a titok birtokában: hogyan kell olvasni tanítani a macskát? Az öledbe veszed és betűzöl neki... :-)
Előzmény: mudman (#5)
Perőcsényt nézegettem én is, mint lehetséges kiindulási helyet. Lenne is kedvem menni, de Petra lányomal ezt a 20km körüli túrát nem merem bevállalni. Sebaj, a kacsák biztosan mevgárnak. Nyilván nagyon ügyesen el vannak rejtve, elvégre nagyon rutinos gémszládász barátunk helyezte ki őket, sőt még a moderáción is átcsúszott valahogy. :)
Házigazda
Előzmény: Pupu (#10)
A koordináták szerint nagyon jól mutatja a Mapsource. Semmi pánik, a Rejtő ijesztgetése ellenére mindkettő pontosnak bizonyult. A tojónál a cseles rejtés tévesztett meg, volt egy "álcarejtés" is. Ha a Feketevölgyi panzió felől megy valaki, mint én is (nem mentem fel a Csóványosra), óriási sárdagonyára készüljön Hamuházig. Erre számítottam, és sok gázlóra is, ezért gumicsizmában mentem, abban viszont a végére nagyon eltörődött, sajgott a lábam. Lehet, hogy jobb lenne bakancsban, Perőcsény felől? Szerintem a térkép és a fotók alapján GPS nélkül is kereshető.
Előzmény: Bacu (#9)
Nem néztem még térképen, de merre vannak ezek a kacsák?
azt látom, hogy Csóványoson fenn voltál, csak ez a vaktérkép az oldalon nem sokat árul el róluk.
azt látom, hogy Csóványoson fenn voltál, csak ez a vaktérkép az oldalon nem sokat árul el róluk.
Előzmény: mudman (#8)
Beszéltem Pupuval, sikeresen megtalálta a saccolt koordinátán lévő fát. Szóval megoldható. Bár a kacsa nem ott van, ahol mindenki keresné. :)
Előzmény: Bacu (#7)
"Lassú" teve megint levadászta előlünk a kacsákat :(
Gratula Pupu! :)))
Koordináták pontosak voltak?
elfelejtettem megnézni otthon mapszószon, hogy merre van ez a két kacsa? (ma hívtam pont Zsoliet, hogy le kéne ezeket vadászni. Reménykedtem, hogy esetleg 'a Teve úr' nem megy értük, bár nem sok esélyt adtam az elsőségemnek)
Még egyszer gratula Teve Úrnak! :)
Gratula Pupu! :)))
Koordináták pontosak voltak?
elfelejtettem megnézni otthon mapszószon, hogy merre van ez a két kacsa? (ma hívtam pont Zsoliet, hogy le kéne ezeket vadászni. Reménykedtem, hogy esetleg 'a Teve úr' nem megy értük, bár nem sok esélyt adtam az elsőségemnek)
Még egyszer gratula Teve Úrnak! :)
Idézet
csalikacsa
Már ezért a szóért érdemes volt ma felkelnem. Másért mondjuk nem nagyon. :)
Házigazda
Előzmény: mudman (#5)
Nem, dehogy. Képzeld, PÉNZT adtunk érte. :) Semmi lejm, újságíró kedvezmény, vagy hasonló. Dóri látta a tízpróba boltban, és gyorsan felhívott, hogy kell-e nekünk egy tucat akciós csalikacsa. Nem mondhattam nemet. :) Úgyhogy lesz még kacsadugás. Nem úgy...
Előzmény: magpet (#4)
Azt ne mondd, hogy Korzikán, egy Citroen CV2 emléktúrán kaptad a kacsákat! :)
Házigazda
Előzmény: mudman (#3)
Ezek bizony nem kopnak - remélem -, hiszen valódi gyári dukkózás díszlik rajtuk. :)
Előzmény: berni (#1)
Bizony, nagyon szép! A leírás is csodálatos, igen jótollú ember írhatta. Hogy jut valaki eszébe, hogy a Börzsönyt megszórja kacsával? :)
Házigazda
Előzmény: berni (#1)
De tök jó ez a játék!! Kár hogy fogalmam sincs elvet-e erre belátható időn belül a sorsom! Vagy ezt is csak olyan megkopott állapotban fogom egyszer megtalálni, mint szegény Hectort? :)