Mezőföld felfedezése
2013-04-08 | Egyéb | Gubirobi | GG3620
Fedezd fel a Mezőföldet és szerezz egy pontot!

Koordináta:

N 46°58.251'

E 18°38.292'

Fejér megye

Igazolás módja: nincs

Feladat egyszerű, azonban idő és energia szükségeltetik hozzá:
1. Tegyél meg gyalogosan minimum 10 vagy kerékpárral minimum 30 km-t a környéken és rögzítsd a nyomodat (jó ötlet lehet a minden évben megrendezett Mezőföld TT vagy a nagylóki Iringó tanösvény bejárásának nyílt túrája)!
2. Érints Nagylók községét (esetleg a közeli ládámat is:)!
3. Logold be a találatodat és tölts fel hozzá a track fényképét (képernyőmentés vagy MapSource-ból kimásolt kép).
Amennyiben lehetséges, kérlek küld el e-mail-ben a track-edet és feltöltöm a ládaoldalhoz, hogy mások számára is elérhetővé váljon. Köszönöm!

Track:
[link] Gubirobi, Mezőföld 20 TT, 2013.04.06.
[link] Fazék, kerékpártúra, 2013.10.02.
[link] Dr. Láda, kerékpártúra, 2016.08.06.

Kérlek, hogy 2013. előtti túrákkal ne logolj! Köszönöm!

2016-08-10 01:48:05
Ezzel a játékkal már évek óta szemezgetek, már épp időszerű volt teljesíteni.:-) Kedvesem bringázni akart velem, így nagyot nem mehettem, így kapóra jött ez a játék. Reggel épp szakadt az eső, de láttam a radarképen, hogy el fog állni, így lefelé lassan mentünk közben az útba eső com-os ládákat begyűjtögettük.:-) Mikor Hantosra értünk épp el is állt az eső, így hantoson a templom előtt leparkoltunk és gyorsan összeraktam a bringákat. Innen a 20 km-es gyalogos távon indultunk meg. Bíztam benne, hogy az eső miatt nem lesz túl nagy sár, de azt sajnos nem tudtuk megúszni. Egyes szakaszokon annyi sarat szedett fel az első kerekem, hogy megszorult és csúszott, így jó párszor takaríthattam ki a féktől a sarat. Szerencsére kedvesem bringája ezt nem produkálta, neki elég volt csúszkálva tekerni is. Nagylók előtt homokosra váltott a terep, onnan már egész jól bringázható volt a dolog. Nagylók előtt egy szép nagy nyuszi ült előttünk az úton és egész közel tudtunk tekerni hozzá, nem volt egy gyáva nyúl.:-) Így sikerült lefényképeznünk is. Aztán beértünk Nagylókra, gondoltam egy kútnál lemossuk a bringákat, mert volt rajtuk sár gazdagon, na meg a kezemet, mert a féktől azzal szedtem ki a sarat, de egy kút nem sok annyi sincs a településen. Természetesen a játék kitalálójának ládája sem maradhatott ki a tónál, bár azt már anno megtaláltam, de akkor mint gg-s játék logoltam, így most mint hu-s játék ismét logoltam.:-) Itt volt egy kis kaland, mert idáig remekül járható volt bringával a dolog, de a tó hátsó nádasos részén derékig érő gazban bringáztunk, aztán jött némi részű ahol kénytelenek voltunk kicsit tolni, pedig a TT útvonalán haladtunk és ezt nem csak a gps mutatta, hanem a TT szalagjai is amik most is ott lengedeztek. A híd előtt kicsivel egész jó földútra kerültünk, így onnan már sima ügy volt, de kedvesemnek betett ez a gazban tolás, így innen már nem mentünk a track nyomvonalán, hanem inkább maradtunk az aszfalton, így visszajutottunk Hantosra ahol a másik GG-s játék pontjait is összeszedtük, no meg egy potya com-os ládát is. Majd irány tovább Felső-Eőri Nagy család kriptájához, majd a Kastélyhoz, persze közben gyűjtögettük a játszóterek ládáit válogatás nélkül.:-) Majd jött a Hofherr traktor és némi számolás. Végül betekertünk Mezőfalvára, ha már mezőföld felfedezése volt a cél. A település nagyon impozáns és itt az előbbi két településsel ellentétbe kis túlzással minden sarkon van működő közkút, így itt megfürdettük a bringákat.:-) Majd elindultunk visszafelé persze viharos északi szél lévén visszafelé végig pofaszélben, így kedvesemet tolhattam pár km-t.:-) Remek kis bringázás volt, sok szépet és érdekeset láttunk a fent említetteken kívül még jó pár kastélyt, bár sajnos ezek eléggé lepusztult állapotban vannak, de szerencsére mindegyiknél van láda, igaz com-os de van.:-)

Valamiért a connectre feltöltött cuccot nem rakja be ide a rendszer, mint régen, így marad ez a megoldás:
[link]
Megtalálás: 2016-08-06
Módosítások száma: 5

2013-10-05 18:55:22
Dugó és Sanya barátaimmal kereken 100 km-es kerekezés. De mi is pontosan a Mezőség geográfiai definíciója? Remélem 30 km belesett :)).

Megtalálás: 2013-10-02
Pákozd-Mezőség
Fazék
Módosítások száma: 2

2013-04-13 18:39:02
Tracklogot nem csináltam, de remélem így is el lehet fogadni. Múlt heti Mezőföld 20

Megtalálás: 2013-04-13
sagabi

Új megtalálások

Bejelentkezés