Hír: II. Tisza-tavi és Természetfotós Madarász Fesztivál
Madarászfesztivál
II. Tisza-tavi és Természetfotós Madarász Fesztivál
2009-10-14 | Események | 3 hozzászólás
Tisza-tó – fókuszban az őszi madárvonulás: II. Tisza-tavi Madarász és Természetfotós Fesztivál - Poroszló

A Tisza-tó sokak számára ismert különleges vízterület, mely mesterséges kialakításából következően és egyben azt meghazudtolóan hazánk legváltozatosabb felszínnel rendelkező nagytava. A mozaikos élőhelyek nem csak az ott kenuzó, csónakázó látogatókat varázsolják el, hanem a „légtérből” érkező madaraknak is ellenállhatatlan csábítást jelentenek. A tó 127 km2-es területének mintegy 2/3-a a Hortobágyi Nemzeti Park része, s Tisza-tavi Madárrezervátum néven vált ismertté. Ezen a területen a több mint száz fészkelő faj mellett kiemelt jelentősége van az itt vonulás közben megpihenő több százezer madárnak, s ez fordítva is igaz: a Tisza-tó és Hortobágy vízfelületei képezik Európa egyik legnagyobb madárvonulási központját.

 

2009. október 24-25-én Poroszlón a II. Tisza-tavi és Természetfotós Madarász Fesztivál megrendezésével ezt a vízivilágot, s madárzsivajt szeretnék bemutatni a szervezők minden érdeklődőnek. Ezen a hétvégén nem csak a profi ornitológusok számára nyílik ki itt a tér, hanem a madarakkal még csak éppen ismerkedő, vagy egyszerűen csak a szép őszi hangulatot kereső vendégek is különleges élményekhez juthatnak. A felfedezést hazánk legjobb madarászai, természetfotósai és kipróbálható technikai segítségként a legjobb távcsőmárkák biztosítják.

 

A hétvége programjaiból mindenki kiválaszthatja a legszimpatikusabbakat, de szinte biztos, hogy vasárnap este mégis úgy fogja érezni, hogy "de jó lett volna egy fenékkel két lovat megülni".

 

Mindezek alátámasztására egy kis ízelítő a programkínálatból:

 

· Csónakos és szárazföldi kombinált madarász verseny 2-4 fős csapatok részére
· Természetfotós verseny
· Vezetett madármegfigyelő túrák családoknak és gyerekeknek a Tisza-tavi Vízi Sétányon és csónakkal
· Kompkirándulás a Tiszavirág Ártéri Sétaúthoz
· Alkonyatkor a behúzás megtekintése terepmadarász narrációjával
· Daruvonulás túra Tiszacsege határában
· Távcsövek, fényképezőgépek kiállítása, bemutatója, vására
· Vetítések és előadások hazánk legjobb természetfotósaitól és terepmadarászaitól
· Folyamatos csónakos és szárazföldi túrák

 

Információ: Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület, Szabó Lajos titkár  30/399-5735 , szabol@itthon.hu, www.turakozpont.hu

Bejelentkezés