HUNGARY - BAR #23
2014-12-13 | Kincskeresés | eTiGeR | GG4408
"Amikor az ember határozott cél felé tart...nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk. (...) Az lehet jobb vagy rosszabb, attól függően, melyik utat választjuk az eléréséhez, és hogy miképpen járjuk ezt az utat. Ezért olyan fontos ...felfedezni a titkokat mindabban, amit megszokásból, mindennap látunk, de amelyeket rutinból képtelenek vagyunk észrevenni."
Paulo Coelho fenti idézete motiválta ezt a geoláda sorozatot, amely sajátságos módon mutatja be Magyarországot. A megyénként elrejtett 26-26 láda csak a célt határozza meg, de a közöttük meghúzódó út megtalálása és az utazás az, aminek során felfedi igazi arcát az adott megye. Azért reméljük, hogy a megtalált ládák is felfednek eddig még nem ismert, "kiskincseket" az adott megyében.

A ládákban található négy karakteres jelszavakra a játék során szükséged lesz, ne felejtsd el megjegyezni azokat!

Ez a játék megtalálható a Geocaching.com (GC5HBG6) oldalon is.

A sorozatról bővebb információt a Magyar Vándor weboldalán találsz.

Koordináta:

N 46°15.157'

E 18°06.329'

Baranya megye

Igazolás módja: jelszó

Sásdi kápolna és parkja
A temetőkertben álló, a Feltámadt Krisztus tiszteletére felszentelt kápolnát 1853-ban építtette Szalay Antal plébános. A kápolna homlokzatába illesztett veres márványkő táblán e felirat olvasható: / Memoria / Restitutiae Pacis Hungariae / MDCCCXXXXIX 1849. / Tehát e temetőbeli kápolna Magyarország 1849. évi pacifikációjának emlékére állíttatott! Valóban találó vonatkozás, mert Magyarországon ez idő tájt csakugyan a sír békessége honolt.
Az épület jelenleg helyi műemléki védelem alatt áll; a falai között pedig egyházi személyek vannak temetve. A kápolnát ugyan nem használják, de megtekintésre van lehetőség előzetes egyeztetés alapján. Érdeklődni Ágoston atyánál lehet a plebania@sasd.hu e-mail címen. Forrás: Vendégváró

Láda: 8x5x5 cm-es láda a megadott koordinátán, örökzöldben, de nem talajszinten, fejmagasságban. Menj be a temetőbe, és onnan közelítsd meg a ládát, ne kívülről!
Alternatív: Villamosszekrény alján található, ferdén tartó szögvas belső felében, mágnes lapocska: N 46°15.162' E 18°06.334'

Kérem, körültekintően és gondosan rejtsd vissza, köszönöm!

2018-01-08 02:36:45
Fa- Petivel és Robertoval megbeszéltük, hogy ma reggel lemegyünk Dombóvárra a két FTF ládáért, meg a Kis Konda patak trailt megcsinálni, meg pár Wanderer ládát összeszedni ott a környéken. Aztán lefelé menet néztük van egy szűz láda Pécsen is. Kis hezitálás után úgy döntöttünk Pécsen kezdünk hátha még az a láda is szűz lesz. Mókásra sikerült a nap, hisz jó párszor be és kiléptünk Tolna megyébe, szerintem legalább 10-szer léptünk be a nap folyamán Tolnába.:-) Az idő is remek volt, hisz még a nap is sütött és végig +-ban volt a hőmérséklet. Januárban ez szinte hihetetlen.

Sásdon megálltunk ezért a ládáért. A ládát jó sokáig kerestük, de nem leltük pedig átnéztük az egész tujasort. Ráadásul wc-nek használják a helyet. Így megkerestük a pótjelszót, amit a földön találtunk, ezt visszaraktuk a trafó oldalára, majd Mivel Petinél volt láda Robertonál meg logbook kitaláltuk, hogy kirakunk egy pótládát. Mivel az okok miatt a földre nem akartuk rakni, így végül a temetőbe a szeméthegybe kerestem egy koszorút amiről sikerült némi drótot lefejteni. Így most a láda dróton log a tujasorba. A pótjelszóról beleírtuk a logbookba a jelszót.

Megtalálás: 2018-01-06

2015-09-22 16:00:28


Megtalálás: 2015-09-22

2015-06-07 17:39:01
Megtaláltam!

Megtalálás: 2015-06-07

2015-06-07 16:36:10
Nagyon tetszettek a kápolna falában az emléktáblák, legjobban a fiatal orvosé.
Köszönet a rejtésért, amelynek révén ezt láthattuk.

Megtalálás: 2015-06-07

Új megtalálások

Bejelentkezés