GPS kaland
2009-02-16 | Indoor | apexsek | GG1222
Kérek egy sztorit!
:-))))))))

Igazolás módja: játék admin ellenörzi

Nemrég egy coin került a kezembe egy bécsi kesser-találkozón.
Simán "láttam"-ot logoltam, mire a tulaj küldött nekem egy levelet németül.
Nem tudtam elolvasni, s megkértem Fa-peti-t, nézzen már rá, mit is írt benne?
Kiderült feladata van:
El kell mesélni egy kalandot, ami GPS-szes túra folyamán alkult a rend őreivel szemben.

A feladat kicsit tágabb lett:
Írd meg, milyen kalandod, élményed fűződik a GPS-es (vagy az nélküli) túrád során.
Akár rend őre nélkül is.
Írhatsz bővebben az e-mail címemre is.

2014-11-29 08:53:31
Helyszín Kerepesi út-Pongrác út kereszteződés.
A mágneses ládát a sínek mellett kellett keresni,ahol nem jár a vonat.Ez egy comos láda.
Mindketten egy-egy bottal keresgéltünk,mikor megjelent egy roma nő.El akart adni egy szemüveget,de nem voltunk vevők rá.
Pár perc múlva hörgéses szuszogást hallottunk.Felnézve láttuk,hogy a nő valamit szív egy zacskóból.Hála megláttuk azt is,hogy kb 30-40 méterre két szintén roma férfi tart felénk.
Egy percen belül kint voltunk a Kerepesi úton.
A láda ott maradt,de tőlünk ott is marad örökre.

Megtalálás: 2014-11-29
sereva
Módosítások száma: 1

2014-01-19 12:34:55
A történet 2012-ből származik.
Kora reggeli órákban, nagy melegben indultam neki egy kellemes környéknek Horvátországban - Baska ládáit felkutatni.
A ládázás, kezemben egy GPS és egy vizes flakonnal indult. Kevés emelkedő, sziklák, tenger. Majd jött a bonyodalom.
Oldalfalon turista út, alattam a tenger, sehol senki csak a nagy csend. A kövek meg csúsznak.
Kicsit veszélyesre sikeredett a ládázás, mikor visszaértem a családhoz, meséltem a sztorit... mi lett volna ha valami baj történik? Majd jött a csend.

Bővebben:







VIDEO


Megtalálás: 2014-01-19
geoneo

2012-04-17 13:37:58
Még 2009-ben volt a legkalandosabb találatom. GCPent közelében jártam és semmiképpen sem szerettem volna kihagyni a ládát. A korábbi logok alapján Kisapostag felől közelítettünk, egy valami nagyon rossz erdei földúton, majd szétesett szegény autóm, de végül sikerült eljutni a híd lábához.
Kifelé menet nem szerettem volna megint a rossz földúton menni, így felmentünk egy kavicsos úton a híd alatt, ahol is egy szeméttelepet találtunk. Gondoltam ez csak jobb, mint a földút, majd behajtva a szeméttelepre, rosszalló tekintetek és egy csomó ugató kutyán átvergődve kijutottunk Dunaújvárosba a régi víztoronyhoz.

Megtalálás: 2012-04-17

2011-12-14 16:58:40
A Budapest Tram Hunting Extra - UV5 nevű gc.comos ládát kerestük meg nyáron a nagyobbik fiammal.
Odaértünk a helyszínre. Nagyon meleg volt, egy kora délutáni nap. Nézem a kütyüt és kiírja, hogy 16 méter pontosság és ennyire vagyunk a céltól. Mondom a fiamnak, hogy itt már keresni kell mert a műszer szimulál. Akkor még kezdők voltunk azon a játszótéren, persze a spoilert nem kell megnézni, minek. Lázasan keressük a cachét, de nincs meg. Mondom a fiamnak, hogy a cél ojjektum belülről van és a láda is talán a kerítésen belül lesz. Természetesen ez védett magánterület, felkamerázva. Ötletünk, hogy a fiam felállt a kerítésre, hogy megnézze a vas belső oldalát. Közben nézelődök az utcán, jön e valaki, mikor a fiam leugrik a kerítésről, miközben valaki nagyon kiabál. Kérdezem a gyereket mi ez a kiabálás, erre mondja, hogy belülről egy ember rákiabált. Nézek befelé, hát egy szakadt, csövesnek kinéző, kócos "izomagy" rohan felénk a kutyájával és ordít, hogy takarodjunk onnan mert agyon ver.
Mi köszönünk illedelmesen és kérdezem, hogy mi a baja velünk? Mondja, hogy mi bűnözők vagyunk és befog vitetni a rendőrökkel, ha nem takarodunk el. Bő volt a szókincse! Nem volt mese, felvázoltam a szituációt neki és tájákoztattam a játékról, mutatván neki a kütyüt. Közölte, hogy mi dilisek vagyunk és csak hajtotta a takarodj,rendőr, kamera dumát. Ja és ránk küldi a kutyát. Mikor visszakérdeztem fenn hangon, hogy akkor mi lesz? Erre visszahőkölt a bátor ember. Közöltem vele, hogy mivel a gyereket nem a kerítésen belül találta és a kerítésre való felmászás még a tulaj engedélye nélkül is, nem törvénybe ütköző, meg különben is megetetem vele a kameráját a rendőrök előtt,a kutyájából meg kiváló pörköltet tudok készíteni, akkor már nem akart agyonverni bennünket. Milyen érdekes ember. Gondoltam, teszek vele még egy próbát. Közöltem vele, hogy addig el nem megyünk amíg meg nincs amiért jöttünk és meg nyugtattam, hogy utána többet nem lát a környéken sem. Erre lehiggadt a nagy biztonsági őr és elment a főkapuhoz, ahol a "szomszéd" őr érdeklődött mi a baj, mert ő is hallotta a vitát. Szépen gyűlünk, lassan házibuli lesz.
Kerestük még 5 percig, de nem lett meg. A fiam benyúlt a kerítésen belülre, hogy tapogasson, erre megint elkezdett velünk ordítani a parasztja. Erre már én lettem dühös az értetlenségén és odamentem hozzá. Kérdem megint mi baja. Soha nem lesz vége. Közli, hogy ne nyúlkáljunk be mert küldi a kutyát. Ennek mániája a fenyegetés! Mondtam, akkor már én hívok rendőrt. Erre megint a kamerával akarta a magántulajdon megsértését bizonyítani. Besokalltam.
A fiamnak szóltam, hogy jöjjön, mert haza megyünk. A "csöves" biztonságival meg közöltem mindezt a tényt és azt, hogy sikerült elrontania a vasárnap délutánunkat. De hogy neki se legyen jobb, éjszaka vissza jövünk egy egész csapattal megkeresni a ládikót, úgy hogy készüljön fel a kutyájával. mert ha alva találjuk, akkor jaj neki. Az ember a vakító 40°-os melegben lefehéredett.
Ezzel dolgunk végezetlenül eljöttünk, más célpontokat keresve aznapra. Természetesen azóta se mentünk vissza, de mi az ígéreteinket valóra váltjuk. Majd egyszer, talán, a túlélő csapatunkkal. Én is sokat tanultam ebből az esetből, hogy sokkal körültekintőbbnek kell lenni a fürkészéskor és mindent figyelembe kell venni.
Köszönjük a lehetőséget!

Megtalálás: 2011-12-14
Fürkészek

2011-01-20 00:07:33
Hölgyeim maguk HOL jártak???
Az ősz folyamán Keszthelyen töltöttünk néhány napot. A környék ládáira vadásztunk. Nagykapornak 2. pontja után úgy döntöttünk toronyiránt a Remetéhez. Egy hatalmas kukoricatáblán vágtunk át, majd a vadak útján értünk el a ládához. Egy kissé már sarasak lettünk, de ez még nemvolt komoly. Viszont a Remetétől Zalacsány irányába szintén csak úgy át egy szántáson. Majd kiérve az építés alatt lévő útra mégis inkább megvártuk a néhány perc múlva érkező buszt, az autók közötti csámborgás helyett. Ahogy felléptünk a buszra a vezető megrökönyödve kiálltott fel a cipőinkre nézve. -Pedig próbáltunk a sártól nagyjából megszabadulni, de a feketecipőn nagyon ott maradt a lösz. - Majd ránk szólt: Ne menjenek sehova! üljenek le itt az első ülésre! /általában nem engednek odaülni senkit/, a buszt nekem kell takarítanom! Azóta szállóigévé vált a fenti mondat, ha nagyon sárosak leszünk vhol és nincs elég sok víz a lemosáshoz, de buszra kell szállnunk.

Megtalálás: 2011-01-19

2010-12-03 07:47:37
Anno 2003 Hugarian GPS challenge.Amikor még terepjáróztam.egy kezdetleges 38-as gps-el amin egyszer keresztülmentem ezért hiányzott a képernyő egy része+ papír térkép.
Tatán keresgettem egy pontot, éjjel 2 órakor.Kicsit nehézkes volt a városban végre kiértem a városból,már csak nyolcszáz méterre voltunk,lekanyarodtam a földútra balra kellett volna fordulnom de egy csemetekert állta az utamat,elindultam tovább hogy megkerüljem,megint eltávolodtunk. megtaláltuk a kerülő utat, gondnélkül közeledtünk. még 300 méter ekkor megint elbizonytalanodtam mert fényeket láttam .
Fényszórók kapcsolódtak be öt hat kutya rohant felénk, megálltunk a munkagépek teherautók közötti téren . Nyomban négy biztonsági őr rohant oda hozzánk./jól megzavartuk az álmukat/
Agresszív kérdések záporoztak, kik maguk mit keresnek itt????
Elmondtam hogy gőzöm sincs hol vagyunk de egy pontkereső versenyen vagyunk és tovább kellene még mennünk kétszáz métert.
Közölték hogy ez az autópálya mérnökség telephelye és ez egy bekerített terület nem lehetnénk itt.Magyaráztam hogy semmilyen kerítéssel nem találkoztunk.Nem hitték el. Rászedtem őket hogy megmutatom merre jöttünk,
Az egyiket visszavittem megmutattam merre jöttem , meglepődött hogy tényleg nincs kerítés.
Aztán megnyugodtak a kedélyek kicsit még beszélgettünk De azt éreztem úgy gondolják ezek biztosan flúgosak.
Kinyitották a nagykaput és további jó utat kivántak.
Azóta megtanultam hogy nem szabad teljesen a kütyüre hagyatkozni.

Megtalálás: 2010-12-03
t-kazi-bágnes

2010-02-11 21:37:34
Ez még tavaly karácsony előtt (2008.12.22.) történt. Elindultam a Mecsek kőzetei ládát megkeresni. Bemásolom az ott leírtakat, mivel azt még az eseményeh hevében írtam :)

"Háááát ... ez izgalmasra sikeredett !! :D
Egy egyszerű keresésnek indult. Úgy gondoltam, hogy edzés előtt gyorsan felugrok a Mecsekre és utána még be is tudom gyűjteni a másik pécsi ládát (mire még nem mozdult rá senki).
Koordinátákat letöltöttem és pillanatok alatt az emlékműnél található parkolóban voltam. Ott láttam, hogy a láda még hétszáz méterre van, egy turista út mellett. Nekivágtam az erdőnek, mivel siettem és egy párhuzamos ösvényen voltam, nem akartam egy nagy U betüt leírni gondoltam átvágok a két út között cca. 80-100 m. Mikor már majdnem elértem a másik ösvényt egy lámpa fényét vettem észre egy fa tövébe. Gondoltam az Éjszakai ragadozók v. más pécsi fanatikus megelőzött. Miután odaértem kiderült, hogy egy vadász volt aki épp vaddisznózott ... Teljesen hülyének nézett miután kiderült mit is keresek arra felé :D - aztán megjegyezte szerencsém volt, hogy volt nálam fejlámpa, különben lőtt volna :S
Ezek után elértem a láda helyét, legalábbis a feltételezettet. A sűrű fák folyamatosan dobálták a jelet és úgy húsz perces keresgélés után sem találtam semmit, felhívtam a rejtőt. Ekkor derült ki, hogy a letöltött koordináták rosszak .... két szánjegy fel volt cserélve - csehiba ... Irány vissza a parkolóhoz, ott már elő sem kellett venni a GPS-t egyből meglett.
Röviden ennyi volt :D

Vagy mégsem ? Edzésen véletlenül kiütöttét az egyik szemfogamat - aminek az egyik fele letörött. Brrrrr!!!!!! Mi jöhet még????"

Megtalálás: 2010-02-11
Luxi69

2009-09-06 20:00:04
Az eset idén nyáron történt. A tarnamérai rendőrmúzeumhoz szerettünk volna menni - na nem csak a láda miatt:) -. A Zájgó végig is beszélte az utat, de amikor szólt, hogy megérkeztünk csak nem találtam. Kicsit tovább gurulva a kocsival feltűnt a rendőrörs. Na több se kellett nekem, gondoltam a helyi seriff csak meg tudja mondani. Odasétáltam a bejárathoz, zárva. Nézem az udvart a kocsi ott van, gondoltam messze nem lehet. Becsöngettem, majd kis idő múlva az utcáról érkezett egy fiatal rendőr srác. Kezet fogtunk, majd mondom neki mi a hasfájásom. Kedvesen mosolyogva javasolta, hogy forduljak meg(na gondoltam ha a kezemet is hátra kéri akkor gond van), de csak visszafelé mutatottkb50m-t, hogy látja az a KRESZ tábla is mutatja. Természetesen ott volt a múzeum, ahol az IGO mutatta. Mosolyogva megköszöntem, és megnéztük a múzeumot. Nagyon érdekes, egy régi kastélyból lett kialakítva. Mindenkinek ajánlom!

Megtalálás: 2009-09-06

2009-03-28 01:06:39
Egy ismerősöm kért meg egy kis segítségre. Hétvégi eltávozást kapott a sopronkőhidai bv intézetből, feljött Pestre. Nekem vasárnap Sopronban volt dolgom, mikor megtudta megkért vigyem már vissza.
Igent mondtam. Autóba be, iGo indít, irány Sopron.
Épp csak egy beállítás nem stimmelt. :D
Leggyorsabb út (ha szükséges határátlépéssel). Na itt volt a bibi, ő nem hagyhatta el az országot. De ez a probléma már csak a határbódé alatt jött elő. Ott megfordulni nem lehet. Ültünk gondolkodtunk. Határőrt hiába is keresünk volna, úgyhogy úgy döntöttem visszatolatok addig amíg meg lehet fordulni (kb. 300 méter) Motor indít, rükvercbe be, indulás. Ebben a pillanatban láttam meg a kék fényt :D
Odajött a rendőr, és megkérdezte, hogy mivel tudnám megindokolni a manővert. Felvázoltam a helyzetet, hogy a navi ezt javasolta, de mégsem jü ez nekünk. Nagyon rendes volt, mondta, hogy kövessük, megkülönböztető jelzéssel átvitt a határon, megfordulunk a susnyásba, és visszahozott, aztán elengedett. A vicces csak az hogy az osztrák oldalon ott állt egy osztrák rendőr. Ha az megállít sosem mosom le róla, hogy egy fegyencet akartam kicsempészni az országból.
Most hogy írom mosolygok csak rajta, akkor azért nem volt ilyen vicces :D És azóta mindig ellenőrzöm az ilyen beállításokat :D

Megtalálás: 2009-03-28

2009-03-25 02:15:30
GCjuha keresésénél történt: nehezen találtam meg a ládát, úgyhogy besötétedett, mire sikerült. Akkoriban még elég gyengécske bringa lámpám volt, azzal próbáltam kivergődni valahogy az erdőből. Emiatt elég későn vettem észre, hogy az úton keresztben előttem álldogál több vaddisznó is. "Kissé" megijedtem... :) És akkoriban még AirZound dudám sem volt. Szóval egy pánikszerű kiabálás történt, amire szerencsére elmentek az útból.
Azt hittem az napra elég is az izgalmakból... aztán az erdőből kifelé menet, amikor már majdnem elértem a főutat, elmentem valami erdészféle háza mellett. Elkezdett fenyegetni, hogy ő akkor most elvenné a bringámat, mert itt tilos lett volna kerékpároznom... Persze nem lett belőle semmi, mehettem tovább, csak kicsit kiélte a vélt hatalmát.

Megtalálás: 2009-03-25
Szab

Új megtalálások

Bejelentkezés