Hír: 2. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2008-06-30 | Események | 731 hozzászólás

Elő a naptárral: 2008. szeptember 6-7! A helyszín Sarud, a Tisza-tó nyugati partján.

Feladat: gyalog, kerékpárral, kajakkal. Egyénileg, csapatban, családdal. Könnyű túra, vagy GPS Triatlon verseny...

Szeptember 6-7-én rendezzük meg a 2. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivált.

 


FONTOS határidők!!!

Augusztus 30. szombat éjfél: a kerékpár- és kajak/kenu rendelés utolsó pillanata. Az ez után érkezett nevezéseknél már csak saját kerékpárral/hajóval érdemes nevezni!

Szeptember 2. kedd éjfél: az internetes előnevezés lezárása. Utána már csak a helyszínen lehet nevezni (1000.-Ft/nevezés)


A bázis Sarudon az Eurocamping (N47° 34.806' E020° 36.707').
A megközelítéshez és a helyszínen való eligazodáshoz egy kis segédlet (5 különféle formátumban, 1 zip-ben) letölthető innen.

A program ezúttal kétnapos, a különféle versenyszámokat sem sűrítjük bele néhány órába. Lesz gyalogos, kerékpáros és vizi versenyszám, akár többen is indulhatsz. Profik részére indítunk egy GPS Triatlon versenyszámot is, ahol a versenyző egymaga teljesítheti sorban a rohanós-tekerős-evezős pontokat.

A versenyeken túl a bázison és a Tisza-tó körül további programokkal várunk Titeket.

 


Az esemény fő támogatói:

 Garmin  Geochallenge GPS

 Garmin

 Geochallenge GPS

Traveltech  

Magyar Turizmus ZRT

Eurostrand Camping

 AkkuTrade-Varta

 The North Face

The North Face 

AkkuTrade
elemek.hu

 The North Face

Pannon Safe 
Dél-Budai Régió

Mindkét napra vonatkozó információk:

-Megközelítés: Sarud a Tisza-tó nyugati partján található, itt az Eurostrand Camping egy elég jelentős objektum, nem lehet nem megtalálni. AZ utolsó métereken (a töltésnél) van ugyan egy bahajtani tilos tábla, de a kemping vendégei behajthatnak - természetesen csak addig, amíg a parkolás értelmesen megvalóstíható. Ha teltház van, akkor kérjük, hogy gyalogolj pár métert!

-Nevezési díj: az első 150 internetes előnevező részére ingyenes. Szintén az első 150 nevező vendégünk egy-egy menüre (előreláthatólag gulyás+bukta). 1 GPS=1 nevezés. (Kérjük, hogy az együtt mozgó csapatok vagy családok lehetőség szerint csak egy nevezést adjanak le!)

-A 150 nevezésen felüli előnevezés, illetve a helyszíni jelentkezés esetén a nevezési díj: 1000.-Ft, amely szintén magában foglal egy menüt.

-További menük 800.-Ft-os áron vásárolhatók a helyszínen.

-A helyszínen lehetőség lesz ingyenes GPS-kölcsönzésre (GARMIN eTrexH). Ehhez kérjük, hogy hozz magaddal egy fényképes igazolványt, valamint a jelentkezési űrlapon a megjegyzés mezőben jelezd GPS-igényedet!

-A helyszínen egyes termékekből (VARTA, PowerBall) kedvezményes vásárlás lehetséges.

-Szállásfoglalás az Eurostrand Kempingben:  +36 30 3772211 ,  +36 30 3772255 , eurostrand-sarud@freemail.hu
A kempingben a sátorozáson túl természetesen kis házakban való elhelyezés is lehetséges. Ennek részleteiről a fenti elérhetőségeken kaphattok részletes információt.
Az árakból a GPSGames rendezvény vendégei 5% kedvezményt kapnak, ezt a szállás foglalásakor jelezzétek!

-A versenypontokat a versenyzők GPS-ére feltöltjük. Ha nem Garmin készülékkel érkezel, kérjük, hozz magaddal megfelelő soros vagy USB kábelt! PDA-val való indulás esetén a pontokat memóriakártyára töltjük a megszokott formátumokban (mps, gdb, gpx, wpt). (Kérjük, hogy PDA esetén erre készülj, és lehetőleg ne a rajtnál kezdd nyomozni, hogy milyen szoftver is fut a készülékeden... :) A pontok a bázison nyomtatva is elérhetők lesznek, tehát ha a feltöltés nem lehetséges, akkor a pontok bepötyögése után tudsz rajtolni.

-A bázison és környékén mindkét nap egyéb programok várnak: kincskeresés kicsiknek, Wherigo, Garmin kvíz, stb. A kemping területén különféle sportpályák találhatók, amiket szintén használhatunk. A bázis teljes területén ingyenesen elérhető nyitott WiFi hálózat is működik.

-A versenyeken mindenki saját felelősségére indul.


 


Részletes programterv:


szeptember 6. szombat:
Gyalogos, kerékpáros és vizi navigációs verseny.


Ha az idődbe belefér, akár több versenyszámban is indulhatsz, de a beérkezés idejét szigorúan vesszük!
A feladat gyalog, kerékpárral, vagy kajakkal/kenuval meghatározott számú pont (hogy mennyi, az a helyszínen derül ki) megtalálása tetszőleges sorrendben és ennek igazolása a versenylapon. Ezen a napon a versenyszámok nem a brutális terhelésről szólnak, akár családdal is teljesíthető lesz a feladat. Igény szerint a helyszínen kerékpárt és kajakot vagy kenut tudunk biztosítani (korlátozott számban ingyenesen). Kérjük, hogy erre fokozottan figyeljetek a jelentkezési lap kitöltésekor, mert későbbi módosítások csak a készlet erejéig lesznek lehetségesek!!! Amennyiben kifutnánk az ingyenes kerékpár/vizijármű keretből, arról azonnal értesítjük az érintetteket.


Rajt: 9-12 óra között, egyéni időméréssel.
Befutó: 17 óráig.
Eredményhirdetés és sorsolás: 18 órától.
Az eredményhirdetés után: spontán felmerült, de annál szervezettebb GPS Kvíz SylverRat szervezésében!!! Téma: GPS. Azon belül bármi megeshet, készüljetek! Tömegbe dobált ajándékok!!! :)


Értékelés és díjazás: egy-egy versenyszámot akkor tekintünk teljesítettnek, ha a megadott számú versenypont igazolása megtörtént. Több versenyszám teljesítése esetén (pl. gyalogos, majd kerékpáros) a versenyző több példányban vesz részt a sorsoláson. Az egyes versenyszámok első három helyezettje oklevelet, a leggyorsabb kupát kap. Az értékes díjakat valamennyi sikeres teljesítő között sorsoljuk. A három szombati versenyszám összes teljesítője egy nagy közös kalapba kerül, így mindenkinek van esélye minden díjra.


Díjak szombaton:

-GARMIN Oregon 300 GPS
-GARMIN eTrex Legend HCx GPS
-GARMIN Edge 305 kerékpáros GPS
-GARMIN ajándékok
-North Face túrafelszerelés
-VARTA ajándékok
-Pannon Safe 1 millió forintos Generali balesetbiztosítás (1 év)



szeptember 7. vasárnap:
GPS Triatlon - a profik és/vagy elszántak napja!

 


A feladat: gyalogos, kerékpáros és vizi pontok megtalálása (tehát mindhárom műfaj végigjárása!) Miután a versenyző meggyőződött arról, hogy a kerékpár és a hajó is rajtra kész, feltöltjük a pontokat, majd egyéni időméréssel indulhat a küzdelem! Itt a teljes idő számít, vagyis mikor a versenyző mindhárom számban megtalálta a megfelelő mennyiségű pontot. A GPS Triatlonban csak egyénileg lehet indulni. A beérkező versenyzőktől letöltjük a tracklogot, a versenyben indulni csak erre alkalmas készülékkel lehet!


Rajt: 8-10 óráig, egyéni időméréssel.
Befutó: 14 óráig.
Eredményhirdetés: 15 órától.


Értékelés és díjazás: a GPS Triatlon versenyben szigorúan az időeredmény dönt. A szükségesnél több pont megtalálását nem jutalmazzuk. Az első három helyezett oklevelet, a leggyorsabb kupát kap. A fődíjat a leggyorsabb nyeri, a többi ajándékot az összes résztvevő között sorsoljuk.


Díjak vasárnap:

-Fődíj: GARMIN Forerunner 405HR
-North Face túrafelszerelés
-GARMIN ajándékok
-Pannon Safe 1 millió forintos Generali balesetbiztosítás (1 év)


Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz. (Az űrlap csak regisztráció után, bejelentkezett felhasználók számára látható.) Kérjük, hogy mielőtt hozzálátnál, alaposan olvasd el a fentieket, kérdezz a fórumon, vagy e-mailben! A jelentkezők számáról (150-es keret) folyamatosan tájékoztatunk Titeket ezen az oldalon.
A kerékpár- és hajó-igénylés lezárult!!! Mostantól csak ezek nélkül adjatok le nevezést! A később jelentkezőknek már nem tudjuk garantálni, hogy lesz számukra is elegendő kerékpár és vizijármű, saját készséggel természetesen változatlanul nevezhetsz a kerékpáros/hajós/triatlon számokba.
A beérkezett jelentkezéseket folyamatosan figyeljük. Csak akkor küldünk külön e-mailt, ha a nevezés körül valami kérdés/probléma merül fel (hiányos adatok, kajak/kenu-fogyás, stb.)

Alaklulóban van egy spontán szerveződő péntek esti "before-party": evés-ivás, muzsika, karaoke, miazmás. Erről további részleteket a verseny fórumán tudhattok meg, de az biztos, hogy ha időtök engedi, nem szabad kihagyni! :)

Ha lehetséges, a bázison viseljetek kitűzőt, hogy mindenkit megismerjünk! Ehhez alapanyagot az Extra menülpont alatt találtok, de a helyszínen is beszerezhető lesz a nyomtatott verzió. (Magát a tűznivaló műanyag dolgot biztosítjuk, kérd a rajtnál!)

Kellemes felkészülést kívánunk! :) 


 

Bejelentkezés