Trinity Reloaded
2009-10-30 | Adventure | apoda | GG2037
A Szentháromság ötlete nyomán...

Koordináta:

N 47°31.965'

E 19°02.337'

Budapest

Igazolás módja: jelszó

A fenti koordináták fontosak lesznek, de a láda nem ott rejtőzik. A megtalálásához a Kodály köröndről kell indulnod. Menj el az Operáig, majd a beszerzett információk birtokában utazz el a Keleti pályaudvartól a Pillangó utcáig. Ha idáig eljutottál és minden világos, akkor magabiztosan száguldhatsz a Ferenciek terétől a Népligetig. A precizitás kedvéért a Stadionoktól kell folytatnod az utat. Amikor a Pillangó utcához érsz, nagy megkönnyebbüléssel nyugtázhatod, hogy helyes taktikát alkalmazol, végső megerősítést pedig a Ferenciek terétől a végállomásig tartó utad során kapsz. A finom részletek természetesen csak akkor derülnek ki, ha kitartóan utazol tovább a Hősök terétől a Bajza utcáig és az Astoriától a Batthyány térig.

Innen akár gyalog is elmehetsz a ládához, amiben találsz egy rejtjelezett üzenetet és információkat a visszafejtéséhez szükséges jelszóról. Sokféle játékot rendeztek ezen a helyen, de a Blaise de Vigenere - Giovan Battista Bellaso összecsapás nem itt folyt. Erről a mérkőzésről egyébként közismert, hogy Bellaso nyerte meg, mégis Vigenere neve íródott be vastagabb betűkkel a történelemkönyvek lapjaira. De térjünk csak vissza a titkos üzenethez, valaki ugyanis aljas módon három felesleges vonalat is rajzolt a lapra! Sajnos semmilyen további adat nincs arról, hogy melyikek lehetnek a feleslegesek, ezt neked kell kiderítened majd otthon. Készíts másolatot az üzenetről, de ha egyszerűen csak lefotózod, az is tökéletes lesz. A titkos üzenet jelszavához szükséges adatot a helyszínen be tudod gyűjteni, csak a megfelelő helyen kell lenned és nyitva kell tartani a szemedet. Valószínűleg közelebb kell menned, hogy biztos lehess a dolgodban...

A felesleges betűktől megszabadított titkos üzenet és a felkutatott jelszó birtokában nem fog sokáig tartani a visszafejtés, utána pedig csak egy apró akadályt kell legyőznöd a siker érdekében. A megoldás a megfejtett üzenet előtti 18 betű.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2012-08-04 09:57:32
Jó ideje, hogy gyűrtük ezt a ládát, a kezdő pont mngc-nek köszönhetően sikeresen meglett. A helyszínre kiérve elég gyorsan megtaláltuk a ládát, benne az információkkal. Ezt egy időre pihentettük, közben elő-elővettük, de csak most veselkedtünk neki együttes erővel ismét. A kezdeti irány jó volt, de mivel a helyszínen begyűjtött információ nem volt helytálló - túl közel mentünk :( - így több órás próbálkozás után végül segítséget kértünk a rejtőtől. Nagyon köszönjük a tévedésünk korrigálását. A helyes info behelyettesítésével már minden rendben volt és a jelszó megadta magát. mngc-vel közös találat :).

Megtalálás: 2012-08-04

2012-08-04 09:43:59
Ezt a ládát már jó régen próbáltam megtalálni. A kezdő pont jó sokára lett meg, de aztán megvilágosodtam ;-). Meglett a láda is, benne az instrukciókkal. Jó irányba indultunk el, de egy kis hiba lépett fel. Így végül segítséget kértünk. Amit ezúton is köszönünk. Innen már egyértelmű volt. S kiderült, csak egy "apróságon" csúsztunk el. Judyka71-el közös találtat.

Megtalálás: 2012-08-04

2012-05-02 13:24:16
Garfield13-mal....bár javarészt az Ő érdeme. :)

Megtalálás: 2012-02-06

2012-02-06 22:29:35
Nagyszerű játék volt! Közösen kezdtük dzoli1-gyel, de aztán a szöszölésnél és próbálkozásoknál egyéb elfoglaltságai miatt kicsit lemaradt. Én meg már csak ezen töprengtem szabad perceimben és nem hagyott nyugodni. Nagyon köszönöm apoda segítőkész tanácsait és biztatását! Sok új dolgot ismertem meg közben, köszönet érte! :))
Jól fogok aludni. :)

Megtalálás: 2012-02-06
Garfield13

2011-12-12 23:44:52
Tök jó, köszönöm!
Köszönöm a nagyszerű feladatot - tényleg jól szórakoztam -, és köszönöm apoda apróbb (nagyobb?) segítségeit is.

Megtalálás: 2011-12-12
jalso
Módosítások száma: 1

2011-08-25 21:45:34
Hát ez nehezen adta magát, de meglett.

Megtalálás: 2011-08-25

2010-05-14 21:34:52
Atyavilág! Tulajdonképpen zseniális a feladvány, de kellett egy-két "hint". Hát aki erre teljesen segítség nélkül rájön, az hasonlóan őrült, mint a rejtő. Így is élveztem, de azért remélem nem napi szinten kell ilyesmiken agyalni...mikor a végén kijött az értelmes mondat és még az előzményére is rájöttem (googli segítségével), eufórikus érzés fogott el ;)

Köszönöm!

Mikulás

Infó:
P.S: egy kis kiegészítés Gabe 4. pontjához: nem excel és brute force vagy matek kell ide, hanem: gondolj az 1. pontra (illetve a koordináták kiszámítására).


Megtalálás: 2010-05-14
Mikulás
Módosítások száma: 5

2010-05-08 13:24:03
Menjünk sorban :)

1. Hol a láda? Minden információ pontosan adott. Ha azt elhiszed, akkor meg is tudod fejteni. A rejtő fórumos megjegyzései sokat segíthetnek...

2. A rejtés csak másodikra lett meg (akkor viszont 10 mp. alatt), de itt én voltam a béna. Egyrészt nem olvastam a rejtő vonatkozó fórumos megjegyzését, másrészt meg kitűnő a rejtés...

3. Nagyon közel azért ne menj :)

4. Kis matematika, Excel, nyers erő. Nekem két értelmesnek tűnő megoldás is kijött - de csak az egyik a jó.

5. Az a jó, amelyikre az utolsó kis lépés tényleg egyszerű :)

Köszi (a közbeeső segítségeket is), izgalmas feladvány, jó játék volt. Kár, hogy kevés időm és szellemi kapacitásom marad az ilyesmikre :)


Megtalálás: 2010-05-08
Gabe

2009-11-03 10:00:49
Yess!! :)) Megizzasztott, de remek kaland volt! :))

A ládakoordinátát hamar kiszámoltam. Vérciki, de az elvileg legkönnyebb résznél, a ládakeresésnél akadtam el, majd miután apoda megerősített, hogy jól számoltam és a ládának márpedig ott kell lennie, második nekifutásra már meglett a trükkösen elrejtett doboz. :)

A jelszókulcs ügyében először csak bután néztem, mint disznó a zsebórára, hogy mit is kéne "ott" lássak, a felismerés után viszont roppant büszke voltam magamra, hogy jó kifejezésre tippeltem, mert ez a terület khmm...nem erősségem. :) A visszafejtésre pedig egy pársoros kis programot összelapátolva némi iteráció után már adódott is a megoldás.

Összességében szerintem kitűnően összeállított feladvány, van benne agytorna és keresés is egyszerre. Nyugodtan maradhat itt, mert ennek inkább a logikai feladat a lényege, nem maga a helyszín (bár a temérdek szemetet leszámítva az is szép), így a tanár úrral nem fogják egymás köreit zavarni. ;)

Köszi! :))Megtalálás: 2009-11-03
akosgy

Új megtalálások

Bejelentkezés