Hír: 4. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
4. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
4. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivál
2009-09-10 | Események | 889 hozzászólás

A 4. GARMIN GPSGames Műhód Fesztivált ezúttal a sok akadályversenyt látott Csillebérci Ifjúsági Táborban és környékén rendezzük 2009. október 3-án szombaton. Téged is szeretettel várunk!

A rendezvény időpontja: 2009. október 3. szombat (before party: október 2. este :)


Helyszín: Budapest Csillebérc, Ifjúsági Tábor (Konkoly Thege Miklós út 21.)
[N47° 29.680' E018° 57.627']

 


 

 

A rendezvény támogatói:

 

 Garmin  Geochallenge GPS

 

 AkkuTrade-Varta

 The North Face

Hilltop 

PannonSafe - Érdi Iroda

 

ManagerToys ReflexShop


 

 

Program

Október 2. péntek

 

Délutántól gyülekező a bázison. Este Before-party SylverRat-ék vezényletével. Az esemény lényege - nevéhez híven -  a buli! Ismerkedés az új arcokkal, közös hangolódás a másnapi versenyre testben és lélekben.
Egy fontos kérés vendéglátónktól, az Erdőmester Étteremtől: kérjük, hogy az Erdőmester területére ne hozzatok be szeszesitalt, mert egy esetleges VPOP ellenőrzésenél ez komoly problémát okozhat. A házipálinkát és egyebeket a tábor területén, a szálláson kóstoljátok körbe, de az Erdőmester Étteremben és annak külső asztalainál csak az ott kapható szeszesitalt fogyasszátok! Köszönjük.

 

Október 3. szombat:

 

A verseny napja. Hagyományos gyalogos (egyénileg vagy csapatban ízlés szerint) és családi kategóriában indulhatsz, valamint a bázison is több program vár rád. Érdemes családdal, gyerekekkel érkezni, mert a cél nem a sok órás, kimerítő erőpróba. Természtesen a verseny azért verseny, nyugodtan futhatsz. :)
 

Rajt és helyszíni nevezés: 8:00-13:00 óra között.
Befutó: 17:00 óráig.
Eredményhirdetés és a díjak sorsolása: 18:00 órától.

 

Ha szeretnéd, természetesen mindkét kategóriában indulhatsz, de a rajt/befutó időpontok erre az esetre is vonatkoznak. A 17:00 óra után beérkezők eredményét nem tudjuk értékelni, és a díjak sorsolásán sem vesznek részt. Ha mindkét kategóriában indulsz, akkor először a hagyományos gyalogos versenyt kell teljesítened, másodikként vehetsz részt a családi versenyszámban.

 

A verseny: a verseny-területen kb. 30 ellenőrzőpont keretében 40 "pontérték" kerül kihelyezésre. Egyéni kategóriában a sikeres teljesítés felétele minimum 20, családiban 10 pontérték begyűjtése. Az ellenőrzőpontokon a tájfutásban és korábbi GPSGames versenyeken is használt lyukasztót találod, ezzel tudod igazolni a találatot a laminált versenylapon, a megfelelő cellában történő lyukasztással. A terepen elhelyezett pontok közül néhány magasabb pontértéket képvisel, ezt a versenylapon, valamint a feltöltött pontok nevében és ikonjában jelezzük. Az alap pontnév az adott pont sorszáma 2 karakterrel. A következő pont-típusokkal találkozhatsz:

 

-Egyszerű 1 pontos lyukasztó. Egy találat=1 pont, a GPS-ben a pont sorszámával találod (pl. "03")

 

-2 vagy 3 pontot érő lyukasztók: a bázistol távol elhelyezett, vagy különlegesen elrejtett pontok. A GPS-ben a pont száma mellett az ellenőrzőpont értékét is láthatod (pl. "05-3p")

 

-AB-pontok. Olyan speciális pont-párok, amelyeknek csak az első pontját kapod meg a GPS-re, jelezve a pont típusát (pl. "12-A"). Minden esetben a pontpár "A" felét kapod meg, a "B" helyének kiderítése a Te feladatod. Ha az "A" lyukasztón nem találsz információt, akkor a "B"-t valahol a közelben, néhány méteren belül, egy másik tereptárgyon kell keresned. Ha az "A" lyukasztón koordinátákat vagy egy távolság/irányszög párt találsz, akkor erre kell tovább indulnod a "B"-hez. Az AB pontpárok mindkét fele 1-1 pontértéket képvisel. A pontpár "A" felének megtalálása akkor is ér 1 pontot, ha a "B"-t nem keresed meg.

 

A terep nem durva, de rohanással azzá teheted. :) Alapvetően erdei gyaloglásra készülj, a túra gyermekekkel is teljesíthető. A pontok felkeresési sorrendje tetszőleges, a stratégia (mely pontokat érinted, melyeket hagyod ki) szintén szabadon választható.  Egyéni időmérést alkalmazunk GPS-idő alapján. A pontokat a bázis 3km sugarú körzetében helyezzük ki. A normál gyalogos és a családi kategória pontjai megegyeznek, különbség csupán a teljesítendő pontok számában van. A családi kategóriában történő indulás feltetele, hogy a csapatban legalább egy 14 év alatti gyermek, vagy egy nyugdíjas legyen. (Természetesen nem "kötelező" a családi kategória, gyermekek és nyugdíjasok is indulhatnak a normál gyalogosban.)

 

Nevezési díj:


Az internetes előnevezés szeptember 29-én lezáult, már csak a helyszínen nevezhetsz!
(Az előnevezés összegét visszatéríteni csak a rendezvény elmaradása esetén áll módunkban.)

 

A helyszíni nevezés 2000.-Ft/GPS, az összeg nem tartalmaz ebédet.

 

A nevezési díj magában foglalja a gyalogos és/vagy a családi kategóriában történő indulást, megfelelő teljesítés esetén a sorsoláson való részvételt, valamint előnevezés esetén egy adag menüt (babgulyás és süti) a bázison.
További menük 800.-Ft-os áron az előnevezés keretében vásárolhatók. A helyszínen további menü a készlet erejéig áll rendelkezésre, illetve a bázison büfé-jellegű ételek és italok (hamburger, hot-dog, melegszendvics, üdítő, sör, kávé) egész nap vásárolhatók. 

 

Díjak: A kategóriák első helyezettje kupát és oklevelet kap, a második és harmadik helyezettek oklevelet vehetnek át, a verseny összes teljesítője emléklappal térhet haza.
A díjakat az eredményhirdetés után sorsoljuk az összes sikeres teljesítő között. A sorsolásra kerülő ajándékok:

 

-100.000.-Ft-os GARMIN NaviGate vásárlási utalvány

-GARMIN GPSGames kegytárgyak

-GARMIN ajándékcsomagok

-Panasonic Lumix LS80 fényképezőgép (VideoPart)

-NorthFace túrafelszerelés

-VARTA ajándékok - lámpák, akkumulátorok

-NanoRacer Enzo RC-autó (ManagerToys)

-Powerball-, zsonglőr- és sárkány-ajándékcsomagok (ReflexShop)

-1.500.000.-Ft értékű balesetbiztosítás (PannonSafe-Érd)

-6 db-os egyedi kézzel festett (Made By Enikő) pohárkészlet (totzoli65)

-1 üveg teljesen eredeti skót Whisky, egyenest Skóciából (Mákos)

-1 db. túrázó pléd, 1 db. focilabda, 1 db. ping-pong készlet (wildpig)

-Mini RC helikopter (Csuhás)

 

 


 

 

További programok a bázison és környékén

 

Inverz-kessingNézz fel a GPS-ből! - inverz-kessing Csillebércen

Ebben a játékban a GPSGames.hu-n jól ismert inverz-kessing szabályai érvényesek, vagyis nem koordinátákat adunk, hanem koordinátákat kérünk. A tábor területén belül egy kellemes séta közben fényképek alapján kell minél pontosabban bemérned az egyes helyszíneket, egészen pontosan a fénykép készítésének helyét. A képeket nyomtatva is magadhoz veheted, de igény szerint PDA-ra, notebookra, vagy alkalmas GPS készülékre is szívesen feltöltjük őket.  A feladat egyszerűen a megadott helyeken egy-egy pont rögzítése. Ha ez minden pontnál 30m-en belül megvalósul, akkor a teljesítés sikeres. Ez a bázisra visszatérve, az általad felvett pontok letöltése után derül ki. Minden sikeres teljesítő ajándékot kap!

 

 

ManagerToysRC-autók bemutatója és háziverseny a ManagerToys gondozásában

Gyermekek és gyermeklelkű felnőttek nagy örömére a várakozás percei is vidáman fognak telni a ManagerToys jóvoltából: a helyszínen felépített pályán mindenki kipróbálhatja a különféle rádió-távirányítású autókat, sőt egyik-másik típust pályán kívül is. Bátor babák jelentkezését is várjuk, ugyanis a ManagerToys RC-kamionja akár egy babakocsit is képes elhúzni... :)

 

 

 

 

ReflexShopKincskeresés kicsiknek

A tábor területén belül elrejtett kincsesládákat a kicsik akár egyedül is teljes biztonságban keresgélhetik, de természetesen a szülő vagy a nagyobb testvér segítsége sem tiltott. Ha kiveszel valamit a ládából, ezúttal nem kell csere-ajándékot tenned a helyére! :)

 

 

 

 


 

 

Technikai és egyéb információk

 

A versenypontokat a versenyzők GPS-ére feltöltjük. Ha nem Garmin készülékkel érkezel, kérjük, hozz magaddal megfelelő soros vagy USB kábelt! PDA-val való indulás esetén a pontokat memóriakártyára töltjük a megszokott formátumokban (mps, gdb, gpx, wpt), ActiveSync nincs! A pontok a bázison nyomtatva is elérhetők lesznek, tehát ha a feltöltés nem lehetséges, akkor a pontok bepötyögése után tudsz rajtolni.

 

A helyszínen lehetőség lesz ingyenes GPS-kölcsönzésre. Ehhez kérjük, hogy hozz magaddal egy fényképes igazolványt! GPS-igényedet jelezd az alábbi űrlap megjegyzés rovatában!

 

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljünk a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet védelmére! A verseny engedélyében foglaltak szerint a résztvevők kizárólag utakon (közút, turistaút, erdészeti út, gyalogút) közlekedhetnek, azokról letérni tilos! Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a GPSGames.hu nem vállal felelősséget.

A tábor területére a belépés ingyenes. Autóval a területen belül 500Ft-os díj fejében parkolhatsz. (Az alábbi GPX file tartalmazza a különféle ingyenes parkolási lehetőségeket.) A szállást igénybe vevőknek a területen történő parkolás ingyenes.

 

Szálláslehetőségek a bázison:

-Hotel Csillebérc, valamint egyszerűbb szállások altáborokban: csilleberciszabadido.hu

 

A versenyen mindenki saját felelősségére indul. Az esetleges balesetekért, vagy anyagi kárért a GPSGames.hu nem vállal felelősséget. A versenyeken történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.

 


 

 

 Letöltések

 

 

 File  Mire jó? Hogyan?
GPSGames4.gpx Hasznos pontok a bázis környékéről: Bázis, parkolási lehetőségek, szállás.
[Garmin MapSource, Google Earth, iGO POI explorer. Letöltéshez: jobb-klikk, cél mentése másként.]
Kitűző Kitűző alapnyagok sok formátumban és verzióban. Csak hogy megismerjük egymást. :)

 

 

Ha kérdésed van, tedd fel az esemény fórumán, e-mailben, vagy telefonon (magpet: 30/9415525, scele: 20/9291814)!
  

 

Bejelentkezés