Hír: 1. GARMIN - GPSGames Műhód-Fesztivál Gánton
Garmin-GPSGames Műhód-fesztivál
Hír: 1. GARMIN - GPSGames Műhód-Fesztivál Gánton
Akkutrade-Varta
Hír: 1. GARMIN - GPSGames Műhód-Fesztivál Gánton
The North Face
Hír: 1. GARMIN - GPSGames Műhód-Fesztivál Gánton
ProVértes - Vértesi Natúrpark
Hír: 1. GARMIN - GPSGames Műhód-Fesztivál Gánton
Gánt
1. GARMIN - GPSGames Műhód-Fesztivál Gánton
2008-04-12 | Események | 679 hozzászólás

2008. május 3-án Gánton rendeztük meg a GPSGames.hu bemutatkozó versenyét a Garmin támogatásával.

Ezen az ingyenes rendezvényen gyalogos és/vagy (közúti) autós kategóriában lehetett indulni. Minden résztvevő ajándékkal tért haza, emellett pedig további értékes nyeremények találtak gazdára támogatóink jóvoltából.

Az eredeti kiírás:

Kedves Barátunk, regisztrált vagy még nem regisztrált felhasználónk, GPS- és kaland-kedvelők!

Tisztelettel meghívunk Titeket a GPSGames bemutatkozó versenyére Gántra, 2008. május 3-ára! A „verseny” szó csak részben fedi a valóságot, mert a szándékunk inkább egy baráti találkozó, vagy ha úgy tetszik buli megrendezése a közös érdeklődés – a GPS, természetjárás, testmozgás – mentén. Természetesen a versenyszellemet is komolyan vesszük, lesz időmérés, értékelés, helyezések, díjak. Következzenek a részletek! Kérjük, olvasd végig figyelmesen, és marad kérdésed, tedd fel az esemény fórumában!


Az esemény támogatói:


 Garmin  Geochallenge GPS

 Garmin

 Geochallenge GPS

Traveltech  

TravelTech

 kajak.hu


 AkkuTrade-Varta

 The North Face

 ProVértes Közalapítvány - Vértesi Natúrpark

 Gánt

AkkuTrade
elemek.hu

 The North Face

 ProVértes Közalapítvány

Vértesi Natúrpark

 Gánt községBázis:
Gánt sportpálya, N47° 23.488' E018° 23.272'A versenyszámok:


-Gyalogos GPS-pontkereső játék: a terepen 20db. ellenőrzőpont található, mindegyik 1-1 pontot ér. A „sarok-bonus” pontok (a három legtávolabbi helyszín) értéke 3 pont. A sarok-bonus csak akkor jár, ha mindhárom sarok-pontot megtaláltad, ellenkező esetben a sarkok értéke is csak 1 pont! Így összesen 15 pontértéket kell összegyűjtened a sikeres teljesítéshez és a sorsoláson való részvételhez. Szabadon dönthetsz, hogy 15db. egyszerű pontot keresel meg, vagy a sarok-bonusra hajtva próbálod kevesebb megtalálással ugyanazt a végső pontértéket elérni. A teljes túra várhatóan 10-12km körüli távot jelent majd. Lehet benne egy kevés szint, némi furfang, de az biztos, hogy különleges fizikai felkészültséget nem igényel a teljesítés.
A gyalogos verseny ellenőrzése a SportIdent rendszer használatával történik, ezt természetesen a bázison bemutatjuk. A készülék nem bonyolult, addig is felkészülhetsz: a rajtnál kapott „dugókát” töröljük, majd a „Rajt” dobozba dugva rögzítésre kerül az indulás időpontja. Az egyes pontokon talált dobozokba egy-egy másodpercre (a füttyszóig) bedugva a dugókát rögzítésre kerül a találat. Az így összegyűjtött adatokat a bázison beérkezéskor szintén egy mozdulattal kiolvassuk, és innentől az adatbázisból egyszerűen kideríthető a végső sorrend, valamint az idő-eredmények. (Tájfutók természetesen saját dugókával is indulhatnak.)


-Autós kóstoló: ha épp nem akarsz, vagy nem tudsz részt venni a gyalogos versenyszámban, esetleg készüléked nem alkalmas erre, akkor sem maradsz navigációs játék nélkül. A környező településeket érintve egy rövid autós játékot is szervezünk, ahol a feladat 9 pont felkeresése lesz. A rajtnál kapott versenylap kérdéseit a helyszínen tudod megválaszolni, 9 helyes válasz jelenti a sikeres teljesítést és a sorsoláson való részvételt.


-Kincskeresés kicsiknek: a bázis szűk környezetében a picik részére saját játékot hirdetünk, minden ponton Garmin-ajándékokkal. Itt nem lesz időmérés, hiszen mindenki nyer! :)


A program:


-9:00 a regisztráció kezdete. Ettől a pillanattól lehet a versenyen is indulni, bármikor, egyéni időmérés szerint.

-12:00 a rajt-szakasz vége, ez után már nem indulhatsz a versenyen.

-13:00 kezdődik az ebéd a Vértes Vendéglő (Piri néni és csapata) értő közreműködésével: mindez a bázison, a finomságok tehát házhoz jönnek! Két menü közül választhatsz: 1. babgulyás és házi rétes, 2: palócleves és palacsinta.

-17:00 Befutó: az utolsó pillanat, amikor még érvényes lehet a beérkezés. Ezt az időpontot szigorúan vesszük! (Bár az esemény leginkább a játékról szól, illik tiszteletben tartanunk azon játékosok igényét, akik számára fontos a helyezés és az időeredmény!)


Nevezés, és csatolt részei:


-az első 300, interneten regisztráló számára a részvétel a Garmin jóvoltából INGYENES. Ez magában foglalja a versenyt, egy rajt-ajándékot (meglepetés!), valamint egy adag ebédet. Fontos, hogy 1 nevezés=1 GPS, tehát több tagú csapatok esetében úgy számoljatok, hogy az „alapcsomag” csak egy ebédet tartalmaz. (A 300 fős ingyenes keret állásáról folyamatosan tájékoztatunk Titeket ezen az oldalon.)

-helyszíni nevezés, illetve 300 utáni internetes nevezés: 1500.-Ft, amely a rajt-ajándékot a készlet erejéig tartalmazza (készlet erejéig = érkezési sorrend a bázison), ebéd viszont üzembiztosan jár hozzá.


-"rajtcsomag" nélkül korlátlan számban ingyenesen lehet nevezni, ez csak a versenyen való részvételt foglalja magában, természetesen a sorsoláson való részvétellel együtt.


-További ebéd 700.-Ft-os áron vásárolható a helyszínen.


Díjazás:

A leggyorsabbak oklevelet és kupát kapnak, az ajándékokat a sikeres teljesítők (ld. fentebb) között sorsoljuk. A kisorsolandó díjak:


-Garmin Colorado 300 (gyalogos kategória fődíj)

-Target LT-400 lézerblokkoló (autós kategória fődíj)

-20.000.-Ft-os NaviGate vásárlási utalvány (autós kategória)

-Garmin ajándékcsomagok

-Mindenki, aki legalább 50%-ot teljesít, egy további meglepetésben részesül! Annyit elárulunk, hogy a Garmin GPS-ekhez szorosan kapcsolódó meglepetésről van szó. :)

-North Face túrafelszerelés

-AkkuTrade – Varta ajándékok

-Vértesi Natúrpark ajándékcsomag


Mi történik még a bázison?

-Garmin-sátor: készülékek bemutatója, játékok-ajándékok

-Wherigo: Kaland-Játék-GPS! Kipróbálhatod a legfrissebb GPS-es játékot, természetesen a Garmin Colorado 300 készülékkel. Egy egyszerű, ám tanulságos wherigo játékkal készülünk… :) Saját Coloradodra is feltöltjük, illetve a kipróbáláshoz a helyszínen is tudunk készüléket biztosítani. (Kérjük, hogy ehhez egy fényképes igazolvány legyen nálad!)  Hamarosan indul a wherigo.hu, a játék magyar nyelvű felülete.

-Akkutrade-Varta: akkumulátorok, töltők, lámpák bemutatója

-PowerBall: próbáld ki a golyót! A helyszínen egy népszerű modell akciós áron lesz kapható.

-Kincskeresés kicsiknek: egész nap, bármikor indulhatsz, minden ponton ajándékok várnak!

-a nevezéshez járó ebéden felül további a-la-carte finomságok a Vértes Vendéglőben

-…és természetesen kötetlen beszélgetés kötetlen mennyiségben, GPS-ről, szoftverekről, erdőről, kirándulásról, játékokról!


Technikai tudnivalók:

-a verseny pontjait a rajtnál feltöltjük a GPS-edre. Amennyiben nem Garmin készülékkel indulsz, úgy kérjük, hozz magaddal PC kábelt (soros, vagy USB+driver). PDA-ra a pontokat csak memóriakártyára írjuk fel (az ActiveSync használatától eltekintenénk… :), a megszokott formátumokban (gdb, mps, gpx, wpt).


-A pontok koordinátáit a versenylap is tartalmazni fogja. Ha valami okból nem sikerül a GPS-re tölteni a koordinátákat (pl. nincs PC-kapcsolata), akkor a koordináták bepötyögése után kapod meg a rajtnál a dugókát, és onnan indul az óra.


-Kérjük, hogy a rajt előtt GPS-edet állítsd üzemkész állapotba: legyen rajta minimum 21 db. (20 pont + bázis) szabad hely! A rajtnál nem garantálható, hogy lesz időnk esetleges mentésekkel foglalkozni. Ha ilyen igényed van, akkor várj meg egy nyugodtabb pillanatot! :)


-A gyalogos verseny ellenőrzéséhez használt rendszerről itt olvashatsz részleteket: SportIdent (SI)


-Beérkezéskor tracket (bejárt nyomvonalat) nem töltünk le, de annak rögzítését (viszonylag sűrű metódus szerint) javasoljuk. Egyrészt emléknek sem utolsó, másrészt a turistautak.hu térképei is gazdagodhatnak általa. Köszönjük!


-Ha nincs saját GPS-ed, a helyszínen a készlet erejéig ingyenesen kölcsönözhetsz Garmin eTrexH készüléket. (Kérjük, hogy ehhez egy fényképes igazolvány legyen nálad!)
A kölcsönözhető GPS-flotta előjegyzésben elkelt, mostantól (április 29. 23:00) tehát csak akkor nevezz, ha saját készülékkel rendelkezel! Az eddigi igényeket regisztráltuk, aki jelentkezésében rögzítette GPS-igényét, annak biztosítunk készüléket. Erről az érintettek e-mail értesítést is kaptak.


Egyéb információk:


-Kérjük, hogy fokozottan ügyelj a természet megóvására, kint a terepen és a bázis környékén egyaránt! A hulladékot csak az erre rendszeresített tárolókba helyezd!


-A Vértes bizonyos területein vadászat zajlik. Ez térben és időben természetesen nem esik egybe a versennyel, de a versenyen kívüli, a környékre tervezett kirándulásaid során erre légy figyelemmel!

-A környék szállás-lehetőségeit itt találod: szálláshelyek


Nevezés:

Az internetes előnevezéshez a GPSGames.hu-n regisztrációval kell rendelkezned, és be kell jelentkezned. Ha alább nem látod a jelentkezési űrlapot, akkor ez lehet a probléma.
Kérjük, hogy pontosan töltsd ki az összes mezőt! A megjegyzés-rovatban mindenképpen tüntesd fel a következőket:


-melyik versenyszámban szeretnél indulni (gyalogos, autós, gyalogos és autós)?

-hány fővel érkeztek?

-a nevezéshez járó 1db. ebéden felül várhatóan hány adagot szeretnétek a helyszínen vásárolni ?

-extra kérés/igénylista, pl. kölcsön GPS (ha publikus, akkor inkább a fórumban, más is okulhat belőle!)


A jelentkezési űrlap egy felhasználó által csak egyszer küldhető el! Ha változás történik (pl. csapatlétszám változás), akkor kérjük, hogy ezt az admin@gpsgames.hu címen (felhasználóneved feltüntetésével) jelezd felénk! Köszönjük.

Kérjük, hogy a helyszínen viselj egy kitűzőt nick-neveddel, hogy a többiek azonosítani tudjanak! Köszönjük!
Ehhez az EXTRA oldalon találsz letölthető mintákat különféle formátumokban. Nyomtasd ki az ízlésednek megfelelő darabot, kitűzőt (85*55mm) a helyszínen biztosítunk!

Bejelentkezés