WHERIGO - Naplás-tó (HARD!)

2009-04-11 | Adventure | haribali | GG1552
Ez a játék Budapest XVI. kerületében fekvő tavacskához invitálja a játékosokat! 2.5-3 km gyaloglásra kell számítani + jónéhány nehéz feladatra! :)

Koordináta:

N 47°30.472'

E 19°14.898'

Budapest

Igazolás módja: jelszó

WHERIGO:

Először is tájékozódjunk a wherigo-ról, ha nem tudnánk mi ez! -> ->
wherigo.com: [link]

A játék teljesítéséhez le kell tölteni a wherigo playert a pda-nkra! Ezt itt tehetjük meg: [link] -> katt a 'download player' gombra eléggé a lap alja fele! Ha nincs a pda-n .NET 2.0 keretrendszer, akkor ezt is le kell tölteni!
Egy másik lehetőség a játékra az androidos okostelefonunkra telepített WhereYouGo program.

Majd a .gwc kiterjesztésű játékot le kell tölteni innen, és be kell másolni a kütyünk megfelelő mappájába.
A játék .gwc fájlja: [link]


(( PDA-hoz: a pda-s navigációt elsősorban autóhoz találták ki, ahol jól jön, hogy legalább 4km/h-val kell haladnunk ahhoz, hogy változzon az aktuális pozíciónk. Azonban a túrázás közben, ill. wherigo játékok közben ez nagyon rosszul jön sokszor, mert így össze-vissza kell futkorásznunk az adott pont környékén, hogy pontosabban bemérhessük, hogy hol vagyunk. Erre megoldás az "Aplsirf" nevezetű kis programocska. Itt egy leírás a használatáról...
Link: [link] ))




Most pedig nézzük a játékot:

Wherigo - Naplás-tó (nehéz változat!)




( ! ! ! ) A játék sikeres teljesítéséhez javasolt ezen leírás alapos elolvasása, majd a játék során is célszerű mindent elolvasni amit kiír a "kütyü". Általában csak így van esély a továbbjutásra, néhol pedig érdekességekre, látnivalókra hívom fel a figyelmet bennük! ( ! ! ! ) - A címet kéretik komolyan venni! Tényleg nem könnyű!


MEGKÖZELÍTÉS:

A Naplás-tó legkényelmesebben kocsival közelíthető meg, és a játék start pozíciója közelében elég sok parkolóhely található. A horgászszezon alatt fontos, hogy az erdő oldalára parkoljon mindenki, mert a túloldalra parkolva konfliktusba keveredhetünk a tó üzemeltetőjével. (tapasztalatból mondom! :))

(( Busszal érkezve a 2-es metró végállomásáról (Örs Vezér tere) induló 276E jelű busszal a cinkotai buszgarázs megállóig, vagy a naplás úti végállomásáig utazva, majd onnan besétálva lehet megközelíteni a tavat. Illetve a 46-os busszal (talán cinkotai kiserdő, vagy hasonló nevű megállóig) utazva már nem is kell olyan sokat gyalogolni a tóig, de ez elég ritkán jár sajnos. ))



A JÁTÉKRÓL:

Ez a játék igazából egy 2.5-3 km-es multi geoládához hasonlít leginkább (jópár virtuális és 2 hagyományos ládával) néhány plusz érdekességgel megspékelve. A legfőbb különbség az, hogy az összes infot ott a helyszínen kapja meg a játékos. Ráadásul az egyes pontokhoz alap esetben elég kevés infot adok. Ha valaki annyi info alapján is meg tudja oldani, az nem kap "hibapontot". Ha több információra van szükség, akkor rá kell kattintani a "HELP" gombra (ezért 1 hibapont jár), ha pedig még ez is kevés, akkor az "EXTRA HELP"-re (ezért 2 hibapont jár). 1-2 helyen alkalmaztam egy "INFO" nevű gombot is (ezt hibapont kapása nélkül meg lehet nézni bármikor! Szóval az "INFO" gombra kattintásért NEM jár hibapont! Például a 3.pont után ide kattintva megtudhatjuk, hogy sok hibapontért cserébe hogyan lehet kihagyni ezt az igen nehéz részt).

A feladatok zökkenőmentes megoldásához (meg amúgy is) KÉRNÉK SZÉPEN MINDENKIT, hogy a kiírt szövegeket alaposan olvassa el! Minden le van írva! Csak annak lehet bármi gondja a feladatmegoldásokkal, aki nem elég figyelmesen nézi meg az infokat, hanem csak átszalad rajtuk.

A wherigoban nem lehet ékezetes betűket használni, ezért a kódok megadásánál mindenki ügyeljen arra, hogy csak az angol billentyűzet karaktereit használja! ( NO EKEZETES BETU ! ! ! )



FELSZERELÉS:

Ami jól jöhet: vízálló cipő, elemlámpa, fényképezőgép, pda/androidos telefon, etc. Ezekből a pda/garmin cucc a nélkülözhetetlen, a többi nélkül meg lehet csinálni a játékot! :)



KÓDKÉPZÉS - JÁTÉK TELJESÍTÉSÉNEK IGAZOLÁSA:

A játék teljesítését egy kóddal kell igazolni.

A végső kódképzést az utolsó pont teljesítése után írja ki a játék, viszont a kód több részből áll, és szükség lesz mindegyik játék-pont kódjának első karakterére is hozzá! (SZÓVAL A KÓDOKOKAT VÉGIG ÉRDEMES FELÍROGATNI, vagy MEGJEGYEZNI!)

Aki 0 vagy 1 hibaponttal csinálja meg, annak mindenképp javasolt egy fényképet készíteni arról a játék-kockáról, amikor kiírja, h: 'Gratulalok! Összesen x hibaponttal sikerült végigérned!', és ezt a képet feltölteni a játék visszaigazolásánál. Természetesen bárki igazolhatja a hibapontjai számát hasonló módon, és jó lenne, ha a túra során készült egyéb képeket is feltöltögetnétek a visszaigazoláskor.

Egyébként 0 hibaponttal szinte lehetetlen szerintem végigcsinálni!

Az első teljesítőnek és minden 0 hibapontosnak is NAGY-NAGY gratuláció jár!


KELLEMES SÉTÁT és JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNOK!

(jah és sok sikert! :) -> a bosszankodások elkerülése végett érdemes gyakran menteni, melyhez írtam egy kis segítséget a TASK főmenüpontban a játékon belül!) MENTSETEK GYAKRAN ! ! !


(Probléma esetén hívható szám: nullahat-húsz-nyolc-huszonnégy-huszonhét -kilencvenhárom.)

2013-03-08 16:17:13
Lopakodo és Piás társaságában elkövetett időtöltés.:-) Megbeszéltük a találkát a tónál, piás megérkezett nem kevés technikával, persze jól lemerültekkel.:-) Nekivágtunk a kalandnak, néhány ponton Judit kirakta a jelszavakat amiket a rejtővel egyeztetett, aztán jött egy pont ahol útválasztás, mi mindent végigfilóztunk, mert éreztük az egyik szívás lesz, na de melyik a rövidebb vagy a hosszabb? Milyen logika alapján tervezte a rejtő? Hát addig logikáztunk, hogy a rosszabbat választottuk, így Judit lábat mosott, mi szerencsére csak bakancsot.:-) Na itt bedta az aksi is a dolgot.:-( Így megkerülve a tavat vissza az autókhoz, el Piáshoz a jó kábelért és vissza. Természetesen nem volt mentve a dolog, így előröl kezdhettük az egészet, de legalább már a jó utat választottuk.:-) Egyszer csak egy hu-s láda is beleesett és kellett a jelszava, nem stimmel, persze hisz flórásítás. mivel komoly technikai arzenállal felvértezve mentünk pillanatok alatt megvolt a rejtő száma, és hívtuk. megadta az előző jelszót, de az sem jó, itt már ő sem értette miért nem. Na mi kiderítettük, hogy volt egy régi ládagazda, és egy még régebbi jelszó, hívtuk Togót, ő megadta a jó jelszót, Piás meg kérdezte, de miért számol vissza? Togó csak röhögött a telefonba, és mondta akkor már el is buktuk a dolgot.:-) Na de mi ez a visszaszámlálás, formatálás kezdődik? Megjegyzem az emberbarátabb lenne mint a feladat.:D Na elolvastuk, és mivel mentettük előtte így tudtuk folytatni, azt láttam nem lehet lazára venni a dolgot, nekiiramodtam, nekem pont jutott egy akadály is amin át kellett másszak majd futás tovább, a cél előtt pár méterrel csipogás, megálltam megnézni mi is van, mire elolvastam, hogy némi büntetőpontért még van pár másodpercem, már nem volt.:-) Na vissza séta és akkor már Piásékra hagytam hátizsákom és minden fölösleget, nekiiramodtam, az akadályon szó szerint átlendültem, és sikerült. Jöhet a következő feladat. Na itt a csatornában épp elég magas volt a "vízállás" így traverzálás be, jelszó sehol, ki, művelődés majd újra be, és még párszor ugyanez, a denevérek már hülyének néztek minket. ismét telefonálgatás, rejtő, Togo, HK, de végül senki nem tudott segíteni a lekopott jelszóval. Azért nagyon remek szórakozás volt, kár hogy nincs rendesen karbantartva a dolog.

Megtalálás: 2012-07-27

2012-11-17 16:54:13
Ismét teljesitettük a küldetést, most hárman. Útközben kijavítottuk a hibákat, már csak Haribalinak kell finomítani kicsit a gwc fájlon és egy remek idötöltés lesz ismét. Köszi a játékot. [g:hu 1.4.23]

Megtalálás: 2012-11-17
jól jött a sok mentés jól elhúzódott az erdőkerülésünk a gát a kád túlfolyója

2012-07-28 11:24:42
Jó kis játék, köszönjük a lehetőséget! Kicsit kalandosra sikeredett, de az is volt a cél. Ehhez azért mi is hozzájárultunk, mert alig feltöltött eszközökkel indultunk el abban a tudatban, hogy van nálunk külső töltő, ami volt is, csak a nem hozzávaló csatlakozóval:-) illetve én többször azt gondoltam, hogy tudok a vízen járni, de persze ez se jött be...Sikerült 2 pár cipőmet is elmocsarasítani, úgyhogy erősen javasolt a magasszárú cipő, hosszú poló, hosszú nadrág, mert szúnyog és csalán is van bőven(legalábbis amerre mi jártunk, ott biztos).
Mindenkinek köszönjük a segítséget és utólag is elnézést a zaklatásért:-)

Megtalálás: 2012-07-28

2012-07-28 10:31:03
Lopakodóval és Dr. Ladá-val közös "kaland" volt.
Hááát....., HARD-nak hard, az 1x biztos!
A jelszó jószerével sehol nincs meg, ahol meg egyéb feladat van, az -többnyire- tényleg hard, vagy very hard.
Felhívtunk rejtőt, megtalálót, ládagazdát, épen csak a JóIstent magát nem, de ekkor is csak töredék információhoz sikerült hozzájutnunk, végül a .gwc file-t is átkutattuk, de így sem volt egyszerű.
A játék maga játszható Android-os készüléken, a WhereYouGo player-el. Nem fagy le, nem durran el, műxik hiba nélkül.
Maga a játék nagyon klassz, 5letes, jó helyen játszódik, néha izgalmas is. Kár, hogy nincs karbantartva.
A jelszavas pontoknál:
1. felírtuk újra,
2. pótoltuk a "tubus"-t, most 1 pezsgőtablettás doboz van,
3. rossz jelszót hagytunk ott, javítani fogjuk,
4. nem tudtuk pótolni a felírást, visszamegyünk és megtesszük (előbb-utóbb).
A többinél nincs gond.
2 hibapontot kaptunk a "nehéz" feladatnál (THX to Dr. Lada), engem - valószínűleg - még a tó környékéről is kitiltott volna a játék.
Köszi a játékot!!!!

Megtalálás: 2012-07-28
Piás
Módosítások száma: 1

2011-06-29 17:16:34
Sikerült!
Nem volt egyszerű:)
Összekészítettünk mindent a párommal, majd neki is ugrottunk. az első feladatnál már lekopott feliratot találtunk, szóval az első HELP-et el is használtuk, szerencsére nem volt nehéz ezért haladtunk is tovább. Második pontnál a jelszóhordozóról (amit egy kicsit lejjebb kell keresni mint amit a gépezet mond) kicsit lekoptak a számok, és sehogy sem tudtunk beírni a jelszót. Ekkor telefont Haribalinak, aki megadta a helyes kombinációt. Ezekután minden jól haladt a tempós rész utánig, ugyanis itt megint lekopott, olvashatatlan felirat várt ránk:((( teló megint a rejtőnek, aki már sajnos nem emlékezett a feliratra, ezért az utolsó megtalálót Halaszkiralyt hívtuk fel, mivel régen volt már, ő sem emlékezett pontosan a feliratra. 2szer megnéztük mind a ketten hátha csak mi hibázunk de sajnos nem. Ránk sötétedett így hát itthon folytattuk a találgatást, közben e-mailes segítséget kértünk az utolsó előtti megtalálótól, Togotól. Ő volt az aki rávezetett minket a helyes útra, és lehetővé tette a játék végigjátszását. 2 nap múlva visszatértünk, és egy kis technikai próbléma kivételével (ami cirka 1,5óra volt:) ) semmi gond nem volt. Sikerült végigfutni a maradék ponton. Végeredményül 5 hibaponttal zártunk:(

Első GG-s Outdoor találatunk igazán kalandosra sikerült, de szerencsénkre a többiek segítségével leküzdöttünk minden akadályt:) Köszönöm mind hármótoknak a segítséget, nélkületek nem ment volna:)

Megtalálás: 2011-06-29

2010-04-01 00:43:52
megvan Nagyon tetszett!!!!!!!!!!!!
Nna! szóval, tegnap a tempós részig sikerült eljutni, ahol lemerült az akksi. ma ismét eljöttem, és mivel a tegnapi mentések ki tudja miért elszálltak (talán felülírtam???) újra kezdtem, immár a tegnapi tapasztalatok birtokában. Ismét a tempós szakaszhoz értem amikor a régi MDA III-am felmondta a szolgálatot. Mivel sem help, sem extra help lehetőségem nem maradt telefonon zaklattam haribalit - ő kisegített némi infóval a mélységi kérdésben. Miután kijöttem onnét sikerült ismét életet lehelni a kütyübe, így tudtam folytatni a kalandot. Mérleg: 3 hibapont két napi próbálkozás - nagyon nagy élmény: Mocsári teknőst is fotózhattam, csatolom a képeket. A közeli másik wherigo játékkal nem voltam ilyen sikeres itthon jöttem rá, hogy az ötödik helyszínen nem jegyeztem fel egy fontos infót - úgy megörültem az ott talált TB-nek. Örülök, hogy szaporodnak ezek az interaktív játékok!!!! Köszönöm ezt haribali!

Megtalálás: 2010-03-31
mindentudó öreg védekező pozicióban jókora karmok
halaszkiraly
Módosítások száma: 1

2009-10-05 14:02:01


Megtalálás: 2009-10-05
Cualune

2009-04-26 23:01:57
Látnok lennék?

Megtalálás: 2009-04-26
Togo

2009-04-19 11:54:57
Első Wherigo játékomra alaposan felkészültem. PDA (csontig feltöltve), GPS, rádió, elemlámpa, fényképező, papucs (ha vízben kell menni), törülköző, váltóruha. Sajnos ez nem volt elég, szokásos szerencsétlenségek követtek utamon. Az első pont simán meglett, a második olyan "zuhanósra" sikerült, és gyors vissza az elsőre, mert a PDA kikapcsolt. Hiába figyelmeztetett haribali a gyakori mentésre, ez már az elején elmaradt, valamint mindenki kapcsolja ki az energiatakarékosságot! Apropó takarékosság. Magpet alaposan rám ijesztett, ezért végig háttérvilágítás nélkül üzemelt a kütyü, a tűző napon ezért semmit nem láttam a kijelzőn. PDA pulcsi alá kéz takar minden fényt...
No innen simábban ment, nagyon kellemeset sétáltam a tóparti erdőben, nádasban. Nem csak én tettem így, sokan kirándultak arrafelé. A tó melletti mocsárban majdnem még egy teknőcöt is sikerült lefényképezni, de elmenekült. Ezután, mint tudjuk felgyorsulnak az események :) olyannyira, hogy a gáton muszáj volt kicsit kifújni magam, rágyújtottam. Eddig hibapont nélkül, büszke voltam magamra! A következő pont viszont majdnem kifogott rajtam. Először sokáig rossz helyen kutakodtam, aztán segítséget kellett sajna kérnem. Először help, majd telefon. Haribali próbált segíteni, de végül a teljes megoldást elutasítottam, mert még egy extra help hátravolt. De végül ennyi is elég lett. Még segítségem is akadt. Két fickó vízminőséget vizsgált, és megfelelő eszközökkel láttak el. Újabb pont, tanulás. Célhely. Lefagyás. Visszapont, tanulás. Majd egy újabb, korábbról ismert hely. Télen jártam itt, így a burjánzó növényzetben nem volt olyan egyszerű a feladat. És végül az utolsó pont, ami már tényleg csak egy laza levezetés.

Kár, hogy nem lehet rendes logot írni, mert az segítene a következőknek, remélem nem lőttem le egy poént sem.

Végeredmény:
táv: 4,1 km
idő: 3:07:55
hibapont: 1
maradék akku: 55%


Konklúzió:
Hard? Kellemesen! Teljesíthető? Az! Elégedett vagyok? Igen!
Gratulálok! Nagyon jó sorozatot sikerült összehozni! Ötletes, remek kivitelezéssel. Köszönöm szépen!

[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

Megtalálás: 2009-04-18
Itt indul a móka A felszerelés Pihenőn Megvagy!
eperdzsem
Módosítások száma: 6

2009-04-12 21:43:49
Nagyon jó volt!!! Önkritikusan meg kell jegyeznem, hogy jobb, mint az én játékaim. Nagyon jó ötletek, vicces feladatok, nagyon kellemes környezetben. Köszönjük!
Hosszas tatai rolleres terepszemle után hazafelé jövet csörgött a telefon, Dzsozy javasolta, hogy combozzuk le az új wherigo-t. Vidáman csaptunk bele, sokáig minden teljesen rendben is ment. Egy ösvényen hirtelen egy Simson jött szembe, nyergében maga Haribali. Innentől óvatosan követett minket. Aztán az egyik pontnál anomálisába futottunk: nem jelent meg a gomb. Se Coloradon, se Oregonon, végül Haribali PDA-jával folytattuk a játékot. a vége felé akku-problémák jelentkeztek, közben ránk is sötétedett, és a kísérő Simsonból is kifogyott a benzin. Pont, mint egy rossz kabarétréfában. :) A nehézségek ellenére kiválóan szórakoztunk, a teljesítés is sikeres volt. a merülő PDA miatt az egyik ponton igénybe vettünk egy kis rejtői segítséget, mert az előző ponthoz visszaküldős tréfát talán már nem vitte volna el a PDA. Végül a sok viszontagság közepette etikátlan módon megszavaztuk magunknak a telejsítést, mert hiszen a dolgot lejártuk, minden feladatot megoldottunk.
Köszönjük a játékot, még sok ilyet!
A Groundspeak és a garmin ide látogató, magyarul tudó programozóinak üzenem, hogy rakják már össze rendesen ezt a huncut wherigot! Nagyon jó dolog, de bosszantó hogy ezekkel a lökött bugokkal kell bajlódni.

Megtalálás: 2009-04-12
magpet

Új megtalálások

Bejelentkezés