Fórum

A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
2010-03-10 06:44:50
:)
berni

Előzmény: Bacu (#38)
2010-03-10 00:17:58
nem ott.. :))

az egy másik lap..
zakany

Előzmény: Bacu (#38)
2010-03-09 23:58:15
Bacu

Előzmény: berni (#37)
2010-03-09 23:34:16
Lassan Aigner Szilárd úgyis kiöregszik... ;) Amúgy hol kell gazdagréti időjárásjelentésedet nyomon követni?
berni

Előzmény: zakany (#35)
2010-03-09 23:32:35
Szétoffolja a topikot :D
berni

Előzmény: zakany (#34)
2010-03-09 23:13:34
De ha már ..
Én is dolgoztam, rávetítettem a kugli földre az aktuális (országunk feletti) felhőzetet (és real-time) nézhetem:))

/bár az ötlet nem saját az EUMETSAT-tól loptam.. /
zakany

Előzmény: zakany (#34)
2010-03-09 23:02:34
Hogy jön ez most ide? :)))
zakany

Előzmény: magpet (#32)
2010-03-09 22:52:20
Jól tetted :)
Bacu

Előzmény: magpet (#32)
2010-03-09 22:35:07
Én meg inkább csináltam egy új verájgót. Sok volt vele a munka, a gép előtt is sokat babráltam, de végül összeállt. Elnézést az off miatt! :)
Ugye nem baj, ha ebben a vitában most nem veszek részt?
magpet
Házigazda

2010-03-09 21:00:13
Most hagyjátok abba a személyeskedést! Köszönöm.
szg
Házigazda

2010-03-09 20:52:43
Bizony itt is felhígult a társaság!
Emlékeim szerint ez az oldal, a másik oldal agyonszabályzása miatt (is) jött létre. Ezért úgy érzem itt sokkal szabadabban, lehet játszani, helyet kaphatnak olyan játékok is, amik csak pár embert érdekelnek.
Ha nem tetszik a játszótér, mert tele van szarral én másikat, szoktam keresni.
cactus

Előzmény: Pupu (#29)
2010-03-09 20:24:29
Igen, ez az! Ennél pontosabban én sem fogalmazhattam volna meg azt az abszolút igénytelenséget, amely a GPSGamest (is) mérgezi. Azt a felfogást, hogy ha vannak ágybavizelők, akkor én miért ne kakálhatnék az ágyba?
Pupu

Előzmény: cactus (#26)
2010-03-09 20:15:14
Idézet
...egymás vérét folyatni...

...aztán jöhet a vérszállító autó...

:)))
Ata72

2010-03-09 20:00:14
Nem tudom, ugyanarra gondolsz te is, mint én...
Volt egy kérdés Magpettől.
Egy találkozón feldobta egy társunk a kérdést.
Pozítív eredménnyel.
Azóta nem tudok róla én se többet...
apexsek

Előzmény: szg (#9)
2010-03-09 19:17:03
Gyerekek, gyerekek, kár itt egymás vérét folyatni!

Volt két helyesírási hiba, és... Ki lett javítva, igaz korábban legfeljebb egy diszkrét e-mailben tették ezt szóvá.
Szerintem mindegy a kategória, az egyéb-be simán bele kellett volna férnie, főleg, mert a többi hasonló játék is ott van.
Rövid a leírás... Mi a sz@rt irkálj egy tök egyszerű dologról.
Nincs köze a GPS-hez... Nem számoltam hány játék van, de tuti több mint a felének semmi köze a GPS-hez.
Kérjek olyan képet, amin a GPS-is rajta van? Szerintem tök fölösleges, akkor sem kapcsolódik hozzá.

Viszont lehet pár embernek, pár perc örömöt okoz a keresés, akkor is, ha nem kell hozzá segédeszköz. Talán odatalál a helyi kórházhoz, vérellátóhoz navigáció nélkül is.
A lényeg, hogy felemelje a seggét a fotelből és kimozduljon.

A játék marad, ha Magpet ki nem dobja.
Akinek tetszik, tetszik, akinek nem nem!
További jó játékot mindenkinek!

Lehet tovább szidni itt is, és magánban is. Aki ismer, tudja építő kritikát normális hangnemben, elfogadok, a többit magasról lesz@rom.

cactus

2010-03-09 14:14:49
Én is befejezem, de úgy gondolom, hogy ez csupán véleménycsere volt.
Ha valakinek nem tetszik egy játék az mondhassa meg, hogy miért nem. Ha valakinek tetszik egy játék az is mondhassa el a véleményét.
A lényeg, hogy ne a játékos személyét minősítsük!

Ez pedig már kapcslódik az általad felvetett pontozáshoz. Ott sem azt akarjuk elérni, hogy a játék készítőjét pocskondiázzuk, hanem véleményt mondjunk a játékról.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Csuhás (#21)
2010-03-09 14:12:29
Más más értékrendet képviselünk. Magam gyengének éreztem a Noé-s játékokat, már készültem füstölögni itt a fórumon, azután megnéztem milyen sok megtalálás gyűlt össze, és végül csendben maradtam. Sok más játék is ilyen, van aki legyint rá, más pedig örömmel játszik vele. Ledorongolni nem érdemes egyiket sem, inkább a pozitív minta állítás volna a jó. Ezt lehetne ösztönözni valamilyen ügyes módon. Az emberek keresik a versengés lehetőségét, lásd a képzeletbeli piros 1 utáni hajsza. Ha valahogy a játék minőséget tudnánk értékelni, akkor kialakulna egy előrevivő verseny. Pl kinek szerepel a neve többször a legjobb játékok között. stb. Nem tudom mit készít a KB de jó volna részt venni az ötletelésben, akár csak a részletek szintjén is. Lényeg hogy ne felülről kapjuk, hanem a magunkénak érezzük. Szóval mi is készül? :-)
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Mikulás (#14)
2010-03-09 14:07:31
véreshurka:)
zakany

2010-03-09 14:06:30
Részemről befejeztem! :o)
Csigabiga

2010-03-09 14:00:12
Most van kialakulóban egy vita ami nem viszi előre a témát. Légyszi térjünk vissza az eredeti kérdésre. ( Ha már elkezdtél írni... akkor a vissza gombra katt! :-)
Csuhás
Moderátor

2010-03-09 13:52:42
Idézet
Ezt ráadásul nem egy személynek, hanem az összes hozzászólónak címezted.

Pontosabban annak a jelenségnek címeztem, hogy mostanában nem múlik el úgy egy hét, hogy ne alakulna ki 2-3 rossz hangulatú hozzászólás-áradat. Ráadásul jelentéktelen témában ugranak egymásnak az emberek.

Idézet
Ezt azért tettem szóvá, mert oda jutottunk, hogy vannak, akik nem merik elmondani a véleményüket (lásd alább!). Feltételezem, hogy nem attól tartanak, hogy mások ellenérvek sorát hozzák fel, hanem attól, hogy egy jól behatárolható körbe tartozó néhány játékos elkezdi minősíteni a hozzászólót, mit sem törődve a hozzászólás tartalmával.

Én meg azért teszem ezt szóvá, mert zavar ez az ellenséges hangulat. És tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, csak mások ezt még nem publikálták nyilvánosan, vagy ami rosszabb, abbahagyták a fórumok olvasását emiatt.

Idézet
A fentiek miatt kérem, hogy ne minősítsük a személyt, hanem logikus érvekkel cáfoljuk, vagy támogassuk a hozzászólás tartalmi részét. Így többen el merik mondani véleményüket, amiből más nézőpontot is megismerhetünk.

Továbbra is fenntartom, hogy nem személyt minősítettem, hanem jelenséget.
Néhányan kritizálták a játékot, a megszüntetését, törlését igényelve - erre én azt mondtam, hogy elfér a többi között, hátha valakinek örömet okoz a teljesítése.
Ez egy másik nézőpont - ami mellesleg az enyém. :o)
Csigabiga

Előzmény: ID-24 (#19)
2010-03-09 13:24:49
Ott van az idézet a hozzászólásod utolsó bekezdéséből, amiben megállapítod, hogy "kezd mindenkinek elborulni az agya".

Ezt ráadásul nem egy személynek, hanem az összes hozzászólónak címezted.

Ezt azért tettem szóvá, mert oda jutottunk, hogy vannak, akik nem merik elmondani a véleményüket (lásd alább!). Feltételezem, hogy nem attól tartanak, hogy mások ellenérvek sorát hozzák fel, hanem attól, hogy egy jól behatárolható körbe tartozó néhány játékos elkezdi minősíteni a hozzászólót, mit sem törődve a hozzászólás tartalmával.

Tudok keresni idézetet, ahol mindennek elmondtak ezek az emberek, csak éppen arra nem reagáltak érdemben, amit írtam. Engem ez nem zavar, mert figyelembe veszem a megszólaló személyet, de mások lehet, hogy sértőnek érzik, ha ilyen módon és hangnemben "vitáznak" velük.

A fentiek miatt kérem, hogy ne minősítsük a személyt, hanem logikus érvekkel cáfoljuk, vagy támogassuk a hozzászólás tartalmi részét. Így többen el merik mondani véleményüket, amiből más nézőpontot is megismerhetünk.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Csigabiga (#18)
2010-03-09 12:29:29
Idézet
Tudnál úgy nyilatkozni, hogy nem a személlyel foglalkozol, hanem, ahogy mások is teszik, csak a játékról mondod el a véleményed?

Felidéznéd, hogy hol foglalkoztam akár egyetlen személlyel is a hozzászólásomban?
Az utolsó bekezdésem kivételével az egész hozzászólásom a játékól alkotott véleményemet tükrözi...
Csigabiga

Előzmény: ID-24 (#17)
2010-03-09 12:15:39
Azt mondod, hogy ne "egymást b@szogassuk"?
Jó ötlet! Előtted és utánad mindenki a játékról mondta el a véleményét. Te azonban megállapítottad, hogy "kezd mindenkinek elborulni az agya".
Akkor most ki b@szogat kiket?
Tudnál úgy nyilatkozni, hogy nem a személlyel foglalkozol, hanem, ahogy mások is teszik, csak a játékról mondod el a véleményed?
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Csigabiga (#12)
2010-03-09 11:03:36
Amúgy ezzel én is így voltam. Amikor megjelent a játék, akkor már nem mertem megmukkanni, mert leszedik a fejemet :)
De most, hogy Pupu (mumus) megszólalt... :DD
Bacu

2010-03-09 10:45:51
attól félek, hogy meghurcolnak a "liberálisok" :)
Meghurcolásról szerintem szó sincs. De ha selyemzsinórt hoz a postás, vagy levágott lófejet találsz az ágyadban, ne nagyon csodálkozz! :-)))))
Fairy

2010-03-09 10:25:03
Tulajdonképpen én is egyet értek, de ezt a véleményemet eddig nem mertem itt leírni, mert attól félek, hogy meghurcolnak a "liberálisok" :) Van egy excelem az "Egyéb" kategóriájú játékokról és mindegyik játék mellé írtam egy koordinátát vagy valamilyen kommentárt, hogy kb. mikor vagy hol teljesíthető. Elárulom, hogy van jónéhány játék, melyeknél a kommentár mezőben ennyi szerepel: f@szság. Ezek a rendőrautó, tűzoltóautós, nagycsaládosok előnyben, stb. játékok. Ez nem jelenti azt persze, hogy nekem van igazam. Lehet, hogy ezek a "játékok" elférnek ezen a honlapon, mindenesetre én valószínűleg nem fogok velük foglalkozni. Talán megfontolandó lenne áttenni őket a "Csak semmi GPS" kategóriában, még akkor is, ha elvileg "outdoor".
Más. Talán nem én találom fel a spanyol viaszt azzal a kéréssel, hogy jó lenne megoldani, hogy az új megtalálások listában külön jelenjenek meg az outdoor-ok, ergo két lista lenne (indoor és outdoor). Kéresem oka: nem vagyok kiváncsi az indoor megtalálásokra, de szivesen megnézném, hogy az utóbbi időben, ki merre járt és milyen outdoor játékot logolt. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Gondolom nem nagy a fejlesztési igénye ennek.

Mikulás

Előzmény: Bacu (#11)
2010-03-09 10:24:05
Szerintem nem véletlen, hogy magam is gyakran agyaltam ezen mostanában :-))
Valami olyasmi járt a fejemben, hogy a logoláskor lehetne egy osztályzatot adni - indoornál pl. feladat nehézsége, érdekessége, outdoornál látnivaló érdekessége, rejtés színvonala, jelszó netkesselhetősége ;-). Ha ezek benne lennének az adatbázisban, akkor már csak a fantázia szab határt a felhasználásnak :-9
Fairy

Előzmény: Csuhás (#7)
2010-03-09 10:17:46
A helyesírás, meg a kategória kérdésében igazat adok Pupunak.
De ha elfér az oldalon százezer "Csillagok háborúja" játék, akkor ennek vajon miért is nincs itt helye?
(Vagy szüntessük meg az összes olyan játékot, ami valakinek nem tetszik? - Azt hiszem, nem sok élő játék maradna...)

Ha én egy olyan játékkal találkozok, ami nekem nem tetszik, vagy nem érdekel, akkor nem keresem/fejtem meg...
De attól még az a játék okozhat örömet másoknak!

És azt hiszem, ez lenne a lényeg - nem pedig az, hogy egymást ***!
(Tényleg ki kéne már mozdulniuk az embereknek a természetbe, mert kezd mindenkinek elborulni az agya...)
Csigabiga

2010-03-09 10:03:44
Ez az értékelősdi jópofa lenne.

Amúgy nekem nem konkrétan ezzel a játékkal van problémám, hanem az összes ehhez hasonló pózolósat nem értem.
Lehet velem van a baj, de ezekben nem látok poént.
Bacu

2010-03-09 09:50:34
Én nagyon egyetértek Pupuval, és szerintem jó Csuhás ötlete is, de mielőtt bármit is mondanék ezügyben megvárnám mire jutottak alapító atyáink a tesztek kiértékelésével, és milyen változásokat határoztak el... Gondolom hamarosan közzéteszik :)
BaliaGy

2010-03-09 09:44:04
Idézet
Nos, mi a véleményetek?

MTI:
"Igaz, hogy a felhasználók még nem láthatják, de már készül valami ilyesmi a boszorkánykonyhában :) " - szivárogtatta ki a GPSGKB ülésről elhagzottakat, az egyik neve elhallgatását kérő résztvevő.
szg
Házigazda

2010-03-09 09:42:14
Minden olyan kezdeményezést támogatok, ami a jót, értékeset kiemeli a tömegből. (Az egy másik kérdés, hogy ez mekkora feladat szg számára)
ID-24
Játékvezető

2010-03-09 09:30:38
Egyet értek veled. Viszont megoldást találni, visszafordítani a tendenciát nem lesz egyszerű feladat.

Lehetne moderáció, de az veszélyes terület, odát már lejáratták az intézményt. Esetleg ez javítható volna gyakrabban cserélt, objektíven, kiválasztott, megszavazott modikkal. De a tiltás, szabályozás a szükséges minimumon túl, szerintem nem egyeztethető össze az oldal szellemiségével.

Magam is elővezetnék egy ötletet, odát is írtam má,r de ott nem változik semmi ( pláne ha én javaslom :-) Szóval, ha szelektálni akarunk, akkor az legyen pozitív diszkrimináció. Jelöljük meg az igazán jó játékokat kategóriánként. Legyen egy főoldalon levő lista a legjobb 10%-ról. A keresési javaslatoknál is ezek jelenjenek meg. A kiválasztás pedig lehetne úgy, hogy a játékosok a megtalálásaik, rejtéseik arányában kapjanak jutalompontokat, amiket odaítélhetnek a nekik tetsző játékoknak. Ezek adható, elvehető pontok volnának. A játékok az így kialakuló pontszámok alapján volnának minősítve. ( Esetleg csak az első néhány megtalálás után, akár a megtalálások számát is figyelembe véve, hogy egy remek de távoli láda ne kerüljön hátrányba a közepes de Budapesti játékkal szemben ) A részleteket még nem gondoltam át, de ki lehet őket találni. ( Pl saját játékra ne lehessen pontot adni, bónusz pontot lehessen rendezvényeken nyerni, de a legjobb játékok gazdái is kaphatnának. ) Nos, mi a véleményetek?
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Pupu (#3)
2010-03-09 09:24:41
Magpet egykori autójának lefotózását én találtam ki. Akkor jó ötletnek tűnt, hogy egy GG eseményen legyen egy mozgó játék is, de amikor eladta az autót, megszűntettem a játékot, így a busz már nem "játszik".
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Bacu (#4)
2010-03-09 09:16:49
Pontosan akkora, mint egy csomó egyéb (outdoor) játéknál. Barátunk pontosan meg tudja neked (is) mondani, hol lehet jó eséllyel találni sürgősségi vérszállító autót.

Én mondjuk naponta kétszer elmegyek mellettük. Más kérdés,hogy nem fogom belogolni - mint ahogy a rendőrmotorost, rendőrautót, tűzoltóautót, és egyéb hasonló dolgot sem (magpet autójánál akció volt, az más :) ).

De hogy miért pont ezen akadnék ki, azt nem tudom :)
Gabe

Előzmény: Bacu (#4)
2010-03-09 08:28:45
Mert semmi értelme!
Gondolkodj a többi ember fejével! Mekkora az esélye annak, hogy vérszállító autóval fényképezkedhetne.
És a többi ugyanilyen hasonló játéknak sincs értelme! Ennyi erővel mindent feltehetnénk amivel pózolni lehet. (kerékpár, macska, szentjánosbogár, hetes busz...)
Még a games busz, vagy a gg matricás autók lefotózásában van poén, mert azok mi vagyunk... de a többiben nincs.
Bacu

Előzmény: cactus (#2)
2010-03-09 06:32:32
Noha elhatároztam, hogy visszafogom a fórumozást, kihúztál belőlem egy választ. Miért is furcsa? Mert valami elképesztő mértékben valósítja meg, sőt múlja alul a Gamesen eluralkodott nívótlanságot. Adva van a "GPSGames - Játék műhóddal" oldalon egy játék, amelynek az égvilágon semmi köze, összefüggése GPS-szel, helymeghatározással, tájékozódással. Számomra még az is kérdés, hogy egyáltalán mi benne a "játék". De ha már annak tekintjük, a "Csak semmi GPS" kategóriában lenne a helye. Még a Mikulás által emlegetett "erre jártam, ládát sz@rtam" szintnek sem felel meg, hiszen láda sincs.

A kurta, kétmondatos leírásban két helyesírási hiba van. Lehet, hogy nagy az egód, de az "én" személyes névmást akkor is kis kezdőbetűvel kell írni. A "rajtalegyél" pedig két szó, imígyen: rajta legyél. Még szebb lenne persze a rajta légy alak. Szerintem elvárható (lenne), hogy ha valaki játékot létesít, akkor a leírását nézesse át valakivel, aki kijárta a nyolc osztályt, és legalább négyese volt magyarból.

Az általános nívótlanság további megnyilvánulása, hogy mindeddig senki sem tette szóvá ezt rajtam kívül. Lassan nem is tudom, mit keresek én itt. Ez már lassan óvodás játszótérré süllyed.

Kérem a játék áthelyezését a Csak semmi GPS kategóriába, és a leírás helyesírási hibáinak javítását, illetve ha ezek nem történnek meg, a játék törlését.
Pupu

Előzmény: cactus (#2)
2010-03-09 04:53:42
Miért is?
cactus

Előzmény: zakany (#1)
2010-03-09 01:11:55
Fura egy játék..
zakany

Új megtalálások

Bejelentkezés