A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
1 |
2 |
Nem te rontottad el, hanem a szerver. Ez volt az a bizonyos másik akadály, amire nem számítottam, ezt is a szerver gördítette az utatokba: néhány helyen nagyobbra cserélte a barackokat. :-)
Előzmény: Togo (#65)
Köszönöm, na ez segített. :)
Én rontottam el valamit vagy a barackoknak tényleg nem egyforma a mérete?
Én rontottam el valamit vagy a barackoknak tényleg nem egyforma a mérete?
Előzmény: apoda (#64)
Teljesen jól csinálod, csak az a baj, hogy a barackot
Infó:
körtével akarod összehasonlítani. egy másik barack helyett
Előzmény: Togo (#62)
Nem megy. Akármilyen kombinációban is csak szép színes ábrák jönnek elő. miután nem egyforma méretűek lehet, hogy rosszul illesztek, nem tudom.
Előzmény: jalso (#61)
Pedig jó nyomon jársz (ha apoda megengedi, hogy árulkodjam).
Infó:
Photoshop - differenciát megjeleníteni: én sem tudtam volna másképp megoldani. Csuhi egy bűvész, hogy talált valami alternativ megoldást. Persze nem kell az összeset egymásra rakni.
Előzmény: Togo (#60)
Kettőre se. Sőt már próbáltam az összeset egymásra rakni és a differenciát megjeleníteni. Átlátszóságot állitani és elmozgatni (ala plutó). Photoshop szétizzadta már magát a képekkel, de szép színes ábrákon kívül semmi értelmeset nem kaptam.
Előzmény: jalso (#59)
Nekem semmilyen műveletet nem sugall. Semmi olyat amit egy képre alkalmazni tudnék úgy hirtelen
Infó:
... és kettőre?
Előzmény: Togo (#58)
Itt kezdődhet a probléma. Nekem semmilyen műveletet nem sugall. Semmi olyat amit egy képre alkalmazni tudnék úgy hirtelen. Találtam leírást a Plútó megtalálásáról, de nem jöttem rá, hogy azt miként alkalmazhatom adott képen. Valahogy nálam egy-két kivétellel apoda játék szinonimája lett a megfejthetetlen játékkal. Sajna azt hiszem ez is megy ebbe a gyűjtőbe.
Előzmény: apoda (#56)
Így utólag nem akarok büszkélkedni (mert Csuhi nélkül még mindig tévelyegnék az apoda növesztette erdőben), de sok mindent megsejtettem már akkor....
Így utólag nem akarok büszkélkedni (mert Csuhi nélkül még mindig tévelyegnék az apoda növesztette erdőben), de sok mindent megsejtettem már akkor....
Előzmény: apoda (#56)
Akkor már közel álltok a megoldáshoz! Valóban csak annyi van hátra, hogy alkalmazzátok a linkelt kép által erősen sugallt műveletet a megfelelő objektumokon. :)
Csuhás ügyes módszert talált ki erre, nem is kellett neki az "új eszköz".
Apropó, gratulálok a további két dobogósnak, Csuhásnak és jalsonak is!
Csuhás ügyes módszert talált ki erre, nem is kellett neki az "új eszköz".
Apropó, gratulálok a további két dobogósnak, Csuhásnak és jalsonak is!
Előzmény: Togo (#54)
Nem pont oda jutottál ! Eljött az idő hogy a segédkép tartalmi mondanivalóját is felhasználd.
Infó:
Ötletadóul érdemes elolvasni hogyan fedezte fel Tombaugh a Plútót :-)
Moderátor
Előzmény: scele (#52)
Ha az első lépésen túljutottál, akkor használd a linkelt képen lévő információt.
Nekem az első lépés azért volt könnyű, mert nemrég oldottam meg azt a bizonyos ?? feladatot. :-)
Nekem az első lépés azért volt könnyű, mert nemrég oldottam meg azt a bizonyos ?? feladatot. :-)
Előzmény: scele (#52)
Ez nekem is megvan, de ettől még egyáltalán nem jutottam előrébb, sőt visszajutottam oda, ahonnan indultam.
Előzmény: Csuhás (#44)
Az utóbbi órában sokat küzdöttem, és valőszínűleg megvan. Csuhás lökött át a potenciálgáton. Onnan már saját erőből ment.
Előzmény: apoda (#50)
Ne búsulj, hamarosan abban is el tudsz indulni, ha ennek az első lépése meglesz.
Vajon miért nem sima képként tettem fel azt a bizonyos "Itt is találsz egy képet"?
Vajon miért nem sima képként tettem fel azt a bizonyos "Itt is találsz egy képet"?
Előzmény: jalso (#49)
Csak tudnám, melyik korábbi játékára gondolsz, mert én jópárat megoldottam, de itt nem találom a kezdő lépést...
Előzmény: Csuhás (#45)
Az első lépést nekem is sikerült megtenni :)
A továbbiakon még gondolkodni kell...
A továbbiakon még gondolkodni kell...
Előzmény: Csuhás (#45)
Igen, most már értem mire célzol.
Többieknek: Érdemes a rejtő eddigi információ eldugási módszereit feleleveníteni.
Többieknek: Érdemes a rejtő eddigi információ eldugási módszereit feleleveníteni.
Moderátor
Előzmény: apoda (#43)
Közben kaptam egy segítséget, ami átlendített az első akadályon. Már tudom mik a számok. Most kezdődhet a feladat megoldása.
Moderátor
Előzmény: apoda (#42)
vinko, pedig neked ez a feladat egyszerűbb kellene, hogy legyen. 2008 november 24-én biztos simán túljutottál volna az első lépésen! :-)
Előzmény: vinko (#41)
Amint a szövegben olvasható, "Itt is találsz egy képet, de ennek a megtekintése nem szükséges a megoldáshoz". Tehát a kép megtekintése az, ami nem szükséges! A figyelmes szemlélő azonban észrevehet valamit a játék lapján a formátumot illetően...
Mélyebb számelméleti ismeretekre nincs szükség a megoldáshoz.
Mélyebb számelméleti ismeretekre nincs szükség a megoldáshoz.
Előzmény: Csuhás (#40)
Engem csak ez bosszant:
Idézet
puma69 2010-01-19 15:22:18
Könnyű, ötletes és sokatmondó :-)
Megtalálás: 2010-01-19
Sajnos a számok formátuma se engem se a kollégáimat nem emlékezteti semmire. Viszont sokat tanultam közben számelméletből...
Moderátor
Ne legyünk már ilyen igazságtalanok. Én csak közelebb nem kerülök a megoldáshoz a segítségek hatására. De talán csak azért mert már nincs olyan új gondolatom, amit a segítség megzavarna. :-)
Előzmény: vinko (#38)
Úgy érzem, hogy minden egyes segítségeddel csak távolabb kerülök a megoldástól... :)))
Előzmény: apoda (#37)
Az "új eszköz" elérhető online szolgáltatásokkal is, tehát nem feltétlenül kell új programot telepíteni. Szerintem sok játékosnak amúgy is van ilyen program a gépén, nem kell semmiféle egzotikus ritkaságra gondolni.
Előzmény: vinko (#29)
Először nem azt kell elemezni, hogy hány információ van egy képen, hanem inkább azt, hogy hány képen van információ! :)
Ajánlom figyelmetekbe puma69 #17-es hozzászólását. Mindenkinek ismerős lesz a formátum, aki odafigyel a részletekre.
A linkelt képen látható információ egyelőre nem fontos, azt csak akkor tudjátok használni, ha már mindent láttatok.
Ajánlom figyelmetekbe puma69 #17-es hozzászólását. Mindenkinek ismerős lesz a formátum, aki odafigyel a részletekre.
A linkelt képen látható információ egyelőre nem fontos, azt csak akkor tudjátok használni, ha már mindent láttatok.
A fejlécben lévő kép tök azonos a 4. képpel. Legalábbis szerintem így kell lennie, mert amikor a játék készítésekor feltöltöd a képeket, ott van az az opció, hogy "ez legyen a játék képe". Tehát külön nem lehet fejlécképet feltölteni, az mindig a játék képeinek egyikével azonos.
Előzmény: vinko (#32)
Annyira erre a játékra koncentrálok, hogy már a fejlécben lévő képet is "zajosnak" látom... :)
Pedig már van aki jóval elöttünk jár, mert akosgy szerint a kód világos... :)
Előzmény: Csuhás (#30)
A kódok formátuma engem semmire sem emlékeztet.... halványan komplex számokra, Mandelbrot koordinátára asszociáltam, de nem mentem vele semmire.
Moderátor
Előzmény: vinko (#29)
Ne aggódj, én is kb. itt tartok. Fogalmam sincs, hogy a kódok mit takar(hat)nak és csak csodálkozva olvasom a többiek írásait...
Nekem is hasonló kérdés merült fel az új eszközzel kapcsolatban: nekem van ilyen?
Nekem is hasonló kérdés merült fel az új eszközzel kapcsolatban: nekem van ilyen?
Előzmény: Togo (#28)
Jóval előrébb van a társaság mint én. Nekem a kódforma abszolút nem ismerős, ahogy a külön képen lévő két pasas se.
Csendben remélem az új eszköz nem ami a megoldáshoz kellhet, nem egy olyan programot takar, amit külön telepíteni kell.
Csendben remélem az új eszköz nem ami a megoldáshoz kellhet, nem egy olyan programot takar, amit külön telepíteni kell.
Nézd hozzá a #8-at is: "...zaj nélkül sokkal nehezebb, hosszadalmasabb lett volna megfelelő képeket találni vagy csinálni"
Lehet, hogy három különböző információ van a képen: az elsősorban látható kép (Mátyás, búzamező, .... CD), a zaj és valami harmadik információ, amit elsősorban a zaj fed el. Enélkül nehezebb lett volna a feladat, mert a zaj hiányában egyből látszana az a bizonyos "harmadik információ". A zaj maga tehát nem érdekes, de ha eltávolítjuk, szabad szemmel is láthatóvá válik a harmadik információ. (Ami talán minden képen csak egy betű, hiszen a jelszó öt betű és öt kép van a játékban.)
Lehet, hogy három különböző információ van a képen: az elsősorban látható kép (Mátyás, búzamező, .... CD), a zaj és valami harmadik információ, amit elsősorban a zaj fed el. Enélkül nehezebb lett volna a feladat, mert a zaj hiányában egyből látszana az a bizonyos "harmadik információ". A zaj maga tehát nem érdekes, de ha eltávolítjuk, szabad szemmel is láthatóvá válik a harmadik információ. (Ami talán minden képen csak egy betű, hiszen a jelszó öt betű és öt kép van a játékban.)
Előzmény: akosgy (#25)
Én is ezen a vonalon indultam el, de nem találtam olyan szoftvert ami zajként tárolna el szöveget a képen. Csak olyat találtam ami valami más módon teszi ezt. Abból mondjuk lehetne játékot csinálni. :-)
Előzmény: Csuhás (#24)
Nekem ez jutott eszembe:
Infó:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stegan ography
Moderátor
Előzmény: jalso (#22)
Hm...a kód világos, utána így első blikkre nekem az eddigi beírások alapján
Infó:
jutott eszembe. :) Csak kapásból most még nem jön ki semmi értelmes. Lehet, vakvágány. :) Godzilla
Előzmény: jalso (#22)
Szerintem etikusabb az ötleteket most már itt a fórumon felvetni, mint privát mailben a rejtőnek. Legyenek legalább ebből a szempontból egyenlőek az esélyek a dobogó 2-3 helyére!
Előzmény: Csuhás (#21)
Van egy ötletem, de nem tudom mennyire volna etikus a fórumon felvetni?
Apoda: a megoldásul szolgáló eljárás neve "sz" betűvel kezdődik?
Apoda: a megoldásul szolgáló eljárás neve "sz" betűvel kezdődik?
Moderátor
Én a zaj és a 11-betűs kód között sejtettem összefüggést. Vannak olyan kódok, amelyek a képeken látott "zajhoz" hasonló mintákat produkálnak. De lehet, hogy ez csak érzékcsalódás a részemről.
A két pasi természetesen megvan, de hát ez egyelőre semmit sem segít.
A két pasi természetesen megvan, de hát ez egyelőre semmit sem segít.
Előzmény: scele (#19)
Én se nagyon jutok előrébb.
Azt már tudom, hogy a belinkelt képen kik vannak és, hogy mi az a szám. (de gondolom ezzel már Ti is megvagytok)
Itt el is akadtam.
A képeken nem értem a zajt. Szinte biztos voltam benne, hogy azzal kell valamit csinálni.
Azt már tudom, hogy a belinkelt képen kik vannak és, hogy mi az a szám. (de gondolom ezzel már Ti is megvagytok)
Itt el is akadtam.
A képeken nem értem a zajt. Szinte biztos voltam benne, hogy azzal kell valamit csinálni.
A figyelmes szemlélőnek ismerős lehet a kódok formátuma valahonnan! :)
Infó:
Ha rájössz, hogy honnan, akkor tudni fogod, hogyan kell használni őket.
Előzmény: apoda (#16)
1 |
2 |