A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
Kemény dió e Parlament,
hisz elnöke egy falra ment.
De Gábriel gyorsan ment,
hát ne sokáig lament
állj!
hisz elnöke egy falra ment.
De Gábriel gyorsan ment,
hát ne sokáig lament
állj!
Előzmény: AlanTheWild (#32)
Próbálkoztam a játékkal. Az első fele rendben (Rákóczi), de a másodikkal gondjaim vannak... :(
Urániusz írtam e-mail-t! Remélem megkaptad!
(egy másik játékoddal is vannak nehézségeim, azt is megírtam... :) )
Urániusz írtam e-mail-t! Remélem megkaptad!
(egy másik játékoddal is vannak nehézségeim, azt is megírtam... :) )
Köszi, az elsőnek utánanézek, a szobornál viszont adtam egy kis segítséget, hogy ne kelljen a négy variáció közül tippelgetni: " a szónak szoros köze van Rákóczihoz."
Hajrá Szab!
Hajrá Szab!
"A tulajdonnév a tábla első 5 karakteréből + a 7., és 8. karakterből kiolvasható." Inkább kitalálható lenne a helyes szöveg, mert nem jön ki betűre pontosan, de elég egyértelmű kiről is van szó. (Vagy én néztem volna rossz táblát? Szerintem nem.)
A Rákóczi szobornál is lehetne kicsit egyértelműsíteni, hogy melyik felirat, hogy ne kelljen próbálkozgatni. Vagy legalább megadhatnád a játékoknál az egyes részletekhez, hogy hány karakter az adott jelszórészlet. És akkor fogalmazhatsz ködösen, mégis már a helyszínen van egy kis támpont, hogy "ez biztos nem lesz jó", "ez esélyes, hogy jó lesz jelszónak". (Sajnos sokan nem tudunk szerintem a helyszínről próbálkozgatni a jelszavakkal...)
A Rákóczi szobornál is lehetne kicsit egyértelműsíteni, hogy melyik felirat, hogy ne kelljen próbálkozgatni. Vagy legalább megadhatnád a játékoknál az egyes részletekhez, hogy hány karakter az adott jelszórészlet. És akkor fogalmazhatsz ködösen, mégis már a helyszínen van egy kis támpont, hogy "ez biztos nem lesz jó", "ez esélyes, hogy jó lesz jelszónak". (Sajnos sokan nem tudunk szerintem a helyszínről próbálkozgatni a jelszavakkal...)
Előzmény: Urániusz (#29)
Szia Szab!
Te vagy az első, akinek ebben a felújított formában sikerült a megfejtés.
Ezek szerint sima ügy...vagy esetleg voltak bökkenők?
Te vagy az első, akinek ebben a felújított formában sikerült a megfejtés.
Ezek szerint sima ügy...vagy esetleg voltak bökkenők?
A nagy érdeklődésre való tekintettel a játék a 13. megtalálás utáni 13. napon újraindul, természetesen új jelszóval, majd további 4 megtalálás utáni 4 napos munkaszünet után végül az utolsó 3 játékos fogja végleg ráemelni e jelképes piramisra a zárókövet.
Köszi, én is olvastam néhány perce.
Tipikusan az az eset, mikor egy belügyminiszter nem találja a felelősöket, nem tud eredményt produkálni, és így a legkönnyebb megoldást választja: egy illegális,titokban működő szervezetre, jelen esetben a bolíviai szabadkőműveseket nevezi meg bűnbakként.
Ez sajnos egy kilencven évvel ezelőtti Közép - európai recept szerint működik náluk. Kilencven évvel lemaradtak a demokrácia terén is, ha egy kormány a mai világban ilyenekkel operál, ráadásul illegalitásban kell működniük a szabadkőműveseknek.
Ennek ellenére, vagy éppen ezért, szerintem a Rózsa csoportnak semmi köze a szabadkőművesekhez, legalábbis Rózsát biztos nem fogom bevenni a szabadkőműves játékok közé, :) láttam ugyanis milyen jelkép lengedezett a magyarországi házán. :(
Tipikusan az az eset, mikor egy belügyminiszter nem találja a felelősöket, nem tud eredményt produkálni, és így a legkönnyebb megoldást választja: egy illegális,titokban működő szervezetre, jelen esetben a bolíviai szabadkőműveseket nevezi meg bűnbakként.
Ez sajnos egy kilencven évvel ezelőtti Közép - európai recept szerint működik náluk. Kilencven évvel lemaradtak a demokrácia terén is, ha egy kormány a mai világban ilyenekkel operál, ráadásul illegalitásban kell működniük a szabadkőműveseknek.
Ennek ellenére, vagy éppen ezért, szerintem a Rózsa csoportnak semmi köze a szabadkőművesekhez, legalábbis Rózsát biztos nem fogom bevenni a szabadkőműves játékok közé, :) láttam ugyanis milyen jelkép lengedezett a magyarországi házán. :(
Kicsiogre-nak sikerült feltenni a pontot.Gratulálok.
E 13. megtalálás után a játékot lezárom, de semmi vész, mert 33 nap után újranyílik, és ismét lehet építeni rá piramist.
Ezen kívül még kétszer.
Gratulálok az első 13 megfejtőnek, neveiket jelszóként rejtem el a piramis 14. kockájaként, azaz csúcsaként tündöklő " Parlamenti piramis" indoor játékban, mely hamarosan játszható lesz.
E 13. megtalálás után a játékot lezárom, de semmi vész, mert 33 nap után újranyílik, és ismét lehet építeni rá piramist.
Ezen kívül még kétszer.
Gratulálok az első 13 megfejtőnek, neveiket jelszóként rejtem el a piramis 14. kockájaként, azaz csúcsaként tündöklő " Parlamenti piramis" indoor játékban, mely hamarosan játszható lesz.
Kedves rejtvényfejtők !
Vajon ki fogja feltenni az " i "-re a pontot, azaz ki lesz a 13. megtaláló, mellyel zárul a játék?
" Figyelem az égbolt zár..."
Vajon ki fogja feltenni az " i "-re a pontot, azaz ki lesz a 13. megtaláló, mellyel zárul a játék?
" Figyelem az égbolt zár..."
Kedves yema !
Örülök, hogy én is segíthettem mindkét pesti játékban.
A tenyeredre privátban utaltam, és ott is fogok válaszolni.
Örülök, hogy én is segíthettem mindkét pesti játékban.
A tenyeredre privátban utaltam, és ott is fogok válaszolni.
Igen, de eddig senkinek nem okozott nehézséget.
Úgy tűnt, hogy a Kossuth tenyerére történő utalás segít .
Úgy tűnt, hogy a Kossuth tenyerére történő utalás segít .
Előzmény: halaszkiraly (#11)
...egyébként, már február 7-én is jelezte a logjában akosgy hogy több szó van a háromszögben.
Előzmény: Urániusz (#9)
szia! Dehogyis jó a szemem, csak a második alkalommal vittem magammal távcsövet is.
Előzmény: Urániusz (#9)
Kedves Halászkirály ! Köszi a hasznos infót !
Remek szemed van, mert én a második szót nem is láttam.
Csak nem ejtőernyős vagy ?
Mindenesetre kiegészítem az észrevételeddel a játékleírást !
Még egyszer kösz!
Remek szemed van, mert én a második szót nem is láttam.
Csak nem ejtőernyős vagy ?
Mindenesetre kiegészítem az észrevételeddel a játékleírást !
Még egyszer kösz!
Figyeljetek oda, a háromszögböl csak az elsö kell az ott látható 2 szóból!
Kedves Tótheszter !
Ehhez is gratula ... és hálás köszönet a szép szavakért !
Ehhez is gratula ... és hálás köszönet a szép szavakért !
Kedves marcstilla !
Örülök, hogy sikerült !
Ha elakadsz, szívesen segítek máskor is !
... mint mindenkinek !
Hajrá Langdon 1. ! Az ajtók számolásánál vigyázz !
Örülök, hogy sikerült !
Ha elakadsz, szívesen segítek máskor is !
... mint mindenkinek !
Hajrá Langdon 1. ! Az ajtók számolásánál vigyázz !
Nem ismerek ilyen direkt, közvetlen összefüggést, a jelszó pusztán csak a helyszínre utal !
Felismertem a jelszó értelmét, de nem tudok róla, hogy annak, amire a számokkal együtt céloz, van-e köze a játék lényegéhez, a szabadkőművességhez. Ha ismersz ilyen összefüggést, megírhatnád mailben.
Előzmény: Urániusz (#3)
Köszi , igazad lehet, így viszont a jelszó értelme csorbulna.
A jövő péntekig üdvözöllek!
A jövő péntekig üdvözöllek!
Előzmény: Pupu (#2)
Szerintem nyugodtan hagyd el a számolgatósdit, a háromszöget nemigen netkesseli senki.
Előzmény: Urániusz (#1)
Kedves Pupu !
Újfent gratulálok !
Mi a véleményed, hol kéne változtatni a játékon?
Újfent gratulálok !
Mi a véleményed, hol kéne változtatni a játékon?