7. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál - Sarud
2013-07-16 | Események | 70 hozzászólás
Idén nyáron sem fog árnyékban hűsölni a GPS-ed! Augusztus 31-én (szombaton) ismét megrendezzük az immár hagyományos sarudi versenyt! Már előző nap várunk az Eurocampingben, szombaton verseny különféle terepeken - szárazon és vízen, vasárnap pedig további természetközeli programok várnak!

 


Az esemény fő támogatói:

Garmin   Geochallenge GPS

 Garmin

 Geochallenge GPS

MGKE
geocaching.hu

   

Magyar Turizmus ZRT

Eurostrand Camping


 

Tisza-tavi Ökocentrum

 ReflexShop

 Facoin  The North Face

Tisza-tavi Ökocentrum

reflexshop.hu

facoin.hu The North Face

 A jelentéktelen apró részletek mág alakulhatnak, de a lényeget már tudjuk:

 

A bázis Sarudon az Eurocamping (N47° 34.806' E020° 36.707').

Megközelítés: Sarud a Tisza-tó nyugati partján található, itt az Eurostrand Camping egy elég jelentős objektum, nem lehet nem megtalálni. Az utolsó métereken (a töltésnél) van ugyan egy behajtani tilos tábla, de a kemping vendégei behajthatnak - természetesen csak addig, amíg a parkolás értelmesen megvalósítható. Ha teltház van, akkor kérjük, hogy gyalogolj pár métert!


A kempingben a GPSGames Műhód Fesztiválra hivatkozva igénybe veheted a kedvezményes szállás- és étkezési csomagokat! Ezekkel kapcsolatban érdeklődj közvetlenül az Eurostrand Kemping elérhetőségein!


Programok:


Augusztus 30. péntek: fakultatív, ám erősen ajánlott alapozó találkozó a kempingben. Érkezés tetszés szerinti időpontban. Fürdőzés, csónakázás, ehető és iható dolgok fogyasztása, móka, kacagás. No meg persze felkészülés a szombati versenyre!


Augusztus 31. szombat: a versenyek napja.
Sarudon, a Tisza-tó mellett a víz megkerülhetetlen, így több különféle evezős műsorszámmal készülünk. Emellett természetesen lesz gyalogos feladat is, ami után viszont tényleg jól fog esni a víz akár hajózva, akár strandolva veszed igénybe. Eközben a bázison egész napos gyermek-programok várják a kicsiket, valamint a ReflexShop játékait is kipróbálhatjátok. A gyermek-programok szervezéséhez fontos a hozzávetőleges létszám ismerete, kérjük mindenképpen jelezzétek részvételi igényeteket a jelentkezési lapon!
A verseny napján az Eurocamping büféjében a szokásos kínálat mellett (hamburgerek, frissensültek, lángos, palacsinta, stb.) gulyásleves is kapható lesz kedvező áron.


Szeptember 1. vasárnap: érdemes itt töltened az éjszakát, mert vasárnapra is több program-lehetőséget kínálunk.
-Az Eurocampingből induló vezetett kenutúrán kedvezményes áron vehetsz részt. A túra költsége 900.-Ft/fő, az összeg a hajó árát is tartalmazza.
-A Tisza-tavi Ökocentrum is várja a verseny résztvevőit: vasárnap kedvezményes (15%) belépőt válthattok a versenyen kapott kupon felmutatásával.
-Ha még nem volt elég a dolgok keresgéléséből, akkor a Tisza-tavat körbeölelő .com-os powertrail kínál bő egész napos elfoglaltságot.

A szombati verseny


Kategóriák: 


Gyalogos: hagyományos navigációs verseny, kicsit szaladósabb, illetve kicsit sétálósabb családi kategóriában. A pontos részletek kidolgozás alatt!


Hajós:
-Túra: családok, baráti társaságok részére ajánlott kategória. A pontok kisebb területen találhatók, az ellenőrzés lyukasztóval történik. A rajtnál feltöltött 10db. pontból mindegyiket érinteni kell. Tracklogot nem töltünk le. Táv: kb. 4-5km.
-Verseny: egyéni versenyzőknek, vagy komolyabb fizikai teljesítményre vágyóknak ajánljuk, nagyobb területen több érintendő ponttal. A rajtnál 12db. pontot töltünk fel a GPS-re, a sikeres teljesítéshez az összes pontot érinteni kell. Az igazolás a GPS-be feltöltött pont köré "rajzolt" track-hurokkal történik. Egy track-hurok egy pontot tartalmazhat, vagy ha úgy tetszik, minden ponthoz "saját" hurok kell hogy tartozzon. (A teljes terület nagyvonalú körbehajózása egy darab gigantikus hurokkal nem megfelelő!) Ellenőrzés: tracklog letöltésével. Javasolt a viszonylag sűrű (5m, vagy 3 másodperc) track-rögzítés beállítása. Hiányos track esetén a teljesítés nem érvényes! Táv: kb. 8-10km.
-Stratégia: bár a másik két kategóriában is van min gondolkodni a pontok sorrendjét illetően, az igazi átgondolást ez a versenyszám igényli. A rajtnál feltöltött pontok mindegyike 10m-en belül érintendő, tetszés szerinti sorrendben. Egyetlen apró kikötés, hogy a saját trackedet nem keresztezheted. Ha mégis, az metszéspontonként +5 percet jelent az idődhöz. Az értékelés az időeredmény alapján történik, természetesen a büntető perceket is hozzáadva az időhöz. Az érvényes teljesítéshez minden pont érintése kötelező.
-Vizibiciklis labirintus: gyerekeknek, családoknak ajánlott, könnyedebb műsorszám. A GPS-edre a felkeresendő pontokon kívül egy labirintust is feltöltünk (track-ből rajzolva). A falakat nem érintheted, így kell megkeresned a feltöltött pontokat. A játék kis távon, a strand előtti öbölben történik.

  

Verseny-információk:


-Nevezés, regisztráció és rajt: 8:00-13:00 óráig.


-Befutó: 17:00-ig. A késve beérkezők eredményét nem vesszük figyelembe, illetve a sorsoláson sem vesznek részt.


-Eredményhirdetés és díjak átadása: 17:30 órától.


-Nevezési díj:
1 versenyszámra: 2000.-Ft/GPS.

2 vagy több versenyszámra: 3000.-Ft/GPS.
A nevezési díj a helyszínen, nevezéskor fizetendő.


-Egy nevezéshez tetszés szerinti létszámú csapat tartozhat. A pontokat 1db. GPS készülékre töltjük fel, a track-ellenőrzést igénylő versenyszámnál ezen a készüléken kell beérkezéskor értékelhető trackloggal rendelkezni. A verseny során bármilyen egyéb eszköz (másik GPS, térkép, notebook) használható.


-A nevezési díj korlátozott számban tartalmazza a megfelelő hajót (kajak, kenu). Kérjük, nevezésednél tüntesd fel, milyen járművekre van szükséged. Szeretnénk, hogy a rendelkezésünkre álló hajók több "körben" is bevethetők legyenek. Kérjük, a rajtnál légy türelemmel, előfordulhat hogy ha pl. a nap közepén indulsz, akkor várnod kell a megfelelő hajó beérkezésére. A rajtnál a hajókat az érkezés sorrendjében tudjátok átvenni.
Természetesen saját hajóval is indulhatsz a versenyen.


-A verseny pontjait a rajtnál feltöltjük a GPS-edre. Kérjük, hogy ha nem Garmin készülékkel indulsz, hozz magaddal megfelelő kábelt! PDA-val, okostelefonnal telefonnal indulók részére a pontokat a kért formátumban memóriakártyára másoljuk fel, vagy bluetooth-on küldjük át.


-A helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz ingyenes GPS kölcsönzésre (Garmin eTrex 10). A kölcsönzés ingyenes, de ehhez kérjük hozz magaddal egy fényképes igazolványt! Készülék igényedet a nevezési űrlapon is jelezd!


-Díjazás: valamennyi kategória első három helyezettje oklevéllel, az elsők kupával térhetnek haza. Az ajándékokat a sikeres teljesítők között sorsoljuk. Sikeres teljesítésnek tekintjük, ha legalább egy versenyszámban sikerült megtalálni a megfelelő számú versenypontot. A sorsoláson mindenki annyi "példányban" vesz részt, ahány kategóriát sikerrel teljesített.


Díjak, ajándékok:


-GARMIN Nüvi 2200 autós GPS Közép-Európa térképpel (garmin.hu és Geochallenge GPS)

-GARMIN ajándékok

-GPSGames ajándékok

-The North Face ajándékok

-3*15db. facoin (facoin.hu)

-2db. belépő 2-2 fő részére a Tisza-tavi Ökocentrumba (Tiszatavi Ökocentrum)

-Játékok a ReflexShop-tól

 


További információk:


-Szállás: a verseny bázisán, az Eurostrand Kempingben több különféle szállás-lehetőség közül választhatsz. Egy- és kétéjszakás szállás is rendelkezésedre áll, akár félpanziós ellátással is. A kedvezményes csomagokkal kapcsolatban keresd közvetlenül a kempinget!


-Étkezés: központi szervezésű menü nem lesz, a bázison lehetőség lesz egyénileg étkezni: hot-dog, hamburger, lángos, egytál ételek, italok, jégkrém, stb. Kérjük, a jelentkezés kitöltésekor adjátok meg a tervezett létszámot is, hogy vendéglátónk megfelelően felkészülhessen! Köszönjük a segítséget.


-A vasárnapi vezetett kenu-túrákra jelentkezésedet szintén közvetlenül a kempingnek tudod leadni. A túra ára 900.-Ft/fő. Az árak a túravezetést és a hajót is tartalmazzák.


-A versenyen és a rendezvény egyéb eseményein mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervező GPSGames.hu minden balesetből vagy egyéb eseményből adódó kárral kapcsolatos felelősséget elhárít. Fokozottan felhívjuk figyelmedet a természet védelmére, valamint a vízen betartandó szabályokra. Mentőmellény használata (a hajóval együtt a helyszínen biztosítjuk) kötelező!


-További információ email-ben és a rendezvény fórumán.


Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a versenyre. Kérjük, csak akkor töltsd ki és küldd el, ha a fenti információkat megértetted és elfogadod! A nevezést augusztus 28-án szerdán éjfélig tudod elküldeni.
A rendezvényen való részvételhez nem kötelező az előnevezés, nevezni a helyszínen is tudsz, ez többlet-költséget sem jelent. Az előnevezési űrlap beküldése a szervezők munkáját segíti, köszönjük!
(A jelentkezési lap csak bejelentkezett felhasználók számára lesz látható néhány napon belül.)

Bejelentkezés