Hír: 3. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
3. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
3. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2009-03-16 | Események | 946 hozzászólás

Igen, itt a harmadik! Szeretettel várunk Téged is a GPSGames tavaszi találkozójára, Tatára. 2009. május 16-án szombaton, és persze egy kicsit már pénteken is... :)

 Garmin 

A 3. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivált Tata városának közreműködésével és segítségével rendezzük meg. Az esemény fővédnöke: Michl József polgármester úr.

 

A rendezvény időpontja: 2009. május 16. szombat (persze előtte, 15-én pénteken este már lesz élet a bázison... :)


Helyszín: Tata, Öreg-tó Kemping (2890 Tata, Fáklya u. 2.) - [N47° 38.300' E018° 20.709']
A bázison - előzetes foglalás esetén - a rendezvényre hivatkozva a szállás-díjakból 10% kedvezményt kapsz!

 


 

 

A rendezvény támogatói:

 

 Garmin  Geochallenge GPS

 

 AkkuTrade-Varta

 The North Face

Hilltop 

PannonSafe - Érdi Iroda

 

ManagerToys ReflexShop


 

 

Program

Május 15. péntek:

 

Délutántól gyülekező a bázison. Este többé-kevésbé spontán szerveződő - karaoke elemekkel átszőtt - Before-party SylverRat-ék vezényletével. Az esemény lényege - nevéhez híven -  a buli! Ismerkedés az új arcokkal, közös hangolódás a másnapi versenyre testben és lélekben.

 

Közben napnyugta után (kb. 20:30-tól): rókavadászat a kemping környékén. A vezető róka hagyományosan Brezko, de a váltott futamnak sincs akadálya. A kézi GPS mellett WAP-os telefonnal is készüljetek! (Aki még nem vadászott rókára, itt talál információt.)

 

Május 16. szombat:

 

A verseny napja. Gyalogos és kerékpáros kategóriában indulhatsz, valamint a bázison is rengeteg program vár rád. Érdemes családdal, gyerekekkel érkezni, mert a cél nem a sok órás, kimerítő erőpróba. Természtesen a verseny azért verseny, nyugodtan futhatsz, vagy csapágyasra hajthatod kerékpárodat. :)
Indulás előtt a kemping éttermében reggelizhetsz is (büfé-reggeli, 700.-Ft/fő), függetlenül attól, hogy itt szálltál-e meg.

 

Rajt és helyszíni nevezés: 8:00-13:00 óra között.
Befutó: 17:00 óráig.
Eredményhirdetés és a díjak sorsolása: 18:00 órától.

 

Ha szeretnéd, természetesen mindkét kategóriában indulhatsz, de a rajt/befutó időpontok erre az esetre is vonatkoznak. A 17:00 óra után beérkezők eredményét nem tudjuk értékelni, és a díjak sorsolásán sem vesznek részt.

 

Gyalogos / családi gyalogos kategória: a cél 16 feltöltött pontból legalább 12 megtalálása, családi gyalogos kategóriában 8 pont megtalálása. A terep nem durva, de rohanással azzá teheted. :) Alapvetően erdei, tóparti gyaloglásra készülj, a túra gyermekekkel is teljesíthető. A találatok igazolása a tájfutásnál használatos lyukasztókkal történik. A pontok felkeresési sorrendje tetszőleges, a stratégia (mely pontokat érinted, melyeket hagyod ki) szintén szabadon választható. Egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján. A pontokat a bázis 3km sugarú körzetében helyezzük ki. A normál gyalogos és a családi kategória pontjai megegyeznek, különbség csupán a megtalálandó pontok számában van. A családi kategóriában történő indulás feltetele, hogy a csapatban legalább egy 14 év alatti gyermek legyen. (A jelentkezési lapon egyszerűen gyalogos kategóriába jelentkezz, a többi ráér a helyszínen!)

 

Kerékpáros kategória: a cél 24 pontból legalább 12 megtalálása. Az útvonal műutat és földutat egyaránt érinthet, erre alkalmas kerékpárral készülj! A találatok igazolása a pontok érintésével, majd a célban a tracklog letöltésével történik. Egy-egy pontot akkor tekintünk megtaláltnak, ha a tracklog azt 30m-en belülre megközelíti. Ebben a kategóriában kötelező a tracklog rögzítése, ennek hiányában a teljesítés nem értékelhető. (Amennyiben nem Garmin készülékkel indusz, abban az esetben a tracklogot GDB, MPS, GPX, PLT vagy TRK formátumban kérjük.)
A pontok felkeresési sorrendje tetszőleges, a stratégia (mely pontokat érinted, melyeket hagyod ki) szintén szabadon választható. Egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján. A pontokat a bázis 10km sugarú körzetében helyezzük ki.
Sisak viselése kötelező, láthatósági mellény használata erősen ajánlott! Felhívjuk továbbá a kerékpárosok figyelmét a hatályos jogszabályok betartására, különös tekintettel az erdőtörvényre: erdőben kerékpározni csak az arra kijelölt utakon szabad! Kérjük, hogy a természet védelme, és a lehetséges konflikusok elkerülése érdekében vegyétek komolyan ezt a felhívást!
A kerékpáros verseny koordinátora: scele.

 

Nevezési díj: internetes elő-nevezéssel 2000.-Ft/GPS, a helyszínen 2500.-Ft/GPS. Az internetes előnevezés határideje 2009. 05. 12. éjfél volt, nevezni már csak a helyszínen tudsz.
A nevezési díj magában foglalja a gyalogos és/vagy a kerékpáros kategóriában történő indulást, megfelelő teljesítés esetén a sorsoláson való részvételt, valamint egy adag menüt (gulyásleves és bukta) a kemping éttermében.
További menük 850.-Ft-os áron a helyszínen vásárolhatók. (Kérjük, hogy a nevezési lapon menü-igényeteket minél pontosabban jelezzétek!)

 

Díjak: A kategóriák első három helyezettje kupát és oklevelet kap, a verseny összes teljesítője emléklappal térhet haza.
A díjakat az eredményhirdetés után sorsoljuk az összes sikeres teljesítő között. A sorsolásra kerülő ajándékok:

-100.000.-Ft-os GARMIN NaviGate vásárlási utalvány

-GARMIN Edge305 kerékpáros GPS

-GARMIN ajándékcsomagok

-NorthFace túrafelszerelés

-VARTA ajándékok - lámpák, akkumulátorok

-Hilltop bor-ajándékcsomagok

-Nanoracer Enzo RC autó (ManagerToys)

-Powerball-, zsonglőr- és sárkány-ajándékcsomagok (ReflexShop)

-1.500.000.-Ft értékű balesetbiztosítás (PannonSafe-Érd)

 

 


 

 

További programok a bázison és környékén

 

Inverz-kessingNézz fel a GPS-ből! - inverz-kessing Tatán

Ebben a játékban a GPSGames.hu-n jól ismert inverz-kessing szabályai érvényesek, vagyis nem koordinátákat adunk, hanem koordinátákat kérünk. Egy kellemes tóparti séta közben fényképek alapján kell minél pontosabban bemérned az egyes helyszíneket, egészen pontosan a fénykép készítésének helyét. A képeket nyomtatva is magadhoz veheted, de igény szerint PDA-ra, notebookra, vagy alkalmas GPS készülékre is szívesen feltöltjük őket.  A feladat egyszerűen a megadott helyeken egy-egy pont rögzítése. Ha ez minden pontnál 30m-en belül megvalósul, akkor a teljesítés sikeres. Ez a bázisra visszatérve, az általad felvett pontok letöltése után derül ki. Minden sikeres teljesítő ajándékot kap!
Ezt a feladatot a tervek szerint Wherigo-játékként is teljesítheted: alkalmas készülékkel (Garmin Colorado, Oregon, Nüvi550, PDA) nincs más dolgod, mint a készülék által sorban feldobott pontokat felkeresni, majd az utolsó után feljegyezni a jelszót.

 

TájfutásFura, de GPS nélkül is lehet! - tájfutás a Budapesti Tájfutó Szövetséggel

Sokan vannak közöttünk tájfutók, de a többieknek is érdemes kipróbálni ezt a sportot. A GPSGames Fesztivál keretében ezt most megteheted a Budapesti Tájfutó Szövetség jóvoltából. Többfordulós összetett parktájfutó versenyen indulhatsz a kemping területén belül, így akár gyermekek is biztonságosan kipróbálhatják a sportot. Az ellenőrzés SI-dugókákkal történik. Nevezési díj: 400.-Ft.
A tájfutással kapcsolatban további infomráció Vásárhelyi Tassnál érhető el: +36 20 3213458.
 

 

 

ManagerToysRC-autók bemutatója és háziverseny a ManagerToys gondozásában

Gyermekek és gyermeklelkű felnőttek nagy örömére a várakozás percei is vidáman fognak telni a ManagerToys jóvoltából: a helyszínen felépített pályán mindenki kipróbálhatja a különféle rádió-távirányítású autókat, sőt egyik-másik típust pályán kívül is. Bátor babák jelentkezését is várjuk, ugyanis a ManagerToys RC-kamionja akár egy babakocsit is képes elhúzni... :)

 

 

 

ReflexShopKönnyed fel- vagy levezetés a ReflexShop-pal

A rendezvényen a Reflexshop különleges termékei is kipróbálhatóak lesznek!  A Powerball bajnokság mellett lehetőséged lesz profi frizbiket, bumerángokat, sárkányokat, zsonglőrtermékeket, monocikliket, terepgördeszkákat, és még egy rakás fantasztikus és szórakoztató dolgot kipróbálnod.  Felüdülés testnek és léleknek a túra teljesítse után!
A Powerball bajnokságon résztvevők között egy értékes Powerball csomag kerül kisorsolásra!

A srosoláson lehetőséged lesz megnyerni egy 406m-es dobással Guiness rekordot tartó frizbit is tartalmazó frizbi csomagot, egy sárkányokat tartalmazó csomagot és egy zsonglőrcsomagot is!

 


 

 

Technikai és egyéb információk

 

A versenypontokat a versenyzők GPS-ére feltöltjük. Ha nem Garmin készülékkel érkezel, kérjük, hozz magaddal megfelelő soros vagy USB kábelt! PDA-val való indulás esetén a pontokat memóriakártyára töltjük a megszokott formátumokban (mps, gdb, gpx, wpt), ActiveSync nincs! A pontok a bázison nyomtatva is elérhetők lesznek, tehát ha a feltöltés nem lehetséges, akkor a pontok bepötyögése után tudsz rajtolni.

 

A helyszínen lehetőség lesz ingyenes GPS-kölcsönzésre. Ehhez kérjük, hogy hozz magaddal egy fényképes igazolványt! GPS-igényedet jelezd az alábbi űrlap megjegyzés rovatában!

 

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljünk a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a KRESZ előírásaira! Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a GPSGames.hu nem vállal felelősséget.

 

A versenyen mindenki saját felelősségére indul. Az esetleges balesetekért, vagy anyagi kárért a GPSGames.hu nem vállal felelősséget. A versenyeken történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

 


 

 Letöltések

 

Néhány hasznos file a versennyel és környékével kapcsolatosan. [Jobbklikk, mentés másként.]

 

 File  Mire jó? Hogyan?
GPSGames3.gpx Hasznos pontok a bázis környékéről: ABC, orvosi rendelő, gyógyszertár, rendőrség, vasút- és buszpályaudvar, kerékpárbolt, parkolók, szálláshelyek. Megjegyzésben a nyitvatartások.
[Garmin MapSource, Google Earth, iGO POI explorer.]
GPSGames3.gpi Hasznos pontok fotókkal a bázis környékéről: ABC, orvosi rendelő, gyógyszertár, rendőrség, vasút- és buszpályaudvar, kerékpárbolt, parkolók, szálláshelyek. Megjegyzésben a nyitvatartások.
[Garmin Nüvi, Zumo: másold be a készülék vagy a memóriakártya POI könyvtárába! A pontokat az Extrák vagy a Saját POI menüpontok alatt találod meg a készüléken. A GPI file egyéb POI Loader-kompatibilis készülékekre is feltölthető, de a fényképek nem lesznek láthatók.]
GPSGames3.vcs Naptár-bejegyzés MS Outlook alá. Benne a rendezvény legfontosabb paraméterei, valamint a szükséges elérhetőségek.
Kitűző Kitűző alapnyagok sok formátumban és verzióban. Csak hogy megsimerjük egymást. :)

  

Bejelentkezés