Nemzeti Parkok Hete
2009-06-15 | Események | 5 hozzászólás
2009. Június 19-28. között rendezik meg azt a programsorozatot, amely lehetőséget kínál arra, hogy nyílt szakvezetés keretében, mérsékelt árú belépőjegyekkel, alkalmanként pedig ingyen látogassuk a Nemzeti Park Igazgatóságok résztvevő rendezvényhelyszíneit.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Parkok Hete, amelynek témája idén a Magyar Turizmus Zrt. "Kulturális Turizmus 2009" kampányévéhez kapcsolódóan a kulturális örökségvédelem ökoturisztikai hasznosítása.

 

Június 19. pénteken, a szakmai napon ( bejelentkezés szükséges ) szakértők előadásait hallgathatjuk meg a csopaki Park Villa és Konferenciaközpontban.

Június 20. szombaton, a közönségnapon a tihanyi Levendula-fesztivállal egybekötve a
magyarországi nemzeti park igazgatóságok munkatársai vetélkedőkkel, kézműves kiállítással vátják az odalátogatókat, illetve akinek kedve tartja, részt vehet egy - a félszigetet bemutató - szakvezetéses sétán.
Helyszín: Tihany, Belső-tó partja

 

Június 28.-ig további programok várják az érdeklődőket:

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága minden napra tartogat valami édekeset, az utolsó napra pedig Hódító hód kenutúrát szerveznek, amihez előre bejelentkezés szükséges a helyek korlátozott száma miatt.

A Bükki Nemzeti Parkban gyalogos és kerékpáros túrákra hívják az érdeklődőket, lesznek gyógynövényismerei és falunéző séták is.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park többek között 3 órás gyalogtúrát szervez Szigligetről indulva.

Aggteleki Nemzeti Park egész héten 50 % kedvezményt biztosít a Baradla aggteleki rövidtúráján és a Vörös-tói barlangtúrán.

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság: Tiszavirág túrát szerveznek.

A Körös-Maros Nemzeti Parkban lesz erdei séta és gyógynövénytúra, június 27.-én szombaton pedig éjjel 2-ig várják az érdeklődőket.

 

Bejelentkezés