N48E19
2012-05-20 | Kincskeresés | gonczi | GG3421
Keresd meg ezt a különleges pontot, ami két egész számú szélességi és hosszúsági kör metszéspontja.
Mellesleg túrázz egyet a csodálatos Börzsönyben.
A láda a ponttól néhány méterre egy fa odvában alatt van, kövekkel takarva.

Koordináta:

N 48°00.000'

E 19°00.000'

Pest megye

Igazolás módja: nincs

Sancho cikkét olvastam minap és megtetszett ez a típusú kincskeresés, ahol nincs "kincs", csak egy különleges koordináta.
Mégpedig az egész számú szélességi és hosszúsági körök metszéspontjai.
Állítólag az egész egy magánkezdeményezésből indult, amiből aztán lett a Degree Confluence Project.
Egyébként hasonló a geocaching típusú netes közösségekhez, csak itt a fellelhető pontok száma véges, emellett nagyrészük valószínűleg nem fog beleférni rövid kis életünkbe.
De Magyarországon is van 11 ilyen pont, amik bár mind fel vannak már "térképezve", ha szabad élnem ezzel a képzavarral, de mindegyikre lehet még "logolni"
Elhatároztam, én is felkeresek egyet és ez a börzsönyi pont pont (:)) belefért mára: épp azt terveztem, hová menjek vasárnap, kihasználva a kedvező időjárási előrejelzést.
És, ha már ott járok, miért ne tegyek oda egy dobozt, ha a környezet és a rendelkezésre álló rejtekhelyek megengedik.
Megengedték, sőt, kiváló rejtekhelyet sikerült találnom - szinte az ominózus pont közvetlen közelében.
Emellett egy nagyon jó túrában volt részem, a Börzsöny csodás volt ma, mint mindig, de a mai időjárás még rátett egy lapáttal.
Kívánom nektek, hogy hasonló élmények közepette tudjátok felkeresni ezt a szép helyet.

Nincs jelszó, csak logbook.
De ugye nem nagy kérés, hogy ha már ott jársz, készíts fotót - magadról, a ládáról, a GPS-ről az egész koordinátákkal, vagy a környezetről, vagy ezek tetszőleges kombinációjáról - és töltsd fel ide, ha logolsz.
Vagy legalább a tracklogot. Mindegy, csak tölts fel valamit. :)
A láda egy közeli fa odvában alatt van, kövek takarják, alapban felszerelve némi ajándékkal, elsősorban gyerekeknek. :)
Segítségként ld. a Spoiler fotót, aminek semmi jelentősége. A helyszínen kiderül, hogy miért- :)
Update 2012.09.10.: a pont mostantól logolható a geocaching.com-on is.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2015-03-19 21:04:49
Gc kupa

Megtalálás: 2015-03-19
sagabi
Módosítások száma: 1

2012-12-01 14:34:10
Bugyihó és Sisa Pista közt félúton megleltük. Kalandos volt, árokmászással és meredek hegyoldallal, de megérte. Hagytunk itt egy utazót, légyszi csak akkor vedd ki, ha a .com-on be is jelented! Köszönjük!

Megtalálás: 2012-11-25

2012-10-02 00:35:41
Tyroval közösen elkövetve.:-)

Reggel Nagyorosziból támadtunk, Pénzásásnál szarvasbőgésbe volt részünk, ráadásul nem kicsi volt.:-) Gyorsan egy kis kitérővel elsétáltunk a Turistaház már csak romjához, majd a K4-en tovább, aztán a Wenckheim vadászkastély útja ahol megközelíti a K4-et leugrottunk rá, és megnéztük a vadászkastélyt. Innen a vadászkastély mögötti földúton mentünk egy kicsit, majd az erdőn át felmásztunk egy jelzetlen útra ami kivitt a sárgára. A sárgán Bugyihóig mentünk, hisz arra a ládára is fájt a fogam.:-)) Innen kicsit visszajöttünk a sárgán, majd jelzetleneken eljutottunk a 48 00, 000 19 00, 000 koo-ra, és ha már itt voltunk a ládát sem hagytuk ki.:-) Ritka állás ez a gps életében, hogy szép kerek a koo:-))) Innen felmásztunk Bakos tetőre, majd a Tótok útján leereszkedtünk Deszkáspusztára, ez az út kicsit mókás volt mert jobb esetben derékig ért a vadrózsa, rosszabb esetben fejmagasságig, így inkább az út mellett az erdőben haladtunk. Ezt használják a vadászok is valószínűleg, mert ahol az ösvény megtörik fejmagasságban a fákon egy kis csík van valami spéci narancssárgás anyaggal felfestve. Azon se lennék meglepődve ha éjszaka foszforeszkálna, szóval aki ügyes ezen könnyedén le vagy feljut kikerülve a vadrózsatenyészeteket.:-) Deszkáspusztáról már könnyedén elértünk a Betyár kúthoz, majd végig a tanösvényen. A tanösvény felénél találtunk egy széttépett szajkót.:( A tanösvény végétől meg nem vissza indultunk, hanem tovább Sárkánytöréshez. Itt kicsit féltünk, hogy nagy dzsungelharc lesz, de nem lett, mondhatnám sztrádán jutottunk fel a kékre a Sárkánytöréshez, mert valami új utat csináltak oda, talán az építőmunkások után mi voltunk az elsők akik végigmentünk rajta annyira új. innen már sima ügy volt Drégelyvárba eljutnunk, itt ért a naplemente is.:-) Ahogy haladtunk Pénzásás felé ismét egy hatalmas dög bőgött mellettünk. Kőhányásnál leültünk a padokra mert több irányból is bőgtek a szarvasok, nagyon jó volt hallgatni. Egy idő után sajnos már lövéseket is lehetett hallani.:-( Ahogy utána haladtunk lefelé Nagyorosziba, összefutottunk két őzikével, meg egy szép méretes szarvasnősténnyel.

Megtalálás: 2012-09-29
48  19 :-)))) hamvas gyapjaslepke hernyója

2012-07-24 21:02:35
Meglett. Köszi! Mivel az eredeti rejtekhelyet elözönlötték a hangyák, ezért a rejtővel odébb raktuk a ládát. Gyönyörű környék, nagyon ajánlom!


Megtalálás: 2012-07-24

Új megtalálások

Bejelentkezés