Kacsák
2009-11-24 | Adventure | mudman | GG2165
Két kacsát keresünk, hasukon a jelszó. Karcolva, felírva.

Koordináta:

N 47°56.802'

E 18°56.257'

Pest megye

Igazolás módja: jelszó

Két kacsát keresünk, hasukon a jelszó. Karcolva, felírva.

Tojó: N47 56.802 E18 56.257
Gácsér: N47 57.590 E18 52.705

Napló, ajándék, üdvözlőszöveg még a környéken sincs, ne is keressetek olyat. Itt nemesebb feladat vár rátok, egy varázsige hiányzó részét kell összerakni.

Történt egyszer, hogy idegen költözött a Börzsöny erdeibe. Jó darabig nem volt vele semmi baj. Rendben befizette a közös költséget, nem fúrt este hat után, és a postást sem harapta meg soha, nyomós ok nélkül. Szóval remekül kijött az ott lakó lényekkel. Aztán egy hosszú, különösen unalmas tél alatt, a mértéktelen, minőséginek nem nevezhető homokibor-fogyasztás szép lassan eszét vette. Vagy valami más. De ezt nem tudjuk meg, mert igazi barátai sosem voltak. A Dél-Börzsönyi Regionális Szabályhozó Igazgatóság folyószámla-kezelési kommandójának operatív ellenőrzési főosztályvezetője, a pondró is csak érdekből látogatta meg nagy ritkán. Gyermekkoráról pedig mindig is mélyen hallgatott.

De nem is ez itt a lényeg, hanem az, hogy mit tett a két pórul járt turistával, akik jó kedvükben le merészeltek térni a kijelölt turistaútról. Nos, őket galádul kacsává változtatta. Nem albínó tapírrá, vagy ötlábú tavigörénnyé, hanem kacsává. Látszik, már minden humorérzékét elvesztette. Aztán még el is dugta őket. Egyikük fatörzsbe zárva, másikuk kőrakás alá rejtve várja, hogy pár percre szabaddá tedd őket.

De mert az élet nem mese, és nem is habos torta, így az akciós műanyag csalikacsák, amiket találtál, a büdös életben nem fognak visszaváltozni gyanútlan, boldogan tébláboló turistává. Így inkább rejtsd őket vissza ugyanoda, ahol rájuk bukkantál! De a hasukra tetovált jelszót - mindkettőt - azért jegyezd meg, hátha valamikor jó lesz, ha tudod.

Azért ne feledd belekiabálni a az erdőbe: Ronda nagy **** nőjön a homlokodra! (Nem, nem négy karakter. :) )
Hátha történik valami a rémmel.

(Hogy ne legyen egyszerű, az egyik kacsakoordináta nem túl pontos, mert idő előtti GPS halál miatt - ez is a rém műve - trekkből nyertük ki a saccolt pontot. :)

2013-01-02 17:08:33
Köszönet Mikulásnak a hiányzó jelszórészletért. 2-ből csak 1 van mekk...

Megtalálás: 2012-10-24
Puszkany

2012-12-04 22:59:14
Egy múltkori túrámon vettem észre mikor a hu-s új ládákat szedtem be, hogy itt van gg-s játék, méghozzá kettő is. A másik simán meglett, de a kacsát nem találtam, mivel kép nem megy a dakotába így hazajöttem dolgom végezetlenül. Most újra szerveztem egy kört, hogy mindkét kacsa meglegyen és felkészültem képpel is Kőkorsóhoz. A Salgóvári kacsa egyből meglett, mondjuk ott nincs túl sok lehetőség, egyből látszik hogy csak 2 helyen lehet, én szerencsémre a jóval kezdtem.:-)) Innen egy szép túrával megint Kőkorsón teremtünk, itt már kép alapján próbáltam a kacsát megtalálni, de nem lett meg.:-(( Köszönöm Mikulásnak, hogy kisegített a jelszó azon felével.

Megtalálás: 2012-12-02

2012-08-31 18:39:59
Régóta vágyom erre a játékra! Mindkét helyet jól ismerem, jártam is erre (legutóbb télen túrasível), de nem volt nálam leírás és/vagy koordináta.
Most az 5 új Magas-Börzsönyi virtuálissal kötöttem össze egy kellemes 25 km-es nyárvégi kiránduláson a Fekete-völgy (Vilati-üdülő) - Holló-kő - Salgó-vár - Bányapusztai-nyereg - Kőkorsó - Oltár-kő - Hangyás-bérc - Manó-kő - Csóványos - Fekete-völgy útvonalon.
Sajnos egyik kacsát se találtam meg, pedig sokat kerestem - főleg a Salgó-várnál, a kövek közt. A Kőkorsónál lehet, hogy nem kerestem elég magasan (kép nem volt nálam). Lehet, hogy nem én voltam ügyetlen, hanem a gonosz rém újabb ármánya? Esetleg tudta, hogy a Csóványosról nem jelzett úton, hanem gyönyörű vadcsapásokon ereszkedem vissza a Fekete-völgybe? Talán más még rátalál a szegény madarakra!
Én mindenesetre Mikulástól kértem el a jelszót (köszönöm!), mert itt jelszónélkülit nem lehet logolni.

Megtalálás: 2012-08-29
Salgó-vár Kőkorsó
VP.hu
Módosítások száma: 1

2011-07-03 16:43:27
Február 5-én próbálkoztam először egy nagyobb börzsönyi túrával Nagybörzsönyből, de a körülmények miatt a Magyar hegyre már nem másztam fel. Az is elvette a kedvemet, hogy nem találtam a tojót, meg a 'kavics' is megtréfált. A jelszó felét Puputól tudom. Ma egy kisebb kirándulás keretében találtam meg a gácsért. Ma is elég ramaty idő volt.

Megtalálás: 2011-07-02
??? kacsa2
yema

2010-11-02 16:52:39
Na végre sikerült ezt is bejelentenem :) A tojót még tavaly Mikuláskor megkerestem Bal3 és Döbrögi barátaimmal, a gácsér pedig ma esett útba, hogy scelével a Börzsöny déli és nyugati részét "takarítottuk". Volt minden, 2 .com-os, 4 GG-s és vagy 6 .hu-s játék.
Mindkét kacsa a hegység egy-egy gyönyörű pontjára került! Jó ötlet volt, köszünkjük a túrát, melyet az egyik legszebb őszi napon tettünk meg scelével, jókat beszélgetve.

Mikulás

P.S. ezt a kuliszista jelszót!

Megtalálás: 2010-11-01
Mikulás

2009-11-29 17:36:19

Pupu tanácsára (amit ezúton is köszönök szépen), a Fekete-völgyi panziótól mentem kacsákat vadászni.
A Hamu háztól senkinek se ajánlom a turista út előtti szaggatott útvonalat, mivel iszonyatosan sáros! Én ekkora sarat még sose dagasztottam. Mire felértem az első kacsához, úgy voltam, hogy hagyom a csudába a másikat. Bevallom nagyon kivett az erőmből a sárdagasztás. (néhol 30-40 centis sárcuppogásban mentem felfelé)

Odafelé viszont nagyon sok őzikét láttam, így a sárdagasztást ez rendesen kompenzálta.

A helyszín amúgy nagyon tetszett. Őszintén bevallom, ha nem tudtam volna mit kell keresni, akkor tuti nem nyúltam volna be a lukba :) amúgy nem volt nehéz megtalálni.

Itt erőre kaptam, így nem volt kérdés, hogy elmegyek a másik kacsáért is. Odafelé a Garmin útvonalon mentem (kék háromszög). Néhol oldalazva kellett haladni, így ott azok a részek kevésbé tetszettek.
A második kacsához odaérve már csak 22 méternyi volt hátra. Nézegettem a fákat, de sehol nem találtam. Majd felnéztem, emlegettem mudmant, majd felmásztam :) Ott volt! :)
A 'hegytető' elég ködös volt. Lefelé jókat csúszkáltam, végül visszasiettem a kocsihoz.

Az útvonal amúgy nagyon kellemes, kényelmesen elpilledtem.
A Hamu-ház környéki sárdagasztás nem tetszett, de ez nem mudman hibája.
A helyszínek amúgy izgik, a Börzsöny amúgy is nagy kedvenc... szóval köszönöm szépen a játékot! ;)

Megtalálás: 2009-11-29
Garmin jelzésen vezetett az út :) Ködben úszik a táj
Bacu
Módosítások száma: 4

2009-11-26 14:26:58
Szegény kacsák a párjuk után epekednek, erre egy rusnya teve látogatja meg őket... Hiába dúdoltam csalikacsa-csalogató csacsacsa-dallamot, a tojó úgy elbújt, hogy azt hittem, kirepült a fészekből. A Rejtő vezetett nyomra. A kacsagácsér már könnyebben adta magát, megcsillogtatta szép tollait a napfényben.

Megtalálás: 2009-11-26
Csőrözünk Kacsamenyecske Kacsatollpompa Kacsacsőr és tevecsőr
Pupu
Módosítások száma: 1

Új megtalálások

Bejelentkezés