HUNGARY - BAR #21
2014-12-13 | Kincskeresés | eTiGeR | GG4407
"Amikor az ember határozott cél felé tart...nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk. (...) Az lehet jobb vagy rosszabb, attól függően, melyik utat választjuk az eléréséhez, és hogy miképpen járjuk ezt az utat. Ezért olyan fontos ...felfedezni a titkokat mindabban, amit megszokásból, mindennap látunk, de amelyeket rutinból képtelenek vagyunk észrevenni."
Paulo Coelho fenti idézete motiválta ezt a geoláda sorozatot, amely sajátságos módon mutatja be Magyarországot. A megyénként elrejtett 26-26 láda csak a célt határozza meg, de a közöttük meghúzódó út megtalálása és az utazás az, aminek során felfedi igazi arcát az adott megye. Azért reméljük, hogy a megtalált ládák is felfednek eddig még nem ismert, "kiskincseket" az adott megyében.

A ládákban található négy karakteres jelszavakra a játék során szükséged lesz, ne felejtsd el megjegyezni azokat!

Ez a játék megtalálható a Geocaching.com (GC5HB2Z) oldalon is.

A sorozatról bővebb információt a Magyar Vándor weboldalán találsz.

Koordináta:

N 46°12.672'

E 18°14.460'

Baranya megye

Igazolás módja: jelszó

Mecsekjánosi kálvária
A valaha önálló, ma Komlóhoz csatolt településen nagyon régóta van kálvária. A templomot 1801-ben építették. Természetesen ezt is a sváb betelepülők építették ám aztán a változó idők viharai nyomán a terület és a rajta lévő építmények komlói városi tulajdonba/kezelésbe kerültek, ahol az ötvenes években nem éppen a kálvária-karbantartás volt a legfontosabb tevékenység. Tervbe van véve ennek a szép fekvésű, de katasztrofálisan tönkrement, majdnem megsemmisült kálváriának a felújítása, ám pénzhiány miatt ez még várat magára. Külön említést érdemel a valószínűleg a kálvária építésével egyidős, óriási hársfa a keresztek mellett. Forrás: Csendhegyek

Láda: 15x10x5 cm-es doboz a megadott koordinátán, egy fatörzs alsó részének odújában.
Alternatív: 3x3x5,5 mikroláda egy tuskóban: N 46° 12.666' E 18° 14.442'

Kérem, körültekintően és gondosan rejtsd vissza, köszönöm!


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2016-08-10 00:27:04
Érdekes egy kálvária a gaz magasabb volt mint én, pedig nem vagyok egy alacsony növésű.:-) Szóval eléggé elhanyagolt szegény kálvária, mondhatnám ez a kálvária kálváriája. A kereszt ledőlve és összetörve, kár hogy ennyire nem törődnek vele.

Megtalálás: 2016-06-04

Új megtalálások

Bejelentkezés