Hungary - SM #7
2014-04-30 | Kincskeresés | Ajtony | GG3991
"Amikor az ember határozott cél felé tart...nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk. (...) Az lehet jobb vagy rosszabb, attól függően, melyik utat választjuk az eléréséhez, és hogy miképpen járjuk ezt az utat. Ezért olyan fontos ...felfedezni a titkokat mindabban, amit megszokásból, mindennap látunk, de amelyeket rutinból képtelenek vagyunk észrevenni."
Paulo Coelho fenti idézete motiválta ezt a geoláda sorozatot, amely sajátságos módon mutatja be Magyarországot. A megyénként elrejtett 26-26 láda csak a célt határozza meg, de a közöttük meghúzódó út megtalálása és az utazás az, aminek során felfedi igazi arcát az adott megye. Azért reméljük, hogy a megtalált ládák is felfednek eddig még nem ismert, "kiskincseket" az adott megyében.

A ládákban található négy karakteres jelszavakra a játék során szükséged lesz, ne felejtsd el megjegyezni azokat!

Koordináta:

N 46°27.446'

E 17°51.600'

Somogy megye

Igazolás módja: jelszó

Somodorpuszta elhagyott templomának romja
A török invázió alatt megrongálódott Árpád-kori templomot a barokk jegyében újították fel a 18. században.
A lakónépesség csökkenése nyomán a 20. században elhagyott templom végromlását az 1950-es évek elején rabló jellegű bontások tették véglegessé. Ma lakatlan környéken elhagyatva áll; az elmúlás hangulatát idézve fel. Megközelítése során nem számíthatsz különösebb látnivalókra.
Maga a templomrom 2009-ben még bozótos erdőben rejtőzött, a legújabb időkben a bozótot kiirtották, és ezzel feltárták az erdőben a templom körül rejtőzködő régi temetőt. Sajnos a templom állapota a 2009-es első felmérésünk óta eltelt 5 esztendőben tovább romlott; omlásveszély miatt NE menj a belső térbe!

Megközelíthető Somodor vagy Mernye felől is.
Somodort dél felé elhagyva, majd keletnek tartva találod Somodorpusztát.
Mernyén az Antalmajor felé induló elágazáson (N 46° 27,221' E 17° 50,199') indulva keresztezed a vasutat, majd észak felé haladva csatlakozol be az előbbi útba, itt jobbra fordulj.
Somodorpuszta közelében találod az ajánlott parkoló helyet N 46° 27,823' E 17° 51,332' Terepjáró géppel majdnem drive-in lehet a találat. Itt indulj a juhtelep kerítése mentén mezei szekérúton.
A fő ládán kívül tartalék jelszót találhatsz egy kivágott fa tuskóján: N 46° 27,445' E 17° 51,596'

2014-08-25 17:22:59
TFTC! Nehezen került elő a ládikó, de meglett, ahogy a pótjelszó is!... :) A vegetáció miatt sajnos elég nagy volt az aljnövényzet. Sajnálatos, hogy így hagyják pusztulni ezt a valaha szép templomot. (Jé itt én vagyok az első!!! :D) A ládát a GCpant is meglátogatta.

Megtalálás: 2014-08-25
Templom Logbook Távolról Ismerkedés a GCpant-al
eTiGeR
Módosítások száma: 1

Új megtalálások

Bejelentkezés