MHK-kör sífutóléccel
2010-12-26 | Track követés | VP.hu | GG2929
Csak sífutóléccel teljesíthető!
Skating léccel a legélvezetesebb, de klasszikus és pikkelyes sífutóléccel is jó. Nincsenek durva szintek, de van egy kellemes hullámzása. Kb. 4,5 km. Ha jó a hó, a léc, és erő is van, akkor 20 percen belül van egy kör - de nem ez a lényeg. Az óra járásával ellentétes irány a nyerő.
Az S-alakú "technikai elemet" ki ne hagyd, anélkül nem érvényes a megtalálás! :-)

Koordináta:

N 47°30.395'

E 18°57.610'

Budapest

Igazolás módja: nincs

Az MHK-kör ("Munkára, Harcra Kész!") pontos vonaláról eltérnek a futók nézetei. Mindenesetre az elmúlt években sztenderdizálódott egy sífutókör, ami az egyik lehetséges variánst követi.
A csatolt tracket rajzoltam, mert a mért track - a hátizsákomban, sífutó tempóban, a havas fák alatt - túl pontatlan lett.
Ahogy leesik a hó, elkezdik lesíelni. Ha nagy hó esik, akkor néha motoros szánnal is lenyomják a sífutás lelkes támogatói. (Utána sajnos a gyalogosok is kedvelik, és széttapossák. Ti ne tegyétek!)
A megadott koordináta az egyik lehetséges kezdőpont (hétköznap autóval is be lehet jönni idáig, és a Vasas-síháznál parkolni), de lehet a Normafánál vagy a Libegőnél is kezdeni.

Útvonal (a megadott koordinátától): Az aszfaltút baloldalán futó sétaúton indulj a Libegő felé. A kegyhelyhez nem kell lemenni, kicsit jobbra, szintben kerülj! Aztán tovább az antennák jobb oldalán, végig a sétaúton, majdnem egészen a Libegőig. Kicsivel előtte egy sível járt nyomon balra be, és fel a "csúcsra" (csak egy lapos dombocska). A túloldalon kellemes lesiklás (kezdőknek nem árt némi óvatosság). Ne menj be a kis ösvényre jobbra! A lejtő után a kereszteződésnél is balra tarts, vissza az antennák felé. De mielőtt kiérnél a már ismerős útra, csapj le jobbra egy keskeny, kellemes sínyomon, ami a kegyhelyhez ér ki. Rövid emelkedő, és ahol megint visszaérnél az ismert útra, jobbra éles kanyar, lefelé. Kövesd a sínyomokat, itt jön a csak télen járt S-kanyar (a "technikai elem"), ami két jó éles kanyar, de nem meredek, nem veszélyes. Utána a sétaúton, az elágazásoknál egyszer balra, egyszer jobbra (mindig a fő nyomon). Keresztezed a vasútállomáshoz vezető utat: itt szembe, ne lefelé (a sineken ne menj át!). A következő elágazásnál kicsit jobbra, aztán megint egy kis lejtő, útkereszteződés, és újabb kis emelkedő (a sinekkel párhuzamosan). A Csillagászati Kutató kerítésénél éles szögben balra vissza a Normafa felé. Mindig nygyjából egyenesen, inkább kicsit balra, de kicsit felfelé is. A buszmegálló bódéja mögött balra, innen már végig az aszfaltút mellett vissza a kiindulópontig.
Aztán jöhet a következő kör! :-)

2012-12-23 14:58:55


Megtalálás: 2012-12-23
sagabi

2012-02-06 13:45:31
Ma szolgálat után, de inkább ne tettem volna. Ezt sem nekem találták ki! Ezentúl is maradunk a gyaloglásnál és a mászásnál. Talán egy snowboard vagy szánkó jöhet MÉG. Köszönjük a játékot!

Megtalálás: 2012-02-06
Fürkészek

2010-12-30 13:48:52
TF-t végzett ismerőssel mentem végig az MHK-körön ma délelőtt. A hó és az idő jó volt, a nyom lehetett volna jobb is.

Megtalálás: 2010-12-28
2011.01.02-án délelőtt a János-hegyen
yema

2010-12-29 14:24:59
Nagy és újszerű élmény volt! Kölcsönzőből vételezett szettel vágtam neki. Kicsit korábban értem ki, így a buszforduló melletti parkolóból indultam, gondoltam, addig is csúszom és nem autózom. Mivel a parkolóból egyből lejtővel indít a turistaút, az első élményem a lécen nagyjából megegyezett Pupuéval. :)

A starthelyre érve hamar befutott VP és Pupu is, majd nekivágtunk a távnak. A normál síhez viszonyítva a puhább cipő és az a plusz egy szabadságfok, hogy nincs lekötve az ember sarka nagyobb rugalmasságot, viszont az elején nagyobb bizonytalanságérzetet is ad, valamint az enyhén hátul ülő testhelyzet sem bizonyult nyerőnek. :) Pupu és én is általában ilyen helyzetből estünk s*ggre. :) A kör végére azért kezdtem ráérezni a dologra. A célban VP megkínált minket forró teával és házi sütivel, ami nagyon jól esett.

Elbúcsúztunk Puputól, majd mivel szép volt az idő, VP és én is csúsztunk még egy kicsit, ezúttal már mindenki a saját tempójában. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy VP két kört is lenyomott, mialatt én egyet, a végén pedig újra a célban találkoztunk. :) Olyan gyors volt, hogy valahol elszáguldott mellettem úgy, hogy egyikünk se vette észre a másikat. :)) A második kör végén azért már éreztem a tagjaimat, főleg a karomat. Ez a sportág bizony az egész testet megdolgoztatja.

Köszönöm VP-nek a játékot és a "vezetést", a teát és a finom sütiket (utóbbit a család hölgytagjainak is), Pupunak pedig a remek, szórakoztató társaságot, remélem a kék-zöld foltok hamar eltűnnek! :)


Megtalálás: 2010-12-29
Indoor teljesítési kísérlet :) Napsütéses nyugalom Pupu és VP Nyomon vagyok :)
akosgy
Módosítások száma: 1

2010-12-29 13:05:06
Ennyit még egyetlen játékért sem szenvedtem! Utoljára 34 éve volt futóléc a lábamon, és akkor is azért hagytam fel vele, mert ügyetlen voltam hozzá. Azóta pedig teljesen rászoktam a lesiklásra - ha valaki nem tudná, ég és föld a kettő. Mármint az egyik lesiklás az égből, a másik (nekem) zuhanás a földre, nagyon sokszor... De ha már megcsinálta a játékot VP, tartoztam neki és magamnak a teljesítéssel.
A parkolóban felvettem VP nagylelkűen rendelkezésemre bocsátott szerelését és - azonmód s...ggre estem. Majd e produkciót számos alkalommal megismételtem. akosgy ügyesebb volt, VP meg cikázott előre hátra, közben jó tanácsokat adva és angyali türelemmel viselve szerencsétlenkedésemet. Eszembe jutott az egyszeri focista:
Egyszer voltam labdarúgó Alagon, Alagon
Labda helyett enegem rúgtak v@lagon, v@lagon

Amikor már mindenem fájt, rájöttem, hol a bibi: ez a léc más technikát kíván, mint anno az enyém. Kezdtem ráérezni, onnan már csak egyet estem. Élvezni azonban csak az emelkedőket tudtam, ahol még valamiféle futó mozgást is imitáltam.
Köszönöm VP a maradandó élményt (még napokig sajog majd ez-az) és akosgy a kedves társaságot! No meg a finom mézes süteményt, VP feleségének és lányának művét, amely egy csésze forró teával együtt a célban jutalmazta igyekvésemet. Kézcsók a hölgyeknek!

Megtalálás: 2010-12-29
Pupu
Módosítások száma: 2

2010-12-28 13:14:38
Nagyon köszönöm, VP! Bővebb beszámoló, fotók később...

Megtalálás: 2010-12-28
Mikulás

Új megtalálások

Bejelentkezés