Hír: 6. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
6. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
6. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2012-06-07 | Események | 118 hozzászólás
2012. július 21-én szombaton rendezzük meg a 6. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivált Sarudon, a Tisza-tó partján. Sőt, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az esemény nevét immáron kiegészíthetjük a Geocaching szóval is, mivel a szervezésbe a GPSGames.hu csapata mellett a Magyar geocaching Közhasznú Egyesület, illetve az általa delegált debreceni DEocaching Cacher Club is bekapcsolódik.
Talán az eddigi sarudi versenyekről is elmondhatjuk, hogy nem volt ingerszegény a rendezvény, de most további újdonságokkal szolgálunk, így közös erővel. Téged is szeretettel várunk!

Az esemény szervezői:


 

 

GPSGames.hu

geocaching.hu - Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület

Debrecen Cachers Club

GPSGames.hu

geocaching.hu

DEocaching Cacher Club

 



Az esemény fő támogatói:

Garmin   Geochallenge GPS

 Garmin

 Geochallenge GPS


   

Magyar Turizmus ZRT

Eurostrand Camping


 AkkuTrade-Varta

 The North Face

CarCam.hu - Smarty autós kamerák 

AkkuTrade
elemek.hu

 The North Face

CarCam.hu

 

Bélyegzőgravírozó - Roger's Tech

 ReflexShop

belyegzogravirozo.hu

reflexshop.hu


Facoin 

 Robin Kalandsziget

 Tisza-tavi Ökocentrum

facoin.hu

 Robin Kalandsziget

Tisza-tavi Ökocentrum

 

 Médiatámogató: geocaching.lap.hu


A jelentéktelen apró részletek mág alakulhatnak, de a lényeget már tudjuk:

 

A bázis Sarudon az Eurocamping (N47° 34.806' E020° 36.707').

Megközelítés: Sarud a Tisza-tó nyugati partján található, itt az Eurostrand Camping egy elég jelentős objektum, nem lehet nem megtalálni. Az utolsó métereken (a töltésnél) van ugyan egy bahajtani tilos tábla, de a kemping vendégei behajthatnak - természetesen csak addig, amíg a parkolás értelmesen megvalóstíható. Ha teltház van, akkor kérjük, hogy gyalogolj pár métert!


A kempingben a GPSGames Műhód Fesztiválra hivatkozva igénybe veheted a kedvezményes szállás- és étkezési csomagokat! Ezekkel kapcsolatban érdeklődj közvetlenül az Eurostrand Kemping elérhetőségein!


Programok:


Július 20. péntek: fakultatív, ám erősen ajánlott alapozó találkozó a kempingben. Érkezés tetszés szerinti időpontban. Fürdőzés, csónakázás, ehető és iható dolgok fogyasztása, móka, kacagás. No meg persze felkészülés a szombati versenyre!


Július 21. szombat: a versenyek napja.
Idén egy kicsit bővül a kínálat, köszönhetően a szervezésbe bekapcsolódó rutinos szakembereknek. :) A klasszikus gyalogos és bringás verseny mellett hagyományos sarudi elem a hajós játék, ebből most több variációt is kínálunk. Ezen kívül a geocaching.com játékosai, az ottani műfaj(ok) szerelmesei is meg fogják találni a számukra kedves szórakozást, részletek hamarosan. Eközben a bázison egész napos gyermek-programok várják a kicsiket, valamint a ReflexShop játékait is kipróbálhatjátok. A gyermek-programok szervezéséhez fontos a hozzávetőleges létszám ismerete, kérjük mindenképpen jelezzétek részvételi igényeteket a jelentkezési lapon!
A verseny napján az Eurocamping büféjében a szokásos kínálat mellett (hamburgerek, frissensültek, lángos, palacsinta, stb.) gulyásleves is kapható lesz 850.-Ft/adag áron.


Július 22. vasárnap: érdemes itt töltened az éjszakát, mert vasárnapra is több program-lehetőséget kínálunk.
-Az Eurocampingből induló vezetett kenutúrán kedvezményes áron vehetsz részt. A túra költsége 900.-Ft/fő, az összeg a hajó árát is tartalmazza.
-Ha már nem bírsz evezni, akkor a tiszafüredi Robin Kalandszigetre válthatsz kedvezményes (10%) belépőt a versenyen kapott kupon felmutatásával.
-A Tisza-tavi Ökocentrum is várja a verseny résztvevőit: vasárnap kedvezményes (15%) belépőt válthattok a versenyen kapott kupon felmutatásával.





A szombati verseny


Kategóriák: 


Gyalogos: hagyományos navigációs verseny. A rajtnál a GPS-ekre feltöltött 16db. pont közül szabadon választott 12db-ot kell megtalálni és a megtalálást a versenylapon lyukasztóval igazolni. Táv: kb. 8-12km.
A gyalogos kategórián belül lehetőség lesz a családi kategóriában indulni, itt csak 8db. pont megtalálsa szükséges a teljesítéshez. A pálya kisgyermekkel is teljesíthető. Táv: kb. 5-8km.
Ellenőrzés: kizárólag a versenylap alapján, tracklogot nem töltünk le.


Kerékpáros: a gyalogoshoz hasonló, ám nagyobb területet felölelő versenyszám. A találatok igazolása pontérintéssel történik, a tracklog alapján: a megadott pontot 10m-re meg kell közelíteni. A rajtnál 16db. pontot töltünk fel, ezek közül 12db. szabadon választott pont sikeres érintése szükséges a teljesítéshez. A kerékpáros kategóriában csak egyéni indulás lehetséges. Korlátozott számban (kis mennyiségben ingyenesen, ezt követően 1000.-Ft/db. áron) a helyszínen is rendelkezésre állnak kerékpárok. Kérjük, ilyen igényedet a nevezési űrlapon jelezd!
Ellenőrzés: beérkezéskor a tracklog letöltésével. Javasolt a viszonylag sűrű (5m, vagy 3 másodperc) track-rögzítés beállítása. Hiányos track esetén a teljesítés nem érvényes! Táv: kb. 18-22km.


Hajós:
-Túra: családok, baráti társaságok részére ajánlott kategória. A pontok kisebb területen találhatók, az ellenőrzés lyukasztóval történik. A rajtnál feltöltött 10db. pontból mindegyiket érinteni kell. Tracklogot nem töltünk le. Táv: kb. 4-5km.
-Verseny: egyéni versenyzőknek, vagy komolyabb fizikai teljesítményre vágyóknak ajánljuk, nagyobb területen több érintendő ponttal. A rajtnál 12db. pontot töltünk fel a GPS-re, a sikeres teljesítéshez az összes pontot érininteni kell. Az igazolás a GPS-be feltöltött pont köré "rajzolt" track-hurokkal történik. Egy track-hurok egy pontot tartalmazhat, vagy ha úgy tetszik, minden ponthoz "saját" hurok kell hogy tartozzon. (A teljes terület nagyvonalú körbehajózása egy darab gigantikus hurokkal nem megfelelő!) Ellenőrzés: tracklog letöltésével. Javasolt a viszonylag sűrű (5m, vagy 3 másodperc) track-rögzítés beállítása. Hiányos track esetén a teljesítés nem érvényes! Táv: kb. 8-10km.
-Stratégia: bár a másik két kategóriában is van min gondolkodni a pontok sorrendjét illetően, az igazi átgondolást ez a versenyszám igényli. A rajtnál feltöltött pontok mindegyike 10m-en belül érintendő, tetszés szerinti sorrendben. Egyetlen apró kikötés, hogy a saját trackedet nem keresztezheted. Ha mégis, az metszéspontonként +5 percet jelent az idődhöz. Az értékelés az időeredmény alapján történik, természetesen a büntető perceket is hozzáadva az időhöz. Az érvényes teljesítéshez minden pont érintése kötelező.


Power Caching: ezt a versenyszámot nem kizárólag a geocaching.com-on (is) játszó kesserek számára javasoljuk, ahol a fő feladat a verseny ideje alatt a lehető legtöbb láda megtalálása, amelyek mind a rejtés módjában, mind a terep viszonylatában különböző nehézségűek. Szóval  igazi kihívás mindenki számára. A versenyszám részletes kiírása hamarosan elérhető lesz.

 



 

Verseny-információk:


-Nevezés, regisztráció és rajt: 8:00-14:00 óráig.


-Befutó: 17:30-ig. A késve beérkezők eredményét nem vesszük figyelembe, illetve a sorsoláson sem vesznek részt.


-Eredményhirdetés és díjak átadása: 18:00 órától.


-Nevezési díj:
1 versenyszámra: 2000.-Ft/GPS.
(MGKE tagoknak és pártoló tagoknak 500.-Ft kedvezmény!)
2 vagy több versenyszámra: 3000.-Ft/GPS. (MGKE tagoknak és pártoló tagoknak 1000.-Ft kedvezmény!)
A nevezési díj a helyszínen, nevezéskor fizetendő.


-Egy nevezéshez tetszés szerinti létszámú csapat tartozhat. A pontokat 1db. GPS készülékre töltjük fel, a track-ellenőrzést igénylő versenyszámnál ezen a készüléken kell beérkezéskor értékelhető trackloggal rendelkezni. A verseny során bármilyen egyéb eszköz (másik GPS, térkép, notebook) használható.


-A nevezési díj korlátozott számban tartalmazza a megfelelő hajót (kajak, kenu), illetve kerékpárt. Kérjük, nevezésednél tüntesd fel, milyen járművekre van szükséged. Szeretnénk, hogy a rendelkezésünkre álló hajók és kerékpárok több "körben" is bevethetők legyenek. Kérjük, a rajtnál légy türelemmel, előfordulhat hogy ha pl. a nap közepén indulsz, akkor várnod kell a megfelelő hajó beérkezésére. A rajtnál a hajókat és kerékpárokat az érkezés sorrendjében tudjátok átvenni.
Természetesen saját hajóval és kerékpárral is indulhatsz a versenyen.


-A verseny pontjait a rajtnál feltöltjük a GPS-edre. Kérjük, hogy ha nem Garmin készülékkel indulsz, hozz magaddal megfelelő kábelt! PDA-val indulók részére a pontokat a kért formátumban memóriakártyára másoljuk fel.


-A helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz ingyenes GPS kölcsönzésre (Garmin eTrex 10). A kölcsönzés ingyenes, de ehhez kérjük hozz magaddal egy fényképes igazolványt! Készülék igényedet a nevezési űrlapon is jelezd!


-Díjazás: valamennyi kategória első három helyezettje oklevéllel, az elsők kupával térhetnek haza. Az ajándékokat a sikeres teljesítők között sorsoljuk. Sikeres teljesítésnek tekintjük, ha legalább egy versenyszámban sikerült megtalálni a megfelelő számú versenypontot. A sorsoláson mindenki annyi "példányban" vesz részt, ahány kategóriát (max. 3.: gyalog, kerékpárral, hajóval) sikerrel teljesített.


Díjak, ajándékok:


-GARMIN Foreunner 110 HRM GPS-es futóóra (garmin.hu és Geochallenge GPS)

-GARMIN Forerunner 60 HRM futóótra (garmin.hu)

-Smarty BX-1500HD fedélzeti kamera (CarCam.hu - geochallenge.hu)

-GARMIN ajándékok

-GPSGames ajándékok

-VARTA ajándékok (elemek.hu)

-The North Face ajándékok

-3*15db. facoin (facoin.hu)

-2db. belépő 2-2 fő részére a Robin Kalandszigetre (Robin Kalandsziget) 

-2db. belépő 2-2 fő részére a Tisza-tavi Ökocentrumba (Tiszatavi Ökocentrum)

-Játékok a ReflexShop-tól

-DEocaching Cacher Club ajándékcsomagok

-Az összes kategória első 3 helyezettje 1-1db. 50%-os kedvezmény-kupont kap a Roger's-Tech-től (belyegzogravirozo.hu), amit pl. geocaching logbélyegző készítésre használhat fel.

 


További információk:


-Szállás: a verseny bázisán, az Eurostrand Kempingben több különféle szállás-lehetőség közül választhatsz. Egy- és kétéjszakás szállás is rendelkezésedre áll, akár félpanziós ellátással is. A kedvezményes csomagokkal kapcsolatban keresd közvetlenül a kempinget!


-Étkezés: központi szervezésű menü nem lesz, a bázison lehetőség lesz egyénileg étkezni: hot-dog, hamburger, lángos, egytál ételek, italok, jégkrém, stb. Kérjük, a jelentkezés kitöltésekor adjátok meg a tervezett létszámot is, hogy vendéglátónk megfelelően felkészülhessen! Köszönjük a segítséget.


-A vasárnapi vezetett kenu-túrákra jelentkezésedet szintén közvetlenül a kempingnek tudod leadni. A túra ára 900.-Ft/fő. Az árak a túravezetést és a hajót tartalmazzák.


-A versenyen és a rendezvény egyéb eseményein mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervező GPSGames.hu minden balesetből vagy egyéb eseményből adódó kárral kapcsolatos felelősséget elhárít. Fokozottan felhívjuk figyelmedet a természet védelmére, valamint a vízen betartandó szabályokra. Mentőmellény használata (a hajóval együtt a helyszínen biztosítjuk) kötelező!


-További információ email-ben és a rendezvény fórumán.


Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a versenyre. Kérjük, csak akkor töltsd ki és küldd el, ha a fenti információkat megértetted és elfogadod! A nevezést július 18-án szerdán éjfélig tudod elküldeni.
A rendezvényen való részvételhez nem kötelező az előnevezés, nevezni a helyszínen is tudsz, ez többlet-költséget sem jelent. Az előnevezési űrlap beküldése a szervezők munkáját segíti, köszönjük!
(A jelentkezési lap csak bejelentkezett felhasználók számára látható.)

 

 


 

 

Bejelentkezés