Futás!
2010-12-10 | Track követés | Pupu | GG2913
Fusd végig a budapesti sportemberek egyik kedvenc futópályáját, a "Spessart-kört". 8,5 km, változatos, szép útvonalon.

Koordináta:

N 47°32.422'

E 19°00.389'

Pest megye

Igazolás módja: nincs

Van több túrázós, cipekedős, bringás, barlangász, evezős játék, de a futás háttérbe szorult eddig, csak egy futópálya jelent meg. Most itt egy újabb! A futás számos egyéb sportág alapja vagy kiegészítője, különösebb felszerelés nélkül bárki, szinte bármikor és bárhol űzheti - "a láb mindig kéznél van!"
A Budai-hegység "Spessart-köréhez" (nem tudom, honnan származik a neve) sok élményem fűződik. Harminc éve ismerem. 1982-ben el akartam indulni a Népligetben életem első maratoniján, de a helyszínen kiderült, hogy csak igazolt egyesületi versenyzők nevezhetnek. Mérgemben felmentem a Hármashatár-hegyre, és futottam egyfolytában öt kört - 4 óra 15 perc lett. Mindig itt mértem fel az erőnlétemet, időre hajtva. Vagy hússzor sikerült 40 percen belül jutnom, a legjobbam 36 perc 24,49 másodperc. Ma már az egy órán belüli eredmény a cél, minap, jól letaposott havon 55 percet mentem.
Útvonal-leírás: rajt a Fenyőgyöngyénél. Enyhén emelkedő sétaút az aszfalttól balra, egy kis parkolóig. Ott húzós de rövid kaptatón (sorompó) egy tisztásra, majd a Kék jelzésen az Oroszlán-sziklát érintve a Határ-nyeregig, jó sétaúton. Onnan a nagy rét (vitorlázó reptér, Vörös-kővár látszik) felső szélében a hangár fölött és a Virágos-nyeregig jól kijárt, de sáros időben kellemetlen ösvényen (a vége egy kicsit kaptatós). Zöld jelzésen a Guckler Károly sétaúton a Hármashatár-hegyre vezető aszfaltútig, azon pár lépés lefelé és jobbra be a párhuzamos, lejtős sétaútra (köves, göröngyös!). Mielőtt az keresztezné az aszfaltot, jobbra egy ösvényen, amely meredek lejtőbe fordulva vágja le a főút nagy kanyarját. A végén az aszfalttól balra, sétaúton a célba - lejt, azt hiszed, hogy könnyű, de nagyon nehéz gyorsan futni rajta!
Teljesítés: ez egy kimondottan futó pálya és játék. Ellenőrizgetni, gyenge teljesítéseket elutasítgatni nem akarok. Becsületkassza alapon megy a dolog: akkor érvényes, ha tényleg futva tetted meg (a két kaptatón erélyes gyaloglás megengedhető). Írd le az élményedet, az időeredményedet, tégy fel egy-két képet. Ha többször teljesíted, a játék fórumán, vagy az eredeti bejegyzésedet kiegészítgetve számolhatsz be újabb tetteidről.
Akinek van szép futó pályája, készítsen hasonló játékot!

Ma (2010. 12. 12.) egy társasággal futottam a kört, az elején és a Virágos-nyereg előtt az ő variánsukkal - picit menedékesebb emelkedőkkel. (Nyomvonal: 2913_2) Ha valakinek jobban tetszik, ez is érvényes teljesítésnek számít. Letaposott havon 58 perc 25 másodperc lett az eredmény.

2013-01-04 08:23:21
Nem szoktam beszámolót írni, de most megteszem. Éjszakai műszak után kocogás, 6:10es indulás, pár méter után rájöttem jó lett volna fejlámpa, hiszen tél van, sötét(itt eszembe is jutott Ujj Zoli emlékfutás ahol szintén a többiek után kellett bukdácsolnom) ezt kicsit nehezítette a jég, a jelzett turistaösvényeken. Másutt cipőt letépő sár (brutálfutás?)mivel 7fokot mutatott a hőmérő :) Virágos nyeregnél már pirkadt, reménykedtem, hogy jobb minőségű lesz az út, hiába. Egy élménnyel több 1:25

Megtalálás: 2013-01-04
sagabi

2012-11-17 16:22:11
akosgy-vel közösen futottunk, a kaptatókon itt-ott gyalogolva. Visszirányban kellemesebb, hosszabbak az enyhe lejtős szakaszok.

Track

Megtalálás: 2012-11-17

2012-04-14 15:53:33
Remek időben futhattam le a játékot a rejtővel. Első "nem városi" futásom. Aki eddig csak a szigeten futott, annak maradandó élmény lesz :)

01:08:40-es idővel teljesítettem.

Megtalálás: 2012-04-10
Omlás
Módosítások száma: 1

2012-01-18 22:05:03
Mai napra eme játékot tűztem ki célomul, az időjárás a hó miatt nem volt túl kegyes, de lesz ami lesz alapon nekiindultam. Szerencsémre a rejtővel is összefutottam, így 1:1 méretarányú treckem volt, mert végig láttam Pupu futócipőnyomait.:-)))) Azt nem mondhatnám, hogy végig futottam, inkább csak kocogtam, az emelkedőkön meg csak gyalogoltam, nekem ez is kimerítő élmény volt bakancsban hátizsákkal és némi kitérős ládázással.:-)))) A meredekebb lefeléken meg túlélésre hajtottam, hogy a csúszós havas úton ne essek, ezt sikerült is elérnem igaz így lassabban haladtam mint a síkon kocogva.:-))))

Megtalálás: 2012-01-18
1:1 méretarányú treck.:-))) 1:1 méretarányú treck.:-)))

2011-11-25 20:16:26
Munka után felmentem a körre.
Az étteremnél nem tudtam leparkolni, ellenben a soron következő 'putrinál' (több százmilliós házikó) előtt letámasztottam az autót.

Polar óra indít, majd FATBURN opcióra bekapcsoltam. Meghatározta a pulzusom alapján, ez ma épp hova esik: 121, és igyekeztem ennek közelében lenni. (ez alatt zsírégetés van, felette fitness edzés)

A kört bringázásokból már ismertem, így bevallom GPS nélkül indultam neki. Lehetséges, hogy picit többet jártam be a kelleténél, mert a bringázós emlékeimre is támaszkodtam.
Minden esetre jó volt munka után picit kiszellőztetni a fejemet, és nem gondolni másra.
Mindösszesen 3 futóval találkoztam és két montissal. Ez nem is csoda, mivel jókora köd volt fenn a hegyen. (telefonnal készítettem is képeket, majd feltöltöm)

Szóval igyekeztem minél inkább fogyasztanom magamat. Ez egy új elhatározásom, amit most nagyon érzek, hogy működni fog. (Polar órával edzek)

A kör tetszett, bár a repülőtér felőli oldal elég göröngyös. Amire azonban még jobban vigyázni kell, az a csúszás. A hangár környékén lefagyott az út, és rendesen csúszott.

Jövőre talán lefutni is lefogom. Most azonban csak intenzív sétát tettem, mivel le szeretnék dobni minél többet magamból.

Így lett a vége:

771 kcal
átlag pulzus: 113
max pulzus: 142
zsírégető tartományban eltöltött idő: 1 óra 20p
fitness tartomány: 16 perc
vagyis összesen: 1 óra 36 perc

Köszönöm a játékot! Kellemes mozgás volt így munka utánra. (képek hamarosan)

Megtalálás: 2011-11-25
Bacu
Módosítások száma: 1

2011-10-02 17:50:20
Magpettel együtt én is végigmentem rajta. A 3.km-nél éreztem, hogy valami nem stimmel, a jól bejáratott cipőm feltörte a lábamat, onnantól igyekeztem úgy menni, hogy minél kevésbé fájjon... Többi infó, track, fotó később... most egy kicsit nyalogatom a sebeimet.

Megtalálás: 2011-10-02
BaliaGy

2011-10-02 17:35:51
Ma reggel már részt vettem egy Maratonon*, így délutánra kellett egy kis levezetés. Az őszbe csúszó nyár igen alkalmasnak tűnt erre, így villám gyorsan feltöltöttem Pupu trackjét, és hajrá! Azt persze tudtam, hogy nagy futás itt nem lesz, inkább a lehetőségekhez képest tempós gyaloglásra készültem, amit nagyjából sikerült is tartani. Remélem, Pupu nem bántódik meg logomon ezért, de én ilyen terepen soha nem fogok 8km-t lefutni. Legalábbis nem egyben. Most magamhoz képest nagyon jót mentem, köszönöm a lehetőséget!
*
Infó:
Az egyéni frissítőket vittem ki a pálya különböző pontjaira, kis dízel segédlettel. :)



Megtalálás: 2011-10-02
Dimbes-dombos, az ellenfél már nagyon elhúzott :) Látványosság út közben Itt a vége! Pihenő a végső tereptárgynál
magpet

2011-07-26 21:40:33
Ma munka után rászántam magam. Jól esett a kocogás, de van mit fejleszteni a kondimon :( Plusz az allergia is rajta van még a tüdőmön, de majd októberben újra próbálkozom. 50 perc alatt sikerült körbekocognom a HHH-t.

Kösz a lehetőséget!



Megtalálás: 2011-07-26
Mikulás
Módosítások száma: 1

2011-04-01 12:31:14
Mi csak gyalogosan nyomjuk, de egy ilyen pálya így is élvezhető egy laza kirándulással. Remélem az erőltetett menet is számít.

Megtalálás: 2011-04-01
Fürkészek
Módosítások száma: 1

2011-02-13 15:14:13
Ma délelőtt volt egy szabad órácskám, kimentem megnézni a kört. :) A várkozásnak megfelelően nagy tömegnyomi volt a Fenyőgyöngyénél, és útközben is folyamatosan kellett kerülgetni a túrabotos mamikat, gyerekeket, kutyákat, hangos "Pozoooor!!" kiáltásokat hallatva. :)

A kör nem rossz, egyedül a reptér feletti So jelzés borzasztó, olyan keskeny, 2D-ben csúszós dagonya az egész, hogy az ember a végigsétálást is kétszer meggondolja, nem hogy a futást. :) Azért túléltem.

Az Oregon ma bal lábbal kelt, és a feltöltött track-et nem volt hajlandó megjeleníteni, így emlékezetből mentem. Sikerült, csak a végén vétettem el a "levágást" és egy kanyarral hosszabbat mentem, a vége 8.8 km lett, track szerint 53:45-el.

Köszi a pályát! :)




Megtalálás: 2011-02-13
Ez a száraz szakasz, ahol meg bírtam állni fotózni :)
akosgy
Módosítások száma: 1

Új megtalálások

Bejelentkezés