Hír: GARMIN GPSMAP 62SC
GARMIN GPSMAP 62SC
GARMIN GPSMAP 62SC
2011-10-12 | Tech | 19 hozzászólás

Megérkezett a népszerű GARMIN GPSMAP 62-es sorozat legújabb tagja, az 5 megapixeles kamerával felszerelt GPSMAP 62SC.

A GARMIN GPSMAP 62-es sorozatáról összességében túl sok újdonságot nem lehet elmondani. Ez a készülékcsalád a túra GPS-ek egyik etalonja, IPX7 szabvány szerint vízálló, a terepi bevetés minden nehézségével dacoló készülékház, az érzékeny GPS vevő, a napfénynél is kiválóan látható színes kijelző, a precíz 3-tengelyes elektronikus iránytű... sorolhatnám a végtelenségig.

 

Most itt a legújabb családtag, a GPSMAP 62SC. A "C" jelentése: camera, vagyis a készülék egy 5 megapixeles fényképezőgéppel gazdagodott. Így nem csak egyel kevesebb készüléket kell magunkkal cipelni a hegyre, hanem egy terepálló kamerához jutunk, amely geotagelt (GPS-adatokkal felcimkézett) fényképeket készít.

 

A képminőség? Egy ilyen eszköz képét nyilván nem egy tükörreflexes gép tulajdonságaival kell összevetni. Kirándulás, túrázás, hajókázás közben egyszerűen készíthetünk vele olyan képeket, amik a webre feltöltve bőven megállják a helyüket. A kamera autófókuszos, valamint makro-funkcióval is rendelkezik, ha netán egészen apró dolgokat szeretnénk egészen közelről fényképezni.

 

További hasznos szolgáltatás, hogy a képek készítésének helyét a készülék a térképen kis ikonokkal jelzi, így ismeretlen terepen egyfajta jegyzetelő funkcióként is használhatjuk a kamerát. Ha út közben kattintunk egy-egy képet a jellemző tereptárgyakról, esetleg terepviszonyokról, az nagy segítség lehet a visszefelé vezető úton, hogy hol érdemes becsatlakozni az eredeti tracklogba, és mit érdemes elkerülni.

 

Az alábbi linken megtekinthető néhány GPSMAP 62SC-vel készült kép (800x600 pixelre leméretezve):
Kajakozás a Hajógyári-sziget körül, GARMIN GPSMAP 62SC

Szerző: Zed
Bejelentkezés