HUNGARY - BAR #16
2015-01-07 | Kincskeresés | eTiGeR | GG4449
"Amikor az ember határozott cél felé tart...nagyon fontos, hogy az útnak is szenteljen figyelmet. Az út az, amely mindig megmutatja a célba érés legjobb módját, s útközben gazdagodunk. (...) Az lehet jobb vagy rosszabb, attól függően, melyik utat választjuk az eléréséhez, és hogy miképpen járjuk ezt az utat. Ezért olyan fontos ...felfedezni a titkokat mindabban, amit megszokásból, mindennap látunk, de amelyeket rutinból képtelenek vagyunk észrevenni."
Paulo Coelho fenti idézete motiválta ezt a geoláda sorozatot, amely sajátságos módon mutatja be Magyarországot. A megyénként elrejtett 26-26 láda csak a célt határozza meg, de a közöttük meghúzódó út megtalálása és az utazás az, aminek során felfedi igazi arcát az adott megye. Azért reméljük, hogy a megtalált ládák is felfednek eddig még nem ismert, "kiskincseket" az adott megyében.

A ládákban található négy karakteres jelszavakra a játék során szükséged lesz, ne felejtsd el megjegyezni azokat!

Ez a játék megtalálható a Geocaching.com (GC5HCDW) oldalon is.

A sorozatról bővebb információt a Magyar Vándor weboldalán találsz.

Ez a láda Párduc50 rejtése.

Koordináta:

N 46°11.831'

E 17°58.810'

Baranya megye

Igazolás módja: jelszó

Fekete István okleveles gazda, író ezen a vidéken dolgozott és vadászott. Az Ö emlékére létesített túraútvonalat mutatja be a láda.

Fekete István 1926-1929 közötti években dolgozott itt ezen a vidéken gróf Mailáth György hitbizományi uradalmában Bakócán, mint segédtiszt. Az itt szerzett élményei emlékére létesítették a túraútvnalat, és helyezték el a táblákat, amelyeken az író saját szavaival meséli el a történteket, vagy egy félévszázados szép vadászélet gazdag tapasztalatait adja át. Az emlékösvény táblái a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kék Túra útvonal mellett találhatók Hollófészek és Felsőkövesd között. Hollófészek a környék legmagasabb pontja 357,1 m az Adria felett. Az emlékösvényről a kék négyzet és tölgyleveles jelű leágazó út vezet Nagymátéra a Fekete Istvánról elnevezett füvészkertben, ahol az író szobra áll. A kék kereszt jelű leágazó úton Tatárugratótól érhető el a Bakóca község határában levő Útszéli kereszt, az orvos lakás és a népies nevén ismert "Káni Kereszt". Forrás: mecsekerdo.hu

Láda: Tuskó alatt.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/modules/geospace/geospace.php on line 15

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/jatek_reszletek2.php on line 67
  • Geospace »
2015-05-22 20:57:11


Megtalálás: 2015-04-19

Új megtalálások

Bejelentkezés