A játék saját fóruma. A játék adatlapja itt.
2012-02-09 22:39:03
Megbántásról szó sincs. Legfeljebb csak mi vagyunk érzékenyebbek erre a témára.
Fürkészek

Előzmény: Pupu (#7)
2012-01-04 20:33:27
Elnézést kérek tévedésemért. Nem sajnálom, hanem örülök, hogy nem én vagyok az, aki talán megbántott. Azért képzeltem, hogy rám gondoltatok, mert az Imaházak játéknál én írtam a megtalálásom logjához, hogy "Mivel érzek a játékleírásban némi térítői buzgalmat :-)" Jó nem így van, és az is, hogy milyen sok dologban értünk egyet. A játékleírás javítását pedig köszönöm! Én is sok játékot éls megtalálást kívánok Nektek, talán egyszer össze is futunk valahol, és azután már nem leszünk ismeretlenek egymásnak.
Pupu

Előzmény: Fürkészek (#4)
2012-01-04 13:18:27
Természetesen a szentek imádata is bálványimádás. Pontosan meghatároztad mit jelent, ez alól nincsenek kivételek. Akkor se ha az katolikus találmány. Mert mint látjuk nem Istené az biztos.
Fürkészek

Előzmény: Pupu (#3)
2012-01-04 13:15:50
Ahogy Pupu is írta. Mindezt kiegészítenénk azzal hogy tisztelni szó is van benne. Ezt is definiáld és meg lesz ki a bálványimádó és ki nem.
Fürkészek

Előzmény: Csigabiga (#2)
2012-01-04 13:13:34
Sajnálatodra, nem Te vagy a "vádló"! Az elveiddel egyetértünk, csak nem jó mikor felhánytorgatják az embernek. Ráadásul ismeretlenül és ártatlanul.
A kérésednek eleget tettünk. Azt nem tudtuk, hogy ez egy filmből való poén, de mivel az objektum szó számunkra mást takar mint a játék emlékműve, ezért szándékosan másoktól átvéve, torzítottuk el a szót.
Köszönjük szépen az eddigi találataidat is és még sok ilyet kívánunk!
Fürkészek

Előzmény: Pupu (#1)
2012-01-04 04:30:27
Egyszerű a válasz: ha műalkotásokat szeretsz, az nem bálványimádás. Sőt, ha szép műalkotásokat szeretsz, az a jó ízlésedet bizonyítja. Bálványimádás az, ha tárgyaknak, akár műalkotásoknak, természetfeletti hatalmat tulajdonítasz, ezért vallásos tiszteletben részesíted őket.

Bonyolultabb kérdés, hogy bálványimádásnak minősül-e például szentek tiszteletének olyan megnyilvánulása, hogy valaki egy szenthez imádkozik gyógyulásért, abban a hitben, hogy az illető szent hallja és érti a világ bármely tájáról hozzá intézett fohászt, eldönti, hogy közbenjárjon-e a Mindenhatónál, és ha igen, akkor közbenjár (tehát olyan képességeket tulajdonít a szentnek, mint az antik görögök az isteneiknek). De ez már vallási téma, amely nem való egy közösségi fórumra, ezért, ha érdekel, szívesen cserélek eszmét Veled vagy bárkivel privátban.
Pupu

Előzmény: Csigabiga (#2)
2012-01-03 20:41:19
Ezek szerint én bálványimádó lennék, ha szeretem ezeket, és a hozzájuk hasonlókat?
Csigabiga

2012-01-03 20:27:42
Én lehetek az, aki anno hittérítéssel "vádolt". Persze nem vád volt ez, csak a hittérítés szándékának sejtése egy játéklétesítés mögött. Már csak azért sem lehetnék vádló, mert magam is hittérítő volnék: a hitetlenségé... :-) Szóval szépen megvagyunk itt egymás mellett a diametrálisan ellenkező hitvilágunkkal, nincs ezzel semmi baj. Hiszen egy játékfelületen botlottunk egymásba, és egy nagy játék az egész élet: ugyanazon a pályán egyesek fociznak, mások kriketteznek, fődolog, hogy ávéhást vagy inkvizítort ne játsszon senki :-)

Majd egyszer biztos elmegyek ide is. Csak egy dolog nem tetszik a leírásban. Az, hogy valaha egy filmben egy bunkó alak ojjektumnak mondta az objetumot, akkor poén volt. Az, hogy azóta sokan, szinte kötelező jelleggel ugyanígy mondják, írják, már nem poén. Inkább bunkóság. Kérem szépen kijavítani!
Pupu

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN eTrex 30
64 900 Ft.