Filmek Külföldön - Kémek a Sasfészekben
2011-09-08 | Kincskeresés | CacheFinder | GG3152
Látogasd meg a Kémek a Sasfészekben című film forgatási helyszínét, a Werfeni Várat. Készíts magadról egy fotót a várudvaron és töltsd fel a képet a logod mellé. Ha ez valamilyen okból nem lehetséges -és mivel a vár meglátogatásáért fizetni kell- így megelégszem olyan külső képpel is, amelyen egyszerre szerepelsz Te és a vár. Ez esetben viszont sajnálatos módon az élmény fog csorbát szenvedni! Ennyi az egész! Már meg is van a pont!

Koordináta:

N 47°28.961'

E 13 °11.285'

Külföld megye

Igazolás módja: játék admin ellenörzi

Filmrajongó ládászként nagyon megtetszett a magpet által útjára bocsájtott "Filmes Helyszínek" és "Filmek Külföldön" játék sorozat. Már az első ilyen teljesítésekor megfogadtam, hogy a szériát lehetőség szerint gyarapítani fogom. Fogadjátok szeretettel első próbálkozásomat ezen a téren!

Néhány szó a filmről:
A Kémek a Sasfészekben (Where Eagles Dare) egy 1968-ban készült, amerikai-angol-német háborús film Brian G. Hutton rendezésében. A forgatókönyvet saját, azonos című regényéből Alistair MacLean írta. A film készítői igazán parádés szereplőgárdát vonultattak fel. Gondoljunk csak Richard Burton-re, vagy Clint Eastwood-ra.

A film cselekményéről:
A film történéseiről nem akarok sokat elárulni. Aki látta ismeri, aki nem, az pedig nézze meg, ha teheti. Nagy vonalakban arról van szó, hogy a brit hírszerzés megbíz egy hét fős csapatot, hogy a Werfen melletti Sas Kastélyból szabadítsák ki az ott fogvatartott George Carnaby tábornokot, a második front egyik koordinátorát, még mielőtt a nácik kiszednék belőle a Normandiai Partraszállás tervét. Ezzel kezdetét veszik a fordulatos események...

A forgatási helyszínről:
Előre szeretném bocsájtani, hogy sem a filmnek, sem annak helyszínének nincs köze Hitler Sasfészkéhez, a Kelstenhaus-hoz, amely Werfentől nem is olyan távol, a németországi Berchtesgaden-ben, egy sziklaszirten található. A Kelstenhaus -csakúgy mint a Werfeni Vár- látogatható, így érdemes oda is egy kirándulást tenni. Higyjétek el, már csak a kilátás miatt is megéri!
Tehát a forgatás helyszíne a Werfeni Vár, amely Salzburgtól nem messze a Salzach folyó partján, egy hegycsúcson magasodik. Az erődöt a XI. században kezdték építeni, mai formáját a XVI. században nyerte el. 1931 telén szinte teljesen leégett. Tulajdonosa, Eugen főherceg újjáépíttette és 1938-ban eladta a Nemzeti Szocialista Német Dolgozók Pártjának. A várban a Második Világháborúban oktatóközpont, utána csendőr akadémia működött. 1987 július elseje óta áll nyitva a nagyközönség számára. Több érdekes kiállítás mellett itt kapott helyet az Első Osztrák Solymászati Kiállítás is. A várban magyar nyelvű Audioguide-os vezetést is igénybe vehet a látogató, amely körbevezeti a termeken és elmagyarázza az egyes helyszíneken található látnivalókat.

A megközelítésről:
A láda a Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom-Bécs -Linz-Salzburg-Werfen útvonalon közelíthető meg. A várhegy aljában ingyenes parkoló várja az ide érkezőket. A belépőjegy megváltása után a várudvar elérésére két lehetőség kínálkozik: Az egyik siklóval, a másik pedig -az alsó várudvaron keresztül- egy szerpentines úton felsétálva.

Egyéb tudnivalók:
A vár hivatalos honlapján -a mindenkori belépőjegy árak mellett- egyéb érdekességeket is megtudhattok a helyszínről.
Ha valaki erre jár -és esetleg játszik a Geocaching nemzetközi oldalán is- ajánlom számára megkeresésre a következő két .com-os ládát: GC2Y5GH és GC2X2KP.
Jó szórakozást kívánok!

2014-11-21 13:53:25
Pár német hegycsúcsért utaztunk ki épp erre vezetett utunk, így előre megterveztem, hogy a hosszú úton itt lesz a pihenő.:-) A vár tényleg impozáns, a kilátás mesés belőle. Az időnk rövidsége miatt lifttel mentünk fel, bár én jobban szeretek a várakba gyalog menni, de az idő nagy úr, és még a Königs see-t és az igazi Sasfészket is meg akartuk nézni a nap folyamán.:-) Azért a vezetett túrán is végigmentünk, és lőn csoda még magyar nyelvű menü is van a vezetéshez.:-) A vár belsejét is érdemes volt megnézni, igaz a madárröptetésről lemaradtunk, de a madarakat a ketreceikben láttuk, így a keselyűt is.:-) Az óramű is érdekes volt, na meg a toronyba is ki lehetett mászni a haranghoz. A wc-n nagyon jót derültünk 2 in 1 lőrés és wc egyben.:-) Mondjuk várostrom idején azért nem lehetett felhőtlen a wc használat.:-)

Megtalálás: 2014-09-12

2012-11-26 20:58:05
Az Abtenaui túravilágbajnokság után úton az Eisriesenwelbe :)

Megtalálás: 2012-11-26
sagabi
Módosítások száma: 1

2012-09-10 22:19:58
A közeli Mühlbach am Hochkönigben töltöttünk pár napot a családdal, közben erre is elkalandoztunk.

Megtalálás: 2012-08-16
Fazék

2012-07-06 13:11:00
Ausztriában töltött hét alatt.

Megtalálás: 2012-06-26
Módosítások száma: 1

2012-01-21 15:47:11
Jártam ott, itt látható az akkori log a .com-on.
Sajnos olyan fotóm nincs, ahol ketten vagyunk a várral.Ezért is jár a pont?
[link]

Megtalálás: 2012-01-21
karcsi9641

2011-09-08 20:48:06
Egy hetes Ausztriai nyaralás alkalmával jártunk a várban. Csodás!

Megtalálás: 2011-09-08
Táj a várból Belső udvar. Én és a harang
szipeti

2011-09-08 08:20:00
Annyival egészíteném ki a leírást, hogy nyáron a turisták számára heti két napon 1-1 órás (de. és du) ún. ragadozó madár röptetést tartanak a várudvaron, amikor is idomított "vadász" madarakat röptetnek úgy, hogy azok közvetlenül a nézők feje felett süvítenek el. Van bagoly, vércse, vadászsólyom, de még amerika jelképének számító Bald Eagle is. Mindenkinek ajánlom, aki arra jár, még hasonlót sem láttam eddig sehol.

Megtalálás: 2008-07-11
A bagollyal kezdték, és a sassal fejezték be Áron megéhezett a nagy várakozásban a várudvaron Móni és Áron a várudvaron
Módosítások száma: 4

Új megtalálások

Bejelentkezés