Pörgesd a pedált 4.
2010-03-09 | Track követés | Istyu | GG2504
Bringás edzőkör, többségében gyér forgalmú útvonalon, változatos minőségű aszfalton, változatos, dimbes-dombos tájon.

Koordináta:

N 47°27.934'

E 18°48.471'

Pest megye

Igazolás módja: nincs

Ez a track kicsit más jellegű mint az eddigiek. Egyfelől, eddig ez a leghosszabb, másfelől, itt már szükség van egy kicsit komolyabb állóképességre, kitartásra. Az előzőeket nem elrettentésnek szánom, csupán apró figyelmeztetésnek: ne itt kezdj az alapozáshoz, edzetlenül lehetőleg ne fogj hozzá! A téli-tavaszi alapozás többnyire a kilométergyűjtésről szól, ezen a pályán azonban egy új elem is felbukkan, nevezetesen a szintgyűjtés! Aki irtózik a komoly emelkedőktől, annak ettől nyilván lúdbőrős lesz a háta, de nem kell megijedned, nem lesz olyan vészes. Itt sincs több szint, mint a 3. pályán, csak itt egy kicsit más elosztásban.

Mint közismert, a bringás ember leghűségesebb társa a szél! Nyugodt lehetsz, ezen a vidéken sem kell nélkülöznöd őt. A szerencse kegyeltje vagy, ha sikerül kifognod egy szélmentes napot. Nekem speciel még soha nem sikerült. Nincs szándékom elvenni a kedved ettől a pályától, ezért az aszfalt minőségéről már nem is teszek említést. Olyan, amilyen! Sőt, itt 2x20 méter murvás szakasz is akad, de ezt még a legfinnyásabb virsligumis outisok is kibírják. Ergo: ez a pálya is bármilyen bringával teljesíthető.

A rajthely Biatorbágyon, a 2. játékommal azonos helyen található. A környék hemzseg a parkolóktól, nem lesz gond az autódat letenni. Természetesen "lábon" is megközelíthető, de ez a kunszt már valóban csak felkészült sporik részére ajánlott. Etyek felé indulj, kérlek, ezúttal tartsd be a menetirányt! A legfontosabb ok, hogy a menet végén így könnyebb lesz a dolgod. A kritikus elágazásokat ezúttal is megjelöltem, szokás szerint mellékeltem róluk néhány fotót is. A 811-es út környékét leszámítva, - különösen hétvégeken - minimális forgalomra számíthatsz. A vidék, és a pálya tartogat azonban néhány kellemes meglepetést! Fontos: az 1-es főúton TILOS kerékpározni, a nyomvonalról nem ajánlott letérni! A főutat négy helyen keresztezi a nyom, az átkeléseknél légy körültekintő!

Az első és az utolsó néhány kilométer ismerős lehet számodra a 2. játékomból, de itt fordított a menetirány. Etyeken találod majd az első komolyabb kihívást, egy kis mászóka a Korda Stúdió felé a szőlődombok között. Lehetőleg itt még ne öld le magad, lesz rá lehetőséged később is! :-))

Az útvonal közelében találhatsz szép számú GG-s és GC-s rejtést, ezek hosszabb-rövidebb kitérőkkel begyűjthetők. Ha ládázni is szeretnél, az akciódra szánj egy egész napot!

A kör hossza: 66,3 km, szintemelkedés: 625 m. Ugye, nem is olyan vészes!?

Jelszó most még nincs! Ha kedved tartja, dobj fel néhány képet. Téma akad majd bőven. Ha nem titok, írd be az idődet is. Célba érkezés után a már ismert Andrész cukrászdát javaslom felkeresni, szerintem ezúttal sem fogsz csalódni!

Végül egy tanács: A túrán legyen nálad kellő mennyiségű enni- és innivaló! Az eléhezés, szomjazás komoly következményekkel járhat!

Jó bringázást, érezd jól magad!

2014-08-02 15:26:01
Köszi a Track-et!
[link]


Megtalálás: 2014-08-02
csillagvadasz
Módosítások száma: 7

2013-07-14 00:26:36
Zsoltival gyorsan átértünk ehhez a trackkövetéshez, és ezt nem hibáztam már el.:-) Mondjuk itt már bőven volt technikai gondom, mert a lánc rendszeresen leesett, a váltó nagytányérra nem rakta fel, így mindig leszáll lábbal felrak nagytányérra és amíg csak bírtam erőltettem az emelkedőre nagytányérral hátha megúszom és nem kell a tetőn újra leszállni és felrakni nagytányérra.:-)) Persze többször nem sikerült a meredek dombok miatt mint ahányszor sikerült. A pofaszél itt is rendesen tépázott minket, de hát tudtuk ez egy ilyen hely.:-)
Ezen a körön is jártam anno Istyuval, kár hogy most nem lehetett velünk.:-( Mikor beértünk a "célba feltekertünk a cukiba, és jól kifosztottam.:-)



A napi teljes track:




Megtalálás: 2013-07-13

2011-08-03 21:35:48
Minden részét többször bejártam már az útvonalnak, de így kör alakban most először. A rajthelyem Szárliget volt. A Nagyegyháza-Csabdi közötti rész a kedvencem, nulla forgalom.
Öt évvel ezelőtt jártam először az etyeki szőlődombon, akkor 38 fok volt árnyékban, nem fogom elfelejteni. Most jóval barátságosabb volt az idő, kb. 29 fok, szél minimális.

Táv: 66.9 km
Átlag: 22.3 km/h
Idő: 03 h 00:20 p


Megtalálás: 2011-08-03
Csabdi Etyek Alcsút Szár
Frigyes

2010-10-09 20:57:02
A házunktól 300 méterre csúfoskodott a térképen ez a pont, legfőbb ideje volt teljesíteni. Kellemes napsütésben nyomtam végig, közben találtam 3 GG pontot, (hiányzó GC már rég nincs :( a környéken ). Minden részét ismertem az útnak, nagyrészét biciklivel is.
Köszi Istyu, remélem mihamarabb ovasgatod majd a logokat.
68,4 km
3 óra 23 perc
átlag seb. 20 km/h
pulzust és moving avg-et nem tudok :(

Megtalálás: 2010-10-09
Track pirossal
Fazék
Módosítások száma: 1

2010-06-17 18:18:17
Igen alkalmas időjárás mellett tekertem végig a kört, közben 3 GG pontot nem lehetett elkerülni. Nagyegyházán sikerült rutinosan egyenesen továbbmenni, majd észrevettem a lila csík hiányát és visszamentem az elágazásig. A környéken már sokat tekeregtem, de lehet, hogy a Csabdi felé menő szakasz újdonság volt. Nem különösen hajtott a teljesítménykényszer, az útba eső ládák és a szederfák is megállásra késztettek. A táv kisebb-nagyobb kitérőkkel végül 72 km lett, amit 5 óra alatt gyűrtem le. Háztól házig közel 110 km lett a tekerés.

Megtalálás: 2010-06-17
benist
Módosítások száma: 1

2010-03-24 15:13:00
Kéééész! :)

A megjelenéskor igen cudar idő volt, utána bejött az igazi tavasz... No, de ekkor neki láttam itthon a kertnek. Nagyjából kész, úgyhogy indulhatnak a túrák!

Gyönyörű időben, végre rövidnadrágban tekerhettem egy jót! A terep jókora része hazai pálya, ilyen-olyan módon mindenhol ismerős volt. Kivéve Nagyegyházán és Csabdin nem jártam soha.

Köszönöm a kört!

Úthossz: 66.8 km.
Átlagsebességem: 19.4km/h.
Legnagyobb sebességem: 48.9km/h.
Mozgásban eltelt idő: 03:26p.
Átlagos pulzus: 127 bpm.
Maximális pulzus: 168 bpm.
Elégetett kalória: 3879 cal.




Megtalálás: 2010-03-24
útvonal Kastély ovi Orbán-Villben Bebetonozott óriás Geo Coin Csabdi S.C.
Ata72

2010-03-15 11:35:25
Nagyon szép névnapi ajándék volt ez a kör - köszönöm, Istyu!

Amikor megszólaltam a játék tisztaságáért, egyesek fanyalogtak, hogy valójában biztos csak a "piros egyes" izgat. Azóta nem hajtok első teljesítésekre. De meddig tartson a türelem? Ez a kör már csaknem egy hete várja, hogy elvegyék szűzességét! Hát nekivágtam...

Viharos szél kergette a felhőket ezen a hideg reggelen - de nincs rossz idő, csak pipogya ember! A pálya valamennyi részletét ismertem, de ilyen kombinációban összefűzve új volt. Szép kör! Figyelj Istyu, egyre jobb pályákat teszel fel, nehogy leállj :-)

Szorgosan hajtottam, de nem életre-halálra. Szélcsendes időben jó pár perccel kevesebb ideig tartana a kör, így éppen kicsúsztam a 3 órából.
66,3 km
3 óra 05 perc
Átlag 21,3 km/óra
Csúcssebesség 54,1 km/óra
Minimális sebesség (etyeki kaptató) 7,5 km/óra

Megtalálás: 2010-03-15
Pupu

Új megtalálások

Bejelentkezés