A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
2009-12-27 09:59:32
(Szinte) Mindig van logikus magyarázat. Mielőtt hosszasan írsz és megbántódsz, gondolj erre (is), ha másért nem, hát a kedvemért :) Sok felesleges körtől kímélheted meg magad.
Magpet nem azért csinálta (szerintem) ezt a homokozót, hogy utána rendet tarthasson benne :) Hanem azért, hogy játszunk benne, és élvezzük. Tegyünk hát eszerint, és ha valami gond van, először gondoljunk arra, hogy nem direkt szegte meg valaki szabályokat vagy hibázott.
Ahol vita van folyamatosan vagy sértettség, én onnan menekülök. Valószínűleg mások is hasonlóan érezhetnek.

Utólag is boldog karácsonyt mindenkinek :) És békés homokozást :)
BaliaGy

Előzmény: Pupu (#22)
2009-12-27 09:51:34
Nagyon szép házikók :) Köszi, hogy megosztottad velünk :)
BaliaGy

Előzmény: totzoli65 (#25)
2009-12-26 20:33:41
Egyre szívesebben lennék Jancsi és Juliska :-))
Fairy

Előzmény: totzoli65 (#24)
2009-12-26 16:30:50
Én már ettem is belőle :))
zakany

2009-12-26 14:40:03
Huh, nagyon aranyos házikók! :)
Hugomat sajnos biztos nem fogom tudni elcsábítani egy ideig geoeseményekre, lévén 8 hónapos terhes. Pedig szívesen tenném, de szerintem ez még egy darabig sajnos várat magára... :(
Bacu

2009-12-26 13:01:18
Bocsi, a kép nem ment át, itt a link: [link]
totzoli65

Előzmény: totzoli65 (#24)
2009-12-26 12:57:42
Nagyon szép! :-)
Mi már évek óta egyre növekvő számban készítjük a házikókat. Tavaly páran már GG-s körökből is látták, kóstolták! :-D
Idén már 14 kicsi, 3 közepes és 2 nagy készült kb 8 kiló liszt és 4 kg méz fölhasználásával. :-) Most sajnos valamilyen rejtélyes okból nem készült kép a "faluról" :-( , de a tavalyi képeket itt láthatjátok!
2008.12.22.mézeskalácsházikó
A következő geoeseményre elhozhatnád a húgodat is, feleségemmel "ésTörivel" biztosan komoly konferenciát tartanának mézeskalács készítésből. ;-)
Valóban nagyobb becsben tartják a megajándékozottak, mint valami "óccó kínai gagyit" a multiból! :-))))
totzoli65

Előzmény: Bacu (#23)
2009-12-25 22:34:38
Pupu feleségének tetszettek a díszei. Gondoltam megmutatom hugom milyen házikókat adott a rokonságnak ajándékba. :)
Ebből készített 9 darabot! Mindegyik más-más motívumokkal készült!

Bacu

2009-12-25 21:01:42
Öreg Barátom,

igazából nem az bántott, hogy válasz nélkül maradt a dohogásom, hanem az, hogy ha már egyszer, akármiért (és bármily menthető okból is) téves kategóriába került egy játék, akkor az egyetlen tévedésre többen rátesznek még egy lapáttal a játék teljesítésével, ahelyett, hogy a sípjukba fújnának: vigyázat, kézilabda-pályára tévedtünk a focilabdánkkal... Itt nincsenek játékvezetők, tehát vagy mindenki legyen az, vagy eluralkodhat a "szabály az, hogy nincs szabály" szemlélet. El pedig nem keseredek, ahhoz komolyabb ok kéne... Hiszen ez az egész egy játék! Jó játékot mindenkinek!
Pupu

Előzmény: jalso (#17)
2009-12-25 20:42:22
Olvastam a logokat. Nagyon meglepett ID logja. El sem tudom képzelni, hogy a Karácsony egy szimpla nap legyen, karácsonyfa és egyéb "kellékek" nélkül. Ellenkezőleg! Nálunk ez egy hatalmas "buli". Együtt a szűk család (jelenleg 14 fő), énekelünk, ajándékozunk, együtt vagyunk, betlehemezünk stb. Számomra a Karácsony az év legszebb napja!
A szilveszter viszonylag hétköznap nálunk is. Évek óta nem járunk el bulizni, és nem is hiányzik.
Ettől kerek a világ, hogy különbözünk egymástól. :)
Ete

2009-12-25 18:21:38
Csak folytattam a thread-et... :-)
Fairy

Előzmény: zakany (#19)
2009-12-25 18:06:52
???

Nekem semmi bajom.. fenyőfa ügyben lobbiztam csak..
zakany

Előzmény: Fairy (#16)
2009-12-25 14:51:50
Köszönöm kedves Pupu! Nagyon aranyosak ezek a díszek! A négyes képen látható figura nagyon hasonlít az anyukámék által készített díszre, amit még alább írtam.
Még ha nem is az én játékom, de köszönöm a teljesítésedet! :)
Bacu

2009-12-25 13:37:08
Kedves pupu barátom!

Igazad van, hogy a játékban azért vannak a szabályok, hogy azokhoz tartsuk magukat, és aki megsérti a játék szabályait, azt figyelmeztetni kell. Ha komolyabb a játék, vagy súlyosabb a szabálysértés, akkor komolyabban figyelmezteni - a súlyosabb "szankciókra" itt és most - karácsony táján - még gondolni sem merek.

Ezért tehát nem vagy vén majom, zsörtölődő öregember, fogadatlan prókátor, szélmalmokat provokáló Don Quijote, stb., csak valaki, aki érzékenyebb a játékszabályok betartására.

Valóban kissé szabadjára vagyunk engedve a GPSGames játszóterében, és időnként egymás szemébe vágjuk a homokot, elvesszük a másik játékos vödrét, vagy ütésre emeljük a játéklapátot. Ilyenkor nem árt egy józanabb szülő, parkőr bácsi (van még ilyen?) vagy óvónéni, aki rendet teremt a homokozóban.

A szóban forgó esetben (indoor / outdoor / egyéb) sem árt, ha valaki kijelöli, hogy melyik gyerek a homokozó melyik sarkában építheti a várait vagy alagútjait, de talán nem akkora tragédia, ha időnként ezek a várak vagy alagutak átfednek egymással. Tény, hogy az egyéb kategória a leírás szerint indoor játékokat fed, de nem hinném, hogy olyan égbe kiáltó vétség, ha ezt a megállapodást valaki figyelmetlenségből nem tartja be. Majdnem én is beleestem ebbe a legutóbbi játékom során. Talán nem is olyan jó ez a megállapodás, és lehetne az egyébben indoor és outdoor egyaránt.

Tudom, hogy a fő bajod nem is ez, hanem az, hogy reakció nélkül maradtak dohogásaid, amelynek több oka lehet: szándékosság, figyelmetlenség, egyéb elfoglaltság. Ne keseredj el, az igazság előbb-utóbb itt is a felszínre tör.
jalso

Előzmény: Pupu (#4)
2009-12-25 13:27:54
Mea culpa, mea massima culpa...Az imént a lakás egyik igen kis alapterületű helyiségében jártam, és nem tudtam ellenállni a kísértésnek: használtam papírt. Sőt, olyannyira elfajult a környezet terhelése iránti érzéketlenségem, hogy vizet, illetve karbonsavak nátriumsóját is kibocsátottam az ingatlan területéről. Horribile dictu, fosszilis energiahordozó oxidációjából származó hővel emeltem a lakóegység belső hőmérsékletét.
Azért játszhatok még itt továbbra is vagy a közösség kitaszít magából, mint "nem eléggé zöldet"? :-))
Fairy

Előzmény: zakany (#13)
2009-12-25 13:05:58
Vagy esetleg az "Egyéb" kategóriában az in és az out is elférhetne, és a felhasználó józan esze adhatna további iránymutatást ;)
feri60

Előzmény: Togo (#14)
2009-12-25 12:55:40
Úgy vélem a kategória neve kicsit megtévesztő. Mikor játékot csinál az ember, és ott van, hogy milyen kategória és éppen sehova nem tudja besorolni, automatikusan választja, hogy jólvan akkor ez egyéb.
Lehet, ha a kategória neve kicsit kibővülne "Egyéb outdoor"-ra akkor nem kerülnének bele véletlenül ilyen indoor játékok. Esetlegesen átneveződhetne a "csak semmi GPS" "Egyéb indoor"-ra és akkor helyére kerülne a dolog annál is aki nem magolta be pontosan, hogy melyik kategóriába mit kell rakni.
Togo

Előzmény: Pupu (#12)
2009-12-25 12:27:35
Én is sajnálom..
De csak arra céloztam, hogy ezt nem pár éve vettük át a hülye amcsiktól.. (mint pl. a Helloween-t)

Ezer más dolog van, amivel segíthetünk a környezetünkön vagy csökkenthetjük a terhelését..

Ha abból Neked ez kiemelten fontos, én elfogadom!
Nem is akarlak meggyőzni vagy Ráderőltetni az én nézetem! :)

De azért ne legyen már gonosz környezetromboló, aki fát vesz, de máshol, másban esetleg vigyázz amire tud..:)
(tudom, Te nem is így írtad..)
zakany

Előzmény: Omlás (#11)
2009-12-25 12:26:45
Aranyom, nem haragszom se Rád, se senkire, különösen nem karácsonykor! Csak mivel gyakori a lazaság, csakugyan elgondolkodtam, hogy én vagyok-e túl kockafejű, vagy a többség túl laza, hogy senki se törődik ilyesmivel.

Szép ünnepet!
Pupu

Előzmény: Judith (#10)
2009-12-25 12:12:25
Nem értek veled egyet. Sokan, sőt a gpsgames játkosok köül szinte mindenki sajnálja a karácsony elüzletiesedését (szép szó). Ez többek között a karácsonyfa láznak köszönhető. Feleslegesnek tartom, és a fenyőket lehet, hogy ezért ültették, de ha nem tudják eladni őket, akkor maj ültetnek eu támogatásért, és akkor taln meg is maradnak.
Papírt egész évben nem használok, ha nem muszáj, nem nyomtatok ki semmit, újságot nem veszek...
Egyébként egyáltalán nem vagyok elvakult környezetvédő, de ezeket tényleg könnyű megtartani.
Omlás

Előzmény: zakany (#3)
2009-12-25 12:00:28
Előszór is:
KÍVÁNOK MINDENKINEK BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

Elnézést kérek, amiért, nem reagáltam hamarabb, de valóban nem olvastam a Fórumot.
Senkin nem akartam keresztül nézni, elnézését kérem azoknak, akiket ezzel a rossz besorolással félrevezettem.
Játszani is alig volt időm az elmúlt napokban, az egészségem és az ünnepi elfoglaltságaim miatt.
Most volt egy kis időm, így elolvastam a hozzászólásokat és azonnal módosítottam.
Ne haragudj Pupu!! Miért nem szóltál telefonon?!
Judith

2009-12-25 10:51:32
Én is teszek majd fel képet hugom mézeskalács házikójáról! Az egész rokonság tátott szájjal csodálta őket, olyan szépeket csinált!
Várom tőle a képeket, mivel 9 házikót is készített, amik egymás mellé téve állítólag szinte egy falu képét adták ki. (már csak a templom hiányzott azt mondta)

A karácsonyfában szerintem az a lényeg, hogy aki(k) állította(ák) azoknak tetszen!

Mikor megszülettünk hugommal, akkor anyukámék is készítettek tobozból és fagolyóból két kis figurát, amiket felraktak a fára. :)
Ezek a díszek azóta is mindig ott vannak a fán!
Szerintem biztos mindenkinek van olyan dísz a fán, aminek története van. Így szép és kerek egészek ez a karácsonyfa! :)
Bacu

Előzmény: Pupu (#8)
2009-12-25 09:59:50
Ha átkerül a játék a megfelelő kategóriába, akkor a kedvedért felteszek képeket. Addig itt csak szóban annyit, hogy nálunk nincsenek boltban vett díszek, kizárólag Feleségem aranyos kis készítményei: angyalkák, dióbabák, tobozmanók és szalma-szívecskék. Villanyos világítás sincs, csak hagyományos gyertya. Szóval low tech, de szívhez szóló az egész.
Pupu

Előzmény: Bacu (#5)
2009-12-25 09:56:38
Én is szólhattam volna direktben Judithnak, hiszen jóban vagyunk. (Egyébként ha valaki feltesz egy játékot, legalább annak a fórumát illene olvasgatnia - szerintem.) Azért nem ezt a megoldást választottam, mert nekem úgy tűnik, hogy általános kérdésról van szó: rajtam kívül mintha senkit sem zavarna a slamposság. Magányos csendőrt meg a világért sem szeretnék alakítani :-)
Pupu

Előzmény: Csigabiga (#6)
2009-12-25 09:47:47
Szerintem Judith véletlenül tette outdoor kategóriába ezt a két játékot.
Azt is tudom Róla, hogy nem nagyon olvassa a fórumokat.
Amint kapcsolatba tudok lépni Vele, szólok Neki a problémáról.
Csigabiga

2009-12-25 09:41:30
Először is Boldog Karácsonyt! :)

Én csak igazat tudok neked adni kedves Pupu! Én se igazán értem miért outdoor kategóriában szerepelnek ezek a játékok. De még ez se lenne akkora probléma, ha legalább javítanák őket indoorra.
Velem is megesett már, hogy kreáltam egy játékot, és szóltatok, hogy ez talán inkább indoorba kéne. Sima ügy, átszerkesztettem arra. Szóval csak igazat tudok neked adni. ;)
Reméljük a játék készítői is majd átszerkesztik a megfelelő helyre a játékaikat! :)

Tudom nem igen vagy az indoor játék rajongó, de azért kíváncsi lennék A Teve karácsonyfájára :)
Bacu

Előzmény: Pupu (#4)
2009-12-25 08:34:40
Akartam egy külön "Outdoor - indoor" topicot nyitni, de valamiért nem sikerült, ezért ide teszem fel azt a szöveget, amit oda szántam:

Megvallom, elbizonytalanodtam. Ennek legfrissebb, de nem egyedüli oka, hogy amikor megjelent a Karácsonyi játékok Keresztrejtvény az outdoor játékok között, egy szellemesnek, a játék hangulatához illőnek vélt fórumbejegyzésben rögtön szóvá tettem a kategóriatévesztést, de a kutya se méltatta válaszra. A Rejtő úgy hagyta, játékosok teljesítették, Pupu zsémbelése visszhang nélkül maradt. Sőt, ráduplázva kijött a Karácsonyi játékok Karácsonyfa játék, amely ugyanúgy a Csak semmi GPS-ek közé tartozik, de szintén az outdoor játékok között szerepel. Erre is írtam egy odaillő hangvételű, barátságos bejegyzést, éppúgy bárminemű eredmény nélkül. A Rejtő úgy hagyta, többen az időjárás és a terep nehézségeire bátran fittyet hányva, szobájukban teljesítették a terepes játékot, és szemlátomást senkit se zavar rajtam kívül, hogy a saját játékunk szabályait veszik semmibe.

Elbizonytalanodásom tárgya az, hogy nem tudom, mi vagyok a szemetekben: szélmalomnak lándzsával támadó Don Quijote, az okvetetlenkedésével mások terhére levő vén majom, vagy pozitív figura, akinek számít valamit, hogy bridzsezni nem magyar kártyával ülünk le, focizni nem pingponglabdával akarunk, és a természetjárás, a szabadtéri sportok egyik ágát, a GPSgames outdoor játékait nem a nappaliban játsszuk? Netán mást is zavar a játékok nemtörődöm, slendrián összekeverése, de egyedül én vagyok az ünneprontó, aki ahelyett, hogy lefényképezné a karácsonyfáját, dohogok itten?

Kíváncsi vagyok, hányan akadnak rajtam kívül, akik úgy gondolják, hogy a GPSgames egyik nagy előnye a Geocaching.hu-val szemben a moderáció hiánya de éppen ez a fokozott gondosság felelősségét rakja a vállunkra? Akadnak-e, akik egyetértenek velem abban, hogy magpet csak játszóteret épített, és azon szabadjára engedett minket, így egyedül tőlünk függ, hogy elrontjuk-e a játékokat, odacsúnyítunk-e a homokozó sarkába, vagy megőrizzük a tisztaságát? Vannak mások is, akik szerint az egész Gamest és a közösséget értékelik le a szabálytalan játékok és teljesítőik? Kell-e, egyáltalán érdemes-e fogadatlan prókátorként járatni a számat, vagy jobb lenne, ha inkább a magam dolgával törődnék?
Pupu

2009-12-24 23:17:22
OMLÁS:
"Szándékosan nem teszek fel fotót, hiszen számomra a karácsonyi hagyománykör legtaszítóbb eleme az, hogy kivágnak egy fát..."

Félig talán igazat adok, de hidd el, amit "rendes" (legyünk naivak) árustól veszel, az egy sima mezőgazdasági termény! Semmi több!
Erre termesztik!
IGEN, CSAK A SZABÁLYOSAN KIVÁGOTTAT!

A papírt egész évben használod.. azt nem sajnálod?
De lehet kapni gyökeres fát is, nekünk többször volt és elültettük utána valakinél.. ezzel is lehet példát mutatni..
Bocs, ha megsértelek, de ezt a beírásodat inkább "hiszitnek" érzem.. Zeró fa helyett legyen gyökeres.. ezt támogatom!
zakany

2009-12-24 09:41:48
El tudom képzelni, ahogy drága Pupu ott áll teljes menetfelszerelésben, hogy nah éjjel kettőkor lecsap az újabb piros egyesre, majd hirtelen észreveszi, hogy indoor játékos outdoor játék készült. ;)

Ezúton is kérném, hogy ne ijesztgessétek a tevét! :)

Mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt kívánok!

A játékhoz: aranyos ötlet! Ha feldíszitettem, akkor benevezek rá :)
Bacu

Előzmény: Pupu (#1)
2009-12-24 07:40:56
Itt az angyalka beszél! (Ne tévesszen meg senkit, hogy rút puputeve képét öltöm, ez is része a karácsonyi misztériumnak!)

Minap már fohászkodtam,a karácsonyi keresztrejtvény kapcsán,
Idézet
Néha még a Télapó rénszarvasai is félrecsúsznak egy kicsit a nagy síkosságban: most is összekeveredtek a napkeleti bölcsek puputevéivel! A nagy zűrzavarban Gáspár, Menyhért és Boldizsár osztogatja az ajándékot a vásott kölyköknek, Mikulás meg a sivatagi homokon hócsizmájában botorkálva iparkodik meglelni a Kisdedet rejtő istállót, de elvesztette a szemüvegét, sehogy sem látja a betlehemi csillag alakját öltő Műhódot - csakis ezzel magyarázható, hogy egy karácsonyi "csak semmi GPS" játék valahogy átcsúszott az outdoor kategóriába. :-)

hogy gyerekek, akármennyi is ilyentájt a játék, hiszen a Télapóval vállvetve hordjuk mindenfelé, ne keverjétek össze őket! Senki se méltatott válaszra, és most itt az újabb kavarc: megint outdoor-kategóriába raktatok egy "Csak semmi GPS" játékot. Tudtok ti olvasni egyáltalán? Akkor olvassátok el az Info részt! Nem azért van annyiféle játék, hogy zűrzavart okozzatok!
Pupu

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN eTrex 10
29 900 Ft.