Koo-vadászat 3
2008-10-14 | Egyéb | ID-24 | GG281
A koo egy olyan állat, amit GPS készülékkel és fényképezővel lehet vadászni. Előnye, hogy az ország minden pontján fellelhető, ezért nem kell sokat utazni a trófeája begyűjtéséhez.

Koordinátát csak azért adtam meg, hogy szerepeljen a játék a térképen.
A játék bárhol játszható!

Koordináta:

N 46°56.637'

E 17°59.778'

-

Igazolás módja: nincs

Feladat:
Ezt a feladatot párban célszerű megoldani, de egy játékos is bejelentheti, ha elvégzi mindkét részét a feladatnak.

Az 1. játékos feladata, hogy keres egy tetszőleges koordinátát a környékén. Például: N 46° 13,303' E 20° 29,170' Ezután készítsen egy képet a GPS-ről úgy, hogy a háttér is látszódjon egy picit, illetve két képet a környezetről. Töltse fel a képeket a logba, jelszó nem kell!

A feladat akkor teljes, ha a

2. játékos keres egy olyan koordinátát, aminek az adatai a fokok kivételével megegyeznek az 1. játékos koordinátáival.
Például az 1. koo N 46° 13,303' E 20° 29,170', akkor a másik koo N 47° 13,303' E 19° 29,170'

A 2. játékos is készítsen egy képet a GPS-ről úgy, hogy a háttér is látszódjon egy picit, illetve két képet a környezetről, majd töltse fel a képeket a saját logjába és írja be, hogy kivel játszott együtt.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2013-09-27 17:04:48
Ez a koo tényleg egy érdekes állat, így a vadászata is mókás volt.:-) De csak lelőttem, méghozzá kétszer is.:-)
Már régen nézegettem ezt a játékot, és Pesten járva kelve, jó pár pontot "felvettem" ezeket szépen átírtam a megfelelő eltéréssel, és vártam az alkalmat, hogy valamelyik közelébe kerüljek. Végre a GC verseny kapcsán eljött az idő, így arról hazafelé megálltam Lak község határában és a MÜPA eltolt koo-ját próbáltam bemérni. Mivel az épp egy kukoricásba volt, így emlékből számoltam kb milyen irányba fér bele a 100 méteres eltérés, hol nem ütközök épületbe, vagy zuhanok majd a Dunába.:-) Vagy 15-20 pontot is mértem, mondván Pesten csak nem lesz valamelyik helyén épp egy fa vagy egyéb akadály. Most csütörtökön, a szokásos bringaklubot vezetve a MÜPA-nal gyorsan elkezdtem valamelyik pontot "meglelni" Az első pont tökéletes, de mire fényképeztem ugrott az egyik koo 1-et, sebaj újra.. Már vagy 7x fényképeztem a jó koo-t de mire a zoom beállt elugrott.:-) Aztán kicsit ide oda mozgás, és közben megláttam hogy épp egy másik koo pont jó, na a zoom alatt ez is megszökött.:-) Újra kezd, megint jó, fénykép, de pont lekapcsolt a gps világítása, így nyeretem egy fekete képet.:-)) Még egy próba és sikerült!!!:-)))
Szóval nem adta könnyen magát, de én sem vagyok az a könnyen feladom típus, így 2:0 az én javamra a kookal szemben.:-)
Nagyon jó kis játék, sajnálom, hogy pár közülük nem kereshető.

Megtalálás: 2013-09-26
Lak község határában az első elejtett nagyvad.:-) MÜPA mellett elejtett másik nagyvad:-)

2011-06-23 18:37:49
Tótzoli65 hóvirágos képének adataiból indultam ki (köszönöm Zoli!) Innét egy fokkal északabbra, és egy fokkal nyugatabbra lefényképeztem a kütyüt.

Megtalálás: 2011-06-23
Az eredeti koordináta A mostani helyszín ...közelebbről.
halaszkiraly
Módosítások száma: 1

2009-03-08 20:21:44
Az úgy történt (nagyjából), hogy Kaposvárról indultunk pestnek, és Zem szájából elhangzott:
-van egy játék a gamesen, úgyhogy a következő utcán fordulj jobbra........ok, most bal.......ÁLLJ!
Majd kiszállt, néhány fotót készített, és indultunk is tovább.
Később az autópályán megvilágosított a játékkal kapcsolatban. A megadott koordináták egy autópálya parkolóba vezettek (magamban előre féltem hogy nehogy egy kút közepén legyen).
A koordináta a kút bejáratához vezetett (ááá dehogy néztek hülyének hogy én ott fotózok szakadó esőben, szélben), sajnos a képek nem lettek a legjobbak, de a lényeg rajta van.

Megtalálás: 2009-03-08
ez pár ez volt a qt széltől
zferke
Módosítások száma: 2

2009-03-08 14:48:15
Régóta várt ez a játék a szűztelenítésre, így zferkét rábeszéltem, hogy a zselici teljesítménytúra pont jó alkalom erre is. A fotók nem a legtökéletesebbek, illetve a gps kijelzőjén nem olvashatóak a számok, ha a környezete is látszódik (legalábbis ezzel a fotómasinával). Így maradtak élesre a számok, majd a nem túl látványos kaposvári utca fotói következnek. De jó móka volt keresgetni, vagy 6 különböző kaposvári pontot fotózni-mérni, hogy biztosan összejöjjön a találat az ellentétes ponton is. Ehhez képest Ferke majdnem a benzinkút tetejére mászott. :-) (este feltölti Ő is a dolgait) Köszönöm a játékot!

Megtalálás: 2009-03-07
zem

Új megtalálások

Bejelentkezés