Hír: Megnyílt a Tisza-tavi Ökocentrum
Tisza-tavi Ökocentrum - Poroszló
Megnyílt a Tisza-tavi Ökocentrum
2012-04-27 | Események | 2 hozzászólás
2012. április 27-én megnyílt a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. Igazán különleges turisztikai attrakcióval gazdagodott a Tisza-tó, és így Magyarország. És hogy ez miért hír a GPSGames.hu oldalon? Olvass tovább!

Az Ökocentrum olyan programokat és látványosságokat kínál, amik miatt annak is érdemes útnak indulni, aki eddig csak hallomásból - vagy úgy se - ismerte a Tisza-tavat. Európa legnagyobb édesvizi akváriumában a tóban élő halak tekinthetők meg. Rajtuk kívül vidrák és egyéb tisza-tavi állatok lakhelye is mától az Ökocentrum. A nagyobb gyermekek agy számítógépekkel és mikroszkópokkal berendezett teremben gyarapíthatják tudásukat, a kisebbeket játszóház várja. Az épületben helyet kapott egy 3D mozi is, ahol a tó élővilágáról szóló filmeket tekinthet meg a látogató. Az Ökocentrum parkjában szitakötő-ház, dámvadak, teknőcök, szárazföldi és vízi játszótér várják az érdeklődőket. A felsorolás közel sem teljes!

 

Az Ökocentrum azokra is gondolt, akik a Tisza-tó csodálatos világát magán a tavon, azt bejárva szeretnék megismeri. A kölcsönözhető motorcsónakokkal GPS-es túrkon vehetnek részt a természetbarátok. A túrák hossza 2.7 és 24km között mozog, így az egy órás rövid csónakázástól az egész napos programig terjedő széles palettáról válogathatunk. Bár a GPS segít eligazodni a Tisza-tó nádasokkal és szigetekkel tagolt területén, azért említsük meg a túravezetők által vezetett hajókirándulásokat: helyi szakemberek mesélnek a tóról, a növény- és állatvilágról.

 

Látogasd meg Te is az Ökocentrumot, a GPSGames.hu első kézből ajánlja!

 

További információt a tiszataviokocentrum.hu oldalon találsz.
Kedvcsinálónak pedig néhány kép, amelyek az április 27-i megnyitókor készültek.

Bejelentkezés