Hír: 5. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
5. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál - Sarud
5. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2011-06-16 | Események | 265 hozzászólás
Kis kihagyás után itt az ötödik! 2011. augusztus 12-13-14-én ezúttal a járt utat részesítjük előnyben: a fesztivál helyszíne Sarud, a Tisza-tó partján. A pénteki gyülekező és before party után szombaton gyalogos, kerékpáros és vizi versenyszámok következnek, vasárnap pedig vendéglátóink jóvoltából kenu-túra és egyéb programok várnak minden érdeklődőt.






Az esemény fő támogatói:

Garmin   Geochallenge GPS

 Garmin

 Geochallenge GPS


   

Magyar Turizmus ZRT

Eurostrand Camping


 AkkuTrade-Varta

 The North Face

CarCam.hu - Smarty autós kamerák  Verlag Dashofer

AkkuTrade
elemek.hu

 The North Face

CarCam.hu

dashofer.hu


Facoin   HexaFoto

facoin.hu

 hexafoto.hu

 

 Poloteria   ReflexShop

 poloteria.hu

reflexshop.hu


www.Geocaching.Lap.hu - minden, ami geocaching

 

 


 

 


Jelentkezési űrlap az oldal alján!


A bázis Sarudon az Eurocamping (
N47° 34.806' E020° 36.707').

Megközelítés: Sarud a Tisza-tó nyugati partján található, itt az Eurostrand Camping egy elég jelentős objektum, nem lehet nem megtalálni. Az utolsó métereken (a töltésnél) van ugyan egy bahajtani tilos tábla, de a kemping vendégei behajthatnak - természetesen csak addig, amíg a parkolás értelmesen megvalóstíható. Ha teltház van, akkor kérjük, hogy gyalogolj pár métert!


A kempingben a GPSGames Műhód Fesztiválra hivatkozva igénybe veheted a kedvezményes szállás- és étkezési csomagokat! Ezekkel kapcsolatban érdeklődj közvetlenül az Eurostrand Kemping elérhetőségein!


Programok:


Augusztus 12. péntek: fakultatív, ám erősen ajánlott alapozó találkozó a kempingben. Érkezés tetszés szerinti időpontban. Fürdőzés, csónakázás, ehető és iható dolgok fogyasztása, móka, kacagás. No meg persze felkészülés a szombati versenyre!


Augusztus 13. szombat: a versenyek napja. Gyalogos, kerékpáros és az elmaradhatatlan vizi versenyszámokban indulhatsz, akár többen is ezek közül (részletek alább!) Közben a kemping területén kincskeresés kicsiknek külön ajándékokkal, Garmin és Varta termékek bemutatója, Reflex Shop játékok (PowerBall verseny, Waboba-vízen pattogó labda, sárkányok, stb.) kipróbálása, a strand ingyenes használata, és folyamatosan alakuló egyéb programok. Este az eredményhirdetés után rövid meglepetés-játék!


Augusztus 14. vasárnap: érdemes itt töltened az éjszakát, mert vasárnap kedvezményes áron vehetsz részt vezetett kenu-túrákon a Tisza-tavon. 3 órás (500.-Ft/fő) és 6 órás (1000.-Ft/fő) evezés során ismerheted meg a tó lenyűgöző élővilágát, a nádasokban rejlő ösvényeket. Ha pedig mégis a szárazföldön maradnál, a Sarudi Traktorfesztiválon nézelődhetsz, vagy teheted próbára ügyességedet.





A szombati verseny


Kategóriák: 


Gyalogos: hagyományos navigációs verseny. A rajtnál a GPS-ekre feltöltött 16db. pont közül szabadon választott 12db-ot kell megtalálni és a megtalálást a versenylapon lyukasztóval igazolni. Táv: kb. 8-12km.
A gyalogos kategórián belül lehetőség lesz a családi kategóriában indulni, itt csak 8db. pont megtalálsa szükséges a teljesítéshez. A pálya kisgyermekkel is teljesíthető. Táv: kb. 5-8km.
Ellenőrzés: kizárólag a versenylap alapján, tracklogot nem töltünk le.


Kerékpáros: a gyalogoshoz hasonló, ám nagyobb területet felölelő versenyszám. A találatok igazolása pontérintéssel történik, a tracklog alapján: a megadott pontot 10m-re meg kell közelíteni. A rajtnál 16db. pontot töltünk fel, ezek közül 12db. szabadon választott pont sikeres érintése szükséges a teljesítéshez. A kerékpáros kategóriában csak egyéni indulás lehetséges. Korlátozott számban (kis mennyiségben ingyenesen, ezt követően 1000.-Ft/db. áron) a helyszínen is rendelkezésre állnak kerékpárok. Kérjük, ilyen igényedet a nevezési űrlapon jelezd!
Ellenőrzés: beérkezéskor a tracklog letöltésével. Javasolt a viszonylag sűrű (5m, vagy 3 másodperc) track-rögzítés beállítása. Hiányos track esetén a teljesítés nem érvényes! Táv: kb. 18-22km.


Hajós:
-Túra: családok, baráti társaságok részére ajánlott kategória. A pontok kisebb területen találhatók, az ellenőrzés lyukasztóval történik. A rajtnál feltöltött 10db. pontból mindegyiket érinteni kell. Tracklogot nem töltünk le. Táv: kb. 4-5km.
-Verseny: egyéni versenyzőknek, vagy komolyabb fizikai teljesítményre vágyóknak ajánljuk, nagyobb területen több érintendő ponttal. A rajtnál 12db. pontot töltünk fel a GPS-re, a sikeres teljesítéshez az összes pontot érininteni kell! Az igazolás a GPS-be feltöltött pont köré "rajzolt" track-hurokkal történik. Egy track-hurok egy pontot tartalmazhat, vagy ha úgy tetszik, minden ponthoz "saját" hurok kell hogy tartozzon. (A teljes terület nagyvonalú körbehajózása egy darab gigantikus hurokkal nem megfelelő!) Ellenőrzés: tracklog letöltésével. Javasolt a viszonylag sűrű (5m, vagy 3 másodperc) track-rögzítés beállítása. Hiányos track esetén a teljesítés nem érvényes! Táv: kb. 8-10km.

 

 



 

Verseny-információk:


-Nevezés, regisztráció és rajt: 8:00-14:00 óráig.
Nevezéskor a GPS-es versenyek történetében először: jótékonysági tracklog-vásár! Ismeretlen a terep? A térképeden nincs rajta minden ösvény? Jó volna látni, merre jártak a szervezők? Most lehetőséged van a rajtnál "megvásárolni" a terepszemle során készült tracklogot. Ára: minimum 500Ft-os adomány a Noé Állatotthon részére a rajtnál elhelyezett perselybe. Ha nem vagy híve az egyenlőtlen harcnak, hívd meg versenytársaidat is egy jó tracklogra! :)
Amit erről a track-ről tudni kell: a terepszemle során készült kerékpárral/kajakkal. Vágatlan, nem módosítottuk. Minden tervezett vagy felmerült pontot érint, nem biztos hogy minden szakaszát be kell járnod, és az sem biztos, hogy nincs ennél rövidebb/kényelmesebb út.


-Befutó: 17:30-ig. A késve beérkezők eredményét nem vesszük figyelembe, illetve a sorsoláson sem vesznek részt.


-Eredményhirdetés és díjak átadása: 18:00 órától. Az eredményhirdetés után meglepetés játék!


-Nevezési díj: 2000.-Ft/GPS. Egy nevezéssel - a rajt- és befutó időket figyelembe véve - több versenyszámban is indulhatsz. A nevezési díj a helyszínen, nevezéskor fizetendő.


-Egy nevezéshez tetszés szerinti létszámú csapat tartozhat. A pontokat 1db. GPS készülékre töltjük fel, a track-ellenőrzést igénylő versenyszámnál ezen a készüléken kell beérkezéskor értékelhető trackloggal rendelkezni. A verseny során bármilyen egyáb eszköz (másik GPS, térkép, notebook) használható.


-A nevezési díj korlátozott számban tartalmazza a megfelelő hajót (kajak, kenu), illetve kerékpárt. Kérjük, nevezésednél tüntesd fel, milyen járművekre van szükséged. Szeretnénk, hogy a rendelkezésünkre álló hajók és kerékpárok több "körben" is bevethetők legyenek. Kérjük, a rajtnál légy türelemmel, előfordulhat hogy ha pl. a nap közepén indulsz, akkor várnod kell a megfelelő hajó beérkezésére. A rajtnál a hajókat és kerékpárokat az érkezés sorrendjében tudjátok átvenni.
Természetesen saját hajóval és kerékpárral is indulhatsz a versenyen.


-A verseny pontjait a rajtnál feltöltjük a GPS-edre. Kérjük, hogy ha nem Garmin készülékkel indulsz, hozz magaddal megfelelő kábelt! PDA-val indulók részére a pontokat a kért formátumban memóriakártyára másoljuk fel.


-A helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz ingyenes GPS kölcsönzésre (Garmin eTrexH). A kölcsönzés ingyenes, de ehhez kérjük hozz magaddal egy fényképes igazolványt! Készülék igényedet a nevezési űrlapon is jelezd!


-Díjazás: valamennyi kategória első három helyezettje oklevéllel, az elsők kupával térhetnek haza. Az ajándékokat a sikeres teljesítők között sorsoljuk. Sikeres teljesítésnek teikntjük, ha legalább egy versenyszámban sikerült megtalálni a megfelelő számú versenypontot. A több kategóriában történő indulás nem jelent több példányban való indulást a sorsoláson.


Díjak, ajándékok:


-GARMIN Dakota 10 GPS (garmin.hu)

-Smarty BX-1000N fedélzeti kamera (CarCam.hu - geochallenge.hu)

-GARMIN ajándékok

-GPSGames ajándékok

-IDAPT I3 PINK univerzális töltő

-VARTA ajándékok (elemek.hu)

-The North Face ajándékok

-3*15db. facoin (facoin.hu)

-1db. légifotózás utalvány (hexafoto.hu), amely Magyarország területén tetszés szerinti objektum vagy esemény fotózására felhasználható

-10.000.-Ft értékű vásárlási utalvány a poloteria.hu-tól

-Sarudi családi hosszú hétvége az Eurostrand Kemping felajánlásában: két éjszakás szállás két felnőtt és két gyermek részére, strand, kerékpár, kajak/kenu... Az utalvány 2011-ben vagy 2012-ben használható fel.

-Játékok a ReflexShop-tól

-A kincskeresés kicsiknek játékhoz ajándékok a Verlag Dashofer-től



 


További információk:


-Szállás: a verseny bázisán, az Eurostrand Kempingben több különféle szállás-lehetőség közül választhatsz. Egy- és kétéjszakás szállás is rendelkezésedre áll, akár félpanziós ellátással is. A kedvezményes csomagokkal kapcsolatban keresd közvetlenül a kempinget!


-Étkezés: központi szervezésű menü nem lesz, a bázison lehetőség lesz egyénileg étkezni: hot-dog, hamburger, lángos, egytál ételek, italok, jégkrém, stb. Kérjük, a jelentkezés kitöltésekor adjátok meg a tervezett létszámot is, hogy vendéglátónk megfelelően felkészülhessen! Köszönjük a segítséget.


-A vasárnapi vezetett kenu-túrákra jelentkezésedet szintén közvetlenül a kempingnek tudod leadni. A 3 órás túra 500.-Ft/fő, a 6 órás 1000.-Ft/fő áron vehető igénybe. Az árak a túravezetést és a hajót tartalmazzák.


-A versenyen és a rendezvény egyéb eseményein mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervező GPSGames.hu minden balesetből vagy egyéb eseményből adódó kárral kapcsolatos felelősséget elhárít. Fokozottan felhívjuk figyelmedet a természet védelmére, valamint a vízen betartandó szabályokra. Mentőmellény használata (a hajóval együtt a helyszínen biztosítjuk) kötelező!


-További információ email-ben és a rendezvény fórumán.


Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a versenyre. Kérjük, csak akkor töltsd ki és küldd el, ha a fenti információkat megértetted és elfogadod! A nevezést július 31-én vasárnap éjfélig tudod elküldeni.
A rendezvényen való részvételhez nem kötelező az előnevezés, nevezni a helyszínen is tudsz, ez többlet-költséget sem jelent. Az előnevezési űrlap beküldése a szervezők munkáját segíti, köszönjük!
(A jelentkezési lap csak bejelentkezett felhasználók számára látható.)

Bejelentkezés