A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
én is voltam múlt hétvégén, és nem találtuk öcsémmel. sajnos a rejtő e-mail címe sem működik... Elküldené valaki a jelszót e-mail-ben?
A ceruza-vastagság nagyjából stimmel!
Ha Te nem találtad meg, akkor az valószínűleg már nincs ott...
Előzmény: Csuhás (#35)
A ceruza-vastagság nagyjából stimmel!
Előzmény: Csuhás (#35)
Tettem egy próbát, nem találtam igaz kb ceruza vastagságú gumira számítottam. Ha egy bringa szelepgumit kellett volna keresnem a tél során összegyűlt hulladék között: nos akkor ez nem az én játékom. De semmi baj van még játék bőven, bár ezentúl is igyekezni fogok, hogy elkerüljem a rejtő játékait.
Moderátor
Előzmény: Csigabiga (#34)
Ha jól emlékszem, volt ott egy kisebb, kerek kő, amiben két luk volt.
Abban kellene lenni egy kicsi csövecskének. Ne valami slagra gondolj, inkább olyan vastagabb szívószál méretű.
Abban kellene lenni egy kicsi csövecskének. Ne valami slagra gondolj, inkább olyan vastagabb szívószál méretű.
Előzmény: Csuhás (#33)
Bizonytalan vagyok hogy melyik kő bagolyfej alakú? De a lényeg hogy 1m-en belül nincs gumicsődarabka sehova se dugva.
Moderátor
A lényeg "közimert"?
Valami kecskés rajzfilmet nem találtál esetleg? pl.: kecskemama, meg a kisgidók, hátha ráhibázol. :)
Valami kecskés rajzfilmet nem találtál esetleg? pl.: kecskemama, meg a kisgidók, hátha ráhibázol. :)
Előzmény: BaliaGy (#29)
A lényeg "közimert"?
Előzmény: BaliaGy (#29)
:)))
...és a 13-as sem, mert az meg a szerencsétlenségé, ez a játék meg sokaknak szerencsét hozott. Akiknek meg a 13-as a szerencseszámuk, azoknak ezúttal nincs szerencséjük..:)
Sőt a 666 sem lehet, a kereszt közelsége miatt.:)
...és a 13-as sem, mert az meg a szerencsétlenségé, ez a játék meg sokaknak szerencsét hozott. Akiknek meg a 13-as a szerencseszámuk, azoknak ezúttal nincs szerencséjük..:)
Sőt a 666 sem lehet, a kereszt közelsége miatt.:)
Előzmény: Csigabiga (#24)
Nem lehet a szám a Válasz az Az Élet, A Világmindenség Meg Minden nagy kérdésére - mert az mint köztudott: 42! :o)
[link]
[link]
Előzmény: Urániusz (#23)
Kedves eddigi, és jövőbeli megtalálók!
Szerencsére még egyikőtök sem kérdezte meg, hogy vajon a vasoszlopra festett megfejtendő szám vajon mit takar. Eddig reménykedtem, hogy nem vagytok rá kíváncsi , mert töredelmesen be kell vallanom, nem tudtam volna rá értelmes feleletet adni, és sajnos most sincs lövésem róla. Persze még a rejtéskor igyekeztem körüljárni a problémát, megfejteni a számot, és el is indultam a szám alá festett nyíl irányába, sőt néhány fa törzsén ugyanezt meg is találtam, de aztán feladtam.
Szóval, nem tudom hová vezet a nyíl, és mit jelent a rejtélyes szám.
Ha van ötletetek, vagy bizonyítékotok, azt megoszthatnátok itt. Köszi!
Szerencsére még egyikőtök sem kérdezte meg, hogy vajon a vasoszlopra festett megfejtendő szám vajon mit takar. Eddig reménykedtem, hogy nem vagytok rá kíváncsi , mert töredelmesen be kell vallanom, nem tudtam volna rá értelmes feleletet adni, és sajnos most sincs lövésem róla. Persze még a rejtéskor igyekeztem körüljárni a problémát, megfejteni a számot, és el is indultam a szám alá festett nyíl irányába, sőt néhány fa törzsén ugyanezt meg is találtam, de aztán feladtam.
Szóval, nem tudom hová vezet a nyíl, és mit jelent a rejtélyes szám.
Ha van ötletetek, vagy bizonyítékotok, azt megoszthatnátok itt. Köszi!
Kedves akosgy!
Örülök, hogy tetszett, én azonban elég kritikus vagyok önmagamhoz is: ez a játék nehézségét, ötletességét tekintve egy gyenge 4-es.......a 10-es skálán.
Természetesen elfogadom, és örülök, ha másoknak inkább az ilyen "mikrocsöves", egyértelmű jelszós, panorámás játékok jönnek be.
Egyébként van egy ehhez hasonló játék a Normafán is, szerintem az sikerültebb.
Kíváncsi vagyok a véleményedre...
Örülök, hogy tetszett, én azonban elég kritikus vagyok önmagamhoz is: ez a játék nehézségét, ötletességét tekintve egy gyenge 4-es.......a 10-es skálán.
Természetesen elfogadom, és örülök, ha másoknak inkább az ilyen "mikrocsöves", egyértelmű jelszós, panorámás játékok jönnek be.
Egyébként van egy ehhez hasonló játék a Normafán is, szerintem az sikerültebb.
Kíváncsi vagyok a véleményedre...
Én rejtéskor a Glück Frigyes útról, az Oroszlán-sziklától másztam toronyiránt. Ha nálam is lett volna a kecském, akkor sem hagyom lent, főleg az oroszlánnál...
...visszafelé Mátyás király egykori vadászerdeje felé vettem az irányt...mit mondjak, varázslatos volt, ahogy a nagy-, akarom mondani mesekönyvekben van megírva: kora őszi napsütés játszik a világos erdő ágai között, halk madárcsicsej, kalapos gombák, mohalepte fatörzsek, vaddisznótúrások, és sehol egy lélek...nem csodálkoztam volna, ha egy páncélos lovassal találkozom. Tiszta idő, és tiszta időutazás volt.
...visszafelé Mátyás király egykori vadászerdeje felé vettem az irányt...mit mondjak, varázslatos volt, ahogy a nagy-, akarom mondani mesekönyvekben van megírva: kora őszi napsütés játszik a világos erdő ágai között, halk madárcsicsej, kalapos gombák, mohalepte fatörzsek, vaddisznótúrások, és sehol egy lélek...nem csodálkoztam volna, ha egy páncélos lovassal találkozom. Tiszta idő, és tiszta időutazás volt.
Előzmény: halaszkiraly (#20)
A Szepvolgyi uti parkolo felol, es a kofejtot jobbrol kerulve meg a pereme menten. Eleg eros volt a szel, igy a szakadekot csak biztonsagos tavolsagig kozelitettem meg, hogy megnezzem kik beszelgetnek a falon...
Előzmény: Urániusz (#19)
G.D.-re gondolsz? Nagyra becsülöm a fordításait...ennyi...:)
De látom, már a 23-as bokorban sem láttál szk-t. :)
Te merről közelítetted meg a hegyet?
De látom, már a 23-as bokorban sem láttál szk-t. :)
Te merről közelítetted meg a hegyet?
Előzmény: halaszkiraly (#18)
Azért a 21-22-es játék jelszavában "nyomokban" még volt némi utalás. Szerintem... De így tényleg jobb, csak így tovább, és köszi!!!
Előzmény: Urániusz (#17)
Szia! Örülök!
Egyébként ez már az ötödik kincskeresés, aminek nincs szk.sugallma.
Akadhatnak azonban olyanok, akik szeretnék, hogy legyen, és hogy ezáltal betiltathassák, és esetleg még képesek arra is, hogy bűnkecskebak-keresésként e helyre menjenek.
De e Mekk Elekek fennt nem Keletnek mekegnek!
Egyébként ez már az ötödik kincskeresés, aminek nincs szk.sugallma.
Akadhatnak azonban olyanok, akik szeretnék, hogy legyen, és hogy ezáltal betiltathassák, és esetleg még képesek arra is, hogy bűnkecskebak-keresésként e helyre menjenek.
De e Mekk Elekek fennt nem Keletnek mekegnek!
Előzmény: halaszkiraly (#16)
Útba esett hazafele, és a leírás alapján szimpatikus volt, hogy semmi Szk-sugalma nem volt. Köszi a rejtést
Előzmény: Urániusz (#13)
Egyetértünk .)
...aki meg nem hiszi, most járjon utána, míg kecskemama a boltban van. :)
...aki meg nem hiszi, most járjon utána, míg kecskemama a boltban van. :)
Előzmény: Csigabiga (#14)
Nincs mit!
Ez a játék végre maradéktalanul tetszett! :o)
Szép hely, ötletes rejtés, semmi ideológia, és a jelszó sincs agyonbonyolítva...
Ez a játék végre maradéktalanul tetszett! :o)
Szép hely, ötletes rejtés, semmi ideológia, és a jelszó sincs agyonbonyolítva...
Előzmény: Urániusz (#13)
Köszi a pontosított koordinátákat, máris módosítom a leírásban.
Gratulálok Neked is, meg halászkirálynak is, eszméletlen gyorsak voltatok!
Gratulálok Neked is, meg halászkirálynak is, eszméletlen gyorsak voltatok!
Előzmény: Csigabiga (#3)
Na, oda en is haromszor mentem vissza... A sziklafal akkorat vert a muholdjelen, hogy teljesen megbolondult a muszer, amikor kozel mentem...
Előzmény: BaliaGy (#10)
Zoli is említette. :o)
Éppen Bubukával konzultáltam, amikor egy nagyobb tenyérnyi kőlap egy repedésben gyanús lett, és ott volt alatta! :o)
Szegény Gekko teljesen bepókhálósodott!
Viszont tényleg féltem ott bóklászni, mert erősen tartottam attól, hogy a maradék sziklafal rám omlik. Bár nem vagyok geomókus, de nem túl bizalomgerjesztőek azok a repedések! :o(
Ja, és az utcai ruha említése a leírásban erős költői túlzás! :o))) Ugyan én abban voltam, de azért ezt nem javasolnám mindenkinek! :o)
Éppen Bubukával konzultáltam, amikor egy nagyobb tenyérnyi kőlap egy repedésben gyanús lett, és ott volt alatta! :o)
Szegény Gekko teljesen bepókhálósodott!
Viszont tényleg féltem ott bóklászni, mert erősen tartottam attól, hogy a maradék sziklafal rám omlik. Bár nem vagyok geomókus, de nem túl bizalomgerjesztőek azok a repedések! :o(
Ja, és az utcai ruha említése a leírásban erős költői túlzás! :o))) Ugyan én abban voltam, de azért ezt nem javasolnám mindenkinek! :o)
Előzmény: BaliaGy (#10)
Mi (Tótzoliékkal) kerestük nagyon 20-án és nem találtuk meg :( De legalább megvan a "csésze", nem veszett el.
Előzmény: Csigabiga (#8)
Ha jól nézem a térképet akkor ez az a kőbánya, ahol a barlangászok is előszeretettel gyakorolják a kötéltechnikát. Kellemes visszahajló fal, benne néhány nittfüllel, és felül kötél rögzítésére alkalmas fákkal. Magam is itt tanultam..
Moderátor
Előzmény: Csigabiga (#7)
Sajnos a Sziklakert-et kihagytam, csak utólag láttam, hogy ott van a közelben. :o(
Viszont szintén Pupu Gekko-ját megtaláltam! :o)
Viszont szintén Pupu Gekko-ját megtaláltam! :o)
Előzmény: halaszkiraly (#6)
Több kevesebb sikerrel... Amikor mentem Pupu sziklakert rejtéséhez, éppen égett ott néhány mécses valami fiatal katona emlékére... :(
Előzmény: Csigabiga (#5)
A GCKL1 [link] fölött van, ott szoktak sziklát mászni. A hegy Szépvölgyi út felőli oldalán is van egy katlan, lehet, hogy ott is szoktak gyakorolni.
Ez nem a Francia-bánya nevű sziklamászásra kijelölt helyen van? (Térkép alapján nagyon úgy tűnik...)
Amíg a jelszóhordozó kivarázsolásán dolgoztam, addig átlagoltam egyet a vasoszlop tetején.
Az eredmény:
N 47°32.582'
E 18°59.464'
Magasság: 387m
Esetleg ki lehet cserélni az oldalon
Az eredmény:
N 47°32.582'
E 18°59.464'
Magasság: 387m
Esetleg ki lehet cserélni az oldalon