Hungary - JNSZ #19
2014-05-27 | Kincskeresés | pozoli1 | GG4124
"Amikor az ember határozott cél felé tart...nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk. (...) Az lehet jobb vagy rosszabb, attól függően, melyik utat választjuk az eléréséhez, és hogy miképpen járjuk ezt az utat. Ezért olyan fontos ...felfedezni a titkokat mindabban, amit megszokásból, mindennap látunk, de amelyeket rutinból képtelenek vagyunk észrevenni."
Paulo Coelho fenti idézete motiválta ezt a geoláda sorozatot, amely sajátságos módon mutatja be Magyarországot. A megyénként elrejtett 26-26 láda csak a célt határozza meg, de a közöttük meghúzódó út megtalálása és az utazás az, aminek során felfedi igazi arcát az adott megye. Azért reméljük, hogy a megtalált ládák is felfednek eddig még nem ismert, "kiskincseket" az adott megyében.

A ládákban található négy karakteres jelszavakra a játék során szükséged lesz, ne felejts el megjegyezni azokat!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyéről:
A kunok keleti származású, félnomád népének eredeti lakóhelye a mai Mongólia és Kína határvidékén volt. Innen indultak vándorútjukra nyugat felé A jászok a Fekete-tenger és a Kaspi-tenger közötti területen éltek. Az iráni eredetű alánokkal és a Kaukázusban ma élő oszétokkal rokon nép, földműves életmódot folytatott. A két népcsoport országunk gyéren lakott, vagy teljesen lakatlan területein, királyi birtokokon, illetve az uratlan nemesi birtokokon telepedhetett le a XIII. században. A jászok a ZagyvaTarnaÁgó-patak vidékén, a kunok a DunaTisza közén, a Duna jobb partján és a Maros vidékén alakíthatták ki szállásaikat. A történelem során e népcsoportok igyekeztek megőrizni autonómiájukat, szokásaikat, identitásukat. Ha járod a megyét magad is tapasztalhatod a jászok és a kunok évszázadokon keresztül ható közösség formáló és összetartó kultúráját, amely oly érdekessé és vonzóvá teszi a megye településeit.

Koordináta:

N 47°18.627'

E 20°37.289'

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Igazolás módja: jelszó

Kenderes-Bánhalma - Nemes-Piret-Biharin kastély

A láda egy fa odvában található, 1 méter magasan.

Alternatív: elektromos szekrényes. N 47° 18.601 E 020° 37.318


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2017-04-21 15:01:17
A tényleges megtalálás dátuma: 2016.07.24.
Köszönöm a játékot

Megtalálás: 2016-07-24
kectam

2016-08-11 00:04:33
Olvastuk a com-on a logokat így kicsit félve mentünk be a hatalmas tábla mellett ami egy sorompón van, hogy magánterület bemenni tilos. Gyorsak voltunk így épp visszarejtettem a ládát mikor a biztonsági őr odaért, ő is elmondta, hogy ez magánterület és itt semmi keresnivalónk nincs, mi mondtuk, hogy csak a kastélyt akartuk megnézni, ez az őr elég rendes volt, így egy jót beszélgettünk vele, elmesélte, hogy a kastély iskolaként, moziként, kultúrházként is működött az évek alatt, de most már magántulajdon, aztán persze kitessékelt minket, de tényleg korrektül állt hozzánk. Mivel 24 órás váltásban vannak így lehet valaki komolyabb ellenállásba fog ütközni, ha kekecebb őrt fog ki.

A ládát mindenképpen át kellene telepíteni.

Megtalálás: 2016-08-07

2014-08-02 11:49:02
Megtaláltuk! 21:20

Megtalálás: 2014-07-29

Új megtalálások

Bejelentkezés