A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
2010-12-27 16:20:06
Kicsit visszaolvastam a logokat:

pepe 2010-01-13 :))))

"A képek a legközelebbi sütéskor kerülnek fel, ígérem, hogy nem kell a következő karácsonyig várni :-)"
zakany

2010-01-17 22:05:22
Most már csak dátum és helyszín kell :-)
MrZerge

Előzmény: feri60 (#19)
2010-01-17 21:04:08
Várom!
Újévi fogadalmam:
Minden jó rendezvényen részt veszek, Semmit nem hagyok ki a munkám miatt...Kedves ügyfelek meg monnyanak le!!!

Előzmény: feri60 (#19)
2010-01-17 20:54:16
Megvan a GeoPacal 3.0 séfje :))
feri60

Előzmény: Bandy (#17)
2010-01-17 20:49:39
:)))
zakany

Előzmény: Bandy (#17)
2010-01-17 20:40:45
Csak ott láttam Feri beírását, gondoltam megörvendeztetem.
De legyen! Megcsináltam a padlizsánkrémet, szerintem jó lett, ráadásul én kalocsai édesnemessel virítottam ki:-))
Azért egy kis adagolás jól esett volna, mert jógáztam egy darabig, hogy mennyi legyen a vaj, de aztán beleraktam egy felet? Ja meg a mustár? Hagyma nem kérdés, korlátlanul a legjobb :-)
Rég ettem ilyet, de ízlett mindenkinek, úgyhogy marad!
Mármint a recept.
Legközelebb felrakom a 200 fős marhalábszár pörköltöm receptjét:
Végy 40-50 kiló marhalábszárat, 5 kiló zsírt.....

Előzmény: zakany (#15)
2010-01-17 19:22:16
Örült
feri60

Előzmény: zakany (#15)
2010-01-17 19:18:14
Ja!

Ne a "másikon" olvassam már, hogy valaki megcsinálta egy Games-os társunk itt leírt receptjét :))

Ide írjátok le a tapasztalatokat:)) Szerintem a recepet írója is örülni fog!
zakany

2010-01-13 14:35:48
Egyik szomszédunk tartott a főzésben a negatív rekordot:

(szerintem NEMpicit ivott) és kész volt már majdnem a 30 liter húslevessel.. egy kevés borsot akart még tenni bele..
megborult.. és a fél doboz beleesett!
Ez lett volna a kisebb baj.
Nem örőlt bors volt, hanem fahéj.. :)))
zakany

2010-01-13 13:45:58
Már négy!
:)))))

Miközben olvastam, eszembe jutott, hogy egyszer nekem is sikerült prézli helyett darába paníroznom a rántott csirkecombot. Kicsit kemény lett a végeredmény :DD
feri60

Előzmény: pepe (#11)
2010-01-13 13:20:29
:))))))))

+
zakany

Előzmény: pepe (#9)
2010-01-13 12:56:46
Köszönöm, és örülök, hogy ekkora vigadalmat okoztam :-). Csigusz pontjával együtt immár 3 pontom van + feltettem egy használható receptet is :-)
pepe

Előzmény: Judith (#10)
2010-01-13 12:50:43
Miután, a fiam berohant a másik szobából, mert a drága édesanyja furcsán hörögve kapkodta a levegőt és közben fel-fel hörrintett, nyerített, zokogva felsírt a röhögéstől, Ő is hasonló tüneteket produkált.
Az olvasmány végén megtörölgettük a szemünket, kifújtuk az orrunkat, demokratikusan, kézfeltartással, mi KÉT PONTOT szavaztunk neked.

Judith

Előzmény: pepe (#9)
2010-01-13 11:43:50
Vaniliás kifli carbonari módra

Amint az előző beszámolómból kiderült, főzni nem tudok, de sütemények elkészítésére időnként vállalkozom. Egyrészt szeretem az édességeket, másrészt abban a naiv hitben élek, hogy sütni könnyebb, mint főzni. A gyakorlat ezt azonban nem minden esetben igazolta.

Az egyik korai sütésem tárgya vaniliás kifli volt, amit anyám gyakran készített, így azt gondoltam, hogy ez elég egyszerű dolog. A tészta összeállítása nem is okozott gondot, azok a kifli alak megformálásával kezdődtek. Azzal tisztába voltam, hogy nem szaggatóval kell dolgozni, hiszen anyám kiflijei körös-körül henger alakúak voltak. Tehát valahogy gyúrogatni, sedergetni kell egy-egy kisebb tésztadarabot a tenyerek között - ahá, tényleg, ez az, egész szépen alakul, csak még egyenes. Nem baj, majd a tepsiben hajlítom C-alakúra, gondoltam.

Igenám, de ha így csináltam, akkor a kiflik nagyon nem voltak egyformák, az egyik jobban, a másik kevésbé volt behajlítva, ráadásul a hajlítástól származó ujjnyomok deformálták az addig oly tökéletes hengeres felületet. A csudába, nem igaz, hogy nem tudom megcsinálni, gondolkozzunk csak egy kicsit...

Megvan!!! A kigyúrt egyenes "kukacot" a víszintesen kitárt bal tenyeremen hagyva közvetlenül a kukac közepe alá bököm merőlegesen a jobb kezem mutatóujját, majd a tenyeret függőleges, a mutatóujjat vízszintes helyzetbe hozva a kukac két vége a gravitáció hatására szépen egyenletesen lekonyul, és a kifli ott lóg a mutatóujjam végén! Hát ez szuper, most már csak a vízszintesen tartott ujj begyét le kell tenni a tepsire, ott az ujjat függőlegesbe állítani, és a kifli szépen leül a helyére.

Mire ezzel műveletsorral sikerült megtölteni a tepsit, el is telt egy egész szombat délután, bevallom, hogy a tepsi közepétől már nagyon untam a kezdetben szórakoztató játékot, ugyanakkor kétségtelen, hogy a látvány lenyűgöző volt: a csaknem egyforma kiflik olyan rendben sorakoztak a tepsiben, mint a kínai agyagkatonák Xian-ban.

Na jól van, most lehet egy kicsit szusszanni, felhúztam a konyhai csörgőórát 15 percre, és elvonultam zenét hallgatni. Körülbelül 50 perc múlva eszméltem, hogy még mindig nem hallottam a csörgést. Kirohantam a konyhába, érdekes módon nem gomolygott semmiféle füst, igaz a kifliket lassú tüzön kellett sütni. Így hát bizakodó voltam, egészen addig, amíg ki nem húztam a tepsit a sütőből: a kiflik most is tökéletesen egyformák voltak, mégpedig tökéletesen feketék.

Fogtam a tepsit, és mivel a párom a háttérből csendes kuncogással figyelte ténykedésemet, minden különösebb indulatnyilvánítás nélkül, mintha mi sem lenne természetesebb, ráléptem a konyhai szemetes pedáljára, és miközben az egész "sereg" fürgén leródlizott a tepsiről, megfogadtam, hogy vaniliás kiflit soha többé nem sütök. :-)
pepe

2010-01-13 05:49:17
Idézet
Nekiállok prézlit keresni, ilyen feliratú zacskót nem találok, viszont a "Rizs" pikulában van zsemlemorzsa.

Erről ez a vicc jut az eszembe:

A férj faggatja a feleségét:
- Drágám! Hol van a tea?
- Jaj, ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A tea a gyógyszeres fiókban van egy kakaósdobozban, amire az van ráírva, hogy só.
Csigabiga

Előzmény: pepe (#6)
2010-01-13 00:03:25
1 szavazat tőlem! :o)

Nekem aranygaluskával volt hasonló kalandom, de nem írom ide. :o)
Csigabiga

Előzmény: pepe (#6)
2010-01-12 23:46:08
Az alábbi kis történetet a profi konyhatündérek megmosolyogtatására írtam le. Habár a játékszabálynak a "receptem" egyáltalán nem tesz eleget, ha megszavazzátok, hogy nemcsak lui fantasztikus kreálmánya ér pontot, azonnal logolok :-))

Nyaralásról hazatérve, a feleségemnek be kellett mennie dolgozni, nekem viszont még tartott a szabadságom, ezért otthon maradtam. "Egyél majd valamit a mélyhűtőből" szavakkal búcsúzva hagyott hátra, és mivel éppen reggeliztem, nem jutott el a tudatomig az üzenet súlya. Csak dél körül, amikor ismét megéheztem néztem be a mélyhűtőbe, és találtam egy "Szilvatöltelékes gombóc" feliratú zacskót, benne tíz sima, fehér golyóval.

"Na jó, ebből azért öt böven elég lesz", gondoltam, de most hogyan tovább? Emlékeim szerint a szilvás, meg a túrósgombóc is afféle aranybarna bundában kerül tálalásra, úgy tűnik, hogy ezt magamnak kell legyártani. "A rántott hús is valami hasonlóval van bevonva" - morfondíroztam magamban tovább. Hogyan is csinálta anyám: három tálka, az elsőben liszt, a másodikban tojás, a harmadikban meg prézli..., ez az, prézli, liszt és tojás nem kell! Nekiállok prézlit keresni, ilyen feliratú zacskót nem találok, viszont a "Rizs" pikulában van zsemlemorzsa. Eközben a jéghideg gombócokat a mikro olvasztó üzemmódjában melegítem, minek eredményeként a gombócok megrepedeznek, és a szilvatöltelék egy része kifolyik.

A folytatást l. alább - nem fért be egybe.
pepe

2010-01-12 23:45:07
Sebaj, most már csak azt kell megfejteni, hogyan kell a száraz világos zsemlemorzsából a gombócra rátapadó bevonatot előállítani. A szakácskönyvek ilyen pitiáner részletekkel nem foglalkoznak, de azért rövid keresgélés után rátalálok a megoldásra. Miután eltalálom a margarin és a zsemlemorzsa helyes arányát, a dolog szépen barnul, megvagyok! Most már csak a gombócokat kell beleborítani... -na de mi van, a prézli így nem tapad, csak ott, ahol kifolyt a lekvár. Ez adja a mentő ötletet: a hűtőben találok egy áfonya lekvárt, azzal bekenem a gombócokat, ahhoz meg már majd csak tapad a prézli ! Így is lett, egészen jól néznek ki már a gombócok!

Nekiállok enni, de az egészből csak a prézli, az áfonya és a szilvalekvár igazán ízletes, a gombócok nem különösen. "Hát, persze, a mélyhűtött tészták mind vacakok, gondoljunk csak a pizzára, hiába sütjük ki" - idáig jutottam a mélázásban, miközben már a negyedik gombócnál tartottam. Te jó ég, csak nem kellett volna a gombócokat is kisütni?! Kivettem a megmaradt gombócokat tartalmazó zacskót a mélyhűtőből, és a hátoldalán az alábbi szöveget találtam:

"A gombócok főzését fagyott állapotban kezdjük, bő, enyhén sós, forrásban levő vízben. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére (!? - jé - miért jönnek fel, levegőért, vagy talán már nem bírják tovább elviselni a forróságot?), a forralást még 2-3 percig folytatjuk (tiszta szadizmus!). Ezután leszűrjük, majd zsírban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Nem hiába mondta bölcs professzorom: "Ha minden kísérlet csődöt mond, olvasd el a használati utasítást!" Az ötödik gombócot azért még így is legyűrtem és legközelebb kipróbálom, milyen a szilvásgombóc, ha meg is főzik! :-))
pepe

2010-01-02 20:33:46
feri60:

Eltaláltad az egyik kedvencem:) Gyakran készítem én is!
Nem pont így csinálom, de az nem is számít! :)

/néha olivaolajjal turmixolom fel, néha majonézzel.. volt, hogy megmaradt krumplipürét is adtam hozzá, de minden verzió tetszett eddig.. csak a vaj maradt ki.. majd így is kipróbálom!/

(Vettünk nemrég egy "erős" ételpárolót, azzal is szuper.. a sütős verziót hanyagolom azóta :)
zakany

2010-01-01 17:13:17
Én hatalmasat nevettem rajta, remélem senki se fogja Luinkat emiatt bántani :)
BaliaGy

2010-01-01 17:00:18
Nem is. Nézd meg milyen komoly arccal csinálja. :)
Togo

Előzmény: zakany (#1)
2010-01-01 16:48:37
Komolytalan népség :))))
zakany

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Oregon 550
104 900 Ft.