Hungary - JNSZ #20
2014-05-27 | Kincskeresés | pozoli1 | GG4125
"Amikor az ember határozott cél felé tart...nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk. (...) Az lehet jobb vagy rosszabb, attól függően, melyik utat választjuk az eléréséhez, és hogy miképpen járjuk ezt az utat. Ezért olyan fontos ...felfedezni a titkokat mindabban, amit megszokásból, mindennap látunk, de amelyeket rutinból képtelenek vagyunk észrevenni."
Paulo Coelho fenti idézete motiválta ezt a geoláda sorozatot, amely sajátságos módon mutatja be Magyarországot. A megyénként elrejtett 26-26 láda csak a célt határozza meg, de a közöttük meghúzódó út megtalálása és az utazás az, aminek során felfedi igazi arcát az adott megye. Azért reméljük, hogy a megtalált ládák is felfednek eddig még nem ismert, "kiskincseket" az adott megyében.

A ládákban található négy karakteres jelszavakra a játék során szükséged lesz, ne felejts el megjegyezni azokat!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyéről:
A kunok keleti származású, félnomád népének eredeti lakóhelye a mai Mongólia és Kína határvidékén volt. Innen indultak vándorútjukra nyugat felé A jászok a Fekete-tenger és a Kaspi-tenger közötti területen éltek. Az iráni eredetű alánokkal és a Kaukázusban ma élő oszétokkal rokon nép, földműves életmódot folytatott. A két népcsoport országunk gyéren lakott, vagy teljesen lakatlan területein, királyi birtokokon, illetve az uratlan nemesi birtokokon telepedhetett le a XIII. században. A jászok a ZagyvaTarnaÁgó-patak vidékén, a kunok a DunaTisza közén, a Duna jobb partján és a Maros vidékén alakíthatták ki szállásaikat. A történelem során e népcsoportok igyekeztek megőrizni autonómiájukat, szokásaikat, identitásukat. Ha járod a megyét magad is tapasztalhatod a jászok és a kunok évszázadokon keresztül ható közösség formáló és összetartó kultúráját, amely oly érdekessé és vonzóvá teszi a megye településeit.

Koordináta:

N 47°23.656'

E 20°26.452'

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Igazolás módja: jelszó

Tiszaroff - Borbély Kastély Kastályszálló

A láda a bejárattól balra borostyán takarásában található.

Alternatív: Szürke MATÁV dobozon. N 47° 23.638 E 020° 26.459


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2016-08-11 00:01:20
A biztonságiak engem is megtaláltak és elmagyarázták, hogy a járda és az út túloldala ahol parkolok még az is magánterület én miközben ezt a hülyeséget hallgattam szorgosan logoltam és bólogattam, majd mikor visszatettem a ládát a tiszafába ahol találtam szépen elköszöntem, mondtam meggyőztek és távozok is.:-)

A láda nem borostyánban, hanem a tiszafában van felakasztva!

Azért ezt a ládát jó lenne áthelyezni.

Megtalálás: 2016-08-07

2014-07-30 16:28:44
Megtaláltuk! 22:55

Megtalálás: 2014-07-29

Új megtalálások

Bejelentkezés